megril 24.09.07, 21:10 Ja nie mam zadnych objawów endometriozy - nie mam bolesnych miesiaczek, ani innych dolegliwosci, Ca 125 w normie. Zastanawiam sie, czy tak sie czesto zdarza? Czy ktoras z Was tez nie ma objawow endometriozy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata9655 Re: bez objawow 25.09.07, 14:11 Ja tez tak mialalam Zaczelam drazyc bo nie moglam zajsc w ciaze i po laparo okazalo sie ze to endo IIstopien Odpowiedz Link
justyna824 Re: bez objawow 25.09.07, 15:15 ja też nie miałam objawów Ca w normie miesiączki też, a mam endo laparotomia w kwietniu tego roku.nie ma reguly teraz starania o dzidzie Odpowiedz Link
mariola19761 Re: bez objawow 25.09.07, 16:58 Ja poszłam do gina na zwykłe rutynowe badanie cytologiczne ,przy okazji zbadał jajniki stwierdzając torbiel . Potem było leczenie - bez rezultatu wtedy lekarz zaczął podejrzewac że jest to torbiel endometrialna ,przeszłam operacje laparotomie wynik histo-pat wykazał endometrioze III st. Powiedziano mi że istnieje endometrioza bezobjawowa . Kobiety nie odczuwają żadnych dolegliwosci bólowych ,nie ma problemów z miesiączką i to jest najgorsze bo choroba postępuje a my o niej nie wiemy i tak własnie było u mnie . Diagnoza endo była dla mnie strasznym zaskoczeniem ! Odpowiedz Link
turkusowamysz Re: bez objawow 25.09.07, 21:48 ja też należę do tych kobiet z endo bez objawów....dziecko juz mam, następnych nie planuje, czy w takim razie muszę się leczyć? Mam na myśli operację. Rok temu miałam laparotomię bo odkryto u mnie torbiel i miałam wysokie ca 125, teraz się zastanawiam, czy jak to wróci, to mam znowu iść pod nóż? Tak bym chciała doczekać jakoś do menopauzy.... Odpowiedz Link
jolkajolantajola Re: bez objawow 11.04.08, 12:43 Ja podobno mam endo w bliźnie po cc, a ca125 mam w normie. Co do dolegliwości to mierny ból jakby siniak pod skórą przy ucisku guza w okolicy blizny w 1 fazie cyklu, nie jest to jakies mocno dokuczliwe, okres regularny, krótki i mało obfity. Żeby nie guz w powłokach brzusznych to nawet bym nie zwróciła żadnej uwagi. Odpowiedz Link