IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 12:25
Witam
Moja córka ma 7,5 miesiąca i w ogóle nie chce jeść deserków,wcześniej jak miała 6 miesięcy to z wielkim bólem zjadała pół małego słoiczka,a teraz jak jej chce dać to krzywki i ma odruchy wymiotne.Co bym mogła jej dawać w zamian tych deserków??Proszę o odpowiedz i z góry dziękuję.
Ps.Jeszcze chciałam dodać ze córka jest na diecie bez mlecznej ponieważ jest uczulona na mleko,dlatego "owocowy duet" czy "owoce&jogurt" odpadają.
Obserwuj wątek
    • Gość: agu Re: deserki!! IP: *.chello.pl 12.11.10, 14:15
      Zamiast deserków możesz podawać jej na przykład soki owocowe (soki i przeciery w schematach podane są łącznie, więc możesz dać to i/lub to). Może to być również kisiel owocowy, kleik z owocami, zmiksowana kasza jaglana z owocami. Kleik możesz przygotować na wodzie. Możesz też spróbować BLW i dać dziecku coś bezpośrednio do rączki, może w takiej postaci owoce jej zasmakują... forum.gazeta.pl/forum/w,97130,111288364,,DLA_POCZATKUJACYCH.html?v=2
      • terpuka Re: deserki!! 12.11.10, 17:28
        spróbuj owoce w kawałkach, ważne żeby były dojrzałe choć o to teraz może być trudno
        możliwe, że nie odpowiada jej konsystencja, moja córka właśnie koło 8 mca się zbuntowała i nic co papkowate nie było akceptowane
    • k.nowicka_ekspert Re: deserki!! 14.11.10, 12:25
      Witam. Zamiennie może Pani podawać soki , max. 150 ml na dobę, mogą być rozcienczone wodą. Na soku może Pani zrobić kisiel (z mączką ziemniaczaną), lub kaszkę. Można próbować podać małej niewielkie kawałki miękkich owoców bezpośrednio do rączki-może w ten sposób przekona się do ich smaku, lub połączyć z rozkruszonym biszkoptem- o ile wprowadza Pani ekspozycyjnie gluten. Ale nic na siłę-jeżeli nie teraz, może trochę później mała zaakceptuje owoce w diecie. Pozdrawiam.
    • misia_matysia Re: deserki!! 14.11.10, 21:52
      ja dodaję sok malinowy własnej roboty do kaszki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka