rewolka404 22.05.09, 22:38 właśnie znalazłam: "Torbiel czekoladowa przeważnie lokalizuje się w obrębie jajnika prawego. " Też mam po prawej ;) Wcześniej na obu. A jak jest u Was? Potwierdzacie badania? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rewolka404 Re: ciekawostka 23.05.09, 15:29 w naszym niereprezentatywnym badaniu jest remis :) Odpowiedz Link
2mandarynka Re: ciekawostka 23.05.09, 15:32 Witam :) dwa razy na prawym. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
rewolka404 Re: ciekawostka 23.05.09, 15:43 Jednak prawe jajniki na prowadzeniu w niechlubnym rankingu ;) Odpowiedz Link
mariola19761 Re: ciekawostka 23.05.09, 16:10 pierwsza torbiel na jajniku lewym (usunięta operacyjnie) obecnie mam na prawym ... ehhh te torbiele mam ich dosc ..... Odpowiedz Link
rewolka404 Do Marioli :) 23.05.09, 22:00 Również pozdrawiam, ostatnio myślałam o Tobie :) Wyczytałam o torbieli, cholerstwo mimo tabletek zadziałało czy je odstawiłaś? Przykro mi :( Mariola, miałabym pytanie tak przy okazji :) Wiem, że po Zoladexie wchłonęła Ci się torbiel, całkiem spora na dodatek :) Czy miałaś wtedy robione ca-125? Jeszcze raz pozdrowienia i wszystkiego dobrego :) Odpowiedz Link
mariola19761 Re: Do Rewolki :) 24.05.09, 16:04 Hej Rewolko :) Ta torbielka którą mam , to jest to co pozostało po leczeniu zoladexem ...miałam wtedy torbiel 6 cm , po 4 zastrzykach zoladexu wchłonęła a moze raczej "skurczyła" się do 8 mm , tabletki biorę bezustannie (ponad 2 lata) mimo tego moja torbielka ostatnio zaczęła się powiększac teraz ma 1,5 cm .... Marker ca125 przy pierwszym zoladexie wynosił u mnie 121 a po skonczony leczeniu chyba 19 (w kazdym razie był w normie) ... Teraz Ca 125 juz nie robiłam ...dawno....dawno , mój gin uwaza ze nie ma sensu kontrolowac markera u kobiet które mają endo powierdzone histo-pat , jest to badanie przesiewowe więc jego wyniki i tak nie są zbyt wysoko miarodajne :) A co u Ciebie ???? Odpowiedz Link
bb-28 Re: Do Rewolki :) 24.05.09, 18:28 to i ja dołączę. najpierw na obydwu . po laparoskopii odnowiła się na prawym i już trzyma się mnie dwa lata :)3,5 cm. pozdrawiam Odpowiedz Link
rewolka404 Re: Do Rewolki :) 24.05.09, 20:41 U mnie tez torbiel i chyba zabieg niedługo. Ciąży brak, ból prawie non stop...chciałabym uniknąć kolejnego cięcia, ale na razie szans na ciążę nie mam i jestem zmęczona, bo albo odbyt albo jajnik albo pachwiny albo coś...nie pamiętam dnia, kiedy nic mnie bolało. Wesołe jest życie endoposiadaczki ;) Nie odczuwasz skutków ubocznych tabletek, miałaś robione próby wątrobowe?...2 lata bez przerwy to długo. Odpowiedz Link