haesaa Re: Jak tam test matematyczny? 27.04.05, 21:24 Wygląda na to, że mam 50 punktów :D Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.m.89 kontrowersyjne zadanie 29. 27.04.05, 21:52 Hej! Wg mnie test był banalny. Jeśli ktoś pisze, że ma średnią 4,5 a obawia się, czy będzie miał 50 pkt z obu części, to znaczy, że jest kujonem i nie zachodzi u niego proces myślenia albo w szkole jest wyjątkowo niski poziom. Przecież 90% potrzebnych informacji było podanych w tekstach lub w tabelach i diagramach, wystarczyło mieć IQ > 80 żeby odpowiedzieć na większość pytań! Jedyne, co zrobiłem źle w części mat-przyr to zadanie 29. Oto moje rozumowanie i może mi ktoś powie, co w nim jest mylnego, bo ja nie wiem?? wzór: 'delta'l = 'delta't*k*l współczynnik: 'delta'l / 'delta't = k = 0.01 mm/(m*C) co oznacza, że przęsło o długości l wydłuży się o 0.01 mm na każdy metr długości przy zwiększeniu temperatury o 1 stopień C !! I tylo wtedy wzór jest prawidłowy. A wzór 'delta'l = 'delta't * k pozwala obliczyć przyrost długości tylko przęsła 10m, a w treści tego zadania nie podano jednoznacznie, że wzór ma dotyczyć tylko przęsła 10m, ale ogólnie przęsła (jak ktoś nie wierzy, niech sprawdzi treść na: bi.gazeta.pl/im/5/2677/m2677675.pdf str 10). I nie mam zamiaru tracić punktów przez niedokształcenie lub niedokładność autorów testu! A co wy myślicie o moim rozwiązaniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
julka524 Re: kontrowersyjne zadanie 29. 27.04.05, 22:07 > Hej! Wg mnie test był banalny. Jeśli ktoś pisze, że ma średnią 4,5 a obawia > się, czy będzie miał 50 pkt z obu części, to znaczy, że jest kujonem i nie > zachodzi u niego proces myślenia albo w szkole jest wyjątkowo niski poziom. > Przecież 90% potrzebnych informacji było podanych w tekstach lub w tabelach i > diagramach, wystarczyło mieć IQ > 80 żeby odpowiedzieć na większość pytań! Jesli do mnie pijesz to oświadczam ci, że nie jestem żadnym kujonem, a poziom w szkole mam dobry.Po prostu jestem słaba psychicznie i nie umiem sobie poradzić ze stresem.A każdemu noga może się powinnąć, temu dobremu też(nie mylić z kujonem)Z ścisłych nie jestem zbyt dobra, a z humanistycznego pytania były dla mnie za skomplikowane.Poza tym ten list wyprowadził mnie z równowagi. Ale z jednego jestem dumna, miała prawie wszystkie z bioli więc mój psor nie będzie się czepiał, z chemii też. Odpowiedz Link Zgłoś
madziorec Re: Jak tam test matematyczny? 27.04.05, 21:29 wlaśnie pszyszla moja mama od zaprzyjaźnionej fizyczki, mojej zresztą... i ona mówi, że zadania byly na poziomie maturalnym, to z oporem... I podobno już zapowiadaly szkoly, że będzie obniżany próg... a to, że byly grupy, to bylo bez sensu. Sprawdzalam odpowiedzi jakiejś innej grupy i się zestresowalam, że mam tylko 4 dobrze :D:D Potem sprawdzalam z pytaniami... Najwazniejsze, że mamy już z glowy :D pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
woody1989 Re: Jak tam test matematyczny? 27.04.05, 21:35 to było pewne ze obniżą próg punktowy ale czy wam aż tak katastroficznie te testy poszły?? Odpowiedz Link Zgłoś
justkaaa ??????????? 27.04.05, 21:35 czy sa tu jakies osoby ktorym wychodzi razem kolo 60 pkt?? =/ jestem zalamana.... Odpowiedz Link Zgłoś
julka524 Re: ??????????? 27.04.05, 21:55 justkaaa napisała: > czy sa tu jakies osoby ktorym wychodzi razem kolo 60 pkt?? =/ jestem > zalamana.... J ateż jestem załamana, nie mam nawet co liczyć na 60pk.!!!!!Kurde mam nadzieję, że poobniżają progi punktowe.Ale z tego co tu czytam to raczej nie.Wszyscy pisza, że będą mieli po 80, 90 pk.Eh....szkoda słów.Przez takich geniuszy nam zawyzą progi punktowe.I gdzie jest miejsce dla tych którym sie noga powinęła????? Odpowiedz Link Zgłoś
walo10000 Re: ??????????? 27.04.05, 22:01 Z całym szacunkiem julka524, ale czy to jest kogoś wina, że dobrze napisał test ? :| IMHO wielki rotfl Fakt, wszystkich szkoda ale nie popadajmy w paranoje. A tak pozatyn to głowa do gory, bedzie dobrze ;] Odpowiedz Link Zgłoś
loskamillos Re: ??????????? 27.04.05, 22:07 Nic nie obniżą. Przeciez po każdym egzaminie gimnazjalnym były takie komentarze. "Aaaa bznadzieja, mam 30 punktów, nie przyjmą mnie" itp. W zeszłym roku także. NIc nie obniżyli i nie zrobią tego teraz. Moim zdaniem żeby się dostać do liceum (chodzi mi o licea w Warszawie)jakiegoś lepszego, to rzeba mieć koło 80 p. z egzaminu, a łącznie (ze średnią, ocenami itp.) koło 150. Ale nie wszyscy idą chyba do tych najlepszych.... Odpowiedz Link Zgłoś
julka524 Re: ??????????? 27.04.05, 22:10 Ja narazie chce iść do Poznania.A wiem, że marnie mi wyszło bo z matmy mam z zamkniętych tylko 15, i nie wiem, czy dociągnę do 20 ogółem. Odpowiedz Link Zgłoś
justkaaa Re: ??????????? 27.04.05, 22:16 ja nie mam wiecej...z zamknietych mam 17 =/ Odpowiedz Link Zgłoś
ekasia2 Re: ??????????? 28.04.05, 19:34 W Bydzi aby dostać się do dobrego liceum wystarczy mieć jakieś 140 pkt łącznie ma się rozumieć :))) Zapraszam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
donaldduck Liceum w Warszawie 28.04.05, 19:42 od ilu przyjmowali w tamtym roku do Zmichowskiej,albo Batorego,lub Poniatówki? tak mniej więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
artamira Re: POWTÓRKA EGZ???? 27.04.05, 22:21 CHAIAŁABYM SI SPYTAC CZ WY TEZ SŁYSZLISCI O MOZLIWOSCI POWTARZANIA GZ MAT- PRZYR??.JESLI TA SPRAWA BLA JUZ PORUSZANA TO SORR ZE SIE POWTARZAM ALE NIE CHCE MI SIE WSZSTKIEGO CZYTAC;P.ROWNIE DOBRZE TO MOZE BC PLOTKA , WIEC NIE PRZEJMUJCIE SIE JESLI WAM DOBRZE POSZLO LUB NIE ROBCIE SOBIE ZBYTNICH NADZIEJI JESLI ZAWALILISCIE TAK JAK JA.MIANOWICIE DOSZLY MNIE POGLOSKI ZE W SZKOLR W TRZCZEWIE(NIE WIEM JAK TO SIE PISZE)W 1 DNIU PRZZ POMYLKE ROZDANO TEST MAT- PRZYR.NAUCZYCIELE ZORIENTOWALI SIE PO 5 MIN....A PYTANIA POSZLYYY W SWIAT;P. NIE WIEM CZY TO JEST PLOTKA CZ MOGE SIE CIESZYC ALE CZY KTOS SLYSZAL COS PODOBNEGO??? Odpowiedz Link Zgłoś
julka524 Re: POWTÓRKA EGZ???? 28.04.05, 19:10 Ja słyszałam dzisiaj w radiu jak mówili o tej sprawie.A swoją drogą bym się cieszyła jakby powtórzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
julka524 Re: Myśle że tak!!! 28.04.05, 19:26 Ja słyszałam dzisiaj w radiu jak mówili o tej sprawie.A swoją drogą bym się cieszyła jakby powtórzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
eclips Re: ??????????? 27.04.05, 22:22 Loskamillos do jakej szkoły się wybiersz? jeśli oczywiście można wiedzieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
loskamillos Re: ??????????? 27.04.05, 23:05 Nie wybieram się do żanego, bo już w nim jestem. Egzamin miałem rok temu. A chodzę teraz do lelewela. W sumie to chciałem do jakiejś lepszej, ale jest ok. (15 miejsce w rankingu Perspektyw). Wszystko przez to właśnie, że myślałem, że tak beznadziejnie mi poszło. Liczyłem na jakieś 70 p. z egzaminu i myślałem, że do żadnego dobrego się nie dostane. No i złożyłem do takich średnich. A potem się oczywiście okazało, że poszło mi dobrze i spokojnie mogłem startowac wyżej. Więc lepiej się zastanówcie. BO gdybym mógł cofnąć czas to zmieniłbym trochę kierunek podania. Odpowiedz Link Zgłoś
kluczo1 Re: ??????????? 28.04.05, 15:24 Ile mialas pkt ?? ze 150 moglabys pojsc do pierwszej szkoly w polsce w g rankingu newsweeka czyli do topolowki ( oczywiscie uwazam ze to nieprawda ze to najlepsza szkola ... ) Odpowiedz Link Zgłoś
julka524 Re: bn 27.04.05, 22:13 Ja narazie chce iść do Poznania.A wiem, że marnie mi wyszło bo z matmy mam z zamkniętych tylko 15, i nie wiem, czy dociągnę do 20 ogółem. Odpowiedz Link Zgłoś
monisiaczkowa Re: Jak tam test matematyczny? 27.04.05, 22:27 Mi teścik poszedł w miarę dobrze. Gdy sprawdziłam sobie dzisiaj w odpowiedziach wyszło mi około 35 punktów:D Odpowiedz Link Zgłoś
inez999 Re: Jak tam test matematyczny? 27.04.05, 23:43 No zamknięte loozik.Ale otwarte z.......e. Wszysto dobrze zaczęłam ale większość źle skończyłam.Ogólnie spox Odpowiedz Link Zgłoś
gusiajaga Zad.15 !! noc i dzień polarny,Powinno byc 23°27'N 27.04.05, 22:33 Według mnie powinna byc odpowiedz 23°27'N a nie 66°33'N ponieważ od tego równoleżnika zaczyna się koło podbiegunowe czyli juz tam występuje noc polarna. Jako dowód przedstawiam fragment z encyklopedii. Koło podbiegunowe - równoleżnik ziemski o szerokości geograficznej 66°33'N (na półkuli północnej) lub 66°33'S (na półkuli południowej). Koło podbiegunowe wyznaczone jest przez kąt padania promieni słonecznych równy 90°, w czasie gdy Słońce znajduje się w zenicie nad Zwrotnikiem Raka lub nad Zwrotnikiem Koziorożca. Na wyższych szerokościach geograficznych, w dniach przesilenia letniego lub zimowego, Słońce przez całą dobę znajduje się pod horyzontem. Odpowiednio, na półkuli północnej w zimie i na południowej w lecie. Występuje tam wówczas tzw. noc polarna. Sytuacja odwrotna, kiedy Słońce znajduje się cały czas ponad horyzontem to dzień polarny. Odpowiedz Link Zgłoś
adi897 Re: Zad.15 !! noc i dzień polarny,Powinno byc 23 28.04.05, 07:27 też zastanawiałem się nad 23 a 66, jednak było to zadanie bardzo proste! a ty źle mówisz. zobacz, że powyżej równoleżnika 23 nie występują wszędzie noce polarne. pomyśl choćby sobie o Polsce, która mniej więcej leży między 50 a 55 i ja jeszzcze żeby w naszym kraju występwoały noce polarne Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_kaa Re: Zad.15 !! noc i dzień polarny,Powinno byc 23 28.04.05, 11:07 No co Ty? Na północ od tego zwrotnika żyjemy my. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w Toruniu nie ma nocy polarnej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drink89 Re: Jak tam test matematyczny? 27.04.05, 22:35 ale zmual ja bede mial góra z matmy 10 pkt.. jak dobrze pojdzie ..:/ Odpowiedz Link Zgłoś
drink89 Re: Jak tam test matematyczny? 27.04.05, 22:41 jedno jest pewne ten kto nie musial tego pisac to ma farta :d.... Odpowiedz Link Zgłoś
emapncypacja TEGOROCZNE TESTY TO PARODIA I KPINY W ŻYWE OCZY 27.04.05, 22:36 Z pełną powagą stwierdzam , że ludzie którzy wymyślili i umieścili zadania na dzisiejszym teście matematyczno-przydodniczym powinni wybrać się do szkół i ujrzeć jakiego typu zadania są rozwiązywane na lekcjach i jak wygląda przygotowywanie uczniów przez nauczycieli ... Pozatym zapomnieli sobie chyba o dzieciach mających trudności w nauce.. Hmm może powinniśmy przejść sie do cyrku w celu obliczenia 1/3 z 10 % brudnych pazurów lwich i masy dzika spadającego na trampoline , który odbił się z prędkością 300 m/s od głowy widza i zrobił koziołek na wysokości 2 m i jednej dziesiątej cm 5 milimetrów nad czubkiem buta klauna. A tak na marginesie nie przejmujcie sie:] nie wazne jest to ile kto ma punktow tylko kim jest i jakie ma w swobie wartosci:D A inteligencja nic do tego nie ma:) POZDRO DLA KUMATYCH :D Odpowiedz Link Zgłoś
stasia17 Re: TEGOROCZNE TESTY TO PARODIA I KPINY W ŻYWE O 27.04.05, 22:39 POPIIIEERAAAMMMMM CIE W ZUPEŁNOŚCIIIII!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justkaaa Re: TEGOROCZNE TESTY TO PARODIA I KPINY W ŻYWE O 27.04.05, 22:45 Ja tez popieram ! nie wiem jak ktos moze powiedziec ze te testy nie byly trudne ! ;/ pokazcie zadania jakiemus doroslemu i moge sie zalozyc ze 80% nie wiedzialoby jak to rozwiazac .... Odpowiedz Link Zgłoś
fokhuz Re: Nie do konca 27.04.05, 22:53 Powiem Ci ze wcale nie byly trudne i obejmowaly podstawy programu. Ale coz widac ze nie moga byc "latwe" dla wszystkich. Myslalem ze naprawde chcesz sprawiedliwosci, ale teraz widze ze po prostu szukasz ucieczki dla sowjej beznadziejnosci. Pozdro dla tych co wiedza ;] Odpowiedz Link Zgłoś
gusiajaga Re: Nie do konca 27.04.05, 22:58 Która prawidłowa odpowiedz w zad 15 byłą według ciebie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
fokhuz Re: Nie do konca 27.04.05, 23:04 66stopni N napewno nie 23 bo to zwrotnik raka ;] Odpowiedz Link Zgłoś
gusiajaga Re: Nie do konca 27.04.05, 23:08 ej co ty gadasz mieliśmy odpowiedziec jaki równoleżnik opisano to gdzie masz na północ od 66N noc polarną jak to juz jest noc polarna ?? Odpowiedz Link Zgłoś
helga16 Kto znał pytania wcześniej? 27.04.05, 23:15 Pewnie było takich wielu, może się ktoś przyzna? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinekleja Re: Kto znał pytania wcześniej? 28.04.05, 15:45 ja nie znalem dokladnie pytan ale wiedzialem co bedzie, i mialem odowiediz abcd, no ale ja to tylko traktowalem ze to sobie ktos robil gupi zart i nie patrzylem na to wcale, a jednak pozniej okazalo sie ze to byla prawda:( teraz troche zaluje ze nie popatrzylem na to wcale"( ale wiem prznajmniej ze robilem to szczerze:) Odpowiedz Link Zgłoś
donaldduck BIOLA 28.04.05, 15:55 ja czytałam dzien przed matmą czyjąś wypowiedź ze z bioli mają byż związki między organizmami,ja przejrzałam sobie to w książce bo pomyślałam a co mi szkodzi,no i było,ale na zadne pytania testowe nie trafiłam ale tak patrzę ze rozwój naszego szkolnictwa nie zmierza chyba w dobrym kierunku.moja siostra która zdawała do LO kilka lat temu nie miała takich klopotow,pisalo sie egzamin z polaka i matmy i przynajmniej te testy nie obejmowały po 5 przedmiotów tak jak nasz ukochany matematyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
justkaaa Re: Nie do konca 27.04.05, 23:06 Beznadziejny to jestes TY .....poniewaz oceniasz inncch kompletnie ich nie znajac ! kazdemu moze sie zdarzyc ze cos mu nie wyjdzie a jesli Ty zawsze wszystko wspaniale pisales to wielkie gratulacje .....a sprawiedliwosci chcieli by napewno wszyscy....no moze oprocz tych ktorzy wiedza jak sie czlowiek czuje kiedy cos potrafi a na tescie mu nie wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
helga16 Re: Nie do konca 27.04.05, 23:11 Ja porobiłam takie błędy, że aż wstyd się przyznać... Ja, która mam średnią zawsze powyżej 5... Poprostu nie mogłam się skupić, bo NAUCZYCIELE MI TEGO NIE UMOŻLIWILI(choć to pewnie wszystkich dziwi) i zwyczajnie sie zestresowałam... Odpowiedz Link Zgłoś
justkaaa Re: Nie do konca 27.04.05, 23:18 a ile bedziesz miala mniej wiecej pkt? jesli oczywiscie mozesz zdradzic..;) to bardzo nie ladnie ze strony nauczycieli ze nie dali pracowa w spokoju ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
justkaaa Re: Nie do konca 27.04.05, 23:38 wiesz...ja bym dala wszystko zeby miec 30....ja bede miec kolo 23 :( strasznie zawalilam ten test...koszmar :(..porazka..totalna Odpowiedz Link Zgłoś
helga16 Re: TEGOROCZNE TESTY TO PARODIA I KPINY W ŻYWE O 27.04.05, 23:09 Nie oszukujmy się, ci się mądrzą, którzy muszą, bo mieli wcześńiej pytania i wiedzą, że napisali dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fokhuz Re: TEGOROCZNE TESTY TO PARODIA I KPINY W ŻYWE O 27.04.05, 23:16 helga16 napisała: > Nie oszukujmy się, ci się mądrzą, którzy muszą, bo mieli wcześńiej pytania i > wiedzą, że napisali dobrze!!! troche to przykre bo teraz ktokolwiek bedzie miec lepszy wynik z testu to mozecie mu powiedziec ze mial pytania..zenada.. ma ktos w ogole jakis dowod ze one sie tu pojawily? Odpowiedz Link Zgłoś
helga16 Re: TEGOROCZNE TESTY TO PARODIA I KPINY W ŻYWE O 27.04.05, 23:32 Ja nie uogólniam. Ale w mojej szkole mądrzyły się te osoby, które mają "wtyki"... Odpowiedz Link Zgłoś
adi897 Re: TEGOROCZNE TESTY TO PARODIA I KPINY W ŻYWE O 28.04.05, 07:30 no na bank mają wtyki. walą ci ściemę, a ty łykasz i tylko sie wkurzasz. ja nie znałem pytań i szczerze mówiąc nawet się nic nie uczyłem i będę miał minimum 48 punktów. no pojawiły się tutaj pytania <lol2> człeń napisał , że będzie dużo biologi (3 pytania było) i że będą parki narodowe (mi się zdaje że nie było) więc gó.. mają ludzie wtyki. a ty łykaj i idź się powieś, że ktoś miał pytania, a tobie nie poszło. widzę wasze niektóre posty to mi sie gorzej robi ;- /// Odpowiedz Link Zgłoś
helga16 Re: TEGOROCZNE TESTY TO PARODIA I KPINY W ŻYWE O 28.04.05, 12:03 Walą mi ściemę?? Człowieku w jakim ty świecie żyjesz??!! Jak liczysz na 48 to gratulacje, są wyjątki, ale widać, że życie Cię niewiele nauczyło... Z resztą, każdy może mieć swoje zdanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ekasia2 Re: TEGOROCZNE TESTY TO PARODIA I KPINY W ŻYWE O 28.04.05, 19:45 Nie będę miała rewelacji (ok 40 pkt), ale jestem zadowolona. Pytań w ogóle nie znałam, ale strasznie mnie intesesuje gdzi dokładnie znali odpowiedzi. Czy w ogóle jest ktoś kto może to potwierdzić, może ktoś sam należał do grona znających odpowiedzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
owczarzy2 Re: Jak tam test matematyczny? 28.04.05, 06:43 aha mowie ze ocena to nie wszystko ja w ubieglym roku mialem wiecej punktow niz dziewczyna co miala 6 z pola(ja mialem 5) test tak naprawde sprawdza naturalne mozliwosci przyswajania wiedzy a nie same regulki na pamiec i potem same 6.... Odpowiedz Link Zgłoś
adi897 rzygam na wasze info o powtórce!! 28.04.05, 07:06 tak pieprzycie wszyscy o powtórkach i tych przeciekach, to mogliście sobie przecież skminić zadania i mieć 50/50, a nie teraz gadać, że były przecieki, bo wam nie poszło, mi nie poszło z humana i tak samo mogę pisać, że w pierdziszewie dolnym nauczyciele pomagali uczniom i dali im już wcześniej zadania. na testach u nas przynejmniej była jakaś osoba z kuratorium, która konsekwentnie obserwowała wszystkich i sporządzała raport więc było raczej w porządku, tym bardziej w Warszawie też powinny być jakieś osoby z kuratorium, a nie piszecie, że uczniom pomagali nauczyciele. bez kitu ktoś miał rację, że jesteście żałośni!!! pomyślcie! Odpowiedz Link Zgłoś
rzeznikr7 Ale jestem zdolinowany... 28.04.05, 09:36 Tyle głupich błędów zrobiłem... :-/ Jak było zadanie z gegry, która będzie godzina w Nowym Orleanie, to przecież powinna być 21:00 :-/ Jeżeli różnica wynosiła 10 godzin w tył od 7:00 rano, to jest 21:00, a nie 17:00... :-/ Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
matprzyr bardzo łatwy! 28.04.05, 09:41 rozwiązałem go. żadnych niespodzianek! bardzo typowe zadanka. te z Nowym Orleanem ciekawe, ale łatwe. no i ta pszczoła sosna może zabić ćwieka rankingi, pułapy i inne info dla gimnazjalistów 600877882.webpark.pl/# Odpowiedz Link Zgłoś
npct Re: bardzo łatwy! 28.04.05, 13:32 no to jak mialo byc z tym czasem ?? ja zrobilem 21 wt ale cos duzo osob ma 17 i wydaje mi sie ze dobrze to argumentuja.niech mnie ktos oswieci, bo jestem kiepski z geo :P Odpowiedz Link Zgłoś
elokwentnie Test Mat-Przyr. 28.04.05, 12:22 Pytania do administratorów tego forum 1) Gdzie jest forum dotyczące teście humanistycznym,który odbył się we wtorek?? 2) Dlaczego usunęliście/zamknęliście owe forum ?? 3) Dlaczego w Gazecie Wyborczej Stołecznej został opublikowany artykuł o 'Przecieku w jednym z Warszawskich gimnazjów' ,skoro na waszej stronie gimnazjaliści uprzedzili resztę uczniów,co będzie na teście mat-przyr. w środę:: 'co do jutrzejszego testu u nas w szkole pomylili sie i zamiast testu humanistycznego dali matematyczno-przyrodniczy, zanim je nam zabrali troche zadan sie obadalo: 1 zadanie bedzie o procentach,zadanie z walcem,zadanie ze stozkiem,rysunek kuli ziemskiej-czyli okreslenie pory roki albo dnia/nocy,okreslenie pradu [szeregowy,rownolegly],zadanie z X'em [rownanie,wyznaczasz X],ostatnie zadanie jakas tabelka... z tymi procentami to bedzie diagram,ostatnie zadanie bedzie z jakas tabelka [byc moze chemiczne..] beda tez rysunki: mapa polski[cos z powierzchnia],mapa lasu [?]' 4) Mam nadzieję ,że otrzymam opowiedzi na te pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
sosenka89 Re: Test Mat-Przyr. 28.04.05, 15:16 super że podałąś tylko troche późno a po za tym jeżeli były jakieś przecieki obojętnie z ilu i jakich pytań to juz jest jakis pretekst żeby pisac jeszcze raz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: Test Mat-Przyr. 28.04.05, 17:09 elokwentnie napisał: > 4) Mam nadzieję ,że otrzymam opowiedzi na te pytania. forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html Prześlij te pytania na adres forum.abuse@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anglopismak To jest czysta bzdura! 28.04.05, 14:08 Pierniczę, proszę Państwa! Jeśli w takim teście są błędy typu: UDRAŻNIACZ RUR zamiast: UDROŻNIACZ RUR, to woła o pomstę do nieba!!! Czego nasze dzieci mają się nauczyć? Debile wymyślają test, a potem się dziwią. Dumają nad błędami językowymi dzieci. Na egzaminie taki przyklad. Wiadomo, że nazwa środka pochodzi od słowa udrożnić, a nie drażnić. Drażnią mnie źle przygotowane testy. Pozdrawiam, Anglopismak Odpowiedz Link Zgłoś
kurde_fix BANAŁ BANAŁ BANAŁ JESZCZE RAZ BANAŁ 28.04.05, 15:13 LUDZIE! Jak wy nie umiecie rozwiązać takich zadań to lepiej zakończcie edukację po gimnazjum! A jak już bardzo pchacie to co najwyżej do zawodowki. I tak jej nie skonczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
donaldduck URAŻNIACZ 28.04.05, 15:21 wystarczy sprawdzic z pierwszym lepszym słowniku (lub opakowanie Krecika:P)zeby sie dowiedzieć ze prawidłową formą jest udrażniacz a nie udrożniacz!!!!!! ktoś z was widział te pytania?hmmm ja to jak zwykle sie dowiaduje za późno. a co do tego jak mi poszło, to powiem wam ze z humanisttycznego jestem w miare zadowolona,ale mat-przyr całkowicie mnie załamał.mam średnią ponad 5.0 uczę sie na bieżąco,interesuje sie wieloma rzeczami i jestem uważana za jedną z najlepszych uczennic w klasie,a powiem wam ze mialam klopoty z tym testem,nie wiem czy to streas,ale mówiono nam nie raz i nie dwa ze to test dla srednia ucznia i przepraszam bardzo powiedzcie mi ile dostanie ten sredni uczen,50?60? to nie wiem czy będzie zadowolony, a jeśli naprawdę odpowiedzi były w necie to powinno się coś z tym zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
marcinekleja Re: URAŻNIACZ 28.04.05, 15:33 wogole ten test byl zle napisany. bo w tym pytaniu o instalacje gazowa ja np.zrozumialem ze mam liczyc za ile miesiecy na jezdzie na gazie mi sie to odrobi za zainstalowanie tej instalacji i wychodizlo mi 6,25 a oni jakas roznice dali.2 zadanie co bylo o ostroslup bylas podana krawedz podstawy i wysokosc. ale teraz ktora wysoksc bo niektotrzy zrozumieli ze chodzi o wysokosc sciany bocznej i wiecie. i to just jest zle. powinno to zostac jakos rozwiazne inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
sosenka89 Re: URAŻNIACZ 28.04.05, 15:34 popieram cię to jest jakaś pomyłka tych na "górze" po 1. test był bardzo trudny!!!chyba najtrudniejszy z dotychczasowych, co jest ewidentnie niesprawiedliwe, po 2. te testy jak wspomniałaś miały być opracowane tak, aby uczniowie słabi mieli szanse je w miare dobrze napisać, po 3. test był tak okropnie źle sformułowany, jak można było tak pomieszać pytania. Raz zadanie z biologi nastepmnie z chemi później z matematyki i znowu z biologi lub coś podobnego. Połączenie zadań fizyczno-matematycznych było bardzo złym pomysłem, po 4. czas, on odegrał znaczącą role. Bardzo mało ledowo można było rozwiązać, a gdzie czas na sprawdzenie ?? Dobrze mieli dyselektycy dodatkową godzinkę, a gdzie reszta? Nie było nawet chwili na posprawdzanie wyników... po 5. a ten brudnopis to niby po co dali co?? Przecież żeby sobie wyliczyć i zrobić zadanie to trzeba mieć go przed oczyma, a tu co? Trzeba było cały czas odwrać stony, totalna porażka!!! Ja osobiście napisałabym jeszcze raz wierze w to że poszł by mi o wiele lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinekleja Re: URAŻNIACZ 28.04.05, 15:41 NO zadzwoncie do jakiegos OKE co macie numer i powiedzcie ze chcecie dostac poprawne odpowiedzi do testow.Ze pytania byly zle sformułowane no i ze byly przecieki ciekawe co wam odpowiedzia:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcinekleja Re: To jest czysta bzdura! 28.04.05, 15:32 wogole ten test byl zle napisany. bo w tym pytaniu o instalacje gazowa ja np.zrozumialem ze mam liczyc za ile miesiecy na jezdzie na gazie mi sie to odrobi za zainstalowanie tej instalacji i wychodizlo mi 6,25 a oni jakas roznice dali.2 zadanie co bylo o ostroslup bylas podana krawedz podstawy i wysokosc. ale teraz ktora wysoksc bo niektotrzy zrozumieli ze chodzi o wysokosc sciany bocznej i wiecie. i to just jest zle. powinno to zostac jakos rozwiazne inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
marcinekleja Re: To jest czysta bzdura! 28.04.05, 15:51 wogole ten test byl zle napisany. bo w tym pytaniu o instalacje gazowa ja np.zrozumialem ze mam liczyc za ile miesiecy na jezdzie na gazie mi sie to odrobi za zainstalowanie tej instalacji i wychodizlo mi 8,625 a oni jakas roznice dali.2 zadanie co bylo o ostroslup bylas podana krawedz podstawy i wysokosc. ale teraz ktora wysoksc bo niektotrzy zrozumieli ze chodzi o wysokosc sciany bocznej i wiecie. i to just jest zle. powinno to zostac jakos rozwiazne inaczej Przepraszam za pomylke ktora przedtem zrobilem a teraz zmienilem Odpowiedz Link Zgłoś
hellada7 Re: Jak tam test matematyczny? 28.04.05, 16:10 czy tego tesu..nie można jakoś napisać jeszcze raz?nie wiem jak.. jakoś go poprawić...cokolwiek...ja mam totalne załamanie...human poszedł mi bardzo dobrze..ale mat-przyr..totalne dno..nie wiem czemu aż tak źle...przecież stać mnie na dużo więcej!!!czy naprawde nie można napisać tego raz jeszcze?!!! BŁAGAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
donaldduck ja chętnie tez 28.04.05, 16:22 też bym chętnie to powtórzyła.ja ostatni raz sie chcę dowiiedzieć czy ma byc godzina 17 czy 21? kto chętny mi to wytłumaczyć niech poda swój numer: Odpowiedz Link Zgłoś
malinous Re: nauczyciele ostro pomagali :) 28.04.05, 16:35 siedzialem od brzegu a moj rząd kontorolwala pewna pani heheh ona podchodzila do mnie i sie pyta czy wszytko zrobilem , mowila ze jak czegos nie wiem to mam sie nie krepowac i sciagac ile wlezie lub pytac sie innych obok bo powiedziala ze nikt nas z hali nie wywali hehe pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
sosenka89 Re: ja chętnie tez 28.04.05, 16:35 ja ci to wytłumacze chociaz i tak źle to zrobiłam ale to nic wazne że to umiem no ale trudno zrobiłam źle. Otóż bierzesz rozpiętość połódnikową czy jakoś tak w każdyb bądz razie ma być tak 90+120= 210 Następnie 210 stopni * 4 minuty = 840minut 840minut zamieniasz na godziny czyli 840min\60min= 14godzin 7.00- 14 godzin wychodzi 17.00 Odpowiedz Link Zgłoś
marcinekleja Re: ja chętnie tez 28.04.05, 16:40 Tak ale mozna to takim sposobem obliczyc ze. tam jest jedno miasto na 90 a drugie na 120stopniu wiec. 180-120+180-90=150/15 bo 15 stopni to 1h wiec wychodzi= 10h.7-10= 22(to napisalem tka jak mi sie wydaje ale zapisanie jest zle to wiecie) Odpowiedz Link Zgłoś
nero_konto Re: ja chętnie tez 28.04.05, 16:57 7-10 to raczej daje 21, a nie 22... Ja też szłam tym rozumowaniem, ale z tego co wiem to jednak zrobiłam to źle. Odpowiedz Link Zgłoś
donaldduck Re: ja chętnie tez 28.04.05, 16:43 ja juz niestety wiiem jak to zrobić:( na egzaminie mialam dobrze(17) ale spytalam dziewczyny obok i one mialy 21 wiec ja policzyłam południki w drugą stronę i wyszła mi 21........ zła jestem za to na siebie,a zadanie z ostrosłupem czytam sobie spokojnie,wyobrazam sobie ze dziewczynka klei bryłę i robię z nerwów obliczenia z wzorem na objętość..jaka ja musialam być nie przytomna.hehe i jeszcze dodałam do objętości 5 % na zakładki:) Odpowiedz Link Zgłoś
lim00nka Śmiać mi się z was chce:P 28.04.05, 16:59 Wiecie co śmiać mi się z was chce.. Ten test wcale nie byl taki trudny!! Jestem typową humanistką, nienawidze chemii oraz fizyki, której na teście było masa!! I co? Spodziewam się 36 ptk i jestem z tego zadowolona... Mam jeden błąd w zadaniach zamkniętych, otwarte fakt były trudniejsze, ale do zrobienia! Nawet dla tych gorszych uczniów... A human? Human banalny - logiczny... Jeden błąd na cały test... Tak naprawde wszystko było w tekście... Zobaczymy tylko jak list ocenią... Ale 80 będzie minimum... Więc naprawde nie było AŻ TAK ŹLE!!!!! Aha, a co do czasu... Ja myślałam, że już się zanudze... Humana skończyłam ponad pół godziny przed końcem, a mate ponad 20... ZA DUŻO czasu, a nie za mało!! Chociaż lepiej a dużo niż za mało, ale nie narzekajcie, że mało!! Odpowiedz Link Zgłoś
weronikaa89 Re: Śmiać mi się z was chce:P 28.04.05, 17:56 Śmiać mi się chce gdy czytam te wasze posty, że ma być udrażniacz a nie udrożniacz, co to ma do zadania ? Wam literówki się nie zdażają ? Że nie wiadomo którą wysokość podali, umiecie czytać rysunki ?? Tam była wyraźnie narysowana wysokość! Zadanie z godziną w Nowym Orleanie...Mieszacie niemiłosiernie, od kiedy długość się mierzy od 180 stopni? Mi się wydaje że od zera stopni... Nie nauczyli was w szkole że gdy mamy podane 2 długości, jedną zachodnią, a drugą wschodnią to się je dodaje ?? A zadania z fizyki, podstawy z podstaw, ruch jednostajnie przyspieszony, opór. Nie chcę się wymądrzać, bo mi też zdażają się tzw. czeskie błędy, ale opanujcie się! Przecież to nie koniec świata, a jeśli chcecie się uczyć to nawet w słabszym liceum się nauczycie. Pozdrawiam wszystkich trzeciogimnazjalistów ;D Odpowiedz Link Zgłoś
stasia17 REWOLUCJA.....;) 28.04.05, 18:04 Wiecie co? to przechodzi juz wszelkie pojęcie...poszło mi marnie byłam załamana że skreśliłam odpowiedz i całe zadanie bo wydawało mi sie że xle zrobiłam z ostrosłupem potem namieszałam i mam to zadanie źle...nie zrozumiałam potem zadania z ta satalitą zdeko...uwazam że zadanie były głupie NIE MARTWCIE SIE!! nie będzie dobrze..ale my walczymy juz duzo os zglosiło dyrektorom szkół o nieprawidłowościach i oni chcą tez coś z tym zrobić!! wy zróbcie to samo! walczmy Odpowiedz Link Zgłoś
nero_konto Moim skromnym zdaniem... 28.04.05, 18:07 1. Zgadzam się, że testy matematyczne były dość trudne. Mimo to licze w sumie na jakieś 80 pkt. Rozumiem, że niektórym poszło gorzej, ale ludzie! czy to moja wina, że nie chciało wam się powtórzyć nawet podstaw programowych?! 2. Co do "przecieków" - osoby które o nich pisały dziele na dwie grupy: - ci którzy korzystali z przekieków i w zwiąku z tym nie mają nawet prawa się w tej sprawie udzielać - ci którzy tylko o tym słyszeli i puścili w obieg bo źle im poszło i liczą na to że w ten sposób uda się zmusić KEN do powtórzenia egzaminu 3. Nawet jeśli przecieki były to tylko jest na niekorzyść tych którzy z nich korzystali bo w liceum się okaże że nic nie potrafią, a na prace tych którzy posiłkowali się własną wiedzą, nie ma to żadnego wpływu. 4. Rozumiem że są tacy którym poszło lepiej i tacy którym podwinęła się noga, ale zastanówcie się czy rzeczywiście warto narażać nas na kolejny stres? Pomyślcie o tym... Odpowiedz Link Zgłoś
borys895 Ktos zrobil podobny blad do mojego... 28.04.05, 19:37 Tak jak ktos pisal - ja tez w zadaniu z ostrosłupem zrobiłem fatalny błąd - zamiast Pc obliczyłem z wzoru na V,i wyszlo 420....czegos mozna dostac!W sumie tylko do siebie mozna miec pretensje - Ci,którzy zganiają na przecieki i błędy w testach są niepoważni,obiwniają innych,chociaz wina lezy po ich stronie! Ogolnie humor potworny! Odpowiedz Link Zgłoś
donaldduck Borys:D 28.04.05, 19:47 słuchaj ja się załamałam jak odkryłam po wyjściu co zrobiłam.ja humor tez mam fatalny,bo wlasciwie zadne zadanie nie bylo(dla mnie)na tyle trudne zeby jego nie zrobic,ale ja ze stresu i spięcia narobiłam takich błędow ze mi wstyd,wiadomo ze moge winic tylko siebie.ale czuje sie fatalnie,uczylam sie duzo bioli(wszystkich działow)a dostalismy pytania o pszczółkach.... Odpowiedz Link Zgłoś
wecia1 Odpowiedzi 28.04.05, 19:51 Jakby ktoś się pytał to na stronie CKE są już odpowiedzi i schemat punktowania do testu humanistycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
donaldduck gdzie? 28.04.05, 19:57 na www.cke.edu.pl ? to ja chyba nie widze,jak mozesz daj link Odpowiedz Link Zgłoś
npct o tescie 28.04.05, 19:54 test byl trudniejszy od zeszlorocznych(nie zmienia to faktu ze 40 przekrocze spokojnie :D) Jednak co za roznica jaki byl, progi beda proporcjonalne do wynikow z egzaminow.test latwy-wysokie progi, trudny-niskie i tyle.Druga sprawa pytania wcale nie byly zle sformulowane, przeczytalem je jeszcze raz, jesli ktos je zle zrozumial niech sie obawia o wynik z humanistycznego ;) Precieki byly w latach ubieglych, byly zapewne w tym roku i beda w latach przyszlych.za to powtorek nie bedzie, to nie jest az tak wazne aby przez kilku idiotow ktorzy rozmawiali o wynikach w necie, robic powtroke dla wiekszej grupy osob. na koncu chce powiedziec ze Ci cali DYSLEKTYCY to jakas bujda i kazdy moze sobie zalatwic trakie papiery.godzina dodatkowo dla Nich to przesada.mowie to w oparciu o wlasne doswiadczenia bo mam takich kilku pseudo-dyslektykow, ktorzy stanowia niemal 50% mojej klasy, zenada.Pozdrawiam i nie przjmujcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
jenniferk Re: Śmiać mi się z was chce:P-zalosna jestes 30.04.05, 17:52 list ten dedykuje lim00nce,ktora jest bardzo ale to bardzo samolubna i ma bardzo male wymagania wzgedem siebie!wkurzyl mnie twoj list.osobiscie jestem bardzo dobra uczennica,ale mysle takze o innych...zal mi moich kolegow i kolezanek,a ty wyjezdzasz z takimi prymitywnymi tekstami:(a testy byly BARDZO TRUDNE-sami nauczyciele tak mowia!ty pewnie sama mialas odpowiedzi i zal ci dupe sciska ze bedziesz musiala pisac jeszcze raz!!! Jenny Odpowiedz Link Zgłoś
stasia17 Re: Śmiać mi się z was chce:P-zalosna jestes 30.04.05, 18:02 popieram cię w zupełności PANNA LEMOONKA ech..dziewczynko moze ty miałas pytanias dlatego tak zaciekle chcesz udowodnić że przekretów nie było? A JA POWIEM WAM TAK! PRZEKRETY BYŁY SAMA O TYM WIEM i chciałabym pisac ten test jeszcze raz bo wyszło mi 30 pkt i to jest hore by uczeń 3jkowy napisał na 40 znając odpowiedzi a ja czyli 5tkowy na 30 bub 20 no ludzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
nero_konto Re: Śmiać mi się z was chce:P-zalosna jestes 30.04.05, 19:08 > popieram cię w zupełności PANNA LEMOONKA ech..dziewczynko moze ty miałas > pytanias dlatego tak zaciekle chcesz udowodnić że przekretów nie było? A JA > POWIEM WAM TAK! PRZEKRETY BYŁY SAMA O TYM WIEM i chciałabym pisac ten test > jeszcze raz bo wyszło mi 30 pkt i to jest hore by uczeń 3jkowy napisał na 40 > znając odpowiedzi a ja czyli 5tkowy na 30 bub 20 no ludzie..... Skoro sama o tym wiesz to może jeszcze sama z tych odpowiedzi korzystałaś co? Co cię obchodzi ile ci co ściągali mieli pkt? Po prostu zawaliłaś i szukasz jak wszyscy pretekstu żeby powtarzać! 5tkowy uczeń był w stanie napisać ten test na jakieś 40 pkt trzeba tylko ruszyć głową!!! Trzeba sobie było coś powtórzyć przed egzaminem a nie: mam same 5 po co się uczyć i tak napisze dobrze. Nie ściągałam a mimo to licze na 40 pkt. Trochę pokory! Zawaliłaś twoja wina, a nie kogokolwiek innego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
weronikaa89 Re: Śmiać mi się z was chce:P-zalosna jestes 07.05.05, 21:32 Całkowicie się z Tobą zgadzam ;) Do Stasi_17 Masz racje to chore, że Ty piątkowa napisałaś na 30, a trójkowy uczeń na 40. Coś musi być z Twoją inteligencją, albo te piątki to z księżyca. Bo nie wierzę że komuś tak "dobremu" sprawiły trudność zadania na egzaminie. Większość to podstawy z podstaw. Odpowiedz Link Zgłoś
nero_konto Re: Śmiać mi się z was chce:P-zalosna jestes 30.04.05, 19:14 Znalazła się wielka altruistka: "zal mi moich kolegow i kolezanek,a ty wyjezdzasz z takimi prymitywnymi tekstami"... Pewnie tak strasznie ci żal że poświęcisz się i specjalnie dla nich napiszesz jeszcze raz. A może jednak nie poszło ci tak dobrze jak chciałaś? Powodzenia na maturze tobie i twoim znajomym skoro tak strasznie wam poszedł ten egzamin. Nie był łatwy, ale dało się go rozwiązać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota1904 Re: Jak tam test matematyczny? 28.04.05, 19:55 ej ja uważam tak: dla niektorych test byl trudny dla niekotrych test byl latwy. dla mnie byl taki sredni, skobcyzlam 3o min przed czasem wszytsko sprawdzilam fakt ze porobilam kilka bledow ale bede miala ok 44 punktoe. jezeli kots chce pisac ten test jeszcze raz to zycze powodzenia ja nie chce przezywac stresu ponownie a jesli ktos mial odpowiedzi to niech sie cieszy ze nalezal do wybranych ja do nich nie naleze ale i tak jetsem z siebie zadowolona.pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
harrypotter2005 :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( 28.04.05, 21:11 Bardzo kiepsko mi wyszlo!!! Zrobilem nieraz probne testy i dostalem mniej niz 30 p., ale moze ten prawsziwy byl latwiejszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stasia17 Re: :( :( :( :( :( :( odpowiedź 28.04.05, 21:18 mi też źle poszło.....i jestem załamana pocieszy cię to/ jestem załamana też bo właśnie dzwoniłam do kumpeli która oświadczyła że połowa mojej klasy naliczyła se 40 pkt....;/;/;/ Odpowiedz Link Zgłoś
gimnazjalista1 Niesprawiedliwość!!!!!!!!!!!!!!! 28.04.05, 21:49 Pisałam już wcześniej ale powtórzę. Jestem zbulwersowana, sfrustowana gdyż połowa mojej szkoły posiadała pytanaia do części mat - przy dzień przed testem (i nie tylko moja). A po drugie w gimnazjum na Słonecznym w Szczecinie uczniowie pisali na ogromnym holu bez tak zwanej "trzeciej osoby" - spoza szkoły. Jest to moim zdaniem niedopuszczalna sytuacja gdyż jak pomyślę, że osoby na codzień gorsze niż ja napisały lepiej bo posiadały krążące po Internecie odpowiedzi to mnie coś trafia. Gdzie jest sprawiedliwośc????? Błagam niech któś zainteresuje się tą sprawą i jeżeli znajdzie dowody na to oszustwo niech test powtórzą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gonda15 Ten test to przekręt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.04.05, 23:06 Był bardzo trudny! Jestem piątkową uczennicą i dla mnie był bardzo trudny co dopiero inni mają powiedzieć!!! Nie dosc tego to na tescie dostalam bolu brzucha i nie napisalam go dobrze :( Powinni powtorzyc go !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nero_konto Re: Ten test to przekręt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.04.05, 15:06 Skoro jesteś piąkową uczennicą to albo kujesz i nie potrafisz wykorzystać tej wiedzy na egzaminie, albo nie potrzebnie się zestresowałaś! Na przyszłość meliska... Nie poszło mi tak żebym była wyjątkowo zadowolona i nie wiem czy dostane się do liceum które wybrałam ale nie mam zamiaru kolejny raz sie stresować bo ktoś nie zrozumiał zadania! Opanujcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
piolunb Re: Jak tam test matematyczny? 29.04.05, 14:54 ODPOWIEDZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedzi z kluczem są na stonie OKE JAWORZNA. Dokładnie takie według, których będą oceniać egzaminatorzy !!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
profis1 Re: do donaldduck 30.04.05, 09:23 wejdź na stronę: www.egzaminy.edu.pl w dziale => gimnazjaliści znajdziesz progi punktowe do liceów w miastach, które w 2004 roku miały rekrutację elektroniczną pozdr. P.S. dla wszystkich, którzy chcą sprawdzić swoje wyniki podaję link: www.cke.edu.pl (oficjalne dane Centralnej Komisji Egzaminacyjnej) Odpowiedz Link Zgłoś
dejvid_prudnik Re: termin poprawy 30.04.05, 16:53 Najprawdopodobniej test matematyczno-przyrodniczy zostanie powtórzony z powodu przecieków. jesli ktos zna termin poprawy albo cokolwiek z tuym zwiazane niech pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
jenniferk Re: termin poprawy 30.04.05, 17:17 wlasnie mnie tez to ciekawi,jak to jest z tym testem bo juz sama nie wiem,czy go piszemy jeszcze raz czy nie?!jesli ktos cos wie niech napisze... Jenny Odpowiedz Link Zgłoś
jenniferk Re: termin poprawy 30.04.05, 17:35 heh!to znowu ja:)jesli chodzi o ten test to czuje sie pokrzywdzona tym,ze ktos mial odpowiedzi dzien wczesniej i napisal wspaniale-to jest niesprawiedliwe!ze osoby,ktore dobrze sie ucza napisaly gorzej od tych co leca na 3,bo ci mieli pytania.Uwazam,ze do takiej sytuacji nie powino w ogole dojsc!wielu moich kolegow mialo pytania dzien wczesniej!:(sadze ze test powino sie powtorzyc i mam nadzieje ze kuratorium oswiaty tak zadecyduje... Odpowiedz Link Zgłoś
marmar55 Re: termin poprawy 01.05.05, 22:52 Hej:)powiem wam jedno u mnie w szkole tez byly przecieki o ktorych nauczyciele juz wiedza .chcialabym powtorzyc ten egazmin bo to jest nie sprawiedliwe ze przyszly sobie osobki co niektore zadowalone i nie zmartwione tym co bedzie i jak wypadna na egzaminie bo wiedzialy jakie bedfa pytania a inni uczniowie musieli to wszystko przezywac.Mam nadzieje ze sparwiedliwość jeszcze jest na tym swiecie .I to nie jest wina uczniow ze sobie wymyslaja ze byly przecieki tylko poprtu osoby ktore nie dopilnowali tego aby egazmin odbyl sie normalnie i nikt nie wiedzial pyatn. Pozdro PS jeśli ky=toś już bedzie wiedzial o teramiene powtórek to proszę zeby napsal. Odpowiedz Link Zgłoś
nero_konto Re: termin poprawy 02.05.05, 08:42 Myślicie że na egazminie poprawkowym nie będzie przecieków? Przecieki zawsze będą! A najbardziej żałosne jest to że wcale nie chodzi nikomu o sprawiedliwość tylko o to że spaprał i chce mieć drugą szansę. Ciekawa jestem czy jest ktoś kto liczy na 100 pkt i się kłóci o sprawiedliwość... Śmieszni jesteście! Odpowiedz Link Zgłoś
julka524 Re: termin poprawy 02.05.05, 12:59 Z tymi poprawami nie jest tak, że będą w całej Polsce.Bedą tylko w tym województwie co było głośno o przeciekach.I tak jeszcze raz będą chyba pisali w Toruniu i w okolicach. Odpowiedz Link Zgłoś
borys895 nero;) 05.05.05, 01:52 nero_konto powiedział całą prawdę,nic dodać nic ująć. Będziecie mieć poprawe...w picipolo! Odpowiedz Link Zgłoś
nero_konto Re: nero;) 23.05.05, 13:21 No nareszcie udało mi się znaleźć poparcie na tym forum :D A przy okazji Agata jestem, a Nero to mój pies :P Czy ktoś tu jeszcze właściwie zagląda? Odpowiedz Link Zgłoś
samba138 Błędna odp. do zadania 29 10.05.05, 20:49 Według mnie na www.cke.edu.pl/index.php? option=content&task=view&id=211&Itemid=2 jest błędna odpoiwedz do zadania 29 a) oni podali wzór delta l= 1/10 delta t a to nie jest prawdą (nie ma czegoś takiego) wzór jest nastepujący delta l = k * delta t * l początkowe Mogę się mylić. Co o tym sądzicie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
pieknamulatka Re: Jak tam test matematyczny? 01.08.05, 14:41 jak dla mnie to byl on zbzt trudny. osoby ukladajace zadania powinny liczyc sie z tzm ze nie kazdz umie matematyke...ja wszystkie zadania z matmy zrobilam zle a natomiast pozostale dobrze...umiem biologie fizyke gegre wiel luzik ale matm oj szkoda slow...ale human mi podbil dumo pkt i tak wzszlam na 72 z obu Odpowiedz Link Zgłoś