Gość: niunia214 IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.19.* 25.04.03, 13:48 Mam duży problem. Tłuszczyk odkłada mie się na plecach a zwłaszcza po łopatkami. Jakie ćwiczenia można robić żeby to zlikwidować???? Za każdą radę z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WMI Re: prosze o pomoc!!!!! IP: 195.112.95.* 25.04.03, 14:45 Kazde, tylko daj im szanse. Zacznij cwiczyc. WMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: prosze o pomoc!!!!! IP: *.tkb.net.pl 25.04.03, 20:27 polecam aerobik, diete Montignac i aeroby. jak zaczelam stosowac powyzsze to zaczal mi ladnie schodzic wlasnie tluszcz z pleców. aeroby sa wlasnie na odtluszczenie, a aerobik polecam dlatego,ze tam sie dużo trzeba ruszać, skakać brykać czyli takie ćwiczenia gdzie w dużej mierze górna część ciała sie rusza dosyć intensywnie.a jak nie lubisz aerobiku to nawet lepszy efekt myślę będzie przy bieganiu w tempie pozwalajacym prowadzenie rozmowy. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
nowamloda Re: prosze o pomoc!!!!! 27.04.03, 15:32 Gość portalu: niunia214 napisał(a): > Mam duży problem. Tłuszczyk odkłada mie się na plecach a zwłaszcza po > łopatkami. Jakie ćwiczenia można robić żeby to zlikwidować???? > Za każdą radę z góry dziękuje Na tluszcz w okolicy lopatek dobre sa dwa podobne zestawy cwiczen callenetics i pilates: 1) callanetics: 1) w malym rozkroku (postawa zasadnicza callanetics: biodra do przodu, brzuch wciagniety, kolana leciutko ugiete) podnies rece rownolegle do podlogi, odwroc dlonie do sufitu 2) rece do tylu (z dlonmi caly czas do gory) na odlegosc 20 cm jedna od drugiej 3) krotkimi szybkimi ruchami staraj sie podniesc rece jak najwyzej do gory i jednoczesnie zblizyc do siebie - zrob serie 30-40 razy, potem minuta przerwy (najlepiej krazenia ramion przy rekach zgoetych w lokciach - dlonie na ramionach) i powtorz jeszcze raz 30-40 razy. ii) cwiczenie jest wykonywane identycznie z jedna roznica: zamiast na poczatku podnosic rece do poziomu, trzymaj rece wzdluz ciala, ponies dlonie prostopadle do podlogi i staraj sie "wsicnac rece" do dolu w kierunku podlogi, nastepna czesc cwiceznia tak samo jak 2-3 w callanetics. Roznica polega na tym, ze w pierwszym cwiczeniu powinnas ciwczyc odcinek miedzy lopatkami (w pozycji kiedy rece znajduja sie najblizej siebie, lopatki powinny byc sciagniete razem), natomiast w drugim cwiczys odcinek pod lopatkami, o ktory Ci chodzi, ale dosyc trudno jest dojsc do tago jak wykonac to cwiczenie prawidlowo, o ile nie srobujesz najpierw zrobic pierwszego. Powodzenia! (i wytrwalosci) Odpowiedz Link Zgłoś