Dodaj do ulubionych

Czy to się uda?

12.05.05, 13:32
Czy jest możliwe stracić 10 cm w talii w 4 miesiące? Dieta, ćwiczenia,
COKOLWIEK...
Bo mam na oku wymarzoną suknię ślubną i jestem do niej 10 cm za gruba w
pasie. Poszerzyć sukni sie nie da, a jedynym wyjściem jest utrata
centymetrów. Jak myślicie, da się zejść z 74 na 64 cm w 4 miesiące i móc
potem oddychać w tej sukni? Ważę 59 kg, mam 160 cm i raczej słabą kondycję
fizyczną. Już dawno powinnam się była za siebie zabrać i trochę schudnąć, ale
zawsze coś stało na przeszkodzie. Teraz motywacja jak znalazł, ale czy cel
nie nazbyt ambitny?
I JAK TO ZROBIĆ?
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Czy to się uda? 12.05.05, 18:06
      Udało mi się w niepełne dwa miesiące stracić w talii 6 cm.
      Ćwiczę 5 razy w tygodniu (oprócz weekendów) 45 minut na orbitreku, codziennie
      szóstka weidera, czasem kręcę hula hoop po kilka minut dziennie, dodatkowo
      prawie codziennie kilkunastominutowe seanse jogi - ze szczeólnym uwzględnieniem
      ćwiczeń rozciągających, efekty są! 6 cm mniej, waga o ok. 4 kg w dół, bez
      stosowania specjalnej diety, ale i bez obżerania się.

Kondycję po chorobie miałam mizerniutką, teraz jest zdecydowanie lepiej:-))!
    • Gość: scept89 Re: Czy to się uda? IP: *.ljcrf.edu 12.05.05, 23:27
      maleenka napisała:
      > Bo mam na oku wymarzoną suknię ślubną i jestem do niej 10 cm za gruba w
      > pasie.

Cialo to nie plastelina i jak zapewne zdajesz sobie sprawe pomimo staran wielu
      ludziska tak jakos umiarkowane zwyciestwa z nadmiarowymi kilogramami odnosza a w
      Twoim przypadku to nie sa to 4kg co to wachlujac sie leniwie w 4miesiace zrzucic
      mozna.
      Nie wiem ile w/w wymarzona suknie kosztuje, ale jednym z pewnych sposobow
      dokladnego rozwalenia sobie przyjemnosci z uroczystosci jest zakup $$$
      sukni-cudu w ktory sie nie zdolasz wcisnac w dniu slubu. Taki pierwszy dzien
      zycia we dwoje w ktorym jedna strona buczy i rozpacza ze sie jej paska odchudzic
      nie udalo a druga ma piane na pysku z powodu niepotzrbnie wywalonych $$$? Dorzuc
      do tego zmiany w Twojej psychice (przy stachanowskim odchudzaniu to sa 4
      miesiace glodu i potencjalnej hipoglikemi) ktore spowodowac moga iz suknia nie
      bedzie Ci az tak bardzo na gwalt potrzebna... Zastanow sie czy warto.

Napisawszy powyzsze: probowac wyszczuplania warto, tyle ze bez idiotyzmow "musze
      zrzucic Xkg w czasie Y tygodni". Nie masz pojecia jak Twoj organizm bedzie
      reagowal na zmiany w diecie i obciazenia treningowe, tak ze zamiast pytac "czy
      mozliwe jest X w Y tygodni" zobacz jak bedziesz wygladala np. po dwoch
      miesiacach na sensownej diecie i mozliwych do zniesienia a nie fantazjowanych
      cwiczeniach.
      Pamietaj o efekcie jo-jo (tracisz wage np. przez miesiac po czym ja odzyskujesz)
      oraz plateu (szybko zrzucasz migiem pierwsze kilogramy, dalej stajesz jak kamien).

Tak na wszelki wypadek -> "cudowne" srodki albo nie dzialaja albo maja
      potencjalnie takie efekty uboczne ze nie warto nawet o nich myslec.

• smellsliketen Dobre:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 13.05.05, 08:53
        uśmiałam sie nieźle:))))
        Rzeźbienie ciała, utrata tkanki tłuszczowej to ciężka praca przez lata, i
        kwestia diety, nie można mieć czegoś bez wysiłku w krótkim czasie jesli się do
        tej pory nic nie robiło, cudów nie ma ja pracowałam na 68 cm w talii jakieś 4
        miesiące cwiczeniami i dietą
        • Gość: zona od 30.03.05 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 10:44
          nie radze tej sukni za wczesnie kupowac. ja kupilam sukienke 4 miesiace przed
          slubem z zamiarem zrzucenia wlasnie kilku kg. przytylam w pasie 14 cm! horror.
          ale suknia byla idealna, bo sie dalo ja regulowac i mimo to wygladalam super. a
          wierz mi ze tego dnia nikt nie zwraca uwagi na figure bo panna mloda i tak
          wyglada przepieknie. gwarantuje tez ze czuje sie przepieknie, bez wzgledu na
          obwod w pasie i kilogramy. aha. po slubie jak minal stres to od razu te
          centymetry stracilam. wiec sie nie przejmuj. i powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka