bm_1984 05.03.10, 18:24 czy endometrioza po cc jest rzadkoscia?słyszałam ze rzadko sie zdarza zeby kobiety miały to po cesarkach i czy świadczy to o źle zrobionej operacji? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plumkam Re: endometrioza po cc 05.03.10, 20:23 z tego co wiem,nie jest to rzadkosc. Po prostu - kobieta miala endo przed ciaza i o tym nie wiedziala. Nie swiadczy to o zle przeprowadzonym cieciu. W przypadku gdy ma sie endo, kazde cc moze sie tak skonczyc. Odpowiedz Link
dudunia22 Re: endometrioza po cc 12.03.10, 22:01 Wydaje mi się że endo po cc nie jest rzadkością sama przez to przechodzę.Przed ciążą nie miałam żadnych objawów a tak ok 1,5 roku po cc zaczęły się ostre bole pobrrzusza.Dzieś jestem po 1 operacji wycięcia endo(maj 2008) i niestety czeka mnie kolejna.Lekarze twierdzą że nie znają pochodzenia tej choroby. Odpowiedz Link
fajny-anna1234 Re: endometrioza po cc 13.03.10, 17:10 witam was dziewczyny!Tez mam endo niby po cc w powloce brzusznej za 10 dni ide na operacje na Brochów.Mam wyczuwalny guz i nieżle boli mam jeszce inne dolegliwosci o ktorych mowilam lekarzowi a on wilce zdziwiony ze to od tego moze byc. Odpowiedz Link