24.06.03, 10:17
cwicze od 2 miesiecy 3xtyg po 1 godz. jednym z celow jakie sobie obralam jest
wzmocnienie tricepsa - no i niestety mam slabe efekty. dolna czesc tricepsa
wogole sie nie zmienila i smetnie zwisa!!! okropnosc. poradzcie jak cwiczyc,
aby pozbyc sie tego obwislego ciala

z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • jogger Re: triceps! 24.06.03, 13:06
      To co zwisa to fałdy skórne obciążone tłuszczem. Skóra powoli się ściągnie po
      zejściu tłuszczu. Inna sprawa, że same ćwiczenia w takich przypadkach nie
      pomagają, bo te fałdy nie dają się łatwo przekrwić, a to jest warunkiem
      uwalniania tłuszczu. Te okolice trzeba dodatkowo przegrzewać zewnętrznie, więc
      smarować przed ćwiczeniami i zakładać neoprenowe nałokietniki. Niczym to się
      różni od zmniejszania fałdek na brzuchu:
      www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=73817&forum_id=104&Topic_Title=&forum_title=Fitness
      No i cierpliwość też jest potrzebna :-)
      • hilda_k Re: triceps! 24.06.03, 19:04
        bardzo dziekuje za odpowiedz. niestety z chemii nie jestem mocna (ach ci
        humanisci;-))) i nie bardzo wiem o jakich substancjach piszecie na forum
        sportowym. czy moglbys podac jakies nazwy produktow, najlepiej zagranicznych
        bo nie mieszkam w polsce?
        rozumiem, ze przede wszystkim chodzi o rozgrzanie/przekrwienie konkretnej
        czesci ciala aby tluszcz mogl zostac spalony. czy poza termozelami istnieja
        inne sposoby osiagniecia tego celu?

pozdrawiam

• Gość: Yorick Fałdy IP: *.torun.dialup.inetia.pl 24.06.03, 19:39
          A jak pozbyć się samej skóry? Tj. no nie oszukujmy, trochę tam tłuszczu jeszcze
          jest, ale na brzuchu mam fałdy skóry, bo tłuszcz wypaliłem, zanim zdążyła się
          skurczyć?
          pzdrv
          • jogger Re: Fałdy 26.06.03, 19:18
            Skóra jak się rozciągnęła, tak i się skurczy, byle pozbyć się tłuszczu spod
            niej, który ją obciąża. Zauważ, że nie jest to taka sama grubość jak np. na
            bicepsie, a przecież skóra jest ta sama :-)
        • jogger Re: triceps! 26.06.03, 19:21
          Zachodnie produkty to np. Cutting Gel, czy Lean Cream. Niestety proces usuwania
          tłuszczu podskórnego jest żmudny i długotrwały, i wymaga trzymania cały czas
          diety niskotłuszczowej (dla ograniczenia wpływu hormonów kobiecych) oraz
          ćwiczeń.
          • hilda_k Re: triceps! 26.06.03, 20:54

wielkie dzieki za odpowiedz. jestem gotowa podjac wyzwanie ;-).
            co do cwiczen to jak lepiej - z duzym obciazeniem ilosc powtorzen 12-14 czy z
            mniejszym ale za to 20 powtorzen (a moze wiecej?)???

i jeszcze jedno pytanie - czy dieta niskotluszczowa moze zaburzyc gospodarke
            hormonalna, np utrudnic zajscie w ciaze? jaka ilosc tluszczu jest wiec w tej
            diecie dopuszczalna i nie odbije sie negatywnie na zdrowiu?

pozdrawiam!
            • jogger Re: triceps! 28.06.03, 17:47
              hilda_k napisała:

>
              > wielkie dzieki za odpowiedz. jestem gotowa podjac wyzwanie ;-).
              > co do cwiczen to jak lepiej - z duzym obciazeniem ilosc powtorzen 12-14 czy z
              > mniejszym ale za to 20 powtorzen (a moze wiecej?)???
              Na szczuplenie im więcej, tym lepiej
              >
              > i jeszcze jedno pytanie - czy dieta niskotluszczowa moze zaburzyc gospodarke
              > hormonalna, np utrudnic zajscie w ciaze? jaka ilosc tluszczu jest wiec w tej
              > diecie dopuszczalna i nie odbije sie negatywnie na zdrowiu?
              Problem jest przy dużym spadku zawartości tłuszczu w organiźmie, a nie w
              diecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka