Dodaj do ulubionych

OPERON - polski III klasa LO

04.11.04, 14:15
czy ktos z was idzie wg. programu operona?
ja tak, i jestem w glebokim szku ze w listopadzie nadal nie ma podrecznika do
maturalnej klasy.
jak dla mnie to niepowazne, nie stane na matrzurze i nei powiem 'tego nei
umiem bo mi podrecznika nei wydrukowali'.
czy ktos ma podobna sytuacje?
Obserwuj wątek
    • Gość: Alek Re: OPERON - polski III klasa LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 14:59
      Tak właśnie w mojej szkole jest to samo! Zamówienie złożyła nasza nauczycielka
      na początku września i mieli przysłać pod koniec listopada. No to
      powiedzieliśmy, żeby się wypchali jak tak(za te same pieniądze kupiliśmy testy-
      innego wydawnictwa). Bo przecież próbna matura jest 22 listopada. I tak mało
      korzystaliśmy z tych książek, ja ucząc się do matury przeczytałem je w wakacje -
      złe nie są. Za to ćwiczenia są okropne, brak odpowiedzi, nawet raz dzwoniłem
      do wydawnictwa i pytałem co autor miał na mysli, bez odpowiedzi...

Proponuję darować sobie, po co Wam te książki, no chyba, że masz młodsze
      rodzeństwo....
      • Gość: myslak Re: OPERON - polski III klasa LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 15:20
        U nas też. Wydawnictwo nas zlekceważyło totalnie - podręczniki można zamówić
        TYLKO na stronie internetowej, termin dostawy beznadziejny.
        Zrezygnowaliśmy i pracujemy na kserówkach (wiersze), robimy lektury, powtarzamy
        materiał. Uporządkować można bez podręcznika - to zaleta tego prgramu.
    • Gość: meri Re: OPERON - polski III klasa LO IP: 195.157.202.* 04.11.04, 15:56
      tak
      • Gość: Alek Re: OPERON - polski III klasa LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 16:29
        A w ogóle to wydawnictwo kpi sobie z ze swoich klientów. Przekupuje ich
        kalendarzami, kubkami i długopisami. Słyszałem coś nawet o jakichś rzutnikach i
        foliogramach za zakupienie 500 książek(tu nie jestem pewny, ale jakiejś
        okrągłej i dużej liczby).

I dziwnym trafem w mojej szkole koszystam jeszcze z Operona z historii, WOSUu,
        PO. No i do polskiego trochę tych książek, ćwiczeń było
        • Gość: Marta Re: OPERON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 16:37
          Wybieralismy Operon ze względu na świetnie pomyslany program; jedyny, który
          równomiernie rozkłada lektury i uczeń nie jest przeciążony. Wtedy jeszcze
          podręczniki nie były wydrukowane.
          Operon jakoś nie chciał nas przekupić :( Może i dobrze byłoby dostać foliogramy
          czy rzutnik do klasy...A u was dostali rzutniki? Macie je w klasie? Bo chyba
          nie sądzisz, że za kubek nauczyciel dokonałby wyboru programu, wg którego uczy
          (lub męczy się)3 lata :)))))
          Niestety, recenzenci Operonu są nierzetelni: obiecywano super podręcznik, jest
          zero :((((
          Też uczymy bez ksiązki. Ale dajemy radę.
          • Gość: Alek Re: OPERON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 18:40
            W mojej szkole na pewno dostaliśmy rzutniki do foliogramów z Operonu.
            Ale w pierwszej i drugiej klasie była podobna sytuacja z tymi podręcznikami.
            Może nie, aż tak dramatyczna. Ale też sobie radzimy, nadrabiamy lektury,
            czytamy więcej wierszy, rozwiązujemy dużo testów...i do niczego nam te książki
            niepotrzebne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka