Dodaj do ulubionych

ciagle jestem glodna

29.07.03, 13:09
ciagle jestem glodna
zjem cos za pol godziny czuje glod, nie moge juz patrzec na sok marchwiowy +
otreby, ktorymi sie ostatnio zapychalam, zeby miec pelny zoladek.

Co jesc i jak jesc. Jak jestem glodna i czuje ssanie mdli mnie i robi sie
niedobrze.
Obserwuj wątek
    • Gość: nuka Re: ciagle jestem glodna IP: 192.2.1.* 29.07.03, 13:32
      - pij wiecej wody mineralnej i ciepla herbate zielona,
      - wyobrazaj sobie kiedy czujesz glod, ze to jest wlasnie ten moment kiedy
      organizm siega po rezerwy i spala tluszcz,
      - myj zeby mietowa pasta po kazdym posilku,
      - wypelniaj dzien tak zeby nie miec wolnego czasu na myslenie o jedzeniu,
      - zaplanuj co i o ktorej godzinie zjesz i trzymaj sie tego,
      - zrob podstawowe badania krwi i moczu dla pewnosci,
      • charissa Re: ciagle jestem glodna 29.07.03, 13:42
        Gość portalu: nuka napisał(a):

> - pij wiecej wody mineralnej i ciepla herbate zielona,
        > - wyobrazaj sobie kiedy czujesz glod, ze to jest wlasnie ten moment kiedy
        > organizm siega po rezerwy i spala tluszcz,
        > - myj zeby mietowa pasta po kazdym posilku,
        > - wypelniaj dzien tak zeby nie miec wolnego czasu na myslenie o jedzeniu,
        > - zaplanuj co i o ktorej godzinie zjesz i trzymaj sie tego,
        > - zrob podstawowe badania krwi i moczu dla pewnosci,

wyobrazam sobie ze organizm spala tluszczyk jak jestem glodna, tyle ze bedac
        glodna i majac wrazenie ze sie zaraz pusci pawika nie da sie pracowac.
        wlasnie wypijam drugi kubek czerwonej herbaty, zaraz wypije zielona
        co do wody to jestem chyba ewenementem, bo u mnie wypita na pusty zoladek
        wywoluje mdlosci :(
        • Gość: nuka Re: ciagle jestem glodna IP: 192.2.1.* 29.07.03, 13:45
          zrob moze jednak badania?
        • Gość: iza Re: ciagle jestem glodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 14:25
          Charissa, ja też nie mogę pić wody mineralnej. U mnie nie tylko wypita na pusty
          żołądek wywołuje mdłości! To sama dotyczy herbaty (gdy ją wypiję będąc głodna,
          mam ochotę zwymiotować). A badania ostatnio robiłam i wszystko jest OK. Więc o
          co tu chodzi? Wiem, że woda jest najzdrowsza i najlepiej by było się
          nią "zapychać", ale ja nie mogę:-(
          • charissa Re: ciagle jestem glodna 29.07.03, 14:32
            no i jak sie tu odchudzac?
            przy kopengaskiej zemdlalam piatego dnia rano, dzialalo nielaczenie, na
            poczatku.
            trudno :((
          • Gość: hydrogen Re: ciagle jestem glodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 14:39
            Tak, tak jeśli będziecie odżywiać się wodą, marchewką, otrębami i innym
            badziewiem to na pewno badania wcześniej czy później trzeba będzie zrobić.

Człowiek potrzebuje energii! Głodząc się działacie na szkodę własnego
            organizmu. I po co to robić? Że niby spala się tłuszcz? Z tego co słyszałem to
            takie odchudzanie nie jest skuteczne na dłuższą metę (czasem też nie jest
            skuteczne na krótką).

A na logikę to czy tłuszcz z organizmu nie będzie spalał się skuteczniej jeśli
            będziecie spożywać tłuszcz w pożywieniu? Przecież wtedy organizm przestawi się
            na metabolizm tłuszczowy i bez problemu będzie spalać własne zapasy.
            Poczytajcie sobie na tym forum o diecie optymalnej i Atkinsa.

Na diecie niskowęglowodanowej miożna jeść do syta, nie czuje się głodu i w
            ogóle funkcjonowanie organizmu się poprawia.

Pozdrawiam
    • Gość: Tashi Re: ciagle jestem glodna IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 15:07
      Hmm... nie wiem, czy tak jest w twoim przypadku, ale ja jakis czas temu (nie
      bedac na diecie) tez mialam cos takiego. Ledwo cos zjadlam, a za chwile juz
      mnie ssalo, tak jakbym nie jadla przez tydzien, do tego mnie mdlilo. Jak
      zjadlam to przez chwilke byl spokoj ale za jakies 1/2 godziny zaczynalo sie od
      nowa. Wkurzalo mnie to, bo zaczelo sie to wszystko objawiac przybieraniem na
      wadze. Zdesperowana poszlam do gastrologa i po badaniu endoskopowym i pobraniu
      probki okazalo sie, ze mam w zoladku jakies tam bakterie. Przez tydzien bralam
      bardzo silne antybiotki, ktore nie pozwalaly prawie nic jesc (biegunki na
      zmiane z wymiotami), potem przez 2 miesiace jakies leki na zneutralizowanie
      kwasu zoladkowego i wszystko wrocilo do normy. Przejdz sie do lekarza bo to
      podobno dosyc czesta przypadlosc, a leczy sie ja na prawde malo skomplikowanie.
      • charissa Re: ciagle jestem glodna 29.07.03, 15:45
        moze cos w tym jest
        ze mam jakies bakterie. jak zjem cos sztucznego (np wczoraj zupka chinska) to
        myslalam ze umre z bolu - najpierw zoladka, a potem chyba jelit ( nie wiem jak
        to leci po kolei) > czulam sie tak jakbym polknela garsc szpilek - tak mnie
        kłulo.
        Nie mam co prawda ochoty na sztuczne zarcie, ale ten glod co chwile nie jest
        fajny. wygladam jakbym nic tylko jadla...
        • Gość: marta Re: ciagle jestem glodna IP: *.visp.energis.pl 29.07.03, 16:09
          To są typowe objawy wrzodów żołądka lub dwunastnicy, albo stanów
          przedwrzodowych. Też tak miałam parę miesięcy temu ale odstawiłam produkty
          zakwaszające i przeszło. Najbardziej szkodziło mi ciemne pieczywo. Herbaty i
          tak nie moge pić na czczo bo mam odruch wymiotny. Czasem doraźnie pomaga Rennie
          albo Maalox.
          • jogger Re: ciagle jestem glodna 02.08.03, 18:49
            Prawdopodobną przyczyną powstawania owrzodzeń ścianek żołądka są bakterie -
            Helicobacteri Pylori. Zamiast truć się antybiotykami, proponuję kurację
            Citroseptem.
            Co do ataków głodu (niedocukrzeń), to sok (każdy) na pusty żołądek daje to na
            100%. A żeby się odchudzić, NIE WOLNO BYĆ GŁODNYM, GDYŻ UCZUCIE GŁODU POWODUJE
            SPADEK METABOLIZMU! Otręby możesz wymieszać np. z serkiem wiejskim Piątnicy (na
            100g tylko 5g tłuszczu i 2.4g węglowodanów).
          • jogger Re: ciagle jestem glodna 02.08.03, 18:49
            Prawdopodobną przyczyną powstawania owrzodzeń ścianek żołądka są bakterie -
            Helicobacteri Pylori. Zamiast truć się antybiotykami, proponuję kurację
            Citroseptem.
            Co do ataków głodu (niedocukrzeń), to sok (każdy) na pusty żołądek daje to na
            100%. A żeby się odchudzić, NIE WOLNO BYĆ GŁODNYM, GDYŻ UCZUCIE GŁODU POWODUJE
            SPADEK METABOLIZMU! Otręby możesz wymieszać np. z serkiem wiejskim Piątnicy (na
            100g tylko 5g tłuszczu i 2.4g węglowodanów).
    • Gość: nika Re: ciagle jestem glodna IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 23:27
      A ja probowalam homeopatyczny fucus z Dagomedu, ssanie w zoladku przeszlo.
      Zwykle wieczorem pochlaniam tony jedzenia a po tym w ogole nie mam ochoty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka