Dodaj do ulubionych

pilates(?)

14.02.07, 17:09
chciałabym się zapisać na pilates,ale nie wiem czy warto.czy to naprawdę jest
nudne?no i czy to prawda,że poza wysmuklaniem sylwetki,trzymaniem prawidłowej
postawy ciała,nie osiąga się jednak jakichś super efektów w odchudzaniu?
bardzo proszę o pomoc!
Obserwuj wątek
    • cathy1976 Re: pilates(?) 14.02.07, 18:03
      w odchudzaniu to raczej piletes nie pomoze ;-)
      a czy nudne... no coż, kwestia gustu.
      Ja cale zycie wybieralam cwiczenia aerobowe- takie dajace w kosc i najlepiej z
      ciekawym ukladem. 2 i pol miesiaca po narodzinach coreczki (przez cc) poszlam
      do klubu i porozmawialam z instruktorka, ktora zachecila mnie do przyjsvia na
      pilates jako na cwiczenia pomagajace dojsc do siebie po ciąży. Bylam
      sceptyczna, ale poszlam i mi sie spodobalo:-) chodze teraz raz w tygodniu, jako
      uzupelnienie innych zajec i treningow. Rzeczywiscie dochodze do siebie i lubie
      te zajecia, jest nas w grupie z 15 osob, z czego wiekszosc kolo 50tki :-))
    • mrowa0071 Re: pilates(?) 17.02.07, 15:18
      Polecam Pilates, ćwiczę od ponad 3 lat i jestem bardzo zadowolona z efektów.
      Przede wszystkim pięknie się wyprostowałam, mam wrażenie, że "wyciągnęło" mi
      się ciało i nie znudziło mi się, może dlatego, że chodzę też na inne zajęcia.
      Życzę powodzenia
      polecam
      -----------www.saturn-fitness.pl
    • mala_wredna Re: pilates(?) 19.02.07, 09:34
      pilates jest ok jak chcesz się uspokoić i zrelaksować
      jeśli jesteś raczej żywiołowa i lubisz się wyżyć żeby pot z ciebie kapał to nie
      tędy droga
      • laher Re: pilates(?) 24.02.07, 17:35
        JA wczoraj zakupilam sobie ksiazke do pilates, znudzona i rozczarowana silownia
        i tym ze po roku pracy z ciezarami i maszynami mimo ze cialo wyglada ladnie,
        nie jestem ani silna ani gietka, nie potrafie zrobic ani szpagatu ani pompki.
        W wakacje widzialam na ulicy grupe akrobatow, byli rewelacyjni i pomyslalam ze
        zaden z tym miesniakow z mojej silowni nie zrobil by czegos podobnego.
        POczytalam to i tamto i padlo na pilate i joge.Czytalam ze pilates cwicza
        wlasnie akrobaci i baletnicy bo pozwala wzmocnic cialo bez rozbudowy miesni.
        • kast Re: pilates(?) 26.02.07, 14:10
          Ja pilates cwicze od miesiaca, wiec to dopiero poczatki. Jak dla mnie -
          rewelacja. Nie boli mnie kregoslup, wzmocnily sie miesnie brzucha, a do tego
          cwiczenia dzialaja na mnie relaksujaco i odprezajaco. Polecam :)

----------------
          Serdecznie pozdrawiam, Kasia
          Jestem w UK od...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka