Dodaj do ulubionych

Aeroby wieczorem

IP: *.aster.pl 06.02.04, 11:43
Wiem, ze najefektywniejsze sa aeroby na czczo rano, ale niestety mam czas tylko wieczorami, okolo 20.
Co zrobic, zeby wieczorne aeroby byly jak najskuteczniejsze? W moim przypadku jest to ok. 40 minut rowerka
stacjonarnego. Chcialabym schudnac, a przede wszystkim odchudzic uda.

Ile czasu musi uplynac po ostatnim posilku do rozpoczecia treningu? Czy 2 godziny od obiadu (mieso
z warzywami) wystarczy?
Co i po jakim czasie jesc po treningu? Czy moga byc jajka? A moze lepiej nic juz nie jesc?
Czy spodenki neoprenowe pomoga spalic tluszcz z ud?
No i czy ta roznica miedzy aerobami rano a wieczorem rzeczywiscie jest taka duza i na czym wlasciwie polega?

Z gory dzieki za odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • mejbi Re: Aeroby wieczorem 06.02.04, 11:57
      Nie jestem ekspertem, więc trudno mi radzić, ale podzielę się swoim
      doświadczeniem: ja ćwiczę tylko wieczorem, po całym dniu pracy i zjedzeniu
      tylko czegoś w stylu jogurt, serek, chlebek chrupki, itp. ok. 12:00 - 13:00 (po
      prostu na nic innego nie mam czasu, bu, a na pewno przydałoby się zjeść ciepły
      obiadek ok. 15-16; a śniadań nie jem). Zatem bezpośrednio po pracy - tj. ok.
      18:30 - 19:00 zaczynam trening, który trwa 1-1,5 godz. (steper itp. ok. 40 min.
      plus ćwiczenia siłowe). Po powrocie do domu (ok. 20) rzucam się za jedzenie i
      jem porządną obiado-kolację. Mam z tego wyrzuty sumienia, bo w jednorazowo
      wrzucam w siebie masę jedzenia, podczas, gdy prawdopodobnie powinno już być to
      tylko coś lekkiego, ew. już nic. Efekt ćwiczeń byłby lepszy. Ale nie robię z
      tego tragedii - ot, taki mam tryb dnia i niewiele da się z tym zrobić. Efekt
      ćwiczeń może jest przez to mniejszy (nie wiem), ale jest. Pocieszam się
      faktem, że Francuzi największy posiłęk zjadają właśnie wieczorem i są w dobrej
      formie :)
      • Gość: ktosieczek Re: Aeroby wieczorem IP: *.aster.pl 06.02.04, 14:08
        Dzieki Mejbi za odpowiedz :)
        Moze ktos jeszcze, please?
        • Gość: mirka Re: Aeroby wieczorem IP: 62.233.185.* 06.02.04, 15:35
          poczytaj na www.sfd.pl( szczerze polecam,wiele mozna sie dowiedziec,ludzie
          bardzo oczytani i znajacy sie na rzeczy) tam jest bardzo duzoo napisane na temat
          aerobow:)) Zaleca sie zeby trwaly ok 60 min... a co do jedzenia posilkow po to
          jezeli zalezy Ci aby nie stracic miesni to mozesz smilo po wysilku cos zjesc
          • mejbi Re: Aeroby wieczorem 06.02.04, 15:47
            Z tym adresem www chyba jest coś nie tak..
            • Gość: MIRKA Re: Aeroby wieczorem IP: 62.233.185.* 06.02.04, 16:24
              ten adres jest dobry tylko czasami sa u nich problemy z serwerem... polecam
              dzial fitness i odzywinie,mozna sie zaczytac ;]]]
            • Gość: patkag Re: Aeroby wieczorem IP: 81.15.189.* 06.02.04, 16:39
              a ja polecam imperium sportu - dizal labolatorium.

hmm wiec tak...zalezy od tego na jakiej jestes diecie..jezeli jest to dieta
              niskoweglowodanowa to niewazne kiedy bedziesz wykonywac aeroby bo i tak przez
              caly dzien masz niski poziom glikogenu.

jezeli jest to dieta inna niz niskoweglowodanowa to polecam rano naczczo -
              wtedy masz najnizszy poziom glikogenu. a najpierw spala sie glikogen a potem
              tluszczyk.

jezeli aeroby wieczorem to cos mi sie kojarzy ze jogger mowil cos ze najlepiej
              po ostatnim posilku.ale slyszalam tez ze mozna zjesc posilek bialkowy lub
              tluszczowo-bialkowy:)

P.

• jogger Re: Aeroby wieczorem 06.02.04, 16:43
                Czysto białkowy, żeby zablokować katabolizm mięśni, a pobudzić wydzielanie
                hormonu wzrostu w pierwszej fazie snu.
                • Gość: ktosieczek Re: Aeroby wieczorem IP: *.aster.pl 06.02.04, 16:54
                  Dzieki za odpowiedzi!
                  Rzeczywiscie jestem na diecie niskoweglowodanowej i ciesze sie, ze to sprzyja wieczornym cwiczeniom.
                  Mam nadzieje, ze jako posilek bialkowy po treningu moze byc piers kurczaka/indyka?
                  W jakim czasie po rowerku nalezy wtrzachnac to bialeczko?
                  • jogger Re: Aeroby wieczorem 08.02.04, 00:14
                    Jest to mało istotne ze względu na spalanie tłuszczu, raczej 2godz przed snem,
                    żeby zdążyło się strawić i do krwi (a więc mózgu) trafiła zwiększona porcja
                    aminokwasów. Mózg odbierze to jako sygnał o destrukcji mięśni i zwiększy
                    wydzielanie hormonu wzrostu, istotnego dla spalania tłuszczu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka