Dodaj do ulubionych

Wlasnie wrocilam z meksyku ,bylo bosko

04.06.06, 01:05
Witam
Wlasnie wrocilam z 2 tygodniowej wyprawy do meksyku.
Pytajcie, z checia odpowiem na wszelkie pytania.
Pozdrawiam
magda
Obserwuj wątek
    • mojito Boski Meksyk :). 04.06.06, 20:24
      Hola,
      gdzie bylas?
      Pozdrowienia,
      m.

• megina Re: Boski Meksyk :). 04.06.06, 21:29
        Witajcie

Bylismy 2 tygodnie w Cancun z irlandzkim biurem pozdrozy Budget Travel.
        Cena okazyjna 579 euro od osoby z przelotem Tomsonfly, ktory ma raczej nieskie
        ceny na przeloty do meksyku. LAtaja z manchesteru i bilet sprawdzalam na koniec
        maja, powrotny 179 funtow. Ja uwazam ze tanio a wy? Jako ze na wyprawe zalapalo
        sie moje 19 miesieczne dziecko niestety nie skorzystalismy w pelni z urokow
        bilaych plaz i wspaniale opiekajacego sloneczka :)
        Cancun nam sie nie podobalo , troche zniszczen po wilmie , wszedzie cos buduja,
        na jedna ulica przez zone hotelowá , pelno samochodow i spalin. Wielki minus
        brak promenady wzdluz plazy na wieczorne spacerki. Strefa hotelowa to jakies 20
        kilometrow , najlepiej poruszac sie autobusami za 6,50 pesos , uwaga na
        kierowcow narwancow, kilka razy malo co niewylecialam z dzieckiem przez
        przednio szybe---szok. Najlpeij wypozyczyc samochod
        • bepi1979 Re: Boski Meksyk :). 05.06.06, 12:15
          Witaj
          Prosze o informacje na temat pogody... troche mnie Twoja wypowiedź
          zaniepokoiła...ponieważ sądziłam iz w Meksyku pogoda jest podobna do Karaibów,
          tzn w porze deszczowej pada średnio co drugi dzień ale krótko ..w nocy albo w
          ciągu dnia lecz nie dłużej niz 5-10 minut...
          Opisz proszę jak to wygladało naprawdę czy słońce świeci? czy większość za
          chmurami? ja się nastawiam na upały .. uwielbiam słońce i temp w granicach 35 -
          40 stopni mile widziane...planowałam urlop w Play del carmen już teraz w
          czerwcu, niestety przesuwam plany urlopowe na lipiec, mam nadzieje że w lipcu
          bedzie lepsza pogoda... przynajmniej w statystykach jest lepsza
          pozdrawiam
          Bernadeta
          Ps. Byłaś lub przejeżdzałaś przez Playa del Carmen czy zniszczenie po Wilmie są
          bardzo widoczne???
          • jarena23 Re: Boski Meksyk :). 07.06.06, 10:28
            Witam,
            Mnie też interesuje pogoda w porze deszczowej, bo mam plany wyjazdy na poczatku
            lipca. Proszę o info.
            Pozdrawiam
            • megina Re: Boski Meksyk :). 07.06.06, 14:59
              Wiatjcie ponownie

W odpowiedzi na pytania o pore deszczowa
              • megina Re: Boski Meksyk :). 07.06.06, 15:09
                Kolejna atrakcja jest Xcaret --
                • bepi1979 Re: Boski Meksyk :). 08.06.06, 13:49
                  dzięki Meginko!!!
                  tez planuję Xcaret obowiązkowo! czy ta cena 60$ obejmuje wejscie całą dobę? czy
                  w tej cenie wliczony jest show wieczorny? w jakich godzinach czynny jest park?
                  na jakich wycieczkach byłaś oprócz Xcaret, może orientujesz się ile kosztuje
                  wejście do ruin w Tulum? oraz Chitzen Itza?

dzięki i pozdrawiam
                  Bernadeta
                  bepi@poczta.fm
                  • megina Re: Boski Meksyk :). 08.06.06, 17:39
                    Bernadeta!

Xcaret jest boski, z checia bym jeszcze wrocila.
                    60 dolarow obejumje wejcie od 8 rano az do konca wieczornego show, zycie w
                    wodzie zamiera ok 18 , byc moze w lipcu bedzie troche dluzejj ze wzgledu na
                    dluzsze dni. Wejdz na www.xcaret.com, znajdziesz tam caly cennik i mape, warto
                    zaplanowac caly pobyt bo dzien za krotki zeby wszystko zobaczyc , szczegolnie
                    jak chcesz plywac z delfinami , snorklowac, plywac w rzece itp.
                    W tulum nie bylismy niestety, ale w cziczen tak. Wejscie kosztuje 10 dolarow za
                    osobe, zorganizowane wycieczki to 49 dolarow za autokar plus wejscie, my
                    bylismy samochodem , za autostrade trzeba zaplacic ok 22 dolary w jedna strone
                    od samochodu , droga do cziczen z cancun dobra i pusta jak byscie sie wybierali
                    samochodem, zatankujcie w cancun bo pozniej przez jakies 160 km nie ma stacji,
                    jakoze mielismy samochod tylko 4 dni to bylismy 2 dni w xcarecie raz w playa
                    del carmen i raz w cziczen, pozostale 4 dni spedzilismy na isla mucheres a
                    reszte w cancun , na roznych plazach , w downtownie na markecie 28 --
                    • kasiasmom Re: Boski Meksyk :). 08.06.06, 18:19
                      Aha, wlasnie slie dowiedzialam, ze wejscie do Chichen Itza kosztuje 88 pesos
                      (ponoc).
                  • kasiasmom Re: Boski Meksyk :). 08.06.06, 18:09
                    Wieczorny show jest wliczony w cene biletu. Xcaret jest czynne 8:30 - 21:00.
                    Ruiny Tulum mozna zwiedzac 7:00 - 17:00, wstep kosztuje 35 pesos. Chichen Itza
                    jest czynne 8:00 - 17:00, niestety nie wiem, czy i ile placi sie za wstep.
                    Nawiasem wszystkie informacje sa z netu, bo nigdy nie bylam :-(
                    • bepi1979 Re: Boski Meksyk :). 09.06.06, 08:22
                      dzięki za wszystkie informacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka