anx 03.07.02, 13:43 Trzymajcie więc za mnie kciuki. Oprócz tego mam pytanie: czy od siłowni się chudnie ( chodzi mi o uda i tyłek) bo koleżanka powiedziała mi że na siłowni to tylko mięśni przybywa a tak naprawdę chudnie się na aerobiku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pletwa3 Re: Dziś idę pierwszy raz na siłownię 03.07.02, 13:58 Życzę powodzenia i gratuluję decyzji. Ja chodzę od 3 miesięcy - 3 razy w tygodniu po ok. 1,5 - 2 godziny. Zwykle ćwiczę tak : 0,5 godziny steppera, potem cwiczenia siłowe (w każdy dzień na inne partie ciała, tylko brzuch za każdym razem), na koniec znowu 20 - 30 min. steppera. Czasem robię więcej aerobów, a mniej ćwiczeń, czasem odwrotnie, ale zawsze i to, i to. Schudłam 12 kg! Mięśnie niewątpliwie mi się wyrobiły, ale to bardzo dobrze, "wyzgrabniała" mi przez to figura, nic mi nie zwisa ani się nie trzęsie! Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: Dziś idę pierwszy raz na siłownię 03.07.02, 14:13 Ale czy przy tych ćwiczeniach odżywiasz się normalnie czy jakoś "specjalnie"? Bardzo mnie ucieszyłą Twoja odpowiedź bo już bałam się że stanę się kupą mięśni i nic więcej. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź z wielką niecierpliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
pletwa3 Re: Dziś idę pierwszy raz na siłownię 03.07.02, 14:23 Wraz z indywidualnie rozpisanym programem ćwiczeń otrzymałam także od trenera wskazówki dotyczące diety. Niespecjalnie trudnej czy wymagającej wyrzeczeń, po prostu - mniej, bez cukru, bez tłuszczu. Ale nie chodziłam głodna, bo jadłam często (co 3 godziny), ponadto warzywami mogłam się opychać do woli. Po tych 3 m-cach pozwalam sobie już na jakieś "grzeszki", ale generalnie muszę stwierdzić, że organizm tak się przestawił na inny sposób odżywiania, że nawet nie mam specjalnie ochoty, ani nie potrzebuję tak dużo jeść jak kiedyś. Pozdr, Płetwa Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: Dziś idę pierwszy raz na siłownię 03.07.02, 14:31 A gdzie chodziłaś na tą siłownię? Może w Warszawie gdzieś? Odpowiedz Link Zgłoś
pletwa3 Re: Dziś idę pierwszy raz na siłownię 03.07.02, 14:46 W Warszawie, na ul.Włościańskiej 12. Siłownia (w sensie lokalu) taka sobie, ale właściciel (Krzysztof Gajewski) jest bardzo kompetentny, potrafi doradzić, opiekuje się każdym i w ogóle jest tam fajna atmosfera. Dlatego wolę ją od tych luksusowych i drogich. W sumie dobry trener to podstawa, zwłaszcza dla kogoś, kto nie ma pojęcia o siłowni, fitness itd. Nie można tak po prostu wejść do siłowni i na własną rękę "wieszać się" na tych wszystkich przyrządach - ktoś Ci musi powiedzieć co i jak i ile. A żeby stać się "kupą mięśni", jak piszesz, to trzeba naprawdę baardzo ciężko i dużo ćwiczyć. Przy takim "amatorskim" uprawianiu to raczej nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: Dziś idę pierwszy raz na siłownię 03.07.02, 15:15 Dzięki za słowa pocieszenia, ja zapisałam się na siłownię na nowow otwartym obiekcie przy Bitwy Warszawskiej. Byłam tam już żeby zobaczyć co i jak i w sumie żadnych mięśniaków tam nie było, sami normali ludzie. A i instruktorzy wyglądali spoko. No i cena jest przystępna - 60 zł , nieograniczony czas ( mają promocję). Pozdrawiam i z nierpliwością czekam na rezultaty. Odpowiedz Link Zgłoś