Dodaj do ulubionych

Avast problemy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 21:23
CZy Avast może powodować zawieszanie się komputera albo samoczynne restarty?
Czy ktoś z Was miał coś takiego?
Obserwuj wątek
    • krisrr Re: Avast problemy 18.02.07, 21:37
      Raczej nie powinien nigdy nie miałem z nim takich problemów. Szukaj programu
      ostatnio instalowanych lub nowych wirusów, których Avast nie wykrywa.
    • konrad.w6 Re: Avast problemy 18.02.07, 21:41
      Avast oprocz tego, ze przepuszcza wiekszosc wirusow jest OK...:)))
      • Gość: J2 Re: Avast problemy IP: *.acn.waw.pl 18.02.07, 23:28
        > Avast oprocz tego, ze przepuszcza wiekszosc wirusow jest OK...:)))

Poza tym, ze piszesz bzdury jestes ok!
        • Gość: to_ja Re: Avast problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 08:46
          No właśnie Avast i Sygate to ostatnio dodane programy :( I co teraz?
          • new_machine Re: Avast problemy 19.02.07, 09:22
            Sprobuj jakis skaner online kaspersky lub mks-vir, dzialaja stabilnie niestety
            tylko pod explorerem.
          • krisrr Re: Avast problemy 19.02.07, 20:05
            Odinstaluj Sygate daj na razie np: Kerio lub Zone lub cokolwiek. Następnie jak
            to nie pomoże zrób to samo z Avastem, zastąp go innym nawet trialem by je wykluczyć.
        • krisrr Re: Avast problemy 19.02.07, 20:03
          Ok popieram, mam Avasta i nie miałem jeszcze wirusów, być może dlatego też, że
          nie korzystam z p2p. Mi w zupełności na razie wystarcza.
          • alex2222 Re: Avast problemy 19.02.07, 21:12
            też mam avasta,korzystam z p2p na potęgę i nie mam wirusów.najprędzej można ich
            nałapać na stronach xxx.
    • Gość: R Re: Avast problemy IP: 80.50.255.* 19.02.07, 20:42
      Masz SP 2?
      • Gość: to_ja Re: Avast problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:56
        Jeżeli chodzi o Sygate, to jakoś dziwnie się zachowuje.
        Gdy klikam Ctrl+Alt+Del to jest info - Sygate (nie odpowiada), a przecież
        działa. Nie wiem dlaczego tak jest
        Kerio chyba nie działa na Windows Me, który mam. Spróbuję coś z tym zrobić
        wieczorem. Dziękuję za wskazówki
        • Gość: to_ja Re: Avast problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:59
          SP 2- masz na myśli Service Pack? Otóż nie mam. Mam Windowsa Me, jak pisałam, i
          nie mogę dla niego znaleźć SP. Mam też chipset VIA na płycie gł i neostradę,
          tam piszą w instrukcji, że mogą być problemy z modemem (mnie się restartuje
          cały komp więc to nie modem) i dali tego SP ale podczas instalacji zawiesza sie
          komp :((
          • krisrr Re: Avast problemy 20.02.07, 20:10
            Odinstaluj koniecznie Sygate, wyczyść rejestry i wyłącz i włącz kompa i dopiero
            zainstaluj Firewalla - koniecznie przy odłączonej sieci. Jeżeli nie pasuje Ci
            Kerio zainstaluj Zonealarm lub inny jest wiele do wyboru, zainstaluj
            przynajmniej na kilka dni.
    • Gość: gfbhfg Chcesz wiedzieć kto ma avasta a kto nie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 15:34
      .
    • Gość: emka Re: Avast problemy IP: *.spray.net.pl 21.02.07, 15:40
      TAK, dlatego go wywaliłam. Jeden z jego plików ma taką samą nazwę, jak plik
      systemowy Windowsa, więc domyślam się, że tu tkwi przyczyna.
      • Gość: emka Re: Avast problemy IP: *.spray.net.pl 21.02.07, 15:57
        Hm, nie wiem, czy jednak dobrze Ci napisałam, w każdym razie u mnie winowajcą
        był avastowy aswmon.sys, który siedział też w Windowsie. Po wywaleniu Avasta już
        go nigdzie nie ma.
      • justice13 Re: Avast problemy 21.02.07, 15:58
        Coś chyba jest nie tak z tym Avastem. Wczoraj dzwoniłam na Błękitną LInię i
        facet mnie zapytał czy przypadkiem nie mam Avasta. Podobno z neostradą źle
        działa, coś miesza w sterownikach. Odinstalowałam go, mam teraz AntiVir PE,
        zobaczymy jak będzie
        • Gość: robert Re: Avast problemy IP: *.insat.net.pl 21.02.07, 16:30
          Kiedy miałem Neostradę, z której zrezygnowałem ze względu znaczny spadek
          szybkości internetu w godzinach popołudniowych i wieczornych, dość często
          zawieszał mi się komputer. Powodowały to sterowniki starszego modemu Neostrady,
          który bodajże w nazwie miał numer 872. Kiedy w końcu mi go wymieniono na USB
          SpeedTouch 330, co wcale nie jest proste z tym monopolistą, od tego czasu mój
          problem bezpowrotnie zniknął. Wówczas też telefonicznie usiłowano mi wmówić, że
          ten antywirus sprawia problemy!!! Osobiście mam go już 2,5 roku i wcale nie
          narzekam, niemniej zawsze dodatkowo korzystam też ze skanerów online, np. Trend
          Micro.
          • justice13 Re: Avast problemy 23.02.07, 11:28
            Jak na rzaie AntiVir spisuje się bardzo dobrze. Komp ani razu się jeszcze sam
            nie zrestartował (odpukać), a co dziwne AntiVir wykrył mi 3 wirusy w folderze
            Temp, których Avast nie widział. I jedno jest pewne - AntiVir mniej obciąża
            komputer, przynajmniej mój, nienajnowszy
            • Gość: robert Re: Avast problemy IP: 80.51.55.* 23.02.07, 20:12
              Pragnę Ci pogratulować, że prawdopodobnie rozwiązałaś swój bardzo istotny i
              denerwujący problem komputerowy. Czy faktycznie AntiVir Personal Edition
              6.32.00.51 jest lepszy od programu avast! przekonam się w najbliższym czasie,
              gdyż po przeczytaniu Twojego postu zamierzam go przetestować na jednym z moich
              dysków. Serdecznie Pozdrawiam.
              • Gość: to_ja Re: Avast problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 23:10
                Bardzo mi przykro, ale niestety komp się sam zrestartował gdy ściągałam
                firefoxa, bo postanowiłam zmienić przeglądarkę. Potem jak zwykle załadował
                Windowsa, Scan Disk sprawdził błędy :(
                Chyba niepotrzebnie odinstalowałam Avasta :(
                Ale i tak zostanę przy AntiVirze,bo zjada mniej RAM-u
                Szkoda, że przyczyna lezy gdzieś indziej
    • Gość: Monika Re: Avast problemy IP: *.topole.waw.pl 24.02.07, 06:54
      Na noc zapuściłam AVAST. GG było otwarte. AVAST nie wykrył żadnego wirusa, ale z
      GG zniknęły wszystkie kontakty. Na kolejną noc znowu zapuściłam AVAST w
      nadzieji, że kontakty zostaną przywrócone. Tym razem skasowało mi całe archiwum
      GG ( z dwóch lat). Nie wiecie jak to odzyskać????
    • Gość: Monika Re: Avast problemy IP: *.topole.waw.pl 24.02.07, 06:55
      Czy AVAST ma coś wspólnego z GG??????????
      Na noc zapuściłam AVAST. GG było otwarte. AVAST nie wykrył żadnego wirusa, ale z
      GG zniknęły wszystkie kontakty. Na kolejną noc znowu zapuściłam AVAST w
      nadzieji, że kontakty zostaną przywrócone. Tym razem skasowało mi całe archiwum
      GG ( z dwóch lat). Nie wiecie jak to odzyskać??????
      • Gość: robert Re: Avast problemy IP: 80.51.55.* 24.02.07, 08:32
        Chyba musisz zrobić generalny porządek w komputerze, co jest bardzo szerokim
        pojęciem, o ile winę za samowolne restarty i zawieszanie się komputera nie
        ponoszą sterowniki Neostrady? Może należy wymienić modem na USB SpeedTouch 330,
        bo u mnie taka operacja zakończyła się powodzeniem, a być może ten problem
        zniknie, gdy komputer przywróci się do wcześniejszego stabilnego stanu w trybie
        awaryjnym, która to czynność jest odwracalna. Wybór należy do Ciebie. Serdecznie
        Pozdrawiam.
        • Gość: to_ja Re: Avast problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 19:20
          Mój komputer był na sprawdzeniu w serwisie właśnie z powodu samoczynnych
          restartów. Odebrałam go zaledwie tydzień temu. Nic nie znaleźli. Windows Me
          jest przeinstalowany, nowy BIOS i jest jak było.
          Ale zauważyłam, korzystając z trzech magicznych klawiszy Ctrl+Alt+Del, że komp
          wolniej chodzi albo zawiesza się gdy działają w tle programy systemowe winmgmt
          lub lexplore. Poza tym mam problemy z przeglądarką Internet Explorer, nie chce
          się często otworzyć, wyświetlają się błędy.
          Często mam tak, że nie mogę zamknąć systemu i wtedy klikając trzy w/w widzę, że
          działa Rundll 32, czasem w nawiasie pisze, że nie odpowiada.
          Nie mam wirusów, sprawdzałam.
          Wczoraj z kolei pojawiło się coś nowego. Najpierw małe czarne okienko (jakby
          DOS) i napis, że przed zamknięciem systemu należy zamknąć program Regenv
          32.exe -C4, zamknęłam go, potem błąd Rundll 32.
          W momentach gdy komp się restartuje mam otwarte okno IE, albo coś ściągam
          (najczęściej program lub aktualizacje programów).
          A i jeszcze jedno, jak zamykam jakiś program, to często jest tak, że przez
          chwilę jego fragmenty zostają na ekranie. Dzięki za wszelkie wskazówki,
          pozdrawiam
          Robercie, mam modem Sagem F@st 800, sterowniki neostrady odinstalowałam, mam
          same sterowniki modemu. Ze sterownikami neostrady przed połączeniem z
          internetem miałam kilka zawieszeń.
          • Gość: robert Re: Avast problemy IP: *.insat.net.pl 24.02.07, 23:09
            Myślę,że skoro Twój komputer ostatnio był na sprawdzeniu w serwisie z powodu
            samoczynnych restartów i one nadal występują, to koniecznie korzystaj z tego
            faktu i szybko reklamuj go.
            • Gość: to_ja Re: Avast problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 00:56
              No tak, tylko, że oni mi nie wierzą. Mówią, że u nich wszystko było ok. Ale oni
              nie łączyli się z internetem.
              Męczy mnie ten komputer. Pozdrawiam :)
              • Gość: robert Re: Avast problemy IP: *.insat.net.pl 25.02.07, 10:33
                Spróbuj jeszcze odłączyć modem Neostrady od komputera i sprawdź, czy nadal będą
                występowały Twoje problemy /zawieszanie się i restart peceta/. W moim przypadku,
                bo mnie tylko zawieszał się komputer, a restartów nie było, wówczas wszystko
                funkcjonowało bez zarzutów. Potem próbowałem uzyskać pomoc telefonując na nr
                0800102102 i niestety dość długo z tamtej strony nie mogłem spotkać się ze
                "zrozumieniem", bo przez dłuższy czas usiłowano nie przyjmować formalnej
                reklamacji, a tylko nieudolnie próbowano mi "pomóc". Kiedy ją w końcu przyjęto i
                wyrażono zgodę na wymianę modemu, co wiązało się z wizytą pracownika Neostrady w
                moim domu, przedmiotowy problem bezpowrotnie zniknął. Jeszcze wcześniej miałem
                Twój modem, który dobrze funkcjonował, ale nie wiem dlaczego wymieniono go na
                inny, źle funkcjonujący, przed promocyjnym zwiększeniu szybkości mojego
                internetu. Czytałem w literaturze, czy też w internecie /myślę, że się nie
                mylę/, że restarty mogą być powodowane przez zasilacz komputera, kiedy służy on
                już bardzo długo... Wejdź też na forum Wirusy.../w Komputery naszej Gazety.pl/ i
                "przeczytaj wskazówki", zwłaszcza Kolobosa, bo warto. Może coś znajdziesz
                pasującego do Twoich problemów. Co prawda dużo czytam, między innymi wyżej
                wymienionego i co nieco wiem, ale nie mam praktyki, gdyż mój komputer na razie
                od lat funkcjonuje w zasadzie bez zarzutów i jeszcze nigdy nie miałem potrzeby
                formatowania dysków, więc nie jestem w stanie doradzić Ci coś konkretnego w tej
                sprawie, niemniej życzę powodzenia i serdecznie pozdrawiam.
                • Gość: robert Re: Avast problemy IP: 80.51.55.* 25.02.07, 13:41
                  Właśnie wszedłem na wspomniane przeze mnie forum po oddrobinę nowej wiedzy i
                  zauważyłem, że mój autorytet wziął w swoje ręce Twój problem. Gwarantuję Ci, że
                  przy jego pomocy wyjdziesz na prostą. Pozdrawiam.
                  • Gość: to_ja Re: Avast problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 19:36
                    Dziękuję za rady Robercie :) Miło wiedzieć, że ktoś gdzieś trzyma kciuki, żeby
                    mój komp się uspokoił. Jak na razie odinstalowałam program Sygate, bo
                    zauważyłam, że przy jego uruchamianiu włącza się winmgmt,i są jakieś błędy,
                    teraz mam Outposta wersję 1, właśnie ją zainstalowałam i jak na razie jest ok
                    (odpukać).
                    Do wszystkich wskazówek Kolobosa jeszcze się nie zastosowałam, ale zrobię to po
                    "Skazanym na śmierć". Na razie zainstalowałam tego Everesta, ale nie pokazuje mi
                    temperatur :(
                    Z tym modemem to nie wiem co zrobić, on raczej dobrze działa, z internetu mnie
                    nie wyrzuca, tylko te restarty... Nie znam się na tym, ale modem nie może chyba
                    spowodować restartu. Widzisz, mój komp jest stary, może to jakieś części chcą
                    iść do nieba? Wczoraj po 10 godzinnej pracy zawiesił się a na monitorze były
                    czerwono-zielono-niebiesko-żółte paseczki. Może to coś z kartą graficzną?
                    Skontaktuję się jutro z tym moim serwisem komputerowym, zobaczymy, co powiedzą.
                    Ja również serdecznie Cię pozdrawiam życząc miłego wieczoru
                    • Gość: robert Re: Avast problemy IP: 80.51.55.* 25.02.07, 21:26
                      Koniecznie skorzystaj z rad Kolobosa, bo to wyjątkowa okazja!!! Eweresta
                      pozostaw sobie w komputerze, a temperaturę odczytasz, gdy klikniesz na plus /+/
                      przy "Komputer" i następnie na "Czujnik". Natomiast płytę ustalisz, bo chyba o
                      nią pytano, gdy klikniesz też tam na "Podsumowanie". Pozdrawiam.
                      • Gość: robert Re: Avast problemy IP: 80.51.55.* 26.02.07, 22:23
                        Jak swoje problemy rozwiążesz, to proszę napisz tutaj co było ich przyczyną, bo
                        jestem bardzo ciekawy. Bądź dobrej myśli. Bardzo Serdecznie Pozdrawiam.
                        • Gość: to_ja Re: Avast problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 23:04
                          Mówią,że ciekawość to pierwszy stopień do piekła :)
                          Oczywiście, że napiszę, co jest przyczyną, również pozdrawiam
                          • Gość: robert Re: Avast problemy IP: *.insat.net.pl 27.02.07, 08:59
                            Cieszę się, że napiszesz, bo takie problemy mnie fascynują, a szczególnie Twój.
                            Osobiście nigdy nie miałem podobnych, chociaż z innymi, raczej błahymi już
                            spotykałem się i wówczas z konieczności musiałem zaglądać tam, gdzie wcześniej
                            nigdy nie odważyłem się. Wtedy można dużo nauczyć się, zwłaszcza, gdy problem
                            dotyczy osoby tak konsekwentnej jak Ty. Masz podobny charakter do mojego. Ja
                            też nie potrafię odejść od komputera, gdy w nim coś nie jest tak. Parę lat temu
                            kupiłem dobrego peceta, który dzisiaj jest już taki sobie, ale nadal
                            funkcjonuje bez zarzutów. W tych sprawach korespondencyjnie trudno jest komuś
                            pomóc, bo przyczyn kłopotów z komputerem jest bez liku, a czasami nie wiadomo
                            co z czego wynika. Bywa też, że często w punktach usługowych też nie pomogą...
                            Wygląda na to, że powinnaś: albo prywatnie wziąć naprawdę dobrego fachowca od
                            komputerów /najlepiej poleconego przez znajomych i ich znajomego, bo będzie się
                            starał wypaść dobrze/ i nich Ci go "unowocześni" lub kup nowego. Osobiście
                            raczej skłaniałbym się do wspomnianego drugiego wariantu, a tego sprzedaj.
                            Potem odpowiednio "zabezpiecz" go i powinnas już być z niego zadowolona, czego
                            Ci ogromnie życzę. Bardzo Serdecznie Pozdrawiam.
                            • Gość: to_ja Re: Avast problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 20:36
                              Witam po krótkiej przerwie :)
                              Wymieniłam zasilacz i wentylator na procesorze. Zobaczymy jak będzie. Zauważalna
                              jest na pewno dużo niższa temperatura procesora no i efekty dźwiękowe :)
                              Włączając komputer zastanawiam się, czy go włączyłam bo tak cicho chodzi.
                              Trzymajcie kciuki, żeby było dobrze (zwłaszcza Ty, Robercie :>) ) Pozdrawiam
                              • Gość: robert Re: Avast problemy IP: *.insat.net.pl 01.03.07, 21:59
                                Gdy Ciebie nie było podejrzewałem, że oddałaś komputer do naprawy, a raczej do
                                reklamacji i nie myliłem się. Na Twoim miejscu to samo zrobiłbym i to z wielkim
                                hukiem. Wydaje mi się, że teraz nie powinnaś już mieć żadnych problemów, bo w
                                końcu "Oni" za coś biorą pieniądze. Gdy w ubiegłym roku swojego kompa
                                reklamowałem, gdyż poważna firma z naszego rynku komputerowego oszukała mnie na
                                rodzaju karty dźwiekowej, a był on jeszcze na ostatnich dniach gwarancji, to
                                przed odbiorem testowałem go ponad godzinę. To sprawdzenie wykazało pewne
                                nieprawidłowości, które niezwłocznie mi usunięto. W ten sposób uniknąłem
                                późniejszych stresów i reklamacji. Nawet będąc taką konsekwentną osoba z
                                pewnymi umiejetnościami jak ja, można mimo wszystko zaprzyjaźnić sie prawie z
                                każdym, bo teraz w serwisie tej instytucji mam bardzo dobrych i miłych
                                znajomych, których nawet od czasu do czasu odwiedzam. Teraz przede wszystkim
                                zwróć uwagę na właściwe zabezpieczenie komputera przed zagrożeniami
                                wynikajacymi z faktu sufowania po internecie, aby niepotrzebnie nie zaśmiecać
                                komputera i okresowo dokonuj jego czyszczenia, a wszystko powinno być OK.
                                Gdybyś miała jakieś pytania, to pytaj, a chetnie coś doradzę, jeżeli będę
                                zorientowany w temacie. Bardzo Serdecznie Ciebie pozdrawiam.
                                • Gość: to_ja Re: Avast problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 23:23
                                  Wyobraź sobie Robercie, że on się nadal restartuje. Ręce mi opadają :(
                                  • Gość: robert Re: Avast problemy IP: *.insat.net.pl 02.03.07, 08:44
                                    Współczuję Ci z całego serca z powodu ponownego restartu komputera. W takiej
                                    sytuacji faktycznie można się wykończyć nerwowo. Skoro nadal masz problem, to
                                    już należałoby /ja tak czniłbym/ podejmować radykalne decyzje, a nie stosować
                                    półśrodki. Wybacz, ale nie chciałbym Ci czegokolwiek narzucać, bo ja na Twoim
                                    mmiejscu reklamując lub oddając komputer do dobrego serwisu, czy też w dobre
                                    ręce prywatnego fachowca, zleciłbym formatowanie dysku, instalację wspominanego
                                    w innym miejscu Windows XP i co najmniej dodatkowo to, co Ty kazałaś wymienić.
                                    Wówczas mogłabyś ten komputer reklamować w nieskończoność. Być może pisząc
                                    powyższe rady nie mam racji, gdyż dokładnie nie wiem co i jak przebiegało,
                                    niemniej martwiąc się o Twoje zdowie podpowiadam, abyś jednak zastanowiła się
                                    nad kupnem nowego PC-ta, bo już wspominałaś, że nie jest nowy. Wybacz mi, że
                                    być może pisząc powyższe wprowadziłem Ciebie w zły nastrój, co akurat nie jest
                                    moim celem. Mam nadzieję, że instalacja Windows XP powiodła się i może w końcu
                                    pokonasz komputer i dasz sobie radę z swoim problemem, czego Ci Bardzo
                                    Serdecznie Życzę i jednocześnie Pozdrawiam.
                                    • lambert77 Re: Avast problemy 02.03.07, 09:05
                                      ja tam naprawę kompa zawsze zaczynam do formatki partycji z systemem :D. O
                                      dziwo najczęściej pomaga na wszelkie zwisy i restarty. No poza tym jednym razem
                                      kiedy połamałem płytę główną :D
                                      • Gość: robert Re: Avast problemy IP: *.insat.net.pl 02.03.07, 09:31
                                        Mój autorytet odezwał się, więc spokojnie i dokładnie obserwuj swój komputer i
                                        pisz mu dokładnie, logicznie i nie za dużo co nie jest tak z komputerem, bo
                                        zostałaś przez niego wyjątkowo wyróżniona. Tam od dwóch lat bywam /czytam/
                                        codziennie i na taki przypadek nigdy nie natrafiłem! Jednak masz coś w sobie
                                        nadprzyrodzonego... Serdecznie Pozdrawiam.
                                        • justice13 Re: Avast problemy 04.03.07, 11:56
                                          Dziękuję za wsparcie duchowe Robercie :>)
                                          Wiem, że najlepiej byłoby mieć nowiutki komputer, ale na to nie mogę sobie
                                          obecnie pozwolić, dlatego muszę doprowadzić do porządku ten, który mam. A
                                          nerwowo rzeczywiście mam już dosyć. Na szczęście KOlobos się odzywa.
                                          Pisałeś, że miałeś problemy z modemem Sagem, czy możesz mi napisać, jaką masz
                                          kartę graficzną?
                                          Dziękuję, pozdrawiam i miłej niedzieli życzę
                                          • Gość: robert Re: Avast problemy IP: 80.51.55.* 04.03.07, 22:13
                                            Nadal nieustająco będę Ciebie wspierał duchowo w tej sprawie, a odpowiadając
                                            informuję, że mam kartę grafiki: PCI-Express x 16 Intel Graphics Media
                                            Accelerator 900. Posiadając modem SagemF@st800 wszystko u mnie funkcjonowało bez
                                            zarzutów. Jedynie były kłopoty z szybkim otwieraniem się stron, między innymi z
                                            powodu posiadania małej szybkości internetu, a zwłaszcza jej spadku w godzinach
                                            wieczornych, bo moja była linia nr 19 jest wyjątkowo niewydolna. Kiedy po
                                            połowie ubiegłego roku w ramach promocji zwiększono mi szybkość do 512 Kb/s i
                                            jednocześnie zmieniono mi modem na ZXDSL 852, od tego momentu zacząłem mieć
                                            problemy z zawieszaniem się komputera. Po moich wielu reklamacjach i
                                            interwencjach w końcu wspomniany modem podmieniono mi na SpeedTouch 330 i od tej
                                            chwili wszelkie moje kłopoty zniknęły, poza wspomnianymi okresowymi spadkami
                                            szybkości internetu. Niedawno mając okazję zmieniłem dostarczyciela internetu, z
                                            czego jestem naprawdę zadowolony. Muszę przyznać, że bardzo Ciebie podziwiam w
                                            tej sprawie i dlatego chciałbym, abyś jak najszybciej pomyślnie rozwiązała swój
                                            problem. Dziekuję za pozdrowienia i życzenia. Prawie całą niedzielę spędziłem na
                                            oglądaniu sportu w telewizji, którym sie pasjonuję. Życzę powodzenia i
                                            serdecznie pozdrawiam.
                                            • Gość: justice13 Re: Avast problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:27
                                              A ja całą niedzielę męczę się nad stworzeniem bootującej płyty z programem Hiren
                                              :((((
                                              Już mam dość
                                              • Gość: robert Re: Avast problemy IP: 80.51.55.* 05.03.07, 09:03
                                                Może chwilowo daj sobie spokój i zrób przerwę, bo wpadniesz w nerwicę jak ja
                                                niespełna trzy lata temu, kiedy zaczynałem zabawę z komputerem. Od tamtego
                                                czasu powoli ograniczałem korzystanie ze Skype, gg i inych komunikatorów i
                                                nawet zrezygnowałem z możliwości ściągania z internetu muzyki i filmów.
                                                Ostatecznie swoje zainteresowania ukierunkowałem na muzykę i zdjęcia, których
                                                mam kupioną i zrobioną całą kolekcję i przede wszystkim do zabawy staram się
                                                wykorzystywać sam komputer. Oczywiście codziennie surfuję też po internecie,
                                                aby być na bieżąco w interesujacych mnie sprawach. Z zamiłowania dużo czytam na
                                                tematy komputerowe i kiedy przypadkowo trafiłem na forum, gdzie rad udziela
                                                Kolobos, korzystajac z jego rad tak sobie zabezpieczyłem komputer, że jak na
                                                razie nie mam z nim żadnych problemów. Np. jeszcze nie dokonywałem formatowania
                                                dysku, która to czynność wcześniej, czy też później mnie będzie dotyczyć,
                                                pomimo, że dość dużo korzystam z internetu i instalowałem na nim już kilkaset
                                                różnych programów. Serdecznie Ciebie pozdrawiam.
                                                • Gość: justice13 Re: Avast problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 20:48
                                                  Witaj Robercie, ja nadal nie zrobiłam tej płyty tak jak trzeba, teraz dopiero
                                                  siadłam przed komputerem, może dziś mi się uda.
                                                  Jeżeli wreszcie to zrobię dobrze, to w najbliższych dniach czeka mnie
                                                  partycjonowanie (lub partycjowanie) dysku (nigdy tego nie robiłam), format i
                                                  może będę wreszcie miała tego XP na kompie.
                                                  Dzwoniłam dziś do TP SA żeby mi wymienili modem na Speed Touch :(
                                                  Może to coś zmieni.
                                                  Interesujące doświadczenie. Trzy razy odsyłali mnie z Błękitnej Linii do pomocy
                                                  technicznej neostrady (nie wiem czy dokładnie tak to się nazywa) i odwrotnie.
                                                  Dowiedziałam się, że mogę wymienić modem Sagem tylko na modem Sagem. Hehehe,
                                                  Speed Toucha mi nie dadzą. Nie potrafili mi odpowiedzieć, dlaczego ktoś
                                                  zadecydował za mnie i dał mi Sagem (zamawiałam neostradę telefonicznie), a ja
                                                  mam teraz ponosić tego konsekwencje.
                                                  Ostatecznie pozbyli się mnie mówiąc, że mam zadzwonić do najbliższego punktu TP
                                                  oddalonego od mojej miejscowości zaledwie o 40 i kilka km, i tam wymienią mi
                                                  modem, ale nie wiadomo na jaki.
                                                  Dzwoniłam pod podany numer, ale nikt nie odbierał :(
                                                  Spróuję jutro, pozdrawiam, dam Ci znać jutro, co załatwię
                                                  • Gość: robert Re: Avast problemy IP: *.insat.net.pl 06.03.07, 08:25
                                                    Z wymianą modemu nie jest łatwo, to jest wyższa szkoła jazdy i w takiej sprawie
                                                    nawet znajomości nie pomogą. Musisz mieć złożoną, udokumentowana reklamację,
                                                    wskazująca na potrzebę wymiany modemu i dopiero po wizycie u Ciebie fachowca z
                                                    tej instytucji /oni najczęściej tylko telefonują/ i złożeniu przez niego takiego
                                                    zapotrzebowania, udajesz sie do Telepunktu, gdzie finalizujesz sprawę. Sama
                                                    widzisz, że załatwienie czegoś od Twojego dostarczyciela internetu graniczy z
                                                    cudem, czego ja już w przeszłości wielokrotnie już doświadczyłem. Potem napiszę
                                                    więcej, bo teraz muszę kończyć. Pozdrawiam.
                                                  • Gość: robert Re: Avast problemy IP: *.insat.net.pl 06.03.07, 20:01
                                                    Kontynuuję i piszę dalej. Ten mój ostatni modem, który ty też wymieniłaś w
                                                    ostatnim poście, podobno jest najlepszy ze wszystkich, a otrzymałem go na moje
                                                    stanowcze życzenie, gdyż wcześniej ustaliłem, że w stosunku do niego jest
                                                    najmniej reklamacji. Wtedy mój problem sprowadzał się do zawieszania
                                                    przeglądarek /Mozilla Firefox, Internet Explorer 7 i Opera/ w czasie surfowania
                                                    po internecie, co następowało po czasie od około kilkunastu minut do godziny.
                                                    Wówczas było niemożliwe normalne wyłączenie komputera przez klikanie
                                                    Start-Wyłącz komputer-Wyłącz, tylko musiałem przyciskać jego wyłącznik przez 5
                                                    sekund, albo wyciągać wtyczkę z gniazdka prądu, co mogło grozić awarią peceta.
                                                    Samo odłączenie modemu nic nie dawało. Ważną informacją dla przyjmującego
                                                    zgłoszenie był fakt, że bez połączenia z internetem mój komputer chodził jak
                                                    zegarek. Oczywiście wtedy wyłącznie nie powoływałem się na pewne sprawy
                                                    wyczytane na forum, ale podkreślałem, że miałem fachowca, znajomego informatyka
                                                    /bo tak faktycznie było/, który sugerował mi, że zawieszenia powodują sterowniki
                                                    posiadanego modemu i zalecał jego wymianę. Potem kategorycznie żądałem wizyty
                                                    fachowca w moim domu, do czego w końcu doprowadziłem i kiedy on przychylił sie
                                                    do mojej prośby oraz dał zlecenie na nowy modem, wówczas udałem się do
                                                    Telepunktu. Do takiego rozwiązania mojego problemu podchodziłem trzy razy i
                                                    dopiero w czasie trzeciej udokumentowanej reklamacji osiągnąłem sukces.
                                                    Niestety, wcześniej dałem się podprowadzać... W czasie takiej rozmowy należy
                                                    ważyć każde słowo, dokładnie tak, jak przed sądem, bo każdą nieścisłość
                                                    wypowiedzi, czy też nieznajomość rzeczy wykorzystają przeciwko Tobie...
                                                    Serdecznie pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka