Gość: Mirek Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.teresin.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 11:05 Test jest beznadziejny, gdyż skierowany jest głównie do ludzi o ścisłym umyśle, matematyków. Natomiast humaniści wyjdą w nim na idiotów. Jest to sprawdzian praktycznie z jednej dziedziny. Ale, cóż skoro nie ma innego, lepszego ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkuwiony inteligen [...] IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 19:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yh Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: 80.55.133.* 01.05.04, 23:48 Kto ukladal ten test? a raczej kto go programowal? wiekosc odpowiedzi jakie zaznaczalam okazalo sie zanzaczonych blednie (a mialo byc dobrze);) NIektore pytania sa sformulowane dwuznacznie, i pasuje do nich kilka odpowiedzi. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulka Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 22:04 Zadanie 63 - uzasadnienie poprawnej odpowiedź jest po prostu bez sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desafinado Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.autocom.pl 03.06.04, 14:26 straszna kicha nie ma jednoznacznych odpowiedzi w niektórych pytaniach. Każdy może sobie wymyślić jakiś schemat i zadawać takie pytania. Nie podoba mi się. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: 81.210.100.* 06.07.04, 20:55 pomimo, iż termin narodowego testu nainteligencję już dawno minął, jednak robiąc test dostrzegłam błąd - mianowicie w pytaniu 61. powinno być " który element pasuje" a nie "nie pasuje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c_04 Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.vitnet.pl / *.crowley.pl 08.07.04, 16:46 idiotyczny test i jeszcze bardziej idiotyczne odpowiedzi... 40% testu ma przynajmniej 2 rozwiazania... wiec kiedy wybieram inne mam mniejszy iloraz??;) tak wynika... np: pyt 2 jak dla mnie ozon jako jedyny jest gazem... jako jedyny nie jest zwiazkiem, jako jedyny jak juz ktos wczesniej pisal ma mniej liter, nie konczy sie samogloska. pyt 3... jak dla mnie kiwi nie powinno tu pasowac bo jest jedyna nazwa ktora okresla zwierze i owoc (rosline) wiec tlumaczenie ze kaweon nie pasuje bo to roslina to bzdura... chociaz jak dla mnie skrzyplocz nie pasuje... nie jestem zoologiem ale jakos tak mi nie podchodzi;)) pyt5: Europa to kontynent na ziemii mimo tego ze ma swoj odpowiednik w postaci ksiezyca... jednakze tylko pozostale sa nazwami cial nieieskich... (jednoznacznie sie kojarzacymi) pyt8:owoc jest rowniez cecha urodzaju... sa owoce - musial byc urodzaj pojemnosc silnika nie jest zadna cecha auta, co z samochodami gdzie silniki np przy kupnie sa do wyboru w opcjach... albo np jezeli silnik byl wymieniany?? pyt9tez idiotyczne wytlumaczenie... a ktore z powyzszych nie jest czescia skladowa??? ja obstaje przy ukladzie slonecznym do gwiazdozbioru... poniewaz moim zdaniem tak samo zawiera w sonie inne uklady gwiazd jak uklad sloneczny inne planety (kot z jego tel kom ma sie nijak do planet;)) - oczywiscie zart;)) pyt14: probowal ktos to rozwiazac z proporcji podajac przyblizony wynik?? otoz pytania sa zle sformulowane pyt25: no tak wg objasnienia - na pozostalych brakuje fragmentu kwadratu... za to na rys b) sa wszystkie;) pyt39: nie wiem o co chodzi.. bo wydaje mi sie ze w rysunku c) mozna naliczyc wiecej przekatnych... czyli w kwadracie tez;)) zaleznie z ktorego punktu sa prowadzone (kwadrat - z ktorego kata czyli 4 katy=4 przekatne;))) pyt45: jak dla mnie nie pasujace jest cieplo wlasciwe (cal/g*'C)... pozostale masa (g), temp ('C), gestosc (kg/l) - daja sie wyznaczyc np w domowych warunkach ok to chyba tyle jak na pierwsze czytanie;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 16:23 glupie to. ja mam miec ponad przecietna inteligencje chociaz robilam to bez zastanowienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: API Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.mogilno.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 21:49 Dlaczego nie uznać wyboru ozon - w jego skład wchodzą tylko atomy jednego pierwiastka. Inne to związki wielopierwiastkowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: API Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.mogilno.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 21:54 25 - co to za uzasadnienie?! Po prostu w c) brakuje symetrii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: API Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.mogilno.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 22:00 39 - a może jednak c) - każdy bok ponad 3 w figurze wart jest dla mnie 2 - czyż nie proste ? (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: API Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.mogilno.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 22:04 45 - a może b) - wszak w definicjach pozostałych wielkości wprost lub pośrednio używa się pojęcia masy, a tylko określenie temperatury nic o niej nie wspomina (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: API Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.mogilno.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 22:08 59 - czemu nie b) - # nie jest znakiem alfanumerycznym (!) a może inne uzasadnienie d) - 9 nie napiszemy z użyciem klawisza shift na klawiaturze (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: API Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.mogilno.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 22:10 63 - albo jestem przygłup, albo go chcą ze mnie zrobić - przecież tylko na rysunku a) zakryta jest lewa część znaku (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz_destyl Pytanie nr 45 - niescislosc IP: *.ds14.agh.edu.pl 21.10.04, 12:22 45. Która z wielkości fizycznych nie pasuje do pozostałych? > # masa > # temperatura > # gęstość > # ciepło właściwe > a) Masa jest wielkością, która się dodaje. Dwa ciała, każde po 3 kg, mają > łącznie 6 kg. Zupełnie inaczej jest z pozostałymi wielkościami - np. dwa ciała > o temperaturze 20 stopni nie maja razem 40 stopni! Ale jak wezmiemy ciala o roznych cieplach wlasciwych albo gęstosciach to co wtedy? Dalej pozostaje stala ? Ja sie z tym nie zgadzam. Moim zdanie jedyna poprawna odpowiedza jest b) temeratura - poniewaz jest to jedyna zmienna wielkosc dla ciala. Pozostale są charakterystyczne dla ciała oraz warunków w jakich to ciało przebywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijaw W kwestii formalnej IP: *.chello.pl 22.10.04, 23:05 w treści pytania 29: Wyrazy piszemy WIELKIMI lub małymi literami. A nie dużymi literami. Duże litery, to np: "a" napisana czcionką 120pkt. Chyba się Pan Miodek ze mną zgodzi? Wstyd Redakcjo, że błędy stylistyczne się w opisach pojawiają :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 01:04 ja próbowalam zrozumiec pytanie 25 i 62 (znając juz odpowiedź) ale niestety nie zakumałam. Dziwne, ze wyszło mi aż tak duzo procent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.riviera.pw.edu.pl 23.10.04, 12:17 JAK SIE MA WYNIK DO IQ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elma Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 22:48 Jak na test inteligencji zbyt wydumane niektóre uzasadnienia odpowiedzi, jak na zabawę za długie i zbyt męczące. Pomysł dobry, ale niezbyt dopracowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wada Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 16:25 aby przystępować do rozwiązywania testów na inteligencję trzeba ćwiczyć swoją pamięć i zdolność logicznego myślenia a poza tym nie ma ludzi wszechstronnie uzdolnionych a więc spostrzegawczość nie zawsze idzie w parze z logiką i trzeba przyznać że zadania dotyczące logicznego myślenia są dość trudne i chyba rzadko kto z ludzi spotyka się z takimi problemami w życiu codziennym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: 213.199.239.* 14.11.04, 18:17 jaką litere wsadzisz na miejscu znaku zapytania 5,11,34,47,23? 11 49 75 22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipa Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: 81.15.254.* 16.11.04, 20:01 dobre ale kicha poszlo :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MILPAMILPAMILPAMIL [...] IP: *.serv / *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 18:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlk Dżon Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 09:52 "Ten, kto nie może czegoś osiągnąć, mówi, że to mniej ważne i wcale mu nie zależało, aby mniej martwić się porażką." Moj brat ma 10 lat i mial 55 pkt to dla pajacow co twierdza ze ten test jest niejednoznaczny albo jest wylacznie napisany na podstawie gustu czy skojarzen autora... Odpowiedz Link Zgłoś
julitta85 Re: Test na inteligencję 7 (ogólny, 65 pytań) 10.07.05, 23:23 kto wymyslil takie pytania? ciekawe czy normalny, przecietny czlo9wiek potrafilby odpowiedziec na te pytania bez bledu. chybaq tylko jakis piekny umysl. fajna zabawa. rozwiazywalam to z moim chlopakiem, wyszlo nam 38% a nie uwazam bysmy byli glupi. pozdrawiam i polecam! Odpowiedz Link Zgłoś