Gość: Kuleczka82 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 20:59 Czytałam że 7000 kcl (lub 9 tyś) to 1 kg tłuszczu. Wymyśliłam sobie że jeśli w ciągu tygodnia pozbędę się poprzez gimnastykę te 7 czy 9 tyś kcl to schudnę 1 kg na tydzień?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jackk3 Re: Czy dobrze to wykombinowałam?? 05.10.06, 21:05 Daj nam znac za tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 7000kcal/tydzien 05.10.06, 21:20 Kuleczka82 napisał(a): > jeśli w ciągu tygodnia pozbędę się poprzez gimnastykę te 7 kcal to schudnę > 1 kg na tydzień?? Niezupelnie. 1) cwiczenia kardio zmieniaja laknienie -> wiecej spalasz tym wiecej organizm domaga se kalorii, szczegolnie weglowodanow. 2) nie da sie intensywnie pedalowac po kilka godzin dziennie nogami wyplukanymi z glikogenu i robic cokolwiek wymagajacego pracy mozgu (bonk -> hipoglikemia) 3) 7000kcal na tydzien trudno jest spalic przez tydzien (10h biegu/12h szybkiego roweru) szczegolnie bez przygotowania. W podsumowaniu: nie szalej bo sie nabawisz jedynie kontuzji i zniechecisz do sportu. Spokojne 10-15% przyrosty obciazen na tydzien z dziennymi przerwami na regeneracje oraz zmiana przyrzadow/aktywnosci. Zaczynaj np 3-4x300kcal kardio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuleczka82 Re: 7000kcal/tydzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 08:02 Dziekuje za odpowiedź:) A już myslałam, że to takie łatwe;)No ale w życiu nic nie jest łatwe:) Przemyślałam to i doszłam do wniosku że 1 kg na tydzien to bardzo dużo i mogłabym nie podołać, a nwet jeśli to ile bym tak pociągła?miesiąc, dwa? To by było zbyt gwałtowne. A biegam codziennie ok 30-40 min, ćwicze ok 30 minut i jestem na diecie, unikam słodyczy, tłuszczów, jem dużo warzyw i owoców, piję różne herbaty, np zielona, czerwona, zwykła, dużo wody, kompoty domowej roboty bez cukru:) Schudłam już 9 kg:):):):) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś