Dodaj do ulubionych

Nokia czy Motorola

20.07.06, 18:26
Zdaję sobie sprawę, że od tego typu zagadnień są inne fora ale mimo wszystko
chciałbym was zapytać, bo ostatecznie większość z nas jeśli nie wszyscy
telefon komórkowy posiada, co wybrać. W przyszłym miesiącu kończy mi się
umowa i czeka mnie wymiana aparatów. Po eliminacji innych modeli zostały mi
te dwa:

Motorola L6

<a href"http://www.plusgsm.pl/telefony/nokia/6020/">Nokia 6020</a>

Co byście wzięli na moim miejscu? Zarzekałem się wcześniej, że w życiu nie
wezmę niczego innego jak tylko Nokię ale ta Motorola nie dość, że wygląda to
i funkcjonalnością nie ustępuje. Jeśli ktoś ma chwilkę może pomóc mi podjąć
decyzję.
Obserwuj wątek
    • valmont79 Re: Nokia czy Motorola 20.07.06, 18:28
      hm... link z Nokią się nie wyświetlił
      <a href"http://www.plusgsm.pl/telefony/nokia/6020/">Nokia 6020</a>
      czyżby to była podpowiedź?? ;-))
      • valmont79 Re: Nokia czy Motorola 20.07.06, 18:29
        nieuwaga ;)

Nokia 6020
        • woow2306 Re: Nokia czy Motorola 20.07.06, 19:14
          Val... takie decyzje podejmujesz sam. Dlaczego? Dlatego, że każda z marek ma
          swoich zwolenników i przeciwników. Chyba, że wyboru chcesz dokonać na podstawie
          głosów oddanych na jeden czy drugi telefon. Dla mnie istnieje tylko "Nokia".
          Tłumaczęswoje zamiłowanie do niej przyzwyczajeniem i tylko przyzwyczajeniem bo
          era niezawodnych i niezastapionych aparatów tej firmy skończyla się wraz z
          przejściem do lamusa popularnego "banana"(modelu nie pamiętam) i 3310. Wierna
          jednak pozostaję... pozdrawiam;)
          • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 20.07.06, 20:12
            jesli używałeś dotąd nokię, to będzie ci bardzo trudno przestawić sie na
            motorolę - jest to jedyna marka, której menu jest zupełnie odwrotne niż nokii -
            nie jest to wygodne. <
            • bucefau Re: Nokia czy Motorola 20.07.06, 21:54
              magdajeden napisała:

> jesli używałeś dotąd nokię, to będzie ci bardzo trudno przestawić sie na
              > motorolę - jest to jedyna marka, której menu jest zupełnie odwrotne niż nokii

Telefon słuzy do dzwonienia a nie przeglądania menu ;-), to jest domena onanistów sprzętowych.

• magdajeden Re: Nokia czy Motorola 20.07.06, 23:37
                wolę byc onanistą sprzętowym niż masochistą sprzętowym
    • bucefau Re: Nokia czy Motorola 20.07.06, 21:51
      valmont79 napisał:

> Co byście wzięli na moim miejscu? Zarzekałem się wcześniej, że w życiu nie
      > wezmę niczego innego jak tylko Nokię ale ta Motorola nie dość, że wygląda to
      > i funkcjonalnością nie ustępuje. Jeśli ktoś ma chwilkę może pomóc mi podjąć
      > decyzję.

Decyzję podejmij sam - weź oba telefony do ręki, popatrz na nie, schowaj do kieszeni, czy gdzie tam trzymasz. Poproś o włączenie, poprzeglądaj menu aparatów, "pobaw sie trochę".

Ja "całe" życie ( no dobra, nie całe tylko przez ostatnie 7 lat ) miałem tylko i wyłącznie różne modele Nokii. Namilej wspominam N6310 - telefon nie do zajechania.

W czerwcu stanąłem przed problemem wyboru nowego aparatu - początkowo nie dopuszczałem do siebie myśli aby była to inna słuchawka niż Nokia. W efekcie wyszedłem z salonu, trzymając w reklamówce pudełko z nowiusieńką Motorolą V3x.

Musisz zdetermiować czego szukasz w telefonie : czy potrzebny Ci aparat do robienia zdjęć ( IMHVO rzecz zupełnie zbędna ), popatrz na baterię i deklarowany czas czuwania i rozmów ( to akurat jest dla mnie ważne, nie chciałbym ładować aparatu codziennie ), rodzaj dostępnych akcesoriów, czy coś może jest w komplecie za free. W dobie coraz bardziej "bezkablowej" przyda się z pewnością moduł BlueTooth, czy chociaż IrDa. Nie wiem, czy ważne są dla Ciebie wodotryski typu radio fm, itp. ale ja staram się unikać takich "zabawek" - dla mnie telefon ma służyć do dzwonienia i tyle.

Co do Motoroli - jestem pozytywnie zaskoczony - świetny telefon, dobra bateria ( nie do końca idealna, ale przyzwoita ) - bardzo dobrze wykonany, i z dobrej jakości materiałów ( choć nie tak idealnie zrobiony jak wspomniana wcześniej N6310 ).

Spróbuj wejść na Matrax.net

Chyba najlepsze i najciekawsze forum o Motoroli ( to jest główna domena ) ale także o telefonach innych marek.

Poczytaj, popatrz jakie są typowe problemy użytkowników i będziesz miał pełen obraz.

Aha, i podczas wizyty w salonie, czy też przy spotkaniu z przedstawicielem, jak to mówią "take your time" - nie śpiesz się, nie dawaj się poganiać, ani nie reaguj na oznaki zniecierpliwienia obsługującego Cię człowieka. Pamiętaj, że możesz zająć im tak dużo czasu jak tylko masz ochotę ( oczywiście w granicach przyzwoitości ). Oberzyj sobie dokładnie każdy telefon, który wpadnie Ci w oko.

Mam przekonanie, że będziesz zadowolony ;-)

• magdajeden Re: Nokia czy Motorola 20.07.06, 23:40
        bucefau napisał:

> valmont79 napisał:
        >
        > > Co byście wzięli na moim miejscu? Zarzekałem się wcześniej, że w życiu ni
        > e
        > > wezmę niczego innego jak tylko Nokię ale ta Motorola nie dość, że wygląda
        > to
        > > i funkcjonalnością nie ustępuje. Jeśli ktoś ma chwilkę może pomóc mi podj
        > ąć
        > > decyzję.
        >
        > Decyzję podejmij sam - weź oba telefony do ręki, popatrz na nie, schowaj do
        kie
        > szeni, czy gdzie tam trzymasz. Poproś o włączenie, poprzeglądaj menu
        aparatów,
        > "pobaw sie trochę".
        >
        > Ja "całe" życie ( no dobra, nie całe tylko przez ostatnie 7 lat ) miałem
        tylko
        > i wyłącznie różne modele Nokii. Namilej wspominam N6310 - telefon nie do
        zajech
        > ania.
        >
        > W czerwcu stanąłem przed problemem wyboru nowego aparatu - początkowo nie
        dopus
        > zczałem do siebie myśli aby była to inna słuchawka niż Nokia. W efekcie
        wyszedł
        > em z salonu, trzymając w reklamówce pudełko z nowiusieńką Motorolą V3x.

najgorszy z modeli motoroli. pomyłka firmy. kto ci to wcisnął?
        bateria do dupy, menu dla masochistów, pamięć minimalna, jedyne co to desing ma
        fajny.
        zwróć uwagę jak jego wartośc poleciała w ciągu tych kilku miesięcy na łeb na
        szyję.
        • bucefau Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 09:18
          magdajeden napisała:

> najgorszy z modeli motoroli. pomyłka firmy. kto ci to wcisnął?

Nikt, sam sobie wybrałem, dodam, że świadomie.

> bateria do dupy, menu dla masochistów, pamięć minimalna, jedyne co to
          > desing ma fajny.

Bateria trzyma 3 dni, w międzyczasie wykonuję ok 2 h. rozmów, pamięć ? w tej chwili mam włożoną kartę SD o pojemności 1 GB - mało ?. Menu nie używam - mam skróty klawiszowe do potrzebnych mi funkcji. Poza tym, po wgraniu alternatywnego oprogramowania, menu i opcje można sobie dowolnie kształtować.

Co do designu to się zgadzamy - ale tylko i wyłącznie w tym jednym.

> zwróć uwagę jak jego wartośc poleciała w ciągu tych kilku miesięcy na łeb na
          > szyję.

Madziujedyna, jak kupujesz nowy samochód to po wyjeździe za bramę salonu tracisz conajmniej 10% - czy to oznacza, że każdy nowy samochód jest do dupy ?

Poza tym, jak już pisałem wcześniej, telefon ma służyć do dzwonienia a nie patrzenia w menu. Nie jest również lokatą kapitału, aby przjmować się spadkiej jego wartości.

Aha, Madziujednyna, skoro seria V3 jest największą pomyłką Motoroli, to powiedz mi, po jaki chuj cały czas mają ją w produkcji, to po pierwsze, po drugie, z jakich to magicznych powodów utrzymuje się w czołówce sprzedaży np. na rynku amerykańskim, i polskim zresztą też, i w końcu - jak to się stało, że telefony serii V3 są najlepiej sprzedającą się serią w historii firmy Motorola ?

Czyżby popełnili niewybaczalny błąd nie zatrudniając do badań rynkowych super-hiper-extra experta od spraw telekomunikacji, marketingu i bzdur wszelakich, nick'a magdajeden ?

Pierdolisz madziujedyna jak potłuczona, ale to pewnie nie pierwszyzna dla Ciebie.

Zresztą z chęcią zobaczę co masz jeszcze ciekawego do napisania, albo i nie - w dupie mam to co piszesz ;-) Zastanowię się, a Ty z pewnością o mojej decyzji się dowiesz.

Z pozdrowieniem człowieka dającego sobie wciskać,
          • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 10:11
            bucefau napisał:

> Aha, Madziujednyna, skoro seria V3 jest największą pomyłką Motoroli, to
            powiedz
            > mi, po jaki chuj cały czas mają ją w produkcji, to po pierwsze, po drugie, z
            j
            > akich to magicznych powodów utrzymuje się w czołówce sprzedaży np. na rynku
            ame
            > rykańskim, i polskim zresztą też, i w końcu - jak to się stało, że telefony
            ser
            > ii V3 są najlepiej sprzedającą się serią w historii firmy Motorola ?
            >
            > Czyżby popełnili niewybaczalny błąd nie zatrudniając do badań rynkowych super-
            h
            > iper-extra experta od spraw telekomunikacji, marketingu i bzdur wszelakich,
            nic
            > k'a magdajeden ?

nie słyszałeś o takich przypadkach???
            >
            > Pierdolisz madziujedyna jak potłuczona, ale to pewnie nie pierwszyzna dla
            Ciebi
            > e.
            >
            > Zresztą z chęcią zobaczę co masz jeszcze ciekawego do napisania, albo i nie -
            w
            > dupie mam to co piszesz ;-) Zastanowię się, a Ty z pewnością o mojej decyzji
            s
            > ię dowiesz.
            >
            > Z pozdrowieniem człowieka dającego sobie wciskać,

głupiś jest bucu, bo z góry negujesz to co piszę, tylko dlatego, że piszę to
            ja.
            a pierdolisz ty a nie ja, a przekonać możesz sie łatwo o tym wstępując po
            drodze do pracy do jakiegokolwiek salonu lub komisu z telefonami. zapytasz
            sprzedawcę o opinię i już. podejrzewam,że 9 na 10 będzie ci szczerze odradzać
            ten model motoroli nazywając go felernym modelem. chyba, ze u ciebie na wiosce
            każda komórka to jest "szal ciał i wyświetlaczy" a sprzedawcy po godzinach
            dorabiają w miejscowym monopolu i znają sie tak na telefonach jak, krowa na
            balecie.

nie wiem czy jestes taki głupi czy tylko tak dla zasady udajesz, ale spadek
            wartosci nowego samochodu czy nowego telefonu to jedno, a to co napisałam to
            zupełnie inna sprawa.
            podejrzewam, ze kupiles swoją motorolke za jakieś 300-400 złotych (głupi byłbys
            jakbys dal za nią wiecej), w sprzedaży bez umowy podejrzewam, ze jest warta ok
            2tys, w tej chwili możesz ja kupić za zlotówkę a mineło ile? dwa miesiące?- to
            jest wlasnie ten spadek wartości. niektóre modele telefonu od lat mają
            sztywną, praktycznie niezmienną cenę, zarówno w sprzedaży jak i skupie.

ale co ja bede z bucem gadać, buc będzie nawet gówno zachwalał, jeśli ja sie
            odważę je skrytykować.
            miłego i owocnego używania motoroliv3 czy czegokolwiek jeszcze.
            bez odbioru.
            • bucefau Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 10:25
              magdajeden napisała:

[cut]

Tak, madziujednyna, masz rację. Cokolwiek piszesz masz rację.

Aha, a V3x jest dostępna na rynku od I kwartału 2005 ;-) ( tak dla przypomnienia, seria V3 składa się z modeli, V3, V3i i V3x i jest obecna na rynku od dość długiego czasu )

Za swoją zapłaciłem całą złotówkę plus VAT ;-), no ale to z zupełnie innych powodów niż spadek wartości telefonu.

To, że telefon przy przedłużaniu umowy kosztuje złotówkę zależy od czegoś zupełnie innego niż spadek wartości - po prostu operatorzy lubią dotować telefony dla dobrych klientów.

Nikomu nie polecam tego czy innego gówna, valmont zapytał się o nasze odczucia więc się nimi podzieliłem, to Ty zaatakowałaś moją wypowiedź pisząc, że Motorola to syf, i inne tam, z czym niestety nie mogę się zgodzić.

Tak więc reasumując, wcześniej już kiedyś napisałem, że mam wrażenie, że piszesz tylko i wyłącznie po to, żeby coś napisać - ale to już Twój problem.

To Ty starasz się atakować każdego, kto napisze cokolwiek na tym forum, ale to już taki Twój urok.

Ciekawe czy odpiszesz ;-)
              • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 10:41
                bucefau napisał:

> magdajeden napisała:
                >
                > [cut]
                >
                > Tak, madziujednyna, masz rację. Cokolwiek piszesz masz rację.

wiem.

>
                > Aha, a V3x jest dostępna na rynku od I kwartału 2005 ;-) ( tak dla
                przypomnieni
                > a, seria V3 składa się z modeli, V3, V3i i V3x i jest obecna na rynku od dość
                d
                > ługiego czasu )
                >
                > Za swoją zapłaciłem całą złotówkę plus VAT ;-), no ale to z zupełnie innych
                pow
                > odów niż spadek wartości telefonu.
                >
                > To, że telefon przy przedłużaniu umowy kosztuje złotówkę zależy od czegoś
                zupeł
                > nie innego niż spadek wartości - po prostu operatorzy lubią dotować telefony
                dl
                > a dobrych klientów.

mhmm, rozumiem. tylko, szkoda, że ty nie do końca rozumiesz.
                nie zapominaj, że niezależnie od tego jak dobrym klientem byłbys dla swojego
                operatora, to niektórych (tych naprawdę dobrych) modeli telefonu w życiu za
                złotówke nie kupisz.

>
                > Nikomu nie polecam tego czy innego gówna, valmont zapytał się o nasze
                odczucia
                > więc się nimi podzieliłem, to Ty zaatakowałaś moją wypowiedź pisząc, że
                Motorol
                > a to syf, i inne tam, z czym niestety nie mogę się zgodzić.

nie zaatakowałam cie, tylko wypowiedziałam swoją opinię, popartą doświadczeniem
                moim (własnie szukam dla siebie nowego aparatu) i mojego męza (niestety dał sie
                nabrać na design v3)
                >
                > Tak więc reasumując, wcześniej już kiedyś napisałem, że mam wrażenie, że
                piszes
                > z tylko i wyłącznie po to, żeby coś napisać - ale to już Twój problem.

piszę, wtedy, kiedy mam coś do powiedzenia na dany temat, ale do czytania i
                odpowiadania to już nikogo nie zmuszam.
                zauważ, ze własnie na tego typu wymianie zdań, polega dyskusja. oczywiście
                pomijam momenty, w których jedynym argumentem rozmówcy jest tekst "pierdolisz
                madziu"
                ludzie mają różne doświadczenia z telefonami i różne opinie na ich temat, ba,
                mają rózne oczekiwania wobec nich - imho motorola v3 jest beznadziejnym
                telefonem, co potwierdziły moje rozmowy ze sprzedawcami telefonów w ostatnim
                tygodniu i obserwacje zmagań mojego męża z tym "cackiem"
                >
                > To Ty starasz się atakować każdego, kto napisze cokolwiek na tym forum, ale
                to
                > już taki Twój urok.

dyskutować. staram sie prowokowac dyskusję a nie być klakierem i piszczeć z
                zachwytu nad wypowiedzią każdej tutejszej świętej krowy.
                czyżby odmienne zdanie było niedozwolone w tym "towarzystwie"?
                >
                > Ciekawe czy odpiszesz ;-)

własnie sama sie dziwię, ale odpisałam.
                może dlatego, że wkurza mnie twoja bucowatość.
                • bucefau Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 12:01
                  magdajeden napisała:

> > To, że telefon przy przedłużaniu umowy kosztuje złotówkę zależy od czegoś
                  > > zupełnie innego niż spadek wartości - po prostu operatorzy lubią dotować
                  > > telefony dla dobrych klientów.
                  >
                  > mhmm, rozumiem. tylko, szkoda, że ty nie do końca rozumiesz.
                  > nie zapominaj, że niezależnie od tego jak dobrym klientem byłbys dla swojego
                  > operatora, to niektórych (tych naprawdę dobrych) modeli telefonu w życiu za
                  > złotówke nie kupisz.

Madziujedyna, muszę Cię rozczarować - mój operator nie dość, że w powszechnej ofercie nie ma V3x ( zresztę AFAIR nie ma go żaden polski operator GSM ) to na dodatek każdy telefon ( tak, każdy - pomijając oczywiście jakieś wynalazki ;-) ) oferował mi w tej nieprzeciętnie korzystnej cenie. Taki już jest ten mój operator - dziwny jakiś, co nie ;-) ?

> ludzie mają różne doświadczenia z telefonami i różne opinie na ich temat, ba,
                  > mają rózne oczekiwania wobec nich - imho motorola v3 jest beznadziejnym
                  > telefonem, co potwierdziły moje rozmowy ze sprzedawcami telefonów w ostatnim
                  > tygodniu i obserwacje zmagań mojego męża z tym "cackiem"

A to madziujedyna, że Twój mąż ma problemy z obsługą prostego przecież urządzenia jakim jest telefon, to chyba nie jest argument za tym, że produkt jest do dupy, co ;-) ? Może należałoby zastanowić się nad zmianą męża ( to jest żart, może kiepski, ale jednak ) ;p

Poza tym, zwróć uwagę, że ja piszę o V3x a nie V3 - wbrew pozorom, są to telefony różniące się od siebie.

Opinii sprzedawców nie biorę nigdy pod uwagę - ich opinia zmienia się wraz z poziomem zysku, który mogą osiągnąć sprzedając dany produkt. Dla mnie ważniejszym wyznacznikiem są opinie uzytkowników - a tych można znaleźć pełno, oczywiście różnych, i tych pochlebnych i tych mniej pozytywnych, ale jednak. Poza tym, subiektywna ich selekcja pozwala odrzucić problemy, które dla mnie są nieistotne.

A co do Twojego "pieprzenia" - robisz to, i to z upodobaniem - ale w końcu nie ma się chyba co dziwić, nie ?
                  • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 12:24
                    ok. szkoda mojego czasu na dyskusję z tobą. proszę bardzo: mój mąż jest jełopem
                    bo telefon nie spełnił jego oczekiwań. ja jestem głupia, bo śmiem mieć własne
                    zdanie na temat, chociażby telefonów komórkowych. no i oczywiscie, jak ja,
                    totalny, ubogi ignorant śmiem się odzywać do GOŚCIA, któremu proponują
                    wszystkie modele telefonów za złotówkę! w następnym poście napiszesz, że tę
                    symboliczną złotówke zapłaciłeś placąc swoją złotą kartą kredytową! ach!!
                    jestem pod wrażeniem!!! nic więcej dodać nie mogę, chyba sie upiję z żalu i
                    rozpaczy!
                    • bucefau Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 12:57
                      magdajeden napisała:

> ok. szkoda mojego czasu na dyskusję z tobą. proszę bardzo: mój mąż jest
                      > jełopem bo telefon nie spełnił jego oczekiwań.

Nie napisałem, że jest, To była tylko sugestia -miałem do niej prawo.

> ja jestem głupia, bo śmiem mieć własne zdanie na temat, chociażby telefonów
                      > komórkowych.

Nic takiego nie napisałem, a to, że masz swoje własne zdanie na KAŻDY temat, to Twój przywilej - tylko dlaczego dziwnym zbiegiem okoliczności ZAWSZE jest odmienne ;-) ?

> no i oczywiscie, jak ja, totalny, ubogi ignorant śmiem się odzywać do GOŚCIA,
                      > któremu proponują wszystkie modele telefonów za złotówkę!

Madziujedyna, mam gdzieś Twój status materialny, to czy jesteś uboga czy bogata.
                      A to, że jesteś ignorantem to prawda ;-).

A GOŚCIE to w dupie mają oferty operatorów - kupują sobie wysadzane diamentami, robione ze złota Haier'y ( tak to się pisze ? ) czy inne platynowo-tytanowe Nokie, i w dupie mają to co proponuje im operator.

Jestem zwykłym człowiekiem, nie za biednym, nie za bogatym, mającym jednak dobre stosunki z operatorem, stanowiącym dla niego jakąś tam wartość. A może to wszystko przez to, że posypuję truskawki cukrem ... ? ;-)

> w następnym poście napiszesz, że tę symboliczną złotówke zapłaciłeś placąc
                      > swoją złotą kartą kredytową! ach!!

Rozczaruję Cię po raz kolejny - nie mam złotej karty kredytowej, a co więcej, nie mam żadnej karty kredytowej - po prostu nie jest mi potrzebna. A zapłaciłem żywą gotówką :P

> jestem pod wrażeniem!!! nic więcej dodać nie mogę, chyba sie upiję z żalu i
                      > rozpaczy!

Nie bądź, nie ma takiej potrzeby. I nie pij tyle, może zaczniesz rzeczywiście dyskutować a nie trollować.

ATSD, to poprzedni post był pełen ironii. Obawiam się jednak, że gdyby nawet miała ona postać cegieł, i duża ich ilość spadłaby Ci na głowę, to byś tego nie zauważyła ;-)

Z harcerskim pozdrowieniem,

• magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 13:43
                        bucefau napisał:

[cos tam]

aa tam.
                        tak, masz rację.
                        tak, masz rację.
                        tak, masz rację.
                        czy czujesz sie głęboko usatysfakcjonowany?
                        mam nadzieję, ze tak.
                        • bucefau Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 14:02
                          magdajeden napisała:

> czy czujesz sie głęboko usatysfakcjonowany?
                          > mam nadzieję, ze tak.

Niestety, zawiodłaś mnie po raz kolejny ;-)

Z indiańskim pozdrowieniem,
                          • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 14:03
                            tak mi przykro. ;)
                            • bucefau Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 14:07
                              magdajeden napisała:

> tak mi przykro. ;)

Zawsze musisz mieć ostatnie słowo ;-) ?
                              • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 14:55
                                tak.
                                • bucefau Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 14:56
                                  magdajeden napisała:

> tak.

A czy jesteś tego pewna ?
                                  • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 15:03
                                    absolutnie.
                                    masz jakiekolwiek wątpliwości? niepotrzebnie. należy się z tym pogodzić.
                                    • bucefau Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 15:05
                                      magdajeden napisała:

> absolutnie.
                                      > masz jakiekolwiek wątpliwości? niepotrzebnie. należy się z tym pogodzić.

A chcesz o tym pogadać ? ;-)
                                      • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 15:07
                                        nie. fakt jest faktem i nie ma się co nad tym rozwodzić.
                                        • bucefau Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 15:12
                                          magdajeden napisała:

> nie. fakt jest faktem i nie ma się co nad tym rozwodzić.

A może jednak ?

Kobiety czasem lubią jak się je prosi i namawia ;-)
                                          • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 15:18
                                            so?
                                            • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 15:21
                                              ja nie chcę, żeby mnie ktokolwiek o cokolwiek prosił. ja odpowidziałam na
                                              zadane pytanie.
                                              zawsze muszę mieć ostatnie słowo?
                                              tak, zawsze.
              • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 10:43
                bucefau napisał:

> magdajeden napisała:
                >
                > [cut]
                >
                > Tak, madziujednyna, masz rację. Cokolwiek piszesz masz rację.

aha no i najważniejsze powyższe jest sztandarowym przykładem "argumentacji".
                nic dodać nic ująć. z takim tekstem polemizować sie nie da.
            • czatowykaleka Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 15:23
              nie uwazacie,że"madziajedyna"to strasznie kłótliwa baba,nie wiem jak wytrzymuje
              z nią jej mąż,chłopak,konkubent czy kochanek?
              • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 15:24
                czatowykaleka napisał:

> nie uwazacie,że"madziajedyna"to strasznie kłótliwa baba,nie wiem jak
                wytrzymuje
                > z nią jej mąż,chłopak,konkubent czy kochanek?

jest najszczęśliwszym facetem na świecie. a co, zazdrościsz mu?
                ja się tylko kłócę za pomocą klawiatury, w życiu jestem uległa i spolegliwa,
                jak dobra muzułamańska kobieta. :p
                • lejdik Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 15:30
                  magdajeden napisała:

>
                  > jest najszczęśliwszym facetem na świecie. a co, zazdrościsz mu?
                  > ja się tylko kłócę za pomocą klawiatury, w życiu jestem uległa i spolegliwa,
                  > jak dobra muzułamańska kobieta. :p
                  >
                  >
                  Jak dobry, muzułmański osioł, raczej...
                  • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 15:32
                    cicho, żabo! nie wysilaj sie, bo ci upaly zaszkodzą.
                    wiesz, że z tobą nie gadam, to się nie wcinaj. nie lubię lepkich, nieszczerech
                    istot. bleeee
                    • lejdik Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 15:38
                      magdajeden napisała:

> cicho, żabo! nie wysilaj sie, bo ci upaly zaszkodzą.
                      > wiesz, że z tobą nie gadam, to się nie wcinaj. nie lubię lepkich,
                      nieszczerech
                      > istot. bleeee

powiedz komuś, że go masz za osła, a nawymyśla Ci od 'nieszczerych'....:((Mnie
                      też zawiodłaś madziuJedyna, zawiodłaś mnie bardzo, najbardziej zawiodłaś tym
                      brakiem czytania... ze zrozumieniem...
                      • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 15:53
                        lejdik napisała:

> magdajeden napisała:
                        >
                        > > cicho, żabo! nie wysilaj sie, bo ci upaly zaszkodzą.
                        > > wiesz, że z tobą nie gadam, to się nie wcinaj. nie lubię lepkich,
                        > nieszczerech
                        > > istot. bleeee
                        >
                        > powiedz komuś, że go masz za osła, a nawymyśla Ci od 'nieszczerych'....:
                        ((Mnie
                        > też zawiodłaś madziuJedyna, zawiodłaś mnie bardzo, najbardziej zawiodłaś tym
                        > brakiem czytania... ze zrozumieniem...

moja opinia o tobie nie ma związku z tym co tu piszesz.
                        jest niezmienna i nie chce mi sie z tobą gadać. ani z tobą ani z twoimi
                        przybocznymi klakierkami.

nie lubię ludzi płynących za wszelką cenę z prądem, ot co.
                        może być osioł, przynajmniej jest mniej obślizgly niż ropucha :)
                        • lejdik Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 19:16
                          Obiecałam , że podciągniesz ten wątek do 100 postów, więc się postaraj, jesteś
                          siłą napędową tego forum...więc jak na dobrego, muzułmańskiego osła przystało -
                          idź naprzód!
                          I postaraj się nie pozostawiać za sobą już więcej smrodku;))

• magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 19:59
                            ignor. czat jest twoim domem, więc pewnie zrozumiałaś to słowo.
                            • valmont79 Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 20:08
                              Madziu, przepraszam, że się wtracę, powiedz mi proszę czy to słowa jakiejś
                              piosenki - " I pozostanie tajemnicą..." Jeśli tak to poproszę o tytuł i
                              wykonawcę.
                              • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 20:11
                                A.M.Jopek "I pozostanie tajemnicą" z najlepszej płyty ostatniego 50-
                                lecia "Nienasycenie".
                                proszę.
                                "...bo ja tłumaczę się rodzicom, panu rzucam słowa na wiatr..."
                                • valmont79 Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 20:17
                                  Dziękuję :) Poszukam sobie tego. Tekst mnie zaintrygował.
                                  • magdajeden Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 20:51
                                    podziel sie wrażeniami. tylko nie zapomnij, że nie wypada głośno mówić, że
                                    ładne jest to, co podoba sie magdziejeden.
                                    • valmont79 Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 21:01
                                      Nie straszna mi krytyka :) Odkąd za głoszenie niepoprawnych politycznie
                                      poglądów proc nazwał mnie ofermą czatową nic mi już nie jest straszne :)
                            • lejdik Re: Nokia czy Motorola 22.07.06, 14:13
                              Własnym oczom nie wierzę ( i chyba słusznie) bo zbyt łatwo ulegasz,
                              madziuJeden, moim prowokacjom, aby tym razem stać Cię było na użycie funkcji-
                              ignoruj;))
    • alinka64 Re: Nokia czy Motorola 20.07.06, 22:02
      Nokia 6020 jest dość niezawodna, mam ją do jakiegoś roku. Jedyny problem jaki
      do tej pory się pojawił,to problem plikami dźwiękowymi, które wyświetlały się
      jako uszkodzone i nie słyszałam dzwonków. Poradziłam sobie w ten sposób, że
      dłuższy czas wyjęłam baterię. Telefon jakby się zresetował i problem zniknął
      sam. Nokia jest łatwa w obsłudze, taki "mały Windows" w telefonie. Pozdrawiam
    • valmont79 Re: Nokia czy Motorola 21.07.06, 15:48
      Dziękuję alince, madzi jedynej, woow i bucefau za cenny wkład w dyskusji i
      rzeczowe podejście do sprawy. Nie ukrywam, że wasze głosy a także wizyta w paru
      innych jeszcze miejscach pomogła mi podjąć decyzję. Zbyt wiele komentarzy było
      na nie jeśli idzie o Motorolę. Pół biedy gdyby te głosy na nie były odosobnione
      ale spora część użytkowników Motoroli pisała zgodnie o jakichś pogłosach w
      trakcie rozmowy wobec powyższego wybiorę jednak rzecz pewniejszą czyli Nokię
      6020.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka