Gość: NERO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 19:50 Prosze poradzcie mi czy warto wydawać pieniądze na te diete?? Przeczytałam na forum ze jest super napiszcie kilka słów co myślicie. Z góry dziekuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justaf Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! 25.01.04, 19:34 Dieta jest bardzo skuteczna, jesli chodzi o zbijanie zbednych kilogramow, ale bardzo latwo jest po niej tez te kilogramy nadrobic, jezeli sie nie bedziesz pilnowac. Najciezsze sa pierwsze 3 dni, poniewaz caly czas chodzisz glodna, potem zaczyna sie ketoza i przestajesz odczuwac glod. W ciagu pierszego tygodnia tracisz najwiecej, bo jakies 5-6 kilogramow, ale to glownie za sprawa utraty wody, rzeczywista utrata zbednych kilogramow, to ok 3 kg tygodniowo, ktora utrzymuje sie w miare stalym poziomie do konca kuracji. Zalety tej diety to duzy i szybki spadek wagi oraz ogolna poprawa samopoczucia, wad jako takich wlasciwie brak, poza tym, ze na poczatku jest ciezko, ale jezeli motywacja Ci nie siadzie to latwo dasz sobie rade oraz fakt, ze bardzo latwo jest potem przytyc, ale jesli bedziesz stopniowo zwiekszac ilosc kaloriii, odstawisz slodycze i inne tlusto- slodkie pysznosci, to mozesz nie przytyc ani kilograma. Wszystko zalezy od tego, na ile potrafisz sie zdyscyplinowac. Moim zdaniem warto sprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in black Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 27.01.04, 09:59 Dzien 9!!! I jest 1 kg mniej niz wczoraj;ale to jeszcze za malo:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: 62.148.85.* 03.02.04, 20:15 No właśnie już jakiś czas zastanawiam się nad tą dietą, i chciałabym i boje się. Próbowałam kopenhaskiej i nie wytrzymałam do końca, bo jestem łasuchem i czułam się głodna. Nie wiem czy wytrzymałabym na DC. Jak to właściwie jest?? Wyczytałam już na kilku str o tej diecie że można wykupić sobie program dziesięciodniowy, ale z drugiej strony piszecie że w sumie w pierwszym tygodniu schodzi z nas woda i węglowodany, a przycież mnie chodzi o tłuszcze. Więc dziesięciodniowego się nie opłaca?? To po co wogóle to proponują??Myślę że mobilizacją dla mnie byłyby wydane pieniądze. Jak wytrzymać ten okres?? Czy ktoś z was mógłby mi odpowiedzieć na moje pytania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchewka Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.srvsquid2.gln / 195.68.110.* 19.02.04, 11:14 Do Justyny: Jestem na DC czwarty tydzien, do tej pory schudlam 12kg jedzac 3xDC, teraz przez dwa tygodnie jem 2xDC + jeden posilek 300 kcal. W pierwszym tygodniu spadek wagi byl najwiekszy /glownie woda/, ale w nastepnych tygodniach ubytek tluszczu tez jest duzy. Dla zauwazenia efektow nie wystarczy sie wazyc, trzeba tez sprawdzic obwod bioder, pasa i biustu. Dobry konsultant sprzedaje najpierw tygodniowy zestaw DC - mozemy sprawdzic jakie koktajle i zupy nam smakuja, a jakie sa dla nas "nie do przejscia". Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze najtrudniejszy jest pierwszy tydzien - pozniej organizm sie przyzwyczaja i trzy posilki DC wystarczaja zupelnie. W sprzedazy sa tez batony i napoje w kartonikach - duzo smaczniejsze niz koktajle i zupy, ale troche drozsze. Nie wolno zapominac o piciu minimum 2 litrow plynow - daja poczucie sytosci, zapobiegaja odwodnieniu organizmu. Spadek wagi na poczatku daje duza motywacje i pozwala przetrwac kolejne tygodnie. W kazdym razie nie jest tak trudno, jak sie moze wydawac na poczatku. Pozdrawiam Cie Justyno i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady in black Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 25.01.04, 20:48 Jestem na tej diecie 7 dzien,zaczelam od poniedzialku.Czy polecam? Tak ,tak i jeszcze raz tak.Na niej sie chudnie z dnia na dzien,nie czekasz pol roku na efekty,po prostu widzisz jak tluszcz znika,to nic ze jest sie bladym,wyglada jak nieboszczyk,ale kurde co to za uczucie jak wstajesz rano i jestes chudsza niz wczoraj.Skad to wiem? Moze pokolei: Juz raz diete C. przerabialam: dokladnie roku temu,schudlam ze mnie mama poznac nie mogla;ale sie nie PILNOWALAM i wszystko zaniedbalam;Teraz mam wielki come back i zaczynam wracac do mojego dawnego ciala,do szczuplej pupy i posladkow;to bylam ja a nie ja gruba (nalezy nadmienic ze w przeszlosci bylam szczupla ale ze wzgledow emocjonalnych zaczelam sie obzerac bulimia i te sprawy);a czemu polecam : najwazniejsze:nie czujesz glodu,wrecz ja chodze pojedzona,jak sie normalnie odchudzam to nalezy ciagle jedzenie ograniczac;jeden kes wiecej juz zniweczy efekty,wiec tylko jeden plasterek sera,jeden jogurt a taki posilek,wyzwala bardziej glod niz zaspokaja;nigdy na innej diecie nie wytrzymalam tyle ile na cambridge;na tych niedobrych zupkach ktore pozniej juz zaczynaja smakowac;i koktailach z kawa;popijanych woda;na zliczaniu kalorii jak sie zje ponad te zupki itp.;wiec 1 najwazniejszy czynnik zaspokojenia glodu jest spelniony;chudniesz nie jestes glodna;wymarzona sytuacja dla bedacych na diecie;ja juz mam takie przemyslenia na temat tej diety ze moglabym zostac doradca i konsultantka; a i jeszcze jedno: normalnie jak sie odchudzasz to robisz zakupy w spozywczych;oczywiscie wybierasz wszystko light,opuszczasz tluste sery i wedliny;serce zal sciska;bo ile mozna jesc te warzywa a tu promocja na czekolade; a na diecie C. NIE ISTNIEJE temat jedzenie,zakupy;(poki co hamburger nie sni mi sie po nocach wiec nie jest zle);rano wstajesz i nie biegniesz ochoczo na sniedanie bo ci burczy w brzuchu od 18 wieczorem;A po dwoch jogurtach nie placzesz ze nast posilek za 6 godzin;Podsumowywujac idzie przetrwac na tej diecie;a efekty widzisz z dnia na dzien,co to za radosc jak stajesz na wage i masz coraz mniej tego co masz za duzo;jak sie zmieniasz jak w przyspieszonym filmie;piszcie jak macie jakies pytania;chetnie odpowiem; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady in black Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 25.01.04, 20:59 Po trzecie: nie chodzi o to ze nie tylko nie czujesz glodu; bo z tym idzie sobie poradzic jakos na innych dietach ale nie czujesz pociagu do normalnego jedzeia;zapominasz jak smakuja normalne produkty;wobec powyzszego; nie skusisz sie na nic co spowoduje powrocenie do wyjsciowego punktu;i mozesz skutecznie chudnac;pozdrawiam i zyczcie mi wytrwalosci; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 26.01.04, 09:44 hmmm, ja też z pełną świadomością polecam. Naprawdę warto.Efekty są.A poza tym, ta dieta trochę kosztuje. Więc masz dodatkową motywację żeby nie podjadać bo szkoda kasy.Musisz jednak dobrze zaplanować sobie termin diety.Żeby nie było żadnych imprez itp. Owszem można odmawiać ale, siedzenie na imieninach, np. u mamy czy teściowej i nie skosztowanie tortu jest po pierwsze niekulturalne a po drugie (przynajmniej u mnie) wzbudza falę dyskusji na temat a przecież Ty nie masz z czego schudnąć (chyba sama wiem skoro spodnie cisną),a jabłuszko Ci nie zaszkodzi, a torcik taki pyszny!!! Ja zaplanowałam Cambridge po weekendzie majowym. Na m-c wyłączę się z imprezowania. Ale wiem, że warto, wiem, że będą efekty. Oczywiście potem należy dalej trzymać dietę. Ja pofolgowałam ale dopiero ostatnio, tj. po dwóch latach od zakończenia diety. Niestety mogę zrezygnować ze zjedzenia obiadu ale na widok ciasta, lodów.....załamka. A może ktoś zna jakąś dietę, w której można jeść trochę słodyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in black Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 26.01.04, 11:49 8 dzien!!! I waga ani nie drgnie,ale widze po ciuchach ze zmiany sa :))) Oczywiscie od czasu do czasu zjem np chlebek wasa gdyz na wymioty mnie zbiera: (. Po drugie z tymi imprezami to rzeczywiscie frustrujaca sprawa.Ostatnio to przezylam w sobote.Siedze wszyscy cos pija no i dyskusja:jak to alkohol tuczy,jaka dieta?,a moze jednak napijesz sie chociaz soku,aaa,morderstwo. Ale bylam twarda i dobrze bo ludzie poszli ok 12 a ja bym zostala z wyrzutami sumienia:((( Trzeba miec duzo zaparcia: Idziemy gdzies w sobote? ja:nie bo nawet piwa sie nie napije:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in black Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 26.01.04, 11:54 Pieniadze czyli koszty diety : Tak,da sie i to ograniczyc.Jak? Np mieszajac pol zupki z mlekiem 0,5% lub 0%. Wtedy kost 3 zlote jednego posilku. Gdzie zjesz obiad za 3 zlote??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kato Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: 213.216.88.* 26.01.04, 19:29 gdzie to kupić? teren G. Śląska i Bielsko-Biała - macie jakiś namiar? acha! A karmiąc piersią można to stosować, czy lepiej sie wstrzymać do zkończenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in black Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 26.01.04, 21:11 wszystko jest na stronie www.dietacambridge.pl; najlepiej wpisac w ogloszeniach np www.gratka.pl rejon bielsko-biala dieta cambridge i znalesc w ten sposob dystrybutora, konsultanta ktory sprzeda ta diete.Albo Lub w ogloszeniach lokalnych gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! 27.01.04, 10:49 Cztery lata lemu byłam na Cambridge i zgubiłam 35kg. w ciągu 4 miesięcy. Waga utrzymywała się jakieś dwa lata i zapewne byłoby tak dalej gdyby nie podjadanie słodyczy. Dieta jest bardzo drastyczna, ale chyba najbardziej skuteczne ze wszystkich. We Wrocławiu kupowałam dietę na 3 tygodnie za 480PLN a przez internet za ok. 320PLN, wystarczy poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in black Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 27.01.04, 11:34 joko5-pogratulowac 1)wytrzymania 3 miesiecy na diecie C. Pytanie:przypuszczam ze mieszalas z normalnym jedzeniem ;) ? 2)i wytrzymania dlugich 3 lat;jednak sie da,dalas mi wiare. Jak wspominasz te 3 miechy? Byly depresje? Byly zle i weselsze momenty? Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! 27.01.04, 12:44 Tak jak napisałam wytrzymałam 4 miesiące z tygodniowymi przerwami pomiędzi 21- dniowymi cyklami diety. W czwartym miesiącu diety podjadałam trochę dlatego nie udało mi się zgubić równych 40kg. Po pierwszym tygodniu, gdy straciłam ok. 5kg byłam pewna, że dotrwam do końca. Niestety po trzech latach wróciłam do starych nawyków żywieniowych i kilogram do kilograma i znowu mam trochę do stracenia. Niestety nie potrafię już przejść na Cambridge (z powodu jej smaku), ale czytałam, że są gotowe napoje w kartonikach, może lepsze w smaku. Pamiętaj nie sztuką jest gubić kilogramy - to potrafi prawie każdy, wielką sztuką jest utrzymanie wagi po diecie. Życzę powodzenia i wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in red Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 27.01.04, 13:39 w kartonikach??? mozna wiedziec gdzie o tym czytalas? zgadzam sie te zupki sa niesmaczne i natychmiast trzeba popic 1 litrem wody. ps.a jadlas tez normalne jedzenie w trakcie trwania diety?jakie jesli mozna wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! 27.01.04, 13:47 W trakcie diety jadłam wyłącznie Cambridge, w ostatnim miesiącu od czasu do czasu podjadłam trochę gotowanego mięska i niestety efekty były dużo gorsze. O napojach kartonikowych przeczytałam w internecie ale nie wiem czy można się nimi żywić czy tylko uzupełniać proszkowe jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in black Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 28.01.04, 13:29 Dzie jest moj 10 dzien na diecie C. i waga ani nie drgnie. Wciaz to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in... Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 28.01.04, 18:13 Hm,czuje sie nizbyt dobrze,glowa mnie boli,ogolnie jestem slaba, blada,a brzuch jaki wielki byl taki jest moze od wody? Zastanawiam sie czy jakbym wypila sobie jakas witaminke magnez lub cos takiego czy by mi to pomoglo? Moze wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! 29.01.04, 10:57 Z tego co wiem to w DC są wszystkie niezbędne związki. Jeśli waga nie zmieniła się to może po ubraniach można poznać zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in.... Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 30.01.04, 09:59 Juz 12 dzien a waga stoi w miejscu. ;((( moze sie popsula ps. chyba przechodze na diete racjonalna,czym ja sie oszukuje nie ma diet cud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in... Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 31.01.04, 14:27 Juz 13 dzien diety C. mi mija i czuje sie bardzo dobrze. Nie jest mi slabo kryzys minal,a zgubilam 5 kg wedlug wagi - wiec glownie dzieki utracie wody i z braku weglowodanow.Przypuszczam ze jakbym zjadla teraz bulke to bym jutro 2 kg wiecej wazyla bo organizm by sobie zmagazynowal to na pozniej ;) Posilki mieszam zjadlam przed chwila oprocz koktajlu kawowego udko z kurczaka strasznie jalowe. Najlepsze jest to ze jak widze jedzenie to wcale nie mam na niego ochoty no chyba ze mi burczy w brzuchu.A normalnie to moglam pochlonac tone rzeczy. Pozdrawiam jutro ost dzien,a dzis sobota pewnie imprezka ale dla mnie bezalkoholowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in... Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 01.02.04, 10:36 14 dzien skonczy sie dzis o 12 w nocy. efekty: -zeszczuplalam co prawda jeszcze troche mi brakuje do wagi sprzed lat ale wszystko w swoim czasie -odzwyczailam sie od jedzenia,nie ciagnie mnie jak widze slodycze itp -ciesze sie z wygladu -cere mam jak u niemowlaka lub jak po najl. kremie;gladka elastyczna; brak podkrazonych oczu;wlosy lsniace; to za sprawa tego ze diet C. dostarcza wszystkich niezbednych witamin w ciagu dnia. -jestem strasznie usatysfakcjonowana -nie mysle co sobie kupic na obiad,lub ze zaraz zjem sniadanie; mysle o rzeczach istotnych szkole;to co jest wazne a nie to ze jestem za gruba:) ... oby ten stan trwal i zapadla sie w jakas przepasc...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in... Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 01.02.04, 10:38 Czy ciagne dalej ? tak poki sie czuje na silach; trzeba kuc zelazo poki gorace; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joko5 Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.anetka.provider.pl 02.02.04, 10:04 Gratulacje. Niestety nie mogę po raz kolejny zastosować DC z powodu jej obrzydliwego smaku, na samą myśl przechodzą mnie ciarki, ale dziś zaczęłam Dietę Kopenhaską, także skuteczną, ale nie wywołującą przynajmniej u mnie takiego niesmaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladu in.. Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 02.02.04, 12:46 Po 2 tygodniach tej diety moge stwierdzic ze schudlam 5 kg,nie jest to oszalamiajacy wynik;gdyz polowa z tego to zapewne utrata wody ale,mam dla ciebie joko pocieszajaca wiadomosc;) probowalam ostatnio tyhc nowych kotkaili i smakuja lepiej nawet niz jakies jogurt,sa slodkie,maja smak taki jaki powinny miec koktaile.polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in... Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 03.02.04, 15:17 Wczoraj mialam dzien przerwy.Poszly platki i inne rzeczy do zoladka.Ale dzis znowu restrykcja czyli powrot do diety C. Juz nie wiele zostalo. Tylko 4 kg... jeszcze tydzien;niech ktos trzyma za mnie kciuki bo jestem o krok od zalamania. narazka ps.czasem wydaje mi sie ze pisanie na tym forum mnie b. doluje niz pomaga przezwyciezyc psychiczne problemy.ale whatever. pozdro;) Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! 04.02.04, 08:25 Życzę Ci dużo wytrwałości, jestem na Kopenhaskiej ale po jej zakończeniu wiem, że nie mogę jeść już tak jak przed dietą i to mnie przeraża. Jestem przekonana, że jeżeli wyeliminuję pieczywo, ziemniaki i makarony no i oczwiście słodycze z mojej diety nie będę miała problemów z wagą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hp Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.02.04, 11:32 Lady, no co ty???? Załamania mamy wszyscy!! Jeśli pofolgujesz sobie 1 dzień to szybciutko wracaj do diety, i już! Tak niewiele ci zotało! Trzymamy kciuki za ciebie i nie daj się. Podr. HP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isabell Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: 149.156.12.* 06.02.04, 12:00 Do lady in - właściwie, to boję się do Ciebie pisać. Nie chcę Cie dołować ale ostrzec, byś nie wpadła w pułapkę którą zastawia DC (sama w nią wpadłam, dlatego wiem o czym piszę - można ponownie utyć nawet niewiele jedząc). Powoduje ona z racji restrykcji kalorycznych spadek metabolizmu. Po diecie organizm będzie "pamiętał ciężkie czasy" i próbował magazynować zapasy na wszelki wypadek. Pilnuj się, a właściwie przejdź od razu na inną dietę, nie łącz białek z węglowoadanami , LICZ kalorie, ruszaj się, jedz dużo zielonych warzyw. Ja tego nie zrobiłam i teraz zbieram co posiałam. Jestem już nieco mądrzejsza i wolę wolniejszy spadek wagi, ale za to dający się dłużej utrzymać. Jak zwykle okazuje się, że "co nagle , to po diable". Nic za darmo. Trzymam za Ciebie mocno kciuki. NIE DAJ SIĘ SAMA SOBIE. Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! 06.02.04, 12:29 Jeżeli Lady In podjadała w trakcie diety to efekty są marne. Absolutnie przez trzy tygodnie nie wolno nic dojadać. Byłam na tej diecie i wiem co mówię. Po każdej diecie przytyjemy jeżeli zaczniemy się znowu objadać. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: 62.148.85.* 07.02.04, 23:43 Proszę was abyście odpowiedzieli na mój list który jest prawie na samym począstku poruszanego tematu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patkag Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: 81.15.189.* 08.02.04, 12:23 bardzo madre slowa!!!! P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady in... Re: CO MYŚLICIE O DIECIE CAMBRIDGE-PORADZCIE!!! IP: *.rtk.net.pl 08.02.04, 11:32 Dzieki za dobre rady;szczerosc w naszym klubie to norma;wiec...jestem juz tydzien po zakonczeniu diety C. i jakos nie przytylam ani grama.Ale! Fakt ze sie pilnuje ze glowa mala;1)potrafie zamiast obiadu itd zjesc kilka jablek;a i tak mi sie wydaje ze zgrubne 2)po drugie macie racje ze co nagle to po diable(!!) nie tracimy przeciez tluszczu a wode dlatego chudniemy WIEC mam zamiar przejsc na jakies b. racjonalne odchudzanie np jest miesiac - 30 stego ma byc 5 kg mniej i basta a jak? nie objadajac sie unikac cukrow itd ale! ja mam slaba wole i jak mam czekac na efekty pare tyg to mnie szlak trafia;juz sama nie wiem co wybrac albo co poradzic zalozycielce tego topicu;z jednej strony efekty sa swietne ale z drugiej jakby nie bylo stosow. ta diete 4 razy i ani razu nie zdolalam utrzymac wagi,o czyms to swiadczy! Jezeli sie nie ma wizyty za 2 tygodnie u Ksiecia Karola radze ruch i ograniczac produkty jezeli jezeli jest to pilne to mozna wybrac diete C. Na wlasna odpowiedzialnosc; Sama nie wierze w to co mysle;w te racjonalne jedzenie;jak mozna codziennie - dzien za dniem ograniczac wszystko do 100 g i tak scisle licytowac czy ogorek wiecej nam zaszkodzi;nie wiem .... ;jak odkryje cos nowego to dam znac; ps.:oczywiscie do mojej idealnej wagi brakuje mi zejscia 5 kg;bedzie wtedy 58/170 cm wzrostu wiec - nie powinnam byc kosciotrupem a zgrabna laska.Trzymajcie kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś