Dodaj do ulubionych

Dolne partie łydek

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 21:08
Mam szczuple nogi, niestety okolice kostek u nóg są zbyt grube w porównaniu do
łydki. Wygląda to nie zgrabnie:(. Nie wiem czy mam postarać sie rozbudowac
łydkę bo chyba nie da się wyszczuplić tego miejsca, a może jakieś kremy
wyszczyplające?
Proszę o rady....
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Dolne partie łydek 19.04.02, 12:15
      Łydki o kształcie butelki często są spowodowane złym odprowadzaniem krwi, a nie
      odłożonym tłuszczem. Można z tym powalczyć żelami przeciwzakrzepowymi, typu
      Haematoven czy Lioton.
      • Gość: Aga Re: Dolne partie łydek IP: *.future-net.pl 19.04.02, 18:04
        To właśnie chyba nie butelki, bo ona ma grube okolice kostek. Myślę, że tego
        miejsca sie nie wyszczupli, lepiej chyab rozbudować górną część łydek, wtedy
        wizualnie będzie to proporcjonalniej wyglądało. Ale jakimi ćwiczeniami, nie
        wiem. Coś mi się wydaje, że sprzyje temu wchodzenie an schody palcami
        i "huśtanie" się w górę i dół? Joggi, gadaj:)))
        • jogger Re: Dolne partie łydek 19.04.02, 18:26
          Był już o tym post (ciekawe o czym jeszcze nie było :-) ) - gruba książka lub
          dwie) na podłodze przy futrynie drzwi, stajemy palcami na krawędzi i
          wznosy/opady z palców, z utrzymaniem napiętych łydek przez 1 sek (w górze) i
          max rozciągnięciem w dole. Po wzmocnieniu mięśni, przechodzimy do wznosów na
          jednej nodze. Ale i tak może to wyrobić jeszcze widoczniejszy odstęp między
          dolną częścią mięśni łydki a kostką. Trzeba to na bieżąco obserwować.
          • Gość: Aga Re: Dolne partie łydek IP: *.future-net.pl 19.04.02, 18:32
            jogger napisał(a):

> może to wyrobić jeszcze widoczniejszy odstęp między
            > dolną częścią mięśni łydki a kostką.

wydaje mi się, że właśnie o to chodzi, żeby był widoczny, bo taka równa noga jak
            kłoda to brzydka:) ale nie wiem, czy dobrze zrozumiałam autorkę topika:)))

• Gość: dorotka Re: Dolne partie łydek IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 00:22
              Aga, doskonale mnie zrozumiałaś nie mam na pewno żadnych dolegiwości
              medycznych, ot taka uroda, lub jej brak:). Jogger dzięki za rady:).
              Szkoda, że nie można zadziałać na okolice kostek. Będe musiała rozbudować łydke.
              Pozdrawiam
              • Gość: dorotka Re: Dolne partie łydek IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 00:26
                • Gość: dorotka Re: Dolne partie łydek IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 00:30
                  Sorki za te pusta wiadomosc, zaczne jezdzić na rowerze, bo slyszalam ze to moze
                  pomoc.
                  Pozdrawiam
              • jogger Re: Dolne partie łydek 24.04.02, 13:34
                Gość portalu: dorotka napisał(a):

> Aga, doskonale mnie zrozumiałaś nie mam na pewno żadnych dolegiwości
                > medycznych, ot taka uroda, lub jej brak:). Jogger dzięki za rady:).
                > Szkoda, że nie można zadziałać na okolice kostek. Będe musiała rozbudować łydke

Staw skokowy (a więc okolice kostek) rozgrzewa się stojąc i wykonując obroty w
                kostce przy stopie opartej na palcach, trochę w jedną, trochę w drugą stronę. To
                ćwiczenie wykonywane odpowiednio długo mogłoby Ci pomóc, ewentualnie dokładając
                opór w postaci bandaża elastycznego krępującego kostkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka