isabe.ll 23.10.11, 20:16 Wybieram sie na Dominikanę w lutym bardzo mile widziane wskazówki i podpowiedzi może ktoś sie też wybiera. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adas.rs Re: Punta Cana luty 2012 26.10.11, 18:33 Witam, przede wszystkim należy zabrać kremy do opalania z wysokim filtrem UVA/UVB i uważaj na uszy nos, również w dni pochmurne trzeba się dobrze smarować bo nawet w tedy słońce opala zabrać dużo poczucia humoru i walizkę pieniędzy Możesz odwiedzić park Manati , popływać z delfinami i wybrać się na wycieczki z dwóch polskich biur Elpolaco i villapolonia. Jak masz jakieś pytania to pisz postaram się odpowiedzieć Odpowiedz Link
casiopeja11 Re: Punta Cana luty 2012 31.01.12, 23:12 Witam, Ja mam pytanie Szukam roznych atrakcji na miejscu i zastanawiam sie jak z cenami? Znalazlam rozne na tej stronie i nie wiem czy warto sie bawic i bookowac to wczesniej (jesli faktycznie duzo tansze) czy na spokojnie w hotelu/u rep'a zakupic na miejscu? www.viator.com/Punta-Cana/d794-ttd Dziekuje i pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link
magda_w24 Re: Punta Cana luty 2012 01.02.12, 11:58 Witam, Zarówno w hotelach jest pełno organizatorów takich wycieczek jak również "naganiaczy" na plaży, którzy chodzą codziennie i namawiają na różne wycieczki.U niech można zbić z ceny bo zależy im na każdym kliencie.Ja korzystałam z jednej wycieczki od takiego naganiacza tj.wyprawa na kładach i powiem ci że świetnie się bawiłam.Co prawda zobaczyliśmy tą najgorszą stronę Dominikany czyli brud, biedotę itd. ale sama jazda była super.Kupowałam również wycieczkę z biura w hotelu i też byłam mega zadowolona.Karaibska przygoda-rejs katamaranem po morzu karaibskim,kąpiel i łowienie rozgwiazd,pyszne jedzenie-np langusta. Myślę że na spokojnie możesz kupić wycieczkę na miejscu.Udanego wypoczynku Odpowiedz Link
pietnacha40 ceny wycieczek 01.02.12, 16:04 jakie są aktualnie ceny za Saonę i delfiny ? Odpowiedz Link
mrsjo2000 Re: Punta Cana luty 2012 01.02.12, 20:30 Osobiscie zwiedzilam z elPolaco i naprawde bardzo poleam. Wszystkie detale jak i ich ceny znajdziesz na ich stronie. Odpowiedz Link
skrytagbura Re: Punta Cana luty 2012 03.02.12, 21:37 Czesc, ja tez sie z mezem wybieram do Punta Cana w lutym ( 16.02 ). Jeste wiele stron, na ktorych znajdziesz fajne informacje, chyba jedna z najlepszych jest: www.koniecswiata.net/ameryka-centralna-i-karaiby/dominikana/encyklopedia/highlight/ Z boku masz zakladki odnosnie najwazniejszych rzeczy, ktore warto wiedziec Pozdrawiam i zycze milego urlopu!!! Odpowiedz Link
pietnacha40 naganiacze na plaży 04.02.12, 11:14 już tu kiedyś o tym pisałam ,ale warto przypomnieć .Trzeba uważać i nie dawać całej sumy ,tylko zaliczkę . Mieliśmy do czynienia z takim gościem . Najpierw po cichu zabrał jacht i zrobiła nam nim wycieczkę - na szczęscie skończyło się Ok .Na tej wycieczce zaczął opowiadać o swoim bracie w USA ,któremu obetną nogę ,jesli nie prześle pieniędzy na leczenie - dokładnie takie praktyki stosują Egipcjanie wobec swoich europejskich kochanek . Znajomi wykupili u niego Saonę , niestety zapłacili całość . W busie zaczęto zbierać kasę od tych ,co wpłacili zaliczkę ,niestety okazało się ,że nasi znajomi się do nich zaliczają . Nie pomogło ,że mają kwit potwierdzenia - to nie był ich kwestionariusz,nikogo takiego nie znali,nie ma takiej firmy .Wysadzono ich z busa ,stracili całą kasę ,a facet,który wcześniej dziennie na plaży spacerował,rozpłynął się w powietrzu . Nam za to w dyskotece wydano fałszywe 50 dolarów . Pech chciał ,że nie mieliśmy już drobnych i zabraliśmy całą setkę .Tutaj też trzeba uważac . Odpowiedz Link
skrytagbura Re: naganiacze na plaży 04.02.12, 15:37 ooooo, dziekuje za info, czytalam na jakims forum, ze mozna brac wycieczki od miejscowych ba sa tansze, ale nikt nie ostrzegal o oszustach..Ale jak sie zaplaci tylko zaliczke, to wszystko bedzie ok? ( w sensie, ze wycieczka bedzie zorganizowana i ja na niej bede..). Odpowiedz Link
pietnacha40 Re: naganiacze na plaży 05.02.12, 12:17 nie stracisz mniej kasy Nie twierdzę ,że wszyscy z plaży oszukują . Nam się po prostu taki trafił Ja płaciłam 20 dolarów zaliczki . Resztę po wejściu do busa . Odpowiedz Link
pietnacha40 Re: naganiacze na plaży 05.02.12, 12:19 aaa i lepiej zabrać "zgodne" ,bo nigdy nie mają wydać i napiwki wtedy trochę wysokie wychodzą Odpowiedz Link