amelkaok 18.10.13, 14:48 Hej, szukam książki z watkiem kryminalnym, sensacyjnym. Jestem po przeczytaniu sagi " Igrzyska śmierci" i czuję pustkę.. Muszę wciąnąć się w kolejną historię Co polecacie najlepiej z nowości/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amelkaok Re: Co polecacie na jesienne klimaty? 18.10.13, 15:01 Przepraszam za dwa takie same tematy... Odpowiedz Link
opty2 Re: Co polecacie na jesienne klimaty? 21.10.13, 09:04 a co lubisz: kryminały czy sensacje? Odpowiedz Link
amelkaok Re: Co polecacie na jesienne klimaty? 21.10.13, 09:17 i to i to.. ale jednak bardziej kryminały Odpowiedz Link
opty2 Re: Co polecacie na jesienne klimaty? 21.10.13, 10:39 kryminały bardziej krwiste czy łagodne? skandynawskie czy anglosaskie? jacyś ulubieńcy? Odpowiedz Link
amelkaok Re: Co polecacie na jesienne klimaty? 21.10.13, 12:23 łagodne, bardzo zagadkowe, inrtygujące.. ulubieniec: Larson, Menkell, Neuhaus Odpowiedz Link
amelkaok Re: Co polecacie na jesienne klimaty? 21.10.13, 12:25 i jeszcze majgull alexsson Odpowiedz Link
opty2 Re: Co polecacie na jesienne klimaty? 21.10.13, 12:55 serie skandynawskie: Karin Fossum, Hakan Nesser, Karin Alvtegen, Ninni Szulman, Ake Edwardson, Asa Larsson, Liza Marklund, Kristina Ohlsson, Yrsa Sigurdardottir, Johan Theorin, ale też Hjorth/Rosenfeldt, Jussi Adler Olsen, Jo Nesbo Jungersen Christian - "Wyjątek" serie inne: Carolin Graham, Martha Grimes, Ann Cleeves, Rosamund Lupton, Bernrd Minier, oraz wiele pojedynczych książek, najlepiej obserować wypowiedzi Forowiczów na bieżąco, to wyłapie się co w trawie piszczy ps. Majgull A. pisze jednak niekryminały spróbuj trylogię Anne Radge, też jest bardzo dobra Odpowiedz Link
amelkaok Re: Co polecacie na jesienne klimaty? 21.10.13, 13:01 wiem wiem, tym sposobem przeczytałam: "śnieżka musi umrzec" i "zapora" Wiem, że alexsson pisze nie kryminały ale strasznie mi się jej"pępowina" podobała i nie miałabym nic przeciwko, gdybym przeczytała coś podobmnego Odpowiedz Link
lipka02 Bez śladu-Tana French 23.10.13, 19:32 Bardzo dobry kryminał,plus powieść,która oprócz wątku śmierci młodej dziewczyny zaznajamia nas z klasą robotniczą Dublina i problemami alkoholizmu w rodzinie. Odpowiedz Link
lipka02 Palownik-Gregory Funaro 09.11.13, 16:52 Kryminał psychologiczny.Palownik to obraz mordercy-schizofrenika,który torturuje swe ofiary,a następnie nabija na pal.Jaki jest jego motyw i misja,którą kazał sobie wypełnić? Przeczytajcie bo warto. Odpowiedz Link
gafkuler Re: Co polecacie na jesienne klimaty? 16.12.13, 10:56 dopiero zaczynam czytać igrzyska śmierci i sądzę że śą arte polecenia -- tutaj Odpowiedz Link
lipka02 Imperium Wilków-J.C Grange 28.12.13, 19:41 Masakryczne zabójstwa w tureckiej dzielnicy w Paryżu.Kobieta,która została poddana praniu mózgu. Turecka organizacja Szarych Wilków pracująca na usługach tureckiej mafii oraz przemyt narkotyków.Czego chcieć więcej! Znakomita książka.Polecam Odpowiedz Link
beattka.mom Re: Co polecacie na jesienne klimaty? 02.01.14, 18:37 Dobry tytuł, znam go. Odpowiedz Link