Dodaj do ulubionych

Cancun przez Toronto

11.01.13, 11:53
Witam wybieramy się w lutym do Cancun Air canadą przez Toronto i mam pytanie o bagaż , czy trzeba go odbierać i ponownie nadać na lotnisku w Canadzie czy prosto z Polski leci do Meksyku ? Pozdrawiam Asia
Obserwuj wątek
    • leonardito Re: Cancun przez Toronto 19.01.13, 23:58
      Najlepiej rozmawiaj z Air Canada poniewaz warunki sie zmieniaja.
      Tutaj troche info i fotek z Cancun :
      leonardito.com/spasongsn/cancunwalk.php

Niezapomnianych wakacji .> << ( ( (*>
      po drodze wpadnij na vinko do leonardito
      leonardito.com/
    • annalu Re: Cancun przez Toronto 02.02.13, 22:42
      Też się tak wybraliśmy - tydzień temu. Bagaże nadaliśmy w miejscu wylotu z Polski i miały być odbierane w Meksyku. Doleciały dwa dni po nas, a w dodatku jedna walizka została zniszczona. Teraz jesteśmy w trakcie załatwiania reklamacji w Air Canada. Za kilka dni się dowiemy, czy zechcą nam cokolwiek uznać...
    • kornel-1 Re: Cancun przez Toronto 31.03.17, 11:30
      asiaz74 napisała:

> Witam wybieramy się w lutym do Cancun Air canadą przez Toronto i mam pytanie o
      > bagaż , czy trzeba go odbierać i ponownie nadać na lotnisku w Canadzie czy pros
      > to z Polski leci do Meksyku ?

Już dawno wróciliście, ale...
      Też się zastanawiałem, jak postąpić z bagażem, ale ze względu na to, że mój bagaż miał rozmiar podręcznego (w drodze powrotnej 6 kg) i a ja napięty harmonogram - plecak miałem przy lotach na ogół przy sobie. Tak ułożyłem sobie loty, by przesiadka w Toronto miała miejsce po 25 godzinach przerwy. Pozwoliło to na nocleg w Niagara Falls :D. W powrotnej drodze wymyśliłem przesiadkę w Montrealu, co dało możliwość pospacerowania po centrum miasta przez parę godzin - bez bagażu nadanego w Toronto do Rzymu :-p

Uogólniając - staram się, o ile to możliwe nie nadawać swojego bagażu, lecz mieć go przy sobie, w kabinie. Nie czekam potem na bagaż. Notabene bagaż zawieruszył mi się tylko raz (1%). PLL LOT, w Warszawie.

Kornel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka