Dodaj do ulubionych

co dla starych.....?

IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 19:57
czy sa jakies bezpieczne i skuteczne zajecia gimnastyczne dla pan
okolo 40?chodze na cwiczenia 2 razy w tygodniu...poza lepszym
samopoczuciem,nie chudne...a bardzo bym chciala.moze jakas inna forma...?
Obserwuj wątek
    • soraya1 Re: co dla starych.....? 01.03.03, 17:42
      dzisiaj widzialam ogloszenie na KEN 11 ze beda odbywac sie zajecia dla
      starszych Pan....tel:44 69 739
      • Gość: nadine Re: co dla starych.....? IP: *.ld.euro / 10.100.1.* 01.03.03, 20:22
        No to nie dla Ciebie, Mona , jesteś lalunia, a nie stara.
        Jak mnie jutro dzieci dopuszczą do komputera, to napiszę więcej.
        Pozdrowienia.
        • Gość: eli Re: co dla starych.....? IP: *.atl.client2.attbi.com 01.03.03, 20:49
          Jezeli 40-latka uwaza sie za starsza pania to nic jej nie pozostaje, jak tylko
          starcze gnusnienie. Ja mam 49 i nie uwazam sie za stasza pania. Do tej pory
          cwiczylam aerobik, robilam cwiczenia z ciezarkami, aby wzmacniac miesnie i
          kosciec (osteoporoza nie ima sie tych co cwicza ). Ostatnio przestawilam sie na
          joge, ktora jest pozwala zachowac sile miesni nie obciazajac stawow. Polecam.
          Joga jest dla kazdego, trzeba cwiczyc tak, jak pozwala man nasze cialo. Panie,
          nie dajcie sie wiekowi. Pozdrowienia.
      • Gość: TKKF"Rozstaje" Re: co dla starych.....? IP: *.revers.nsm.pl 01.03.03, 20:56
        Po numerze tel. przypuszczam, że to tel. Warszawski a tam zajęcia
        specjalistyczne prowadzi p.Bożenka w TKKF "Star.
    • Gość: TKKF"Rozstaje" Re: co dla starych.....? IP: *.revers.nsm.pl 01.03.03, 20:49
      Prowadzimy w Gdańsku rano specjalistyczne zajęcia aktywizujące osoby starsze w
      tym: siłownia, fitness, turystyka, zajęcia przeciw bólom kręgosłupa,
      osteoporozy, w chorobach układu krązewnia, otyłości, itd. prowadzone przez
      kinezyprofilaktyka-gerontologii. ul.Kombatantów 4 tel.058/346-57-80.
      free.ngo.pl/tkkf_rozstaje
      CHętnie podzielimy sie doświadzczniami, ponieważ prowadzimy spotkania
      specjalistyczne, szkolenia i seminaria "Promocja zdrowego starzenia" .
      Najgorsze jest to, że miasto Gdańsk nie dofinansuje tych zajęć a ludzi
      starszych nie jest stać aby z małej renty ze znacznymi schorowaniami opłacać w
      całości kosztów mimo, że są skalkulowane na ) , ponieważ jesteśmy
      stowarzyszeniem non-profit
      • Gość: eli Re: co dla starych.....? IP: *.atl.client2.attbi.com 01.03.03, 20:53
        Gość portalu: TKKF"Rozstaje" napisał(a):

> Prowadzimy w Gdańsku rano specjalistyczne zajęcia aktywizujące osoby starsze
        w
        > tym: siłownia, fitness, turystyka, zajęcia przeciw bólom kręgosłupa,
        > osteoporozy, w chorobach układu krązewnia, otyłości, itd. prowadzone przez
        > kinezyprofilaktyka-gerontologii. ul.Kombatantów 4 tel.058/346-57-80.
        > <a
        href="http://free.ngo.pl/tkkf_rozstaje"target="_blank">free.ngo.pl/tkkf_rozs
        > taje</a>
        > CHętnie podzielimy sie doświadzczniami, ponieważ prowadzimy spotkania
        > specjalistyczne, szkolenia i seminaria "Promocja zdrowego starzenia" .
        > Najgorsze jest to, że miasto Gdańsk nie dofinansuje tych zajęć a ludzi
        > starszych nie jest stać aby z małej renty ze znacznymi schorowaniami opłacać
        w
        > całości kosztów mimo, że są skalkulowane na ) , ponieważ jesteśmy
        > stowarzyszeniem non-profit
        Nie potrzeba pieniedzy, aby cwiczyc. Determinacja i dobra kaseta video lub cd.
        • Gość: TKKF"Rozstaje" Re: co dla starych.....? IP: *.revers.nsm.pl 01.03.03, 21:09
          W Polsce najwięcej jest polityków a potem lekarzy, nie ździwiła mnie odpowiedź.
          Tylko jak pan/i zbada wydolność, sprawność, zdobędzie przyrządy, ubezpieczenie,
          specjalistyczne pomieszczenie z wyposażeniem a przede wszystkim dobierze kasety
          czy CD. Chyba, że z ranną TV - życze powodzenia. O efektach porozmawiamy za
          jakiś czas???? Oczywiście lepiej się ruszać byle jak !!! niz wogóle....
          • Gość: mona Re: co dla starych.....? IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 16:24
            dzieki za odpowiedzi,ale mialam na mysli nie tylko siebie,ale fure emerytek
            i rencistek nudzacych sie przed tv,lub nianczace wnuki.moze troche za pozno
            na zaszczepianie ludziom z tamtej epoki innego stylu zycia,ale noz mi sie
            w rece otwiera jak widze ,ze z powodu ruchu wiedna.....nadine czekam na
            dalsze wskazowki dotyczace mojej laluniowatej osoby:))))))))))))).pozdrawiam
            wszystkich
            • Gość: nadine Re: co dla starych.....? IP: *.ld.euro / 10.100.1.* 02.03.03, 16:55
              A kto tu wspomniał o "laluniowatej osobie"? Nie ja, bo to nawet nieładnie
              brzmi.
              Lalunia - to miał być komplement dla osoby która ma ZALEDWIE 40 lat, a szuka
              gimnastyki "dla starych" / pardon, sądziłam że siebie zaliczyłaś do tego
              szacownego grona, a poniekąd sama poczułam się nieswojo /
              Jeśli chodzi Ci o gimnastykę dla rzeczywiście starszych pań, to radziłabym się
              skontaktować z Uniwersytetem III Wieku. Mój Tata jest "rektorem" , dokładnie
              prezesem zarządu UTW w naszym mieście, stąd wiem, że każdy oddział
              Uniwersytetu takową gimnastykę prowadzi - a przynajmniej deklaruje w
              sprawozdaniach.
              Są to ćwiczenia odpowiednie dla grupy wiekowej, z uwzględnieniem
              indywidualnych predyspozycji i stanu zdrowia "studentek" i prowadzone przez
              doświadczonego rehabilitanta. Sale i basen można załatwić za przysłowiowe
              grosze.
              Tymczasem kończę, bo kończy się również emisja "Na dobre i na złe", zaraz moje
              panny zaczną swój jedyny sport, czyli wyścig do komputera.
              W życiu nie zrobiły szpagatu, ani porządnej gwiazdy, w przeciwieństwie to
              mamuni-samochwały. No cóż, tak je wychowałam...
              • Gość: mona Re: co dla starych.....? IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 00:11
                nadine...podnioslas mnie na duchu...serio....dzieki serdeczne ,to naparwde
                budujace.pozdrowienia dla taty i dziewczyn.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka