Dodaj do ulubionych

marcilon??

29.03.09, 22:44
Witam wszystkie dziewczyny:)Pół roku temu przeszłam drugą laparotomie,wycięcie 9 cm torbieli endo no i do tej pory nic nie brałam ponieważ staraliśmy się o dzidzie ale facet odszedł w siną dal:(( i w związku z tym że... to mam brać mercilon (zaczęłam 1 opakowanie,to moje pierwsze pigułki w życiu),dodam że nic mi się przez te pół roku nie odnowiło:))Dziewczyny czy któraś z was brała te tabsy i czy wszystko było ok?Jakich skutków ubocznych mogę się spodziewać?Pytam ponieważ w necie znalazłam że zaostrza endometriozę www.doz.pl/leki/p4466-Mercilon ale znów na ulotce nie ma takiej wzmianki.Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę zdrówka.
Obserwuj wątek
    • 2mandarynka Re: mercilon?? 29.03.09, 22:45
      Sorry pomyliłam nazwy chodziło o MERCILON.
      • 2juanita Re: mercilon?? 07.04.09, 19:12
        Hej,
        Ja biore Mercilon od wielu lat i jestem absolutnie zadowolona.
        Na to forum trafilam gdy jeden z ginekologow, do ktorego poszlam z uwagi na plamienia miedzy okresami, zdiagnozowal u mnie endo. Czterech kolejnych nie doszukalo sie zadnych zmian endometrialnych.
        A informacja o tym, ze zazywam pigulki byla przez nich komentowana tak, ze one zapobiegaja/spowalniaja rozwoj choroby.
        Nie wiem gdzie wyczytalas, ze pigulki moga ja stymulowac - leki na endo, o ile mi wiadomo, sa po prostu silniejsza wersja pigulek, weic byloby to dziwne.
        A odnosnie do samopoczucia po mercilonie - bez zmian. Skutkow ubocznych nie daja u mnie i zadnej moich znajomych (kilka bierze).
        Badz spokojna. To lekki antykoncepcyjny srodek. W ogole nie zauwazysz jego dzialania (poza lagodniejszym przebiegiem okresu).
        pozdrawiam,
        juanita

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka