Dodaj do ulubionych

Jakie zabiegi wyszczuplajace polecacie?

IP: *.acn.waw.pl 28.03.05, 14:25
Jestescie "fitt" i z pewnoscia wolicie silownie czy areoby od zabiegow, ale
moze macie tez doswiadczenia z zabiegami modelujacymi cialo (bodytrek,
elektrostymulacja, itp.)? Co daje dobre efekty? Na co warto wydac pieniadze?
Cwiczyc nie lubie, wszystkie proby spelzaja na niczym...
Obserwuj wątek
    • Gość: minka Re: Jakie zabiegi wyszczuplajace polecacie? IP: *.acn.waw.pl 31.03.05, 23:46
      Help! Body Trek, elektrostymulacja, pro slim... co daja???? jakie sa
      najskuteczniejsze?
      • paula-totty Re: Jakie zabiegi wyszczuplajace polecacie? 01.04.05, 00:08
        nie wiem jakie sa dobre.ale z pewnoscia nie polecam zabiegu "agyptos" obkladania
        ciala bandazami nasaczonymi glinka z morza martwego,algami i blotem z
        m.martwego.mialam schudnac okolo 2-3cm w kazdym obwodzie,a przynajmniej cellulit
        mial byc mniejszy i cialo napiete-i gucio,kasa w bloto. za to z autopsji wiem,ze
        bloto "guam",ktore mozna w necie kupic pomaga.obkladam sie i sa efekty.
        • Gość: aga Re: Jakie zabiegi wyszczuplajace polecacie? IP: *.skok.pl 01.04.05, 11:52
          mi i moim znajomym najbardziej pomogla tzw. banka chinska- masaz nia bardzo
          szybko likwiduje tluszcz na nogach i pupie, z brzuchem jest ciezej ale po
          jakims czasie tez idzie....
          najgorsze ze to strasznie boli na poczatku
          • Gość: minka Re: Jakie zabiegi wyszczuplajace polecacie? IP: *.acn.waw.pl 02.04.05, 17:54
            Gdzie sie przeprowadza te zabiegi? I na czym polegaja?
        • Gość: anula Re: Jakie zabiegi wyszczuplajace polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 11:59
          ja też polecam guam, efekty są natychmiastowe, ale trzeba zrobic kilka zabiegow
          żeby się utrzymały
          ładnie wygładza skóre
        • Gość: minka Re: Jakie zabiegi wyszczuplajace polecacie? IP: *.acn.waw.pl 02.04.05, 17:53
          Znajomy na tych zabiegach (przeprowadzonym we Francji) w polaczeniu z dieta
          1000 kcal. stracil 12 kg. w ciagu 3 miesiecy. Mial wtedy ponad 40 lat.
          • Gość: minka Re: Jakie zabiegi wyszczuplajace polecacie? IP: *.acn.waw.pl 02.04.05, 17:55
            Powyzszy post dotyczy Egiptosa
          • Gość: scept89 1000 kal dieta / 90 dni IP: *.ljcrf.edu 07.04.05, 03:34
            Gość portalu: minka napisał(a):

> Znajomy na tych zabiegach (przeprowadzonym we Francji) w polaczeniu z dieta
            > 1000 kcal. stracil 12 kg. w ciagu 3 miesiecy.

nawet jesli zalozymy ze palcem w bucie nie ruszal to i tak spalal na dzien co
            najmniej 2000 kcal (==1000 kcal deficytu). Deficyt po 3 miesiacach (minimum):
            90 000 kcal (== 10 kg czystego tluszczu).

Nawet jesli "zabiegi" polegalyby na magicznych zakleciach i paleniu trociczek
            przy takim niedoborze kalorycznym spalilby dokladnie tyle samo.

• Gość: miu Re: 1000 kal dieta / 90 dni IP: *.acn.waw.pl 12.04.05, 21:20
              scept89, zgadzam sie z toba w 100%; tyle ze sama mam tak obnizona przemiane
              materii, ze chudne dopiero na diecie 600-700 kcal, wiec wszystko co te
              przemiane przyspiesza jest bezcenne...
              • Gość: scept89 Re: 1000 kal dieta / 90 dni IP: *.ljcrf.edu 13.04.05, 01:00
                > scept89, zgadzam sie z toba w 100%; tyle ze sama mam tak obnizona przemiane
                > materii, ze chudne dopiero na diecie 600-700 kcal, wiec wszystko co te
                > przemiane przyspiesza jest bezcenne...

Tyle ze skad niby wiadomo ze np. kapiel blotna i zawijanie w folie albo
                jakiekolwiek inne zabiegi ktore to ludziska wymyslaja rzeczywiscie owa przemiane
                przyspiesza? Godzina marszu z szybkosci 4/5- 5km/h to 200kcal (60 kg osobnik).
                Majac do wyboru dwie godziny zabiegow o skutecznosci niesprawdzonej (zakladam ze
                "kuracja X" nie zostala opublikowana w reviewed czasopismie medycznym) i
                kosztujace $$$ z jednej strony i przechadzke spalajaca 400 kcal z drugiej
                pytanie co wybrac?

• Gość: m Re: Jakie zabiegi wyszczuplajace polecacie? IP: *.acn.waw.pl 06.04.05, 18:55
      up
      • Gość: ania do MIU ...ale nie tylko !!!!! IP: 212.244.242.* 14.04.05, 08:30
        mam to samo!!..też musze jeść na poziomie 700kal ,żeby widzieć efekt, ale po
        jakimś czasie organizm się przyzwyczaja, ja sie wkurzam i koniec-zaczynam
        więcej jeść....typowe...masz jakis sposób ???...u mnie w mieście kosmetyczka
        kupiła coś elekto-drenującego.ktos to testował???
        • scept89 anoreksja / bulimia 14.04.05, 22:29
          > też musze jeść na poziomie 700kal ,żeby widzieć efekt, ale po
          > jakimś czasie organizm się przyzwyczaja, ja sie wkurzam i koniec-zaczynam
          > więcej jeść....typowe..

Po pierwsze idz do lekarza zanim calkiem nie rozwalisz sobie metabolizmu.

Po drugie zastanow sie jaki byl sredni okres przezywalnosci w Oswiecimiu na
          diecie przynajmniej energetycznie przypominajacej Twoja (kilka miesiecy? pol
          roku?).

Wreszcie zastanow sie czy 2+2=4. Czytajac Twoja i inne wypowiedzi mozna by dojsc
          do wniosku ze nic takiego jak niezbedna ilosc kalorii nie istnieje. Organizm sie
          "przyzwyczaja".
          Pewnie, jak sie glodzisz do tego stopnia to wszelkie mechanizmy konserwujace
          energie (wlaczajac w to zmniejszona aktywnosc fizyczna) sie wlaczaja. Tyle ze
          cudow nie ma -> temperature jakos musisz utrzymywac, sercem poruszac, pluca
          wentylowac etc.
          Jesli wykonujesz jakiekolwiek cwiczenia kardio (spacery tez sie licza) i spalasz
          powiedzmy 400kcal na dzien (minimalna aktywnosc) to czy sadzisz ze jakims cudem
          Twoj metabolizm podstawowy zostal zredukowany do 300kcal (rozumiem ze wazysz
          wiecej niz kurczak)?

Jestes klasycznym przykladem "crash diet" -> wielki zapal przekladajacy sie na
          praktyczna glodowke z nastepowym wachnieciem w kierunku bardziej tresciwego
          odzywiania co przy obnizeniu metabolizmu zrozumiale efekty przynosci. Niektorym
          takie cykle wypelniaja 20 lat zycia i wiecej tyle ze nie jest to nic
          wspanialego. Wolniej i bardziej konsekwentnie.

• Gość: ania Re: anoreksja / bulimia IP: 212.244.242.* 15.04.05, 11:20
            Dzięki scept!!...wiem,z tym lekarzem to prawda..moja siostra ciągle mówi,żebym
            poszła do psychiatry ....zresztą, sama tego nie wy3muje...ale to nie msc ani
            czas na taki rozważania..dziękuje.!!
          • Gość: m Re: anoreksja / bulimia IP: *.adsl.proxad.net 01.05.05, 13:14
            Scept, twoja opinia jest calkiem konkretna. A moze wiesz jak doporowadzic
            metabolizm do ladu?
            • Gość: scept89 metabolizm etc. IP: *.ljcrf.edu 04.05.05, 02:31
              m napisał(a):
              > Scept, twoja opinia jest calkiem konkretna. A moze wiesz jak doporowadzic
              > metabolizm do ladu?

Rozumiem ze chodzi Ci o przejscie z "oszczedzania kalorii przez organizm" na w
              miare "normalny" poziom?

Mowiac szczerze to nie mam pojecia jak skuteczne sa "powroty do normalnego
              metabolizmu". Z jednej strony twierdze i utrzymuje calkiem banalnie iz jedynie
              zdrowa najlepiej malo Glucose Index/umiarkowanie-kalorycznie dieta + cwiczenia
              przynosza efekty. Z drugiej zdaje sobie sprawe iz kiedy zalecenia wprowadzane
              zostaja w zycie to procentowo niewielu z nas ciala rzezbic dowolnie zdola i np.
              po roku wazyc 10kg mniej niz poprzednio i pysznic sie tarka na brzuchu.

Jesli o dlugosc zycia chodzi to sprawnosc fizyczna (u osob z ograniczona
              otyloscia) odgrywa wieksza wage niz zrzucenie kilogramow. Dlatego tez mysle iz
              lepiej postawic na cwiczenia (przy sensownej ale zaspokajajacej glod diecie)
              nawet jesli nie spowoduje to spadku masy niz bawic sie w dietetyczne frustrujace
              jo-jo. Pol godziny > 65% MHR 3-6x na tydzien i po paru tygodniach jestes w domu
              jesli chodzi o ogolna forme fizyczna i lepiej sie czujesz psychicznie. Warto
              takze od czasu do czasu wybrac sie na 6-8h lazenia po lesie/pagorach czy
              rowerowania.

Istnieje pojecie "vanity fat" -> "tluszcz proznosci". Czasem zamiast gonic za
              perfekcyjna budowa supermodela/-ki lepiej zastanowic sie czy zycie nasze stanie
              sie rzeczywiscie cudowne bez tych paru kilogramow i czy warto placic cene. Ja
              tm zatrzymalem sie gdzies pomiedzy 31-32 w pasku i do luznej 31 (czasy
              studenckie) pewnie bez heroicznych prawdziwie dzialan nie dojde a trudno
              pracowac jak sie jest hipoglikemicznym.
              • Gość: loocynka Re: metabolizm etc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 14:20
                czytam opinie Scepta i bardzo mi sie opdabaja jego konkretne i inteligentne
                riposty.
                Sama ćwicze od kilku miesięcy. Denersuję się ,bo jestem 4 -5 godzin w tygodniu
                na ćwiczeniach, a spodnie ciasne. Dieta zdrowa, co 3 godziny posilek, a po 19
                zero jedzonka. I nic...spodnie cianse, choc ciało jedrne. Chcialam przejsc na
                kopenhska, a potem doszłam do wniosku, że przecież najwazniejsze jest zdrowie
                psychiczne, a ja dodatkowo tak uwielbiam sniadania, ktore nalezy wyrzucic
                podczas tej drastycznej diety. potem trafilam na innym forum na wypowiedz
                jednej dziewczyny, dolączyla zdjecia, ktore sa poswiadczeniem jej efektow w
                walce z nadwaga. Jadla 7 razy dziennie. Zamiast diety, zaczelam jesc jeszcze
                mniejsze posilki, ale czesciej, a poniewaz chodze spac o 1 w nocy, jem nawt o
                21. Nie tyje i mam nadzieje, że moj leniwy metabolizm troche sie obudzi.
                Organizm jest madrzejszy od nas, ktorzy kierujemy sie bzdurami z kolorowych
                gazet. On chce przetrwac, wiec jesli dajesz mu mniej energii, zaczyna po prostu
                zatrzymywac wszystko, co tylko moze. Jadam czesciej, ale staram sie na pewne
                rzeczy zwracać uwage- słodycze, tłuszcze. Zastepuje to twarozkiem, jogurtem
                naturalnym, sokami z warzyw....ale jesli moj organizm doprasza sie o czekolade,
                to nie odmawiam jemu tej przyjemności. W tym roku, kiedy byłam na nartach,
                jadlam za 3 dorosłych meżczyzn(ruszalam sie również dużo), ale schudlam, pomimo
                serów, makaronów, czekoladek.
                Wydaje mi sie, że nalezy zawsze trzymac sie pewnej zasady- nie przesadzac i
                czerpac radosc z tego, co sie robi. Dlaczego tak wiele osob mowi, ze w
                momencie, gdy poddaja sie z odchudzaniem, dopiero chudna. Ma to zapewne podłoże
                psychiczne, ale także jest to zwiazane z tym ,że w koncu organizm dostaje to, o
                co prosi.
                Może sie myle, nie jestem spesjalistką, ale w 7 klasie podstawowej wazylam 46
                kilo (11 kg schudlam w 2 miesiace)
                Zgadzam się - należy odchudzac sie wolno i rozsadnie, a wowczas efekt utrzyma
                sie na dlugo, a dobre nawyki na cale życie
                Pozdrawiam
                • Gość: loocynka Re: metabolizm etc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 14:23
                  www.sfd.pl/temat158622/
                  tutaj jest wypowiedź i zdjęcia tej dziewczyny
                • Gość: scept89 dziewczyna 7posilkowa IP: *.ljcrf.edu 06.05.05, 23:52
                  dzieki za slowa mile ;-). Dziewczyna 7posilkowa apetycznie wyglada i ufac nalezy
                  iz wiecej sladem jej pojdzie zamiast badziewie X kupowac czy najnowsza dieta
                  szklano-skorupowo-orzechowa sie katowac.

Ja co prawda reaguje na zalotny grzechot kosci plci przeciwnej, ale przeraza
                  mnie zakres dzialan i co tu duzo mowic trzy zdrowaski w piecu chlebowym z
                  "Antka" Prusa staja mi przed oczyma kiedy pewne posty podczytuje.

Pozdrowienia

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka