Dodaj do ulubionych

wynik histopatologiczny

10.05.07, 11:11
Witam, jestem po laparo i właśnie dostałam wynik histopatologiczny. Wynik
badania brzmi :Cistis simplex co w przetłumaczeniu brzmi - torbiel prosta,
czy w takim razie to znaczy że nie mam endometriozy? hmm... ciekawe, w sobote
idę do lekarza ale już bym chciała wiedzieć. Czy któraś z Was wie co ten
wynik oznacza? Miałam rozpoznaną endo a teraz już sama nie wiem :(
Obserwuj wątek
    • mariola19761 Re: wynik histopatologiczny 10.05.07, 12:01
      Witam choruję na endo od 2 lat ,mialam laparotomie a wynik histopatologiczny
      który wykazał endo brzmiał tak CYSTES ENDOMETRIOIDALES OWARIORUM . Myslę że
      Twój wynik nie wskazuje na to abys miała endometrioze.
      • ona775 Re: wynik histopatologiczny 10.05.07, 12:30
        no własnie tez tak myslę, w sobote dowiem się od lekarza coś więcej. Dziwne to
        trochę bo mam przepisany zoladex, pierwszą dawkę juz dostałam w brzuch. Zaraz
        po operacji w szpitalu powiedziano mi ze mam endometrioze a wynik dostałam
        dzisiaj w którym wyraźnie jest napisane że to torbiel prosta. Napiszę po
        wizycie coś więcej :) Dzięki za odpowiedź
        • mariola19761 Re: wynik histopatologiczny 10.05.07, 14:49
          odnosnie zoladexu to jest bardzo dobry lek ,własnie skonczyłam 4 miesięczną
          kuracje zniknęła mi cysta 6 cm.którą chcieli operowac.Jesli nie masz endo to
          niepotrzebnie bierzesz Zoladex. Napisz koniecznie co powie lekarz po wizycie.
          • ona775 Re: wynik histopatologiczny 10.05.07, 16:17
            oki,napisze po wizycie, dzięki
            • tailtiu Re: wynik histopatologiczny 10.05.07, 23:24
              ona775, napisz koniecznie, co powiedział Ci gin, bo... czytając Twój post doświadczyłam deja vu... jakbym sama go napisała... trzech lekarzy, na podstawie usg stwierdziło endo, lekarz po laparo powiedział, że wynik histopato to tylko formalność, bo jest pewny, że to endo... tak jak Ty dałam się "zakłuć" zoladexem... a wynik histo... nieco odmienny od endomertiosis... itd... czekam na wieści z niecierpliwością, bo mój gin na urlopie i... zobaczę się z nim dopiero we wtorek...

pozdrawiam
              • ona775 Re: wynik histopatologiczny 11.05.07, 18:48
                witaj, napisze na pewno jutro popołudniu gdy będe po wizycie, dosłownie
                zgupiałam bo mój lekarz tez powiedział po laparo że to endo a wynik to
                potwierdzi a po otrzymaniu wyniku dowiaduję sie że to była zwykła torbiel,
                tylko ciekawe dlaczego nie chciała się wchłonąć gdy leczyłam się anty, nie
                wiem, zgupiałam, odezwę sie na pewno
                • ona775 Re: wynik histopatologiczny 12.05.07, 16:20
                  Witam Was ponownie, jestem po wizycie u lekarza. Niestety mam endometrioze,
                  mimo iż sam wynik wycinka wskazywał na tarbiel prostą. Miałam liczne zrosty z
                  otrzewną a w środku w torbieli były skrzepy krwi. Do stwierdzenia wyniku
                  pobiera sie fragmenty tkanek z otoczki czy torbiel nie posiada komórek
                  nowotworowych, dlatego w wyniku miałam troszkę inaczej to sformułowane ale w
                  wypisie ze szpitala mam dokładnie napisane że mam endometrioze otrzewnową.Jesli
                  coś więcej chcecie wiedziec to pytajcie! a już myslałam że nie mam edno :(
                  • mariola19761 Re: wynik histopatologiczny 12.05.07, 16:37
                    TO w takim razie witaj ponownie wsród nas.
                    • ona775 Re: wynik histopatologiczny 12.05.07, 18:57
                      no witam ponownie,niestety :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka