Dodaj do ulubionych

Pomysły Giertycha rodem z XIX w.

06.09.06, 07:59
Przeciez Giertych mimo, ze wyksztalcony to tepy.Wiec czegoz innego bylo sie
po takim facecie spodziewac?
Obserwuj wątek
    • el_p Re: Pomysły Giertycha rodem z XIX w. 06.09.06, 09:01
      "Rozmowa z Ireną Dzierzgowską współtwórczynią reformy oświaty i wiceminister
      edukacji w rządzie Jerzego Buzka"

Jestescie smieszni,z jednej strony artykul na I stronie o problemach
      szkolnictwa, a z drugiej, za eksperta bierzecie kogos kto pogrzebal polska edukacje
      • unsatisfied6 pogrzebali , nie znaczny że ich argumenty 06.09.06, 09:10
        el_p napisał:

> "Rozmowa z Ireną Dzierzgowską współtwórczynią reformy oświaty i wiceminister
        > edukacji w rządzie Jerzego Buzka"
        >
        > Jestescie smieszni,z jednej strony artykul na I stronie o problemach
        > szkolnictwa, a z drugiej, za eksperta bierzecie kogos kto pogrzebal polska
        eduk
        > acje

pogrzebali , nie znaczny że ich argumenty nie są warte do przedyskutowania .
        obawiam się , że R.Giertych bez dyskusji społecznej z rodzicami z nauczycielami
        i nawet z tymi co "tą oświatę pogrzebali " , nie jest w stanie nic dobrego
        stworzyć - potrzebna jest merytoryczna dyskusja a nie hasła nie argumenty
        kto wcześniej był jeszcze gorszy . trzeba iść do przodu a nie porównywać
        się z tym co wsteczne .
        • el_p Re: pogrzebali , nie znaczny że ich argumenty 06.09.06, 09:34
          Wieziesz samochod do warsztatu, o ktorym wszyscy wiedza, ze to partacze?
          Dyskusja powinna toczyc sie z fachowcami. Po cos jest program wymiany
          nauczycieli pomiedzy krajami UE (Erasmus??), zeby zaobserwowac jak wygladaja
          rozne modele edukacji. U nas oczywiscie musimy sie uczyc na wlasnych bledach.
          Najgorsze jest to, ze kazdy kolejny min. jest dobierany z klucza partyjnego.
          Dlaczego zlikwidowano technika? Gdybys widzial szkoly w Hispzani, jakie Oni maja
          wyposazenie, warsztaty.
          • unsatisfied6 byłem w USA 06.09.06, 09:41
            el_p napisał:

> Wieziesz samochod do warsztatu, o ktorym wszyscy wiedza, ze to partacze?
            > Dyskusja powinna toczyc sie z fachowcami. Po cos jest program wymiany
            > nauczycieli pomiedzy krajami UE (Erasmus??), zeby zaobserwowac jak wygladaja
            > rozne modele edukacji. U nas oczywiscie musimy sie uczyc na wlasnych bledach.
            > Najgorsze jest to, ze kazdy kolejny min. jest dobierany z klucza partyjnego.
            > Dlaczego zlikwidowano technika? Gdybys widzial szkoly w Hispzani, jakie Oni
            maj
            > a
            > wyposazenie, warsztaty.

i widziałem ich uczelnie jak również zdarzyło mi się usłyszeć o tych
            co ich wysyłano z Polski na studia - wstyd mi było , bo w Polsce ta
            edukacja nie jest aż na tak niskim poziomie , jaki reprezentowali
            ci których mieli poznać te standardy amerykańskie .
            • el_p Re: byłem w USA 06.09.06, 10:06
              1. USA nie jest w UE :)
              2. Nie pamietam nazwy programu, chodzilo o nauczycieli i szkoly
              podstawowe/technika/licea a nie uczelnie wyzsze.
              • unsatisfied6 twierdzisz , że ...? 06.09.06, 10:21
                el_p napisał:

> 1. USA nie jest w UE :)
                > 2. Nie pamietam nazwy programu, chodzilo o nauczycieli i szkoly
                > podstawowe/technika/licea a nie uczelnie wyzsze.

twierdzisz , że inaczej było z reprezentanatmi wysyłanymi do UE niż
                z tymi wysyłanymi do USA i gorszych wysyłali do uczelni a lepszych do
                szkół podstawowych i średnich :))
          • rs_gazeta_forum Re: pogrzebali , nie znaczny że ich argumenty 06.09.06, 14:56
            el_p napisał:
            > Wieziesz samochod do warsztatu, o ktorym wszyscy wiedza, ze to partacze?

To, że p. Dzierzgowska staje jako autorytet, świadczy, jak nisko upadła polska
            polityka oświatowa, bo sama oświata jeszcze się nauczycielami trzyma.
            Oczywiście masz rację co do tej pani, choć unsatisfied6 też o tyle ma rację, że
            Giertych jeszcze gorszy.
            A co do techników, to nie zostały jeszcze zlikwidowane, choć p. Dzierzgowska
            jako osoba stawiająca wizję przed rzeczywistością do ich likwidacji nawołuje. I
            też dlatego leczenie Giertycha Dzierzgowską jest tak leczenie cholery grypą. Ptasią.
      • ferrment Re: Pomysły Giertycha rodem z XIX w. 06.09.06, 11:14
        Jak do tej pory nikt polskiej edukacji nie pogrzebał. Dopiero Giertych to zrobi jak się go nie wykopie.
        • unsatisfied6 nie rozśmieszaj mnie 06.09.06, 11:20
          ferrment napisał:

> Jak do tej pory nikt polskiej edukacji nie pogrzebał. Dopiero Giertych to
          zrobi
          > jak się go nie wykopie.

nie rozśmieszaj mnie - nie było by Giertycha i jego pomysłów na edukację
          gdyby ta edukacja w jakims przynajmnije stopniu przypominała standardy
          europejskie .
          • ferrment Re: nie rozśmieszaj mnie 06.09.06, 12:55
            Standardom nie dorównuje odkąd niezdane matury zalicza się jako zdane.
            • scibor3 Re: nie rozśmieszaj mnie 06.09.06, 16:16
              Giertych nie jest pierwszy. Kiedyś ocena ndst. (2) uniemożliwiała promocję do
              następnej klasy. A teraz umożliwia.
    • toja3003 Też jestem za wychowaniem patriotycznym, za tym że 06.09.06, 15:44
      Też jestem za wychowaniem patriotycznym, za tym żeby szkoła uczyła, że patriotą
      jest ten kto wzmacnia pozycję własnego kraju wśród innych a więc potrafi z
      innymi współpracować, rozmawiać, nawet jeśli są problemy, dąży do dobrych
      relacji z sąsiadami czy dalszymi krajami, potrafi patrzeć w przyszłość i nie
      zapomina o historii ale kieruje się przede wszystkim sytuacją bieżącą.

Patriota nie chowa głowy w piasek i nie chowa się w kibelku ale śmiało
      podejmuje dialog, nawet z tymi, których nie lubi. Patriota nie izoluje się ale
      działa aktywnie w międzynarodowych organizacjach, w sposób demokratyczny i z
      poszanowaniem prawa, wywiązując się z umów.

Patriota nie używa przemocy wobec ludzi o innych poglądach, nie kłamie, nie
      oczernia, szanuje godność każdego człowieka i każdy naród, inne rasy czy inne
      religie, bo patriota to ktoś, kto poważnie traktuje tekst polskiej Konstytucji.

Patriota to człowiek silny i inteligentny a więc potrafiący zareagować na
      satyrę celnym dowcipem lub eleganckim milczeniem a nie straszyć prokuratorem.
      Patriota nie występuje wobec innych z pozycji moralnej wyższości ale potrafi
      być skromny. Patriota systematycznie i profesjonalnie pracuje, bez
      kombinowania, przekrętów, łapówek, kupowania podróbek czy kradzionych fantów.

Myślę, że jak na pierwszą lekcję wystarczy. Po jej odrobieniu, służę za jekieś
      50 lat, dalszymi propozycjami.
      • babette663 Re: Też jestem za wychowaniem patriotycznym, za t 06.09.06, 23:43
        a ja uwazam; ze w kraju swin i karierowiczow takich jak wierzejski, giertych
        czy lepper, ktorzy aby sie utrzymac "przy korycie" podepcza wszystko i
        wszystkich co im stoi na przeszkodzie , w kraju rewizjonistow ,jak kaczynscy,
        nic nie moze postepowac, taki kraj sie cofa na kazdym szczeblu. Wkrotce polskie
        dzieci to beda:skini, nacjonalisci, rasisci. Ale sami sobie Polacy sa winni, bo
        jedna z domen patriotyzmu jest pojscie do urn, zeby wiedziec na kogo "sie
        obstawia" przyszlosc naszych dzieci. W Belgii glosowanie jest obowiazkiem, ale
        nawet gdyby bylo odwrotnie 98%poszloby glosowac. A przy okazji twierdzenie, ze
        w Polsce poziom szkol jest niski jest niesprawiedliwe, polski wykladowca nie
        jest w niczym "gorszy" od swoich kolegow UE, po prostu pracuje w warunkach
        jakie mu stworzono, a jakie ???NO COMENT!!!
      • unsatisfied6 bzdura 10.09.06, 21:52
        toja3003 napisała:

> Też jestem za wychowaniem patriotycznym, za tym żeby szkoła uczyła, że
        patriotą
        >
        > jest ten kto wzmacnia pozycję własnego kraju wśród innych a więc potrafi z
        > innymi współpracować, rozmawiać, nawet jeśli są problemy, dąży do dobrych
        > relacji z sąsiadami czy dalszymi krajami, potrafi patrzeć w przyszłość i nie
        > zapomina o historii ale kieruje się przede wszystkim sytuacją bieżącą.
        >
        > Patriota nie chowa głowy w piasek i nie chowa się w kibelku ale śmiało
        > podejmuje dialog, nawet z tymi, których nie lubi. Patriota nie izoluje się
        ale
        > działa aktywnie w międzynarodowych organizacjach, w sposób demokratyczny i z
        > poszanowaniem prawa, wywiązując się z umów.
        >
        > Patriota nie używa przemocy wobec ludzi o innych poglądach, nie kłamie, nie
        > oczernia, szanuje godność każdego człowieka i każdy naród, inne rasy czy inne
        > religie, bo patriota to ktoś, kto poważnie traktuje tekst polskiej
        Konstytucji.
        >
        >
        > Patriota to człowiek silny i inteligentny a więc potrafiący zareagować na
        > satyrę celnym dowcipem lub eleganckim milczeniem a nie straszyć prokuratorem.
        > Patriota nie występuje wobec innych z pozycji moralnej wyższości ale potrafi
        > być skromny. Patriota systematycznie i profesjonalnie pracuje, bez
        > kombinowania, przekrętów, łapówek, kupowania podróbek czy kradzionych fantów.
        >
        > Myślę, że jak na pierwszą lekcję wystarczy. Po jej odrobieniu, służę za
        jekieś
        > 50 lat, dalszymi propozycjami.

odpisałem już na ten post - odpowiedź zniknęła , więc powtórzę .

nie ma patriotyzmu bez uwzględnienia własnego intersu .

nikt nie uczy się w szkole "ku chale ojczyzny" - robi to dla
        własnego interesu .

patriotyzm to pewna relacja między własnym interesem a interesem ogólnym .
        definicja patriotyzmu nie uwględniająca tej realcji to zwyczajny
        szowinizm lub nacjonalizm .
      • roztoka Nie ma sensu Giertycha k r y t y k o w a ć, 12.09.06, 00:08
        JEGO TRZEBA BOJKOTOWAĆ. KRYTYKOWAĆ, TO ZNACZY LEGALIZOWAĆ, ZGADZAĆ SIĘ NA
        NIEGO. Giertych jako przywódca skrajnej prawicy jest o k u p a n t e m,
        uzurpatorem okupującym ministerialny
        stołek. Jedyne co można jemu powiedzieć: G i e r t y c h won!
    • danuta49 Poznac Dzierzgowską po owocach;-) 10.09.06, 18:08
      Ta pani powinna posypać głowę popiołem i iść do klasztoru, stanąwszy wcześniej
      przed Trybunałem Stanu za zapewnenienie Polsce zapasci cywilizacyjnej
      najpóźniej w przyszłym dziesięcioleciu, a nie wypowiadać się mentorskim
      tonem.Bo tak działa jej "reforma" edukacji z koronnym dzieckiem gimnazjum i
      trzyletnim liceami oraz 80% rocznika uczącymi się do matury;-)))))))))))))))))))
      Pomysły Giertycha są lepsze i gorsze, ale żaden, nawet najgorszy, choć 5%
      takich katastrofalnych skutków nie wywoła co twór p.Dzerzgowskiej i
      bufoniastego profesorka od ceramiki Handkego!!!
      Dzierzgowską przed Trybunał Stanu!!!
      • unsatisfied6 podzielam twój pogląd 10.09.06, 21:56
        danuta49 napisała:

> Bo tak działa jej "reforma" edukacji z koronnym dzieckiem gimnazjum i
        > trzyletnim liceami oraz 80% rocznika uczącymi się do matury;-
        ))))))))))))))))))
        to jest absurd i ewidentne marnowanie potencjału gospodarczego w postaci
        czynnika ludzkiego .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka