Dodaj do ulubionych

Meksyk w Maju

30.01.11, 13:35
Czy wyjazd do Meksyku w terminie 29.04-14.05 (objazdówka od Mexico City po Jukatan )ze względu na rozpoczynającą się w Maju porę deszczową ma sens, czy trzeba się liczyć z takimi opadami , które utrudniają zwiedzanie czyniąc je uciążliwym ?Pozdrawiam Jaho.
Obserwuj wątek
    • riviera_maya Re: Meksyk w Maju 30.01.11, 19:24
      Pora deszczowa nie nalezy sie przejmowac. To nie tak, ze pada od rana do wieczora. Przelotne burze i to wszystko.

Pozdrawiam
      • vago69 Re: Meksyk w Maju 30.01.11, 19:40
        Zgadzam się z powyższą opinią. A swoja drogą to tropikalna ulewa z często towarzyszącymi jej błyskawicami ma swój czar i magię. Błękitne niebo i nawet idealna plaża potrafią szybko się znudzić. Osobiście preferuję deszcze i zieleń gór pory deszczowej nad bezkresnym niebem pory suchej.
      • jaho55 Re: Meksyk w Maju 30.01.11, 20:24
        Rozumiem ,że można w tym terminie bez większych obaw ,że trafi się na uciążliwe deszcze jechać na objazd, a co Sądzisz w kontekście pogody o pozostaniu po14 Maja na kilka dni w okolicach Cancum( 10 km od...C.) w polskiej hacjendzie? Pozdrawiam
        • vago69 Re: Meksyk w Maju 30.01.11, 21:37
          Pogodę trudno jest gwarantować...ma ona swoje anomalie. Tak czy inaczej Twoja podróż ma szanse na niezłą przygodę. Na Jukatan jeżdzę sporadycznie. Preferuję wybrzeże Pacyfiku od Nayarit(San Blas) po Oaxaca(Huatulco) i Płaskowyż Centralny(Antiplano Central).
          Nie znam Polskiej Hacjendy koło Cancun ale o niej słyszałem.Nie mam jednak o niej swojej opinii. Na Jukatanie mam swoje ulubione miejsca w których zatrzymuje się na noc. Polska Hacjenda może być niezłą opcją,,,,alternatywą mogą byc "cabanas" parę kilometrów na południe od ruin w Tulum.
        • riviera_maya Re: Meksyk w Maju 31.01.11, 18:38
          Nie nalezy sie bac pory deszczowej. Deszcze jeszcze nigdy dla mnie nie byly uciazliwe przy wielu wyjazdach na Jukatan w porze deszczowej. Wlasciwie nawet nie zauwazalem tego deszczu, slonce zawsze swiecilo codziennie. Tak jak przedmowca napisal, ciezko jest zagwarantowac pogode bo ta bywa czasami kaprysna ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze mozna jechac na Jukatan o kazdej porze roku.
          Mozesz zostac cale lato jesli chcesz. O hacjendzie nic nie wiem wiec sie nie wypowiem.

Pozdrawiam
          • jaho55 Re: Meksyk w Maju 01.02.11, 11:28
            Witam!
            Dziękuję za rady i opinie. W istocie pogody nie da się przewidzieć,ale początek pory deszczowej wiąże się z opadami. Byłem swego czasu na objeżdzie w Azji i cały dzień lało. Parno i wszystko mokre. Każdy chciał się gdzieś schować ,a nie zwiedzać.
            Mam jeszcze jedno pytanie do znawcy tematu:
            -istnieje możliwość wyboru z dwóch terminów: 25.03-9.04 lub wspomniany 29.04-14.05 ,który wybrać? Pozdrawiam
            • leigif Re: Meksyk w Maju 01.02.11, 15:42
              Znawca tematu nie jestem, ale byłam w pierwszej połowie maja. Pogoda była fantastyczna i tylko wiało coraz bardziej. Na plus tego terminu są jeszcze niższe ceny i mniejszy tłok:)
              Gdybym miała wybierać też pojechałabym w maju.
              Jeśli masz jeszcze wątpliwości sprawdź na:
              www.wunderground.com/history/
              historyczne temperatury i opady.
            • riviera_maya Re: Meksyk w Maju 01.02.11, 16:17
              Pogodowo oba terminy sa dobre. Nawet nie zauwazysz, ze zaczyna sie pora deszczowa. Na Jukatanie nie pada od rana do wieczora w porze deszczowej. W maju bedzie mniej ludzi. Koniec marca i kwiecien to jeszcze sezon i bedzie wiecej turystow. Jedz w takim, ktory Tobie najbardziej odpowiada.

Pozdrawiam
    • fittravel Re: Meksyk w Maju 03.02.11, 16:31
      Zapraszamy na naszą stronę www.fit-travel.info

NASZA OFERTA:

> WYCIECZKI NA KAŻDĄ KIESZEŃ
      Poniżej przedstawiamy kilka wycieczek (minimum 2 tygodniowych), które mają swoją stałą niską cenę. Zapraszamy do zapoznania się z nimi.

Kostaryka - 14 dni - 3053 zł/os
      Meksyk - 15 dni - 3485 zł/os
      Ekwador - 18 dni - 3585 zł/os
      Indie - 15 dni - 3651,00 zł/os
      Belize - 15 - 3983 zł/os
      Wietnam - 15 dni - 3983 zł/os
      Tajlandia - 14 dni - 3983 zł/os

> PODRÓŻ Z DISCOVERY - Tylko u nas można zarezerwować wycieczki stworzone przez pasjonatów z słynnego kanału Discovery i prowadzone przez przewodników z Discovery!

> WIELKIE PODRÓŻE - wycieczki od 30 do nawet 82-dniowych!

> CENY wszystkich naszych wycieczek podanych na stronie ZAWIERAJĄ: - noclegi, wyżywienie, transport na miejscu, zwiedzanie z biletami wstępu wymienione
      w opisie, - opiekę pilota przewodnika, - ubezpieczenie; NIE ZAWIERAJĄ: - przelotu, ewentualnych wiz.

> 2 RODZAJE WYCIECZEK:
      - z pełnym programem zwiedzania z pilotem, czyli standardowe wycieczki objazdowe, oraz
      - wycieczki, w których pilot jest obecny podczas całej wycieczki, towarzyszy podczas przejazdów, zakwaterowania, realizuje zwiedzanie zawarte w cenie w programie (nie codziennie), ale oprócz tego są dni wolne w których klient może zrealizować wybrane przez siebie wycieczki fakultatywne, wypoczywać lub zwiedzać na własną rękę. To wycieczki DLA KLIENTÓW, KTÓRZY NIE CHCĄ WCIĄŻ CHODZIĆ Z GRUPĄ I PILOTEM, A CHCĄ MIEĆ CZAS NA REALIZACJĘ WŁASNYCH PLANÓW.

> CO NAS WYRÓŻNIA:

- ponad 750 WYCIECZEK

- duża ilość terminów (w tym !!! TERMINY GWARANTOWANE - wycieczka odbędzie się, nizależnie od tego ile osób się na nią zgłosi!!!)

- prosta w użyciu WYSZUKIWARKA z aktualizującą się dostępnością miejsc

- NOWOŚĆ! wycieczki DLA PODRÓŻUJĄCYCH INDYWIDUALNIE, które można dowolnie łączyć tworząc własny niepowtarzalny program zwiedzania.

- CODZIENNIE nowe oferty LAST MINUTE - nawet 25% zniżki

- m.in.: wycieczki ROWEROWE i KAJAKOWE - REJSY - wyprawy FOTOGRAFICZNE i NAUKOWE - ekspedycje POLARNE - wyjazdy WOLONTARYJNE i inne

- wycieczki dostępne w różnych standardach do wyboru (od turystycznego do ekskluzywnego)

www.fit-travel.info
      FIT TRAVEL free independent tourists
      ul. Komorowicka 4, 43-300 Bielsko-Biała
      fit@fit-travel.info, 33 816 41 41

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka