Dodaj do ulubionych

Punta Cana luty 2012

23.10.11, 20:16
Wybieram sie na Dominikanę w lutym bardzo mile widziane wskazówki i podpowiedzi może ktoś sie też wybiera.
Obserwuj wątek
    • adas.rs Re: Punta Cana luty 2012 26.10.11, 18:33
      Witam,

przede wszystkim należy zabrać kremy do opalania z wysokim filtrem UVA/UVB i uważaj na uszy nos, również w dni pochmurne trzeba się dobrze smarować bo nawet w tedy słońce opala smile zabrać dużo poczucia humoru i walizkę pieniędzy smile Możesz odwiedzić park Manati , popływać z delfinami i wybrać się na wycieczki z dwóch polskich biur Elpolaco i villapolonia. Jak masz jakieś pytania to pisz postaram się odpowiedzieć smile
      • casiopeja11 Re: Punta Cana luty 2012 31.01.12, 23:12
        Witam,

Ja mam pytanie smile

Szukam roznych atrakcji na miejscu i zastanawiam sie jak z cenami?
        Znalazlam rozne na tej stronie i nie wiem czy warto sie bawic i bookowac to wczesniej (jesli faktycznie duzo tansze) czy na spokojnie w hotelu/u rep'a zakupic na miejscu?

www.viator.com/Punta-Cana/d794-ttd
        Dziekuje i pozdrawiam,
        Kasia
        • magda_w24 Re: Punta Cana luty 2012 01.02.12, 11:58
          Witam,
          Zarówno w hotelach jest pełno organizatorów takich wycieczek jak również "naganiaczy" na plaży, którzy chodzą codziennie i namawiają na różne wycieczki.U niech można zbić z ceny bo zależy im na każdym kliencie.Ja korzystałam z jednej wycieczki od takiego naganiacza tj.wyprawa na kładach i powiem ci że świetnie się bawiłam.Co prawda zobaczyliśmy tą najgorszą stronę Dominikany czyli brud, biedotę itd. ale sama jazda była super.Kupowałam również wycieczkę z biura w hotelu i też byłam mega zadowolona.Karaibska przygoda-rejs katamaranem po morzu karaibskim,kąpiel i łowienie rozgwiazd,pyszne jedzenie-np langusta.
          Myślę że na spokojnie możesz kupić wycieczkę na miejscu.Udanego wypoczynku
          • pietnacha40 ceny wycieczek 01.02.12, 16:04
            jakie są aktualnie ceny za Saonę i delfiny ?
        • mrsjo2000 Re: Punta Cana luty 2012 01.02.12, 20:30
          Osobiscie zwiedzilam z elPolaco i naprawde bardzo poleam.
          Wszystkie detale jak i ich ceny znajdziesz na ich stronie.
    • skrytagbura Re: Punta Cana luty 2012 03.02.12, 21:37
      Czesc,

ja tez sie z mezem wybieram do Punta Cana w lutym ( 16.02 ).
      Jeste wiele stron, na ktorych znajdziesz fajne informacje, chyba jedna z najlepszych jest:

www.koniecswiata.net/ameryka-centralna-i-karaiby/dominikana/encyklopedia/highlight/
      Z boku masz zakladki odnosnie najwazniejszych rzeczy, ktore warto wiedziec smile

Pozdrawiam i zycze milego urlopu!!!
      • pietnacha40 naganiacze na plaży 04.02.12, 11:14
        już tu kiedyś o tym pisałam ,ale warto przypomnieć .Trzeba uważać i nie dawać całej sumy ,tylko zaliczkę . Mieliśmy do czynienia z takim gościem . Najpierw po cichu zabrał jacht i zrobiła nam nim wycieczkę - na szczęscie skończyło się Ok .Na tej wycieczce zaczął opowiadać o swoim bracie w USA ,któremu obetną nogę ,jesli nie prześle pieniędzy na leczenie - dokładnie takie praktyki stosują Egipcjanie wobec swoich europejskich kochanek . Znajomi wykupili u niego Saonę , niestety zapłacili całość . W busie zaczęto zbierać kasę od tych ,co wpłacili zaliczkę ,niestety okazało się ,że nasi znajomi się do nich zaliczają . Nie pomogło ,że mają kwit potwierdzenia - to nie był ich kwestionariusz,nikogo takiego nie znali,nie ma takiej firmy .Wysadzono ich z busa ,stracili całą kasę ,a facet,który wcześniej dziennie na plaży spacerował,rozpłynął się w powietrzu . Nam za to w dyskotece wydano fałszywe 50 dolarów . Pech chciał ,że nie mieliśmy już drobnych i zabraliśmy całą setkę .Tutaj też trzeba uważac .
        • skrytagbura Re: naganiacze na plaży 04.02.12, 15:37
          ooooo, dziekuje za info, czytalam na jakims forum, ze mozna brac wycieczki od miejscowych ba sa tansze, ale nikt nie ostrzegal o oszustach..Ale jak sie zaplaci tylko zaliczke, to wszystko bedzie ok? ( w sensie, ze wycieczka bedzie zorganizowana i ja na niej bede..).
          • pietnacha40 Re: naganiacze na plaży 05.02.12, 12:17
            nie big_grin stracisz mniej kasy big_grinbig_grinbig_grin Nie twierdzę ,że wszyscy z plaży oszukują . Nam się po prostu taki trafił sad Ja płaciłam 20 dolarów zaliczki . Resztę po wejściu do busa .
            • pietnacha40 Re: naganiacze na plaży 05.02.12, 12:19
              aaa i lepiej zabrać "zgodne" ,bo nigdy nie mają wydać i napiwki wtedy trochę wysokie wychodzą big_grin
              • skrytagbura Re: naganiacze na plaży 05.02.12, 18:19
                ok, dziekuje za informacje smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka