Dodaj do ulubionych

Wieloryby na Dominikanie

IP: 82.177.78.* 09.06.05, 09:47
Witam,

Czy ktos moglby powiedziec mi ile jest prawdy(prawdopodobienstwa) w tym ze na
Dominikanie w grudniu spotkac mozna wieloryby. Czy bez problemu mozna
wyplynac na nurkowanie z rekinami, delfinami, żółwiami? Czy jesli wynajmie
sie samochod to zdazy sie przejechac z Puerto plata do punta Cana, posiedziec
tam na plazy i jeszcze tej samej doby wrocic?
Bede wdzieczny za podpowiedz. Jedziemy 08-22.12. Mam nadzieje ze te tanie
wycieczki z PES-u to nie zadna podpucha bo kase juz im wplaciłemsad

Jesli ktos ma jakies fotki z Puerto Plata albo moze polecic jakas galerie w
necie bede rowniez bardzo wdzieczny

Pozdrawiam

Jacek
Obserwuj wątek
    • Gość: Kinia Re: Wieloryby na Dominikanie IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.06.05, 10:19
      Byłam w lutym na Dominikanie-Puerto Plata, z tego co wiem to własnie w lutym
      jest okres godowy wielorybów i można je spotkać, co do grudnia to nie wiem.
      Miedzy Puerto Plata a Punta Cana jest odległość około 400 km, więc jak sie
      postarasz to Ci się uda objechac w jeden dzień.

Miłego pobytu smile)))
      • Gość: jacek Re: Wieloryby na Dominikanie IP: 82.177.78.* 09.06.05, 10:35
        Ja rowniez jade na Puerto Plata. Troche na forum strasza ze to raczej Karaiby w
        takim najprostrzym wydaniu, czy to prawda czy raczej spiew malkontentow? Bede w
        hotelu Hacienda Garden, znasz moze? Moze masz jakies fotki? Mimo ze do wyjazdu
        pol roku ale jako ze dopiero co sie zapisalem...hmmm...emocje sa bardzo
        wysokiesmile
        • Gość: Kinia Re: Wieloryby na Dominikanie IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.06.05, 14:06
          Puerto Plata fakt jest troche inna niż Punta Cana. Jest tam żółty piasek a nie
          biały ale mi się podobało. Fotki mam. Jak możesz odezwij się na gg 3681044
    • Gość: magda Re: Wieloryby na Dominikanie IP: 217.153.66.* 09.06.05, 15:44
      w grudniu to chyba za wczesnie na wieloryby, ja je obserewowalam tez w lutym i
      marcu, byly niezwykle! Puerto Plata to prawdziwe dominikanskie miasto, Punta
      Cana skolei jest typowym osrodkiem turystycznym, wiec jezeli zamierzasz tylko
      lezec na plazy to zdecydowalabym sie na P.C, jezeli zamierzasz poznac tubylcow
      i nieco ich swiat zdecydowanie P.P. moj grudzien byl pogodny, zaczelo padac
      miedzy swietami i nowym rokiem, ale sylwestra spedzilismy przy muzyce w
      cieniutkich ubrankach na plazy a potem jeszcze w lokalnej dyskotece. Super!
      tesknie za salsa. pozdrawiam
    • rychu15 Re: Wieloryby na Dominikanie 09.06.05, 21:39
      Rzeczywiscie masz male szanse ze zobaczysz wieloryby.Musisz spytac rezydenta.
      Wieloryby przebywaja w okolicy polwyspu Samana.Z Puerto Plata jest to wycieczka
      calodzienna po fatalnej drodze/trwa prawie 12 godz/.Potem trzeba sie przesiasc
      na male stateczki ktore dowoza na miejsce.Jak bedzie duza fala to nic nie
      zobaczycie nie mowiac o chorobie morskiej/u nas prawie wszyscy chorowali,ale
      mielismy szczescie bo morze sie na chwile uspokoilo i widzielismy rodzine
      wielorybow/. POdroz do Punta Cana uwazam za chybiony - jazda na Dominikanie
      jest niebezpieczna bo nikt tam nie przestrzega przepisow drogowych i o wypadek
      nietrudno.Co do plywania z rekinami - sprobuj ale tak na wszelki wypadek juz
      sie teraz z Toba pozegnam r.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka