Dodaj do ulubionych

dieta kopenhaska

24.03.03, 09:20
witam ,
Mam 2 pytania dotyczące tej diety :
- czy mozna pić więce kawy niż tylko 1 kubek na śniadanie ?
- czy mozna przesmażyć na małej ilości oleju np. pierś kurczaka , która
wcześniej została ugotowana ?
pozdr.
Obserwuj wątek
    • jogger Re: dieta kopenhaska 24.03.03, 12:59
      1. dodatkowa kawa tylko pomiędzy posiłkami
      2. tak
      • Gość: ania Re: dieta kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.03, 14:26
        To moj czwarty dzien diety. Narazie wszystko wg planu. Chcialabym zapytac
        joggera, albo innego specjaliste: co oznacza w opisie diety
        przyprawy: pieprz i sol (niektore wersje tak podaja), tzn, ze mozna stosowac
        te przyprawy, czy nie?
        Bo pomimo tego, ze bardzo lubie szpinak (przyrzadzony z cebulka, wegeta i
        smietana albo jogurtem) to jakos sam bez przypraw + pomidor (obiad-dzień 3 i
        10) nie bardzo mi przechodzi...
        Pozdrawiam
        ania
        • Gość: Gosia Re: dieta kopenhaska IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 15:33
          Można stosować przyprawy. Ja używałam wręcz za duzo soli (muszę wreszcie
          ograniczyć) a dieta i tak podziałała.
          Pozdrawiam
          • Gość: ania Re: dieta kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.03, 15:42
            Dzieki Gosia! A ty z jakim wynikiem ją zakończyłaś?
            pozdr
            ania
            • mala73 Re: dieta kopenhaska - pytanie do joggera 24.03.03, 16:19
              Witam,
              A czy w 5 dniu diety na sniadanie nie można wypić kawy ? Bo jakoś nie
              zauwazyłam żeby w przepisie była podana kawa ?
              Pozdr.
              • jogger Re: dieta kopenhaska - pytanie do joggera 24.03.03, 20:29
                Można, jeśki dobrze znosisz dietę (nie masz niedocukrzeń), ale bez marchewki :-)
                • Gość: Magdalena Re: dieta kopenhaska - pytanie do joggera IP: *.zlo.cxt.pl 24.03.03, 21:16
                  Można? To super bo ja muszę rano wypić kawę. Inaczej boli mnie głowa.

A czy mogę pić ile chcę herbaty? Jeśli tak, to jaką? Owocową, Pu-Ehr, zieloną
                  czy zwykłą?
                  • jogger Re: dieta kopenhaska - pytanie do joggera 25.03.03, 13:04
                    PuErh lub zieloną
    • mala73 Re: dieta kopenhaska - do joggera 25.03.03, 13:05
      Witam ,
      Mam jeszcze pytanie : czy mogę brokuły zastapić sałatą ? Nie jestem w stanie
      ich przełknąć nawet jak jestem bardzo głodna ....
      pozdr.
      • Gość: ania Re: dieta kopenhaska - do joggera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.03, 15:09
        Szukam rady u joggera... Dzisiaj moj 5 dzień diety kopenh. Na kolacje mam
        zjeść rybkę, ale (niestety) zaraz po pracy wybieram się do teatru na 19:00.
        Chciałabym zjeść cos innego przedtem, bo chyba padne. A i tak jak wróce do
        domu bedzie za późno na posiłek...Może jakiś prościutki zamiennik, który mogę
        sobie kupić po drodze????
        ania
        • Gość: Magdalena Re: dieta kopenhaska - do joggera IP: *.zlo.cxt.pl 25.03.03, 18:05
          To super, że mogę pić herbatkę ile mi się chce. Lecę sobie zrobić Pu-Ehr :)
          Jestem również zadowolona z tego, że mogę wypić kawę z cukrem zamiast marchewki
          (5 dzień). Bez niej boli mnie głowa.
          A befsztyk? Czy musi to być wołowina? Można zastąpić ugotowaną piersią z
          kurczaka (100g)? Jakoś na widok polędwicy robi mi się niedobrze:(
          • jogger Re: dieta kopenhaska - do joggera 27.03.03, 12:51
            Gość portalu: Magdalena napisał(a):

> To super, że mogę pić herbatkę ile mi się chce. Lecę sobie zrobić Pu-Ehr :)
            > Jestem również zadowolona z tego, że mogę wypić kawę z cukrem zamiast
            marchewki
            >
            > (5 dzień). Bez niej boli mnie głowa.
            > A befsztyk? Czy musi to być wołowina? Można zastąpić ugotowaną piersią z
            > kurczaka (100g)? Jakoś na widok polędwicy robi mi się niedobrze:(
            Wołowina jest lepsza do odchudzania ze względu na zawartość L-karnityny, ale
            jak nie możesz, to się nie zmuszaj i zmień.
        • jogger Re: dieta kopenhaska - do joggera 27.03.03, 12:48
          Gość portalu: ania napisał(a):

> Szukam rady u joggera... Dzisiaj moj 5 dzień diety kopenh. Na kolacje mam
          > zjeść rybkę, ale (niestety) zaraz po pracy wybieram się do teatru na 19:00.
          > Chciałabym zjeść cos innego przedtem, bo chyba padne. A i tak jak wróce do
          > domu bedzie za późno na posiłek...Może jakiś prościutki zamiennik, który mogę
          > sobie kupić po drodze????
          > ania
          Chyba już po herbacie :-) ale zawsze można w jakiejś budzie zjeść na stojąco
          udko kurczaka.
      • jogger Re: dieta kopenhaska - do joggera 27.03.03, 12:46
        mala73 napisała:

> Witam ,
        > Mam jeszcze pytanie : czy mogę brokuły zastapić sałatą ? Nie jestem w
        stanie
        > ich przełknąć nawet jak jestem bardzo głodna ....
        > pozdr.
        Można zastępować, byle to było zielone i liściaste :-)
        • Gość: aquillka Re: dieta kopenhaska - do joggera IP: *.centrala.kbsa / 10.3.35.* 27.03.03, 12:48
          Hej!
          Powiedzcie mi w jakiej postaci serwujecie sobie te befsztyki?
          Ma to być gotowany kawałek mięsa, czy smażony kawałek mięsa, a może befsztyki
          smażone z mięsa mielonego?
          Będę wdzięczna za odpowiedź, bo zaczynam od jutra.
          K.
          • jogger Re: dieta kopenhaska - do joggera 27.03.03, 12:53
            Gość portalu: aquillka napisał(a):

> Hej!
            > Powiedzcie mi w jakiej postaci serwujecie sobie te befsztyki?
            > Ma to być gotowany kawałek mięsa, czy smażony kawałek mięsa, a może befsztyki
            > smażone z mięsa mielonego?
            > Będę wdzięczna za odpowiedź, bo zaczynam od jutra.
            > K.
            Ja np. preferuję mięso pieczone w rękawie foliowym, razem z warzywami.
            • aquillka Re: dieta kopenhaska - do joggera 27.03.03, 13:13
              Dziękuję serdecznie za szybką odpowiedź
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka