Dodaj do ulubionych

Co mi polecasz?

IP: *.toya.net.pl 05.01.06, 11:42
W tym roku kończę 30 lat!
I postanowiłam sobie że wezmę się za siebie.
Mam 178 wzrostu, ważę 65 kg.
Mam szczupłą górę (ramiona) i rozbudowane uda (galaretowate - nie boje się
tego określenia).
Wiem że mogę mieć ładniejsze ciało ale jak tego dokonać bez narażania
zdrowia.
Dodam że nie mam problemów z odżywianiem i ważę tyle samo od pierwszej klasy
liceum chyba.
Lubię łyżwy (1-2 w tyg), mam rolki (to samo w sezonie) i rower. Mam jakieś
hantle w domu i maszynkę do ud (taką sprężynę do zgniatania i jeszcze do
naciągania sprężyny z miejscem na stopy). I mieszkam na wysokim pietrze więc
mam schody.
I mam sporo czasu ale nie chcę chodzić na żadne zajęcia.
Może mi ktoś powie co ja mogę robić żeby się nie zniechęcić a jednocześnie
troszkę zeszczupleć i wymodelować te moje galaretki ;-)
Może jakieś linki w necie?
Będę wdzięczna za każdą podpowiedź!
Obserwuj wątek
    • nanai11 Re: Co mi polecasz? 05.01.06, 13:49
      Cwiczenie fitness nie narazają zdrowia w żaden sposób...zapisz sie do klubu i
      cwicz najpierw wszystko a potem to co ci najbardziej sie podoba.
      • Gość: 30latka Ale ja nie chcę nigdzi chodzić IP: *.toya.net.pl 05.01.06, 14:02
        Chcę ćwiczyć w domu. Nie lubie wychodzić i sie wstydzę ćwiczyc z ludźmi. Poza
        tym mam kłopoty finansowe więc klub odpada.
        Chciałam ćwiczyć w domu. Żeby mi schudły uda, ujędrnmiły się piersi. I ogólnie
        chciałam się wygładzić i wzmocnic ciało!
        • Gość: kug Re: Ale ja nie chcę nigdzi chodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 14:48
          zachęcam do przeczytania kilku zasad na temat treningu czy ćwiczeń, i pamiętaj,
          że najpier trzeba zacząć od wiedzy teoretycznej a dopiero potem od działania
          praktycznego, polecam forum www.sfd.pl, a jakbyś miała jakieś pytanka na temat
          ćiwczeń to bardzo chętnie Ci pomogę, lecz nie teraz bo siedzę z gorączką i jakoś
          nie mam sił na myślenie : )
          mój majl: ejtan0@op.pl
          • Gość: 30latka Re: Ale ja nie chcę nigdzi chodzić IP: *.toya.net.pl 05.01.06, 15:00
            Bardzo dziękuje. Poczytam chętnie i zabieram się do pracy nas swoim ciałkiem ;-
            ) A Ty zdrowiej w spokoju!
            • Gość: fg Re: Ale ja nie chcę nigdzi chodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:16
              dzięki wielkie, kurcze wczoraj w szkole mnie wzieło i nie poszłam na basen, dziś
              w ogóle nie wtałam do skzoły i zawaliłam poprawke : (((( i siedze w domu i mnie
              szlag trafia, bo nie mam jak oddychać a poza tym nie pójde na aerobik! nie no,
              ja już nie moge, jutro pewnie nie pójde biegać tylko będę siedzieć w tym domu
              buuuuu, i jeszcze przez miesiac powtarzałam, że i tak nie bede chora. no i
              wzieło mnie! a co jestem zła na siebie to.....
              • Gość: 30latka Szok! IP: *.toya.net.pl 05.01.06, 15:26
                O matko! Jak poczytam jakie Wy jestescie akktywne to się nie dziwię że mam taki
                problem. Skąd bierzecie na to siły?! Ja też taka chcę być ale jak?
                • Gość: hfg Re: Szok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:34
                  początki są najtrudniejsze, ale później jak się w to wciągniesz to uwierz, że
                  bez tego już się nie da żyć, jestem przykładem
                  mówisz, że masz galaretkę? wiesz co, moje problemy z tym zakończyły się w 100%
                  gdy zaczełam biegać : ) jeśli chcesz możemy sobie o tym pogadać, doradze Ci
                  kilka rzeczy i takie tam ; )
                  jakby co odezwij sie na majla
                  • Gość: 30latka ok IP: *.toya.net.pl 05.01.06, 15:36
                    super, ale najpierw musisz mi podac jakiś namiarm chętnie popytam co i jak ;-)
                    • Gość: dfgf Re: ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:37
                      już pisałam hehe : mój majl: ejtan0@op.pl, napisz mi w majlu swój nr gg,to sobie
                      poklikamy :D
                      • Gość: 30 Re: ok IP: *.toya.net.pl 05.01.06, 15:48
                        już wysłałam, czekam na kontakt ;-)
                        • gosica37 :) 05.01.06, 16:03
                          Bieganie,plywanie i cwiczonka w domu. Nie chodze do fitness clubu bo nie lubie
                          takich msc. Zaczelam cwiczyc tuz przed 30.Efekty przeszly moje oczekiwania!
                          Poczatek najtrudniejszy-zadyszka,ale potem z gorki! Trzymam kciuki i...nie
                          zapominaj o diecie-warzywa,owoce,kasze,orzechy itp.
                          pozdrawiam
    • Gość: scept89 schodami marsz IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 05.01.06, 18:05
      Podstawa zrzucania tluszczu sa cwiczenia kardio spalajace duza ilosc kalorii.
      Cwiczenia hantlami, przysiady, maszynki udowe wyrobia zapewne miesnie, ale efekt
      kaloryczny cwiczen silowych zdecydowanie nie dorownuje kardio.

Dlatego najprosciej po prostu jest zaczac _wchodzic_ na schody (zjazd winda w
      celu oszczedzania stawow), robic szybkie spacery najlepiej po pagorach i z
      plecakiem, wybrac sie na lyzwy. Jesli ostatnie lata spedzilas w pozycji
      kanapowej ustalonej to oczywiscie nie pakujesz pierwszego dnia 20kg do plecaka i
      nie wbiegasz w dzikim pedzie na 10 pietro 6x tylko czlapiesz kilka pieter przy
      byle okazji a reszte pokonujesz winda starajac sie za kazdym razem wejsc troche
      wyzej. Juz po tygodniu zauwazysz efekty.

Oczywiscie warto wspomoc to prostymi cwiczeniami silowymi i rozciagajacymi w
      domu. Joga czy pilates sa idealne.
    • Gość: nadinka Re: Co mi polecasz? IP: 212.33.81.* 05.01.06, 21:14
      hehe, ta 30. to jakas magiczna. ja tez zaczelam cwiczyc regularnie w okolicach
      30. , ale ja chodze do klubu. i w sezonie rower oczywiscie. polecam ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka