Dodaj do ulubionych

pomoocy !!!! jak schudnąć?? wiem łatwe..

30.11.11, 08:08
Witam, mam pytanie ponieważ nie za bardzo mnie stać na osobistego trenera, postanowiłam definitywnie schudnąć, nadwaga dobre 20 kg:((( .
Chodzę na siłownię, robię kardio, inne ćwiczenia, rowerek steperek. Co prawda dopiero od miesiąca ale mam chęci i zapał. Stosuję dietę. Niestety od kilku dni bolą mnie kolana, i boję się że mi wysiądą. Mam pytanie: jakie ćwiczenia zastosować lub jaki wysiłek by schudnąć? Czy mogę dalej biegać? czy sobie darować??
Proszę o jakieś infoo...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: pomoocy !!!! jak schudnąć?? wiem łatwe.. IP: *.aster.pl 30.11.11, 09:30
      Jeśli masz problemy z kolanami to bieganie i stepper lepiej sobie odpuść. Rower i eliptyk są ok. I nie zapomnij, żeby oprócz ćwiczeń aerobowych robić siłowe. Tylko upewnij się, że wykonujesz je poprawnie np. spytaj instruktora, który powinien być na każdej siłowni. Za jego poradę w tej kwestii nie będziesz musiała płacić. Powodzenia!
      • scept89 Re: bolace kolana 30.11.11, 10:20
        Gość portalu: Ola napisał(a):
        > Jeśli masz problemy z kolanami to bieganie i stepper lepiej sobie odpuść.

Bieganie z duza nadwaga nie jest dobrym pomyslem. Steper ujdzie ale w malych dawkach i na pewno nie wtedy kiedy powoduje bol kolan.

>Rower i eliptyk są ok.

Niekoniecznie. Rower na ciezki przelozeniach potrafi walic w stawy kolanowe az milo. Podobnie jak sie ma obolale stawy to nie dorzuca sie w okresie kiedy boli cwiczen ktore owe stawy wykorzystuja. Czyli zrob sobie przerwe i jesli mozesz przejdz na tydzien na basen, pocwicz w domu joge albo pospaceruj bez obciazenia.

> I nie zapomnij, żeby oprócz ćwiczeń aerobowych robić siłowe.
        Zgoda tylko ze jak wysiadaja kolana to przysiady ze sztanga nie sa wskazane.
        Jesli bol w kolanach jest duzy to lepiej wykonywac cwiczenia w pozycji siedzacej / lezacej. Mimo ze cwiczenia z hantlami / sztangami sa lepsze od tych na maszynach mozesz zaczac od tych ostatnich. Zwykle maja obrazki pokazujace jak cwiczyc. Jest tez youtube z instrukcjami na wszystko.

Jeszcze jedno: podstawa jest dieta. Cwiczy sie dla wzmocnienia efektu/zachowania miesni /ogolnej poprawy zdrowia, ale trudno spalic cwiczeniami tyle kcal ile jests w stanie pochlonac.

Pzdr.
        • a.g9910 Re: bolace kolana 30.11.11, 11:29
          wielkie dzięki:)))
    • zamysleniee Re: pomoocy !!!! jak schudnąć?? wiem łatwe.. 03.12.11, 21:25
      pamiętaj aby więcej spalać kalorii aniżeli dostarczasz organizmowi.
      Bilans zawsze musi być ujemny, wtedy waga spadnie. Inaczej albo będzie stać w miejscu albo iść do góry.
    • mrukmrukmruk Re: pomoocy !!!! jak schudnąć?? wiem łatwe.. 05.12.11, 12:13
      Skonsultuj się z trenerem na siłowni lub instruktorem fitness co do planu, bo trochę tego za dużo. Trzymaj dietę, bez tego raczej sam trening nic nie ruszy, tak samo jest w przeciwnym wypadku. Dieta + sport - a w Twoim przypadku pomóc mogą także suplementy, nie mówię tutaj o spalaczach tłuszczu, ale o specjalnych suplementach dla sportowców, które wzmacniają stawy. Takich używają między innymi ciężarowcy, a ty dźwigając 20 kg nadwagi dajesz naprawdę popalić stawom. Zobacz sobie chociaż na Easy Move, specjalne białko z kolagenem, szczególnie polecane dla osób przechodzących rehabilitacje po kontuzjach stawów.
    • Gość: Gość Re: pomoocy !!!! jak schudnąć?? wiem łatwe.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.13, 14:45
      Polecam coś na stawy
      kif.home.pl/rolas/sklep2/index.php?cPath=112_145
      rób kardio do tyłu. Jest lepsze spalanie tkanki tłuszczowej i łagodniej wpływa na urazy.
      • Gość: Gracja Re: pomoocy !!!! jak schudnąć?? wiem łatwe.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.13, 16:13
        Moim zdaniem, jeśli chcesz zdrowo schudnąć to idź do dietetyka. Diety na własną rękę bardzo wyniszczają organizm i mogą prowadzić do odwrotnego efektu. Dużo pozytywnych opinii słyszałam na ich temat: webpr.webhunter.pl/loginy.php. Możesz sprawdzić co teraz oferują.
    • dobrabateria Re: pomoocy !!!! jak schudnąć?? wiem łatwe.. 27.12.13, 20:25
      Bez fachowej wiedzy będziesz skakała z diety na dietę z cudownych ćwiczeń na ćwiczenia. Zajrzyj na stronę tego trenera: albertkosmider.pl Pomoże za niewielką kwotę. Jest na prawdę skuteczny - wystarczy zerknąć na rekomendację.

Ja mogę polecić Ci Twój Osobisty Likwidator Cellulitu, który możesz pobrać za darmo pod linkiem: cur.lv/5s2q0

To poradnik w którym zebrałam moją kilkunastoletnią wiedzę i doświadczenie by pomóc Paniom likwidować niedoskonałości swojej sylwetki. Mam nadzieję, że pomoże również Tobie. Wiem, że dobro powraca więc udostępniam go za darmo.
      Więcej o mnie przeczytasz na moim blogu: monikaturemka.blogspot.com/p/o-mnie.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka