Dodaj do ulubionych

bóle śródstopia, śródręcza i nadgarstków po fitnes

05.10.08, 20:35
Chodzę intensywnie na fitness od 7 miesięcy,od wakacji codziennie na
2 godziny zajęć, staram się łączyć FB z TBC lub ABT, ostatnio nieco
3-4 razy w tyg, bo nadmiar innych obowiązków. Mam problem, który
polega tym, że bolą mnie stawy stóp i dłoni, i nie wiem, co moze byc
tego przyczyną, i czy przypadkiem sobie nie robie zle. Co robić? Nie
chciałabym rezygnować z zajęć, daja mi duzo radosci i satysfkacji.
Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • mestia Re: bóle śródstopia, śródręcza i nadgarstków po f 06.10.08, 13:17
      PEwnie przeciążenie. Ja to bym sprobowala cos pobrać z glukozaminą. Jeśliby nie
      pomoglo to do lekarza.
      • sag.75 dzieki bardzo:) 06.10.08, 16:42
        na smierc zapomnialam, ze cos takiego istnieje, polece dzis do
        apteki, pobiore i zobaczymy. Jeszcze raz dziekuje:))
        • naibwroo Re: dzieki bardzo:) 08.10.08, 10:32
          Zobaczysz nie dzialajaca glukozamine. Niestety ona jest przydatna tylko przy
          rehabilitacji. Nie pomaga przy duzych obciazeniach prawie w ogole (spytaj
          lekarza) chyba ze masz do czynienia z taka za kilka stowek/paczka. Poradzam
          madrzejsze trenowanie lub tez moze byc to okres przyzwyczajania sie organizmu.
          Jak juz nic nie ma to srodki przeciwbolowe tylko czy w tedy jest sens trenowac?
          • jogger Re: dzieki bardzo:) 08.10.08, 12:06
            Sama glukozamina to za mało, flex jest pełen związków działających synergicznie
            www.sfd.pl/sklep/Universal_Nutrition_Animal_Flex_%2D_44_pakiety-opis2377.html
            najbardziej w nim cenię kwas hialuronowy
          • kaszalot_poglebi Re: dzieki bardzo:) 08.10.08, 12:08
            Glukozamina skutkje jeśli ją przyjmować regularnie prze niedługi okres czasu
            przy niezbyt poważnych dolegliwościach. Przeciwbólowe to szajs, maskowanie
            stanu. Lepiej od razu iść do doca.
            • bar_wert Re: dzieki bardzo:) 08.10.08, 14:17
              Idz smialo, wal jak w dym, naprzod marsz. Pierwsze co slyszy kazdy kto idze z
              kontuzja do lekarza to "nie cwicz", "mocno ogranicz" czy cos takiego. Potem jest
              zazwyczaj pomysl na roczna droga rehabilitacje lub od razu operacje. Ew. drogie
              leki zatem powodzenia.
              • play-damn Re: dzieki bardzo:) 09.10.08, 13:08
                Bez dramatyzmu proszę. Zwłaszcza w fitnessie widzieliście kiedyś ciężko
                kontuzjowaną dziewczynę? Chłopaki trochę się rozkręciliście... A gwarantuje Wam,
                że więcej kobiet bierze jeśli już musi leki przeciwbólowe,ibuprom czy refastin z
                powodu jakiś bolesnego okresu, bólów zębów czy innych nie wywołanych kontuzjami
                z fitnessu. Jeśli nie wierzycie to spytajcie się waszych co noszą w swoich
                tajemniczych torebkach i zaraz wam powiedzą po co im tak naprawdę te tabletki
                :D. Ba nawet się zdziwicie jak często wasze panie biegają po recepty do lekarza.
                Boże w ogóle to jest śmieszne nawet :P. Rehabilitacje po fitnessie :DDDDDD.
                • caryce_jekaterina Re: dzieki bardzo:) 09.10.08, 15:13
                  Sprobujecie zwyczajnie pobiegac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka