Dodaj do ulubionych

Endo po ciąży

18.12.12, 00:46
Witam, pół roku temu urodziłam synka po laparoskopii i diphereline (4 zastrzyki), engo miałam I stopnia. Karmię piersią, @ jeszcze nie wróciła ale silne dolegliwości bólowe tak. Jakie mam opcje leczenia? Nie chciałabym odstawiać syna. Ginekolog u którego byłam powiedział że nic nie może mi dać dopóki karmię piersią, ponadto powinnam zrobić kolejną laparo by zobaczyć co się dzieje. Co Wy o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • dominikanj1 Re: Endo po ciąży 28.01.13, 23:18
      możesz cerazette - porozmawiaj o tym z lekarzem
      • kiki80 Re: Endo po ciąży 02.02.13, 14:54
        cerazette nie leczy endometriozy....nie ma gwarancji ze jak zacznie brać boleści ustąpią...
        nie mam pomysłu na ciebie, skonsultowałabym z innym lekarzem...
        • ambrozja08 Re: Endo po ciąży 04.02.13, 21:20
          z tego co wiem to nic "nie leczy" endometrizoy, można za to odsuwac pewne skutki w czasie o ile się udaje, zahibernowac pewne procesy lub zminimalizować ból...temu mają służyć tabletki.
          • maja8184 Re: Endo po ciąży 09.02.13, 20:53
            mysle ze laparoskopia to najlepsze rozwiazanie! potem zoladex 3,6 miesiecy to powinno zachamowac rozwoj choroby.Z bolami to roznie bywa....niektorym pomagaja tabletki anty,niektorym nic nie pomaga oprucz silnych pszeciwbolowych,niestety naleze do tych drugich:(a tez jestem posiadaczka endo stopnia pierwszego:(
    • ambrozja08 Re: Endo po ciąży 04.02.13, 21:18
      możesz przecież brać pigułkę anty dla kobiet karmiących. Mi tabletki nie pomagały, ale teraz od 5 miesiąca po porodzie "biorę" krążki nuvaring i jstem strasznie zadowolona...Ginka tez zuważała to za lepsze rozwiazaie niż tabletki (na które i tak bardzo źle reagowałam).
      Pewnie macica wraca do normy...zanim dostaniesz okres po porodzie może dłuższy czas tak pobolewywać niestety:(
      • niuniusia210284 Re: Endo po ciąży 19.06.13, 14:11
        Wróciłam dziś ze szpitala, na usg widać ognisko endo na lewym więziadle krzyżowym, ja nie w wierze w to ze jest tylko jedno... Na szczęście torbieli nie widać. Dostałam receptę na Azalię i tyle... Jutro idę do mojej ginekolog, nie wiem czy laparoskopia była by lepsza a później leki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka