Dodaj do ulubionych

laparoskopia

13.06.06, 19:11
dziewczyny jestem już po zabiegu powoli powracam do sił dzieki za wsparcie, a
moze ktoras z was miala zalecona farmakoterapie denazolem bo w ten sposob
jestem leczona przerazaja mnie skutki uboczne tego leku a mam go brac przez 2
miesiace
Obserwuj wątek
    • spczolka Re: laparoskopia 14.06.06, 18:04
      po pierwsze, danazol to antyk!! to lek przestarzały, mało skuteczny i szkodliwy
      dla organizmu (choć tani)
      po drugie, branie danazolu w przypadku endometriozy przez okres mniej niż 5,6
      miesięcy jest bezcelowe i na pewno nie doprowadzi do wylecznia.
      moja rada-zwolnij lekarza
    • bidola Re: laparoskopia 15.06.06, 13:48
      Ja po przeczytaniu skutków ubocznych danazolu,powiedziałam lekarzowi że nie chcę
      go brać. Oprócz tuszy mam teżobecnie problemy w pracy ( restrukturyzacja i
      zwolnienia)i bałam się że razem towszystko doprowadzi do tego że zeświruję.
      Zaproponowałmi zoladex. Jest dużo, dużo droższy ale mam nadzieję lepszy. Jestem
      dopiero po pierwszej dawce więc myślę że dojego skutków ubocznych jeszcze trochę
      czasu mam. Mam też nadzieję że za 6 miesięcy okaże się że lek działa. Pozdrawiam
      i życzę dużo o[ptymizmu i wytrwałości. Jakmówił mój tata "grutn to dobry humor i
      wygodne buty". I tego się trzymam. !!!!!!!!!!!
    • kasai4 Re: laparoskopia 17.06.06, 13:47
      Ja też słyszałam, że Danazol to przeżytek. Mnie przepisano Zoladex (implant
      podskórny)i też mam nadzieję, że jest to środek skuteczniejszy. Jeśli chodzi o
      skutki uboczne, to nawet nie chcę wiedzieć... Zoladex jest drogi (410 zł jeden
      zastrzyk), ale endometrioza to choroba przewlekła, więc jeśli lekarz zaznaczy to
      odpowiednio na recepcie, to lek będzie Twój za kilka złotych. Dowiedz się jak
      najszybciej co będzie lepsze w Twoim przypadku...
      • justka_k Re: laparoskopia 17.06.06, 16:13
        a czy laparoskopie mozna robic w kazdym momencie cyklu czy tylko zaraz po @
        • marta461 Re: laparoskopia 27.06.06, 19:10
          tak nie ma znaczenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka