Gość: V.C. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.01, 09:30 Pomóżcie ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotrek Re: Co to znaczy IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.01.02, 20:09 Brain oznacza mózg Walking oznacza chodzić Wydaje mi się, że to "chodzenie [komuś] po głowie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Co to znaczy IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.02, 15:16 Gość portalu: Piotrek napisał(a): > Brain oznacza mózg > Walking oznacza chodzić Tyle to ja też wiem . > Wydaje mi się, że to "chodzenie [komuś] po głowie" Nie sądzę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slav Re: Co to znaczy IP: 213.77.14.* 05.03.02, 15:11 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Pomóżcie ! Może chodzi o "brain-working" tj pracę umysłową ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Co to znaczy IP: *.astercity.net / 10.129.131.* 07.03.02, 18:42 A moze "brain washing" ,to znaczy "pranie mózgu".Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mem Re: Co to znaczy IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 08.03.02, 10:56 Skąd pochodzi to wyrażenie? Może da się z kontekstu wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walker Re: Co to znaczy IP: *.vancouver36.dialup.canada.psi.net 15.03.02, 06:02 Wiele okreslen w tym jezyku slyszalem, ale tego jeszcze nie. Gdzie takie "cos"znalazles(as)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Co to znaczy IP: *.zigzag.pl 28.05.02, 19:15 A nie chodzi przypadkiem o coś związane z drenażem mózgów? Tj. wyjeżdżaniem naukowców za granicę w celu poszukiwania lepszych warunków pracy? Albo analogicznie do chromosme walking - określanie funkcji kolejnych płatów mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Co to znaczy IP: *.jag.net / 192.168.0.* 04.06.02, 21:45 Ha ha. sądzę że znaczy to "praca umysłowa" a moi przedmówcy się po prostu mylą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Co to znaczy IP: *.we.client2.attbi.com 06.06.02, 19:38 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Pomóżcie ! Nie pomoge, bo nie wiem !!! Nigdy takiego wyrazenia nie slyszalam a moja druga polowa , mowiaca wylacznie po angielsku tez tego nie zna. SORRY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Co to znaczy IP: 62.233.167.* 07.06.02, 15:17 hejka, nie wiem, czy dobrze pamietam, ale o pojeciu brain walking czytalam w ksiazce : "Toksyczna praca" Barbary Bailey Reinhold. Ciekawy poradnik, lekko sie czyta. Bodajze z brain walking chodzilo o to, by czasem dac sobie odetchnac, isc na spacer, ale koniecznie nie zapomniec kartki i dlugopisu ze soba. Podczas takiego spaceru czasami niechcacy wpadamy na rozwiazanie od dawna nurtujacego nas problemu - i po to jest wlasnie ta kartka, by zapisac to rozwiazanie i z zadowoleniem pospacerowac dalej. Moze jeszcze cos wpadnie nam do glowy :-) pozdrawiam Aska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: Co to znaczy IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 01:16 Brain Walking - Übungen für ein besseres Gedächtnis. Byla kiedys taka ksiazka. (Chyba - tytul znalazlam w Internecie ;) Takze chyba jakies techniki pamieciowe. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pundit Re: Co to znaczy IP: *.wspiz.edu.pl 14.06.02, 14:02 Witam. OK, po kolei - brain walking moze oznaczac metaforyczne oderwanie od ciala (wiem, ze 'mind' byloby lepsze, ale fraza 'brain walking' pojawia sie w tym kontekscie w kilku poetycznych ogloszeniach grup religijnych). Brain- walking to takze technika rozwiazywania problemow przez tworzenie luznych skojarzen w stanie relaksu (porownaj Brainstorming i brainwriting). Jest tez w miare popularny komik-komentator polityczny, pisal o 'Dead Brain Walking', zajrzyj na www.bartcop.com/625isaac.htm. No i wreszcie dla rozrywki - zabawki shop.store.yahoo.com/russellmartinandassociates/walkingbrain.html Prowadze serwis www.angielski.EDU.pl i chetnie bym powiedzial, ze wytarczy sprawdzic w naszych slownikach, ale niestety to nieprawda :-(( Odpowiedz Link Zgłoś