Dodaj do ulubionych

Danzol a endo?

10.02.09, 00:17
Czy ten lek jest skuteczny??? jest go sens brać..jak się ma torbiel...czy
spowoduje zanik lub cofnięcie zmian endo? bo mój lekarz chyba chce mi to
przepisać..narazie myśli nad tym :)a co Wy specjalistki od endo myślicie na
ten temat..jak na was działał?Pozdrawiam...
Obserwuj wątek
    • mariola19761 Re: Danzol a endo? 10.02.09, 15:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33396&w=58434054
      pod tym linkiem masz o Danazolu , osobiscie nie polecam
    • isza7 Re: Danzol a endo? 10.02.09, 16:02
      Mi nie pomógł a tylko zaszkodził. Endo wróciła zaraz po skończeniu brania danazolu i to gorsza niż była.
    • olalaa82 Re: Danzol a endo? 10.02.09, 20:21
      to danzol odpada jak takie byle co..a co jest na "topie"...to znaczy zoladex
      jest dla mnie niestety za drogi :(, co jeszcze się stosuje aby uśpić endo...żeby
      torbiel znikła!
      • rewolka404 Re: Danzol a endo? 10.02.09, 20:25
        Olalaa, sama czytałam o Danazolu jako o największym świństwie, ale z drugiej
        strony podobno po nim bardzo szybko wraca owu i na necie znalazłam wiele
        przypadków o szybkim zaciążeniu...tylko jeśli ten skutek nie nastąpi, skutki
        uboczne ogromne i szybki nawrót endo możliwy...
      • isza7 Re: Danzol a endo? 10.02.09, 20:26
        Ja na torbiel 5cm średnicy brałam tabletki anty non stop przez trzy miesiące. Torbiel zniknęła i teraz dalej biorę tabl anty ale już normalnie z przerwami. Jest ok.
        • mariola19761 Re: Danzol a endo? 10.02.09, 21:16
          U mnie danazol okazał się bezskuteczny a endo wróciła natychmiast ....
          w postaci 6cm torbieli dostałam do wyboru laparo lub zoladex ....oczywiscie
          wybrałam zoladex po 4 zstrzykach wchłonęła się moja wielka torbiel ,bezposrednio
          po zoladexie przeszłam na tabletki anty i takie leczenie ciągne do dzisiaj
          (ponad 2 lata ) moja endo "spi" mam nadzieję ze tak juz zostanie :)
          • olalaa82 Re: Danzol a endo? 11.02.09, 22:44
            dzięki za odpowiedzi:)..mi lekarz proponuje przez 3 miesiące danzol...a potem
            dalsze próby zajścia w ciążę...czyli po danzolu może się powiększyć moja
            torbiel??????????i wątroba nie wytrzymać???..a może lepiej wyciąć tą torbiel,
            zrobić przy okazji drożność i nie dobijać swojego organizmu dodatkowo !!! bo co
            do endo to mi nie dokucza raczej m, jedynie @ pierwszy dzień dość dokuczliwy ale
            do zniesienia!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka