omeggi 16.01.10, 19:30 czy któraś z Was ,chorujących na endo miała inseminację?ja po 4 miesiącach próbowania "naturalnego" usłyszałam od lekarza, że powinnam pomyśleć o tym poważnie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omeggi Re: inseminacja 19.01.10, 18:54 nie no jasne..ale o ile na inseminację mnie stać to na in vitro już nie bardzo:( Odpowiedz Link
rewolka404 Re: inseminacja 19.01.10, 19:19 jeśli chodzi o finanse to warto ivf od razu rozważyć. Koszt kilku iui to już koszt in vitro. najtańszy jest Bocian w Białymstoku. Odpowiedz Link
free-klaudia26 Re: inseminacja 07.02.10, 10:25 No nie za bardzo się tu z Tobą zgodzę ,ze koszt kilku iui to jak koszt ivf.To w takim razie ile kosztuje jedna iui? bo to zależy gdzie i to zależy kto jak często podchodzi do iui? bo jeśli ktoś robi ja miesiąc w miesiąc to może się to trochę równać ale i tak w to nie wierze a jak ktoś robi iui raz na pół roku no to przeliczając koszty i czas to trzeba byłoby przez kilka lat nic nie robić nie leczyć się nie poddawać iui żeby zbierać na ivf.Mnie osobiście nie stać na ivf a tez jest to moja podobno jedyna deska ratunku ale cóż nic na to nie poradzę a iui mam rożnie czasem 1 czasem 2 w roku i nie zamierzam rezygnować z nich tylko dlatego ,ze mnie nie stać na ivf a czasu tez nie mam na czekanie. Odpowiedz Link
rewolka404 Re: inseminacja 07.02.10, 14:02 IVf można za ok 8-9 tys zrobić. Koszt iui, wizyt, leków min. około tysiąca...no i czas. Każdy wybiera sam, ja zupełnie nie widzę sensu w podchodzeniu do czegoś, co ma skuteczność 15-20%. tym bardziej, że każdy cykl takich starań to rozwój endometriozy :( Odpowiedz Link
free-klaudia26 Re: inseminacja 07.02.10, 17:21 Skuteczność ivf jest nie wiele większa bo od 25-40 % ale ok jest lepszym rozwiązaniem ni iui.A co do ceny to chyba ,ze mówisz o tym zwykłym ivf a nie ICSI bo koszt takiego jest już dużo większy i w sumie to trzeba mieć około 12-15 tys.to zależy gdzie i jaka klinika.Wiesz jak ja bym miała pieniądze to tez bym tak gadała po co podchodzić do iui kilka razy jak można od razu do ivf ale nie mam i pozostaje mi ta gorsza wersja. Odpowiedz Link
rewolka404 Re: inseminacja 07.02.10, 17:53 taki jest koszt ICSI w Bocianie, gdzie skueczność też jest dużo wyższa niż Twoje dane. Mój post nie był by atakować a mam wrażenie, że tak to odbierasz. Napisałam, że każdy decyduje za siebie. Teraz nie mam wolnych środków na ivf, ale wolę odkładać na ten cel niż ładować kasę w iui, która w moim przypadku ma taki sens jak starania naturalne czyli żadne. Odpowiedz Link
free-klaudia26 Re: inseminacja 07.02.10, 19:52 Taka jest skuteczność ogólnie ivf a co w Bocianie jest 5% więcej ?? no to nie za duża różnica a każda klinika pisze u siebie taką skuteczność udanych prób ile chce ,takie mam ze swoich źródeł informacje ale ok pewnie niech każdy robi to co chce robić.A jak się ma z czego odłożyć na ivf to pewnie,gorzej jak się nie ma i na iui tez ledwo co starcza. A co do ICSI ,ze niby kosztuje 8-9 tys może ale to zależy u kogo i tego nikt nie wie jaka będzie potrzebna stymulacja bo jedną wyniesie mniej a druga więcej.I jakby nie było, trzeba mieć w zanadrzu te 12 tys.To wyobraź sobie taka sytuacje mam 9 tys. jadę do kliniki po czym okazuje się ,ze jednak u mnie leczenie stymulacyjne wyniesie więcej o jakieś 2 tys. i co wtedy?? pójdę i powiem ,ze na forum mi napisano ,ze tyle u was kosztuje a wy wołacie ode mnie więcej to wiesz jakby lekarz zareagował?? pewnie by się uśmiał i powiedział proszę pani na forum to są różne popisane rzeczy i jak pani będzie je czytała to daleko pani nie pojedzie.Wolę żeby mi zostało niż brakło. Odpowiedz Link
rewolka404 Re: inseminacja 07.02.10, 21:03 polecam watek o klinice na Bocianie i nie chcę wdawać się w dalsze dyskusje, bo naprawdę nie to było moim celem. Odpowiedz Link
1-agusia Re: inseminacja 08.02.10, 10:18 Witam ja tagrze choróje na endometriozei u mnie po 4 latach zdiagnozowania że to endo powiedziano że jedyne wyście po nieskutecznych próbach to inseminacja.Po pierwszej próbie inseminacji sie udało a potem zaszłam w ciąże z drógą córką w naturalny sposób. Mam nadzieje że i Tobie sie uda bo mnie też niebyło stać na invitro powodzenia Odpowiedz Link