bu2m 26.01.09, 20:16 Czy bywalcy tego klubu są na forum? Jaki jest cennik i jak wygląda sprawa siłowni i frekwencji? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: HP Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.09, 00:01 P O L E C A M. WSZYSTKO NA WYSOKIM POZIOMIE. CENA DO UZGODNIENIA NA SPOTKANIU Z KONSULTANTEM, ZA KTÓRE SIĘ NIE PŁACI WIĘC WARTO PRZYJŚĆ I ZOBACZYĆ. COKOLWIEK NAPISZĘ NIE ODZWIERCIEDLI REALIÓW. ATMOSFERA BARDZO PRZYJEMNA. CHODZĘ PRAWIE CODZIENNIE: SIŁOWNIA - FULL WYPAS, FREKWENCJA - WG MNIE NIE JEST CIASNO (WIECZORY), BASEN - PEŁNOWYMIAROWY - "NIEŚMIERDZĄCY". JACUZZI - GENIALNE, SAUNA SUCHA, MOKRA. PONADTO DOSTAJESZ 2 RĘCZNIKI A SZATNIA WYPOSAŻONA WE WSZYSTKO: OSOBNE KABINY PRYSZNICOWE Z SZAMPONEM I ŻELEM, WIRÓWKA DO KOSTIUMU KĄPIELOWEGO, ZESTAW DO DEMAKIJAŻU DLA KOBIET, CZĘSTO BALSAM DO CIAŁA, SUSZARKI PROFESJONALNE. DODATKOWO JESZCZE SOLARIUM W CENIE I WODA DO PICIA. ZAWSZE SĄ ŚWIEŻE KWIATY WSZĘDZIE I W TOALETACH TEŻ. I... NAPRAWDĘ SYMPATYCZNI LUDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejka_73 Re: holmes place energy clubs w Arkadii 20.03.09, 07:57 Hola hola, jaki basen! Basen to jest w Hiltonie, ale to inny temat. Przez przedmówcę przemawia głos pracownika/udziałowca. W Arkadii bylam tylko raz, więc się nie wypowiadam, natomiast holmes plase w Galerii Mokotów to żenada. Klub pozycjonuje sie jako premium, a klient jest traktowany jak zbędny balast. Chmara klientów tłoczących się rano przed kratą u wejscia (zamkniętą) w środku panienki siedzą sobie usmiechnięte i nie otworzą choćby bylo minuę do siódmej. Pan manager prowadzi rozmowę w taki sposób, że jasno wynika, że kto nie zapisze się do holmes places jest idiotą. Oprócz tego każe na siebie czekać pół godziny, żebym doceniła z jak rozchwytywanym człowiekiem mam do czynienia. Żenujący trener, który miał mniejszą wiedzę na temat niż ja - laik. Nie wiem jak zajęcia - może ok, sprzęt tez jest w miarę, ale traktowanie klientów - żenujące. Ale klient wszystko weźmie - tłok jest taki, że w godzinach szczytu nie ma wolnej biezni. wolę zieloną trawkę, ciepło i widno się robi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Arkadii Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.gprs.plus.pl 03.04.09, 15:55 Zgadzam się w pełni z opinią "maciejka". Korzystałem kilka miesięcy z klubu w Arkadii. "Basen, mokra sauna, wirówki na mokrą odzież, miła obsługa, możliwość negocjacji ceny " to FIKCJA!!! Klub na normalnym,stołecznym poziomie, tłoku nie ma, sprzęt ok .(Jak dla mnie brak "wioseł")Ludzie bardziej lansują się jak poważnie ćwiczą... Przestrzegam przed kupowaniem karnetu na cały rok!!! W przypadku choroby wielomiesięcznej firma zawiesza członkostwo z wielką ŁASKĄ odpłatnie 50/m-c- trzeba okazać Zaświadczenie od LEKARZA o niezdolnoiści do Ćwiczeń!!!, w przypadku wcześniejszego zerwania umowy - są kary pieniężne!!! Czytajcie uważnie UMOWY !!! Kierownictwo to ludzie młodzi, zadufani w sobie, protekcjonalnie traktujący ludzi. ... OGÓLNIE NIE POLECAM !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga1 Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.aster.pl 28.05.09, 18:32 pomimo okropnych opinii mam pytane, jak to wygląda cenowo. Odpowiedz Link Zgłoś
bayrampasa Re: holmes place energy clubs w Arkadii 09.06.09, 09:53 Opłata członkowska to 100zł (chociaż można negocjować) + miesięcznie 200 zł. Bardzo fajny klub, ja nie narzekam:) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: holmes place energy clubs w Arkadii 06.02.10, 19:27 premium jest jedynie holmes w hiltonie. energy clubs to arkadia i galeria mokotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczy minister Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.chello.pl 03.02.10, 00:19 To nie są prawdziwe informacje, nie ma basenu w Holmes Place w Arkadii, zapewne mówisz o klubie w Hiltonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.aster.pl 04.02.10, 21:22 A ja myślę, że naprawdę fajny klub nie musi na siłę wiązać klientów umową na rok, ja chodzę do świetnego fitnessklubu już piąty rok i wcale nie dlatego, że ktoś mnie do tego zmusza, czy związuje niewygodną umową, ale dlatego, że po prostu chcę tam chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kubiński Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.10, 21:28 Witam Wszystkich, Muszę z Wami podzielić się negatywną opinią na obsługę w siłowni w Holmes Place. Sięgając do samych początków założenia tego klubu w Warszawie, byłem jednym z pierwszych Ich klientem. Podpisałem umowę na okres kilku lat. Chodziłem do klubu w hotelu Hilton, który jest na wysokim poziomie. Oczywiście korzystałem również z treningów personalnych, ponieważ jako początkujący na siłowni, nie miałem pojęcia, jak powinienem zacząć trening, by był w miarę dobrze wykonany. Po pewnym czasie miałem problemy zdrowotne, gdzie nie mogłem regularnie uczęszczać na siłownię, gdzie z wiadomych przyczyn choroby, nie było mnie na siłowni kilkanaście miesięcy. Po dłuższym okresie, powróciłem ponownie na siłownię ale mój stan zdrowia nie był jeszcze zadawalający i lekarze zabronili mi korzystać z z wysiłku. Po okresie prawie dwóch lat, powróciłem na siłownię i starałem się mobilizować, by chodzić na siłownię coraz częściej. Muszę nadmienić, że cały czas płaciłem za karnet!!! Karnet nie był najtańszy, ponieważ zawierał możliwość korzystania z siłowni w hotelu Hilton i w Centrum Handlowym Arkadia. Po ponad dwóch latach wracając na siłownię, okazało się, że w hotelu Hilton, gdzie miałem również w pakiecie szafkę, dokonano masowej kradzieży kilkunastu członków klubu. Oczywiście musiał upłynąć około tygodnia, bym otrzymał odpowiedź od kierownictwa klubu. Odpowiedzi na kilka wiadomości w formie elektronicznie nie otrzymałem ani jednego razu, chociaż kilkakrotnie prosiłem o odpowiedź, kiedy dzwoniłem na recepcję. Po pewnym czasie skontaktował się jeden z kierowników i umówił się na spotkanie ze mną. Oczywiście przeprosiny ustne, że miało miejsce takie zajście, okazało się, że ktoś z personelu dokonał tego włamania do kilku szafek. W ramach przeprosin otrzymałem trzy miesiące gratis za karnet. Oczywiście nie szukałem niewiadomo, jakiego odszkodowania, czy rekompensaty, bo nie jestem takim człowiekiem, który tylko liczy na takie sytuacje. Nie muszę nadmieniać, że kwota ponad 1200 zł nawet w 30% nie była równowartością rzeczy, jakie miałem w tej szafce. Zawsze mam 4 pary obuwia, klapki pod prysznic, krótkie spodenki, koszulki w ilości minimum 3 po trzy szt. skarpetki, rękawiczki na siłownię i walkman. Nie muszę nadmieniać, że są osoby na tym świecie, gdzie lubią i noszą tylko markowe rzeczy, a ja do takich należę. Mówi się trudno… Po pewnym okresie poznałem nowego trenera personalnego Pana Wojtka Woska, który okazał się dla mnie inspiratorem, by uwierzyć, że siłownia może zafascynować mnie i tak właśnie się stało. Częściej bywałem na siłowni w Arkadii, niż w samym hotelu Hilton, chociaż wiadomo, że standard jest zdecydowanie lepszy. W tym przypadku nie chodziło o wygodę, basem, ręczniki itp. Właśnie człowiek, okazał się mym inspiratorem. Po bardzo wolnej tęsknocie do ćwiczeń, okazało się, że Wojtek odszedł z klubu. Wiadomo, jak bywa w życiu, że najczęściej ludzie pracują nad sobą i dla siebie, tam gdzie bywają lepsze warunki. Nie wnikam, czy lepsza atmosfera w pracy, czy lepsze wynagrodzenie finansowe ale zapewne jedno i drugie… Moja decyzja była oczywista, że musiałem zapisać się do siłowni w PURE w Złotych Tarasach, gdzie właśnie Wojtek podjął nową pracę. Z karnetu w Holmes Place jednak nie zrezygnowałem, ponieważ mieszkam koło ronda Babko, właśnie koło Arkadii. Tutaj czasami ćwiczyłem w weekendy z przyjaciółmi. W tygodniu zawsze trening personalny z trenerem w Pure, a w weekendy z przyjaciółmi w Holmes. Pod koniec maja okazało się, że moja umowa już wygasła. Oczywiście w tej kwestii, personel odezwał się natychmiast, by mogli prawnie mi ściągać pieniądze za karnet. W tamtym czasie byłem bardzo mocno zabiegany, ponieważ pracowałem nad bardzo dużym projektem w lipcu i nie miałem czasu podjechać do hotelu Hilton, by podpisać umowę. Nie muszę nadmieniać, że w dzisiejszych czasach, ci co chcą parę złoty zarobić, to muszą się sporo nagimnastykować. Pracuję, jako manager pewnego hotelu w Warszawie i prowadzę swoje biuro podróży, które sprzedaje usługi hotelowe, bilety lotnicze, konferencje itp. Można wyobrazić sobie, że na nadmiar wolnego czasu, to nie narzekam. Przychodząc w weekend do siłowni płaciłem jednorazowo koszt 50 zł za wejście i nie miałem do nikogo pretensji, że muszę tyle zapłacić. W połowie lipca 2010r. wybierałem się też na urlop i dzień przed wyjazdem, chciałem jeszcze poćwiczyć sobie, by wiadomo lepiej poczuć się Zachodząc na siłownię w Arkadii, otrzymałem wiadomość, że już nie będę mógł korzystać z Ich siłowni, ponieważ kierownictwo, podjęło decyzje, co do mojej osoby i zabroniło mi wejścia do klubu!!! Cytat Pani z recepcji „ Ma Pan zakaz wstępu na naszą siłownię!!! Albo podpisze Pan umowę w hotelu Hilton albo nie będzie mógł Pan nawet korzystać z siłowni za każdorazową opłatą 50 zł, czy nawet większej kwocie!!!” Zamarłem, jak usłyszałem te słowa, zamarli moi znajomi, którzy słyszeli te słowa!!! Zawsze jestem wygadanym człowiekiem ale zatkało mnie, że nie miałem siły powiedzieć słowa!!! Wykrztusiłem tylko, że jest mi bardzo przykro, iż stałego klubowicza można potraktować, jak śmiecia, kogoś z najgorszej półki!!! Nawet Manager Klubu nie miał tyle odwagi, by spotkać się ze mną i mi powiedzieć, to bezpośrednio w oczy. Wiadomość przekazał mi pracownik recepcji. Z całym szacunkiem ale wyrzucając kogoś z siłowni, bo tak mi powiedziano, powinien ktoś z kadry kierowniczej, przekazać mi taką wiadomość. Przedzwoniłem po wyjściu z siło so hotelu Hilton i przekazałem w skrócie o zaistniałej sytuacji. Oczywiście ponownie przeprosiny za pracownika recepcji itp. Po 15 minutach miałem telefon, że mogę wrócić na siłownię i nie będzie problemu. Wiadomo, że jak ktoś ma honor, to już nie pójdzie w takie miejsce i nie będzie pozytywnie mówił na mieście o takim miejscy, jakim jest siłownia w Arkadii. Poleciałem na upragnione wakacje w gronie Przyjaciół, gdzie jak zwykle były udane i wspaniałe, a nade wszystko słoneczne i ciepłe. Po powrocie zastaliśmy strasznie deszczową porę i zimny klimat. Wszyscy chyba pamiętają, jak jest już od prawie 2 tygodni Postanowiłem, że ten okres jesienno-zimowy, poświęcę na siłowni. Mówię, oczywiście o wolnym czasie, którego nie mam wiele. Okres września i października, to okres, kiedy hotelarze i osoby, którzy zajmują się konferencjami, mogą odbić sobie martwy sezon lipca i sierpnia. Wszystko wracało do normy… W dniu dzisiejszym miałem telefon z Holmes Place. Pan, który skontaktował się ze mną, próbował dowiedzieć się, kiedy możemy podpisać umowę na przedłużenie członkostwa. Kiedy powiedział swoje, odpowiedziałem, że po ostatnim incydencie nie mam ochoty słyszeć nazwy HOLMES PLACE!!! Zapytał ze zdziwionym głosem, co jest tego powodem, odpowiedziałem, że zostałem wyrzucony przez Was, a teraz chcecie, bym podpisał umowę? Prawdziwa kpina, że takiego incydentu nie mają odnotowanego!!! Całe zdarzenie miało miejsce w lipcu i nie miałem zamiaru opisać nigdzie tego w Internecie ale po dzisiejszym telefonie jestem poirytowany i stwierdziłem, że muszę uprzedzić nowicjuszy, takich, jak ja byłem kiedyś. Jeżeli Chcecie czuć się tylko kimś, kto musi płacić i nic nie dostawać w zamian, to polecam HOLMES PLACE Tutaj będziecie musieli tylko płacić i to jest wszystko. Ja już wiem, że obsługa z Złotych Tarasach w PURE jest zdecydowanie lepsza. Panie na recepcji są sympatyczniejsze, nawet, jak skończyła się opłata za szafkę, to nie robiono mi problemu, bo przyjechałem po 3 tygodniowym terminie płatności – wakacje, bywa Siłownia jest dobrze wyposażona w sprzęt, ręczniki ma się za symboliczną opłatą, naprawdę symboliczną, czego nie ma w Holmes w Arkadii. Taras letni, bardzo mocno rozwinięte zaplecze wypoczynkowe. No i manager podejdzie od czasu do czasu i zapyta się, czy wszystko jest ok. Może jeszcze są drobne braki ale wszystko na dobrej drodze. Były członek klubu HOLMES PLACE Piotr Kubiński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homonieelastyczny Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 22:53 Mam wrażenie, że pan Piotr Kubiński to ten z rodzaju wyjątkowo upierdliwych rozemocjonowanych pederastów. ;) btw. Panie Piotrze pewnie w Czarnym Kocie 'panie' zapewniają przyjemniejszą obsługę/usługę. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadsasa Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 17:40 Może tak.. może nie w każdym razie, przeczytałem jego opinię (a jestem przed wykupieniem abonamentu) i traktuję ją jako wyraźne ostrzeżenie, że coś z tą firmą jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.aster.pl 06.01.12, 01:06 Niestety ja mam podobne wrażenia jak powyżej. Mocno negatywne. Miałam problemy zdrowotne i mino iż byłam osobiście w klubie ( w kołnierzu ortopedycznym), z zaświadczeniem lekarskim zwiesić członkostwo (w umowie miałam mozliwość zawieszenia bezpłatnie na 4 m-ce) - przez 2 m-ce pobierano mi opłatę z karty i obiecywano jej zwrot. Minął prawie rok, sprawą zajmował się masę osób, ale niestety moje wnioski o zaiweszenie, jak i zaświadczenia lekarskie zginęly bez śladu....:( proście pracowników o piseme pokwitowanie składanych dokumentów - bo nie traktują swoich klubowiczów poważnie. Ostatnio wróciłam na siłownię w Arkadii. Trenerzy zaczynają być aktywni i pomocni dopóki mają nadzieję na treninig personalny - kiedy zorientują się, że nie jesteś zainteresowany treniniegm odpłatnym - trzymają się od Ciebie z daleka i szukają innych chętnych... w szatni czystość pozostawia wiele do życzenia - a po porannych treningach, gdy zwylke wszyscy śpieszą sie do pracy - 2 suszarki to za mało i często trzeba sobie je wręcz wyrywać z rąk. W tej cenie można zakupić karnet w większości klubów w Warszawie - znacznie przyjaźniejszych od HP w Arkadii. Szczerze odradzam tego zakupu, mam karnet na 2 lata i z utęsknieniem czekam na koniec Umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: holmes place energy clubs w Arkadii 06.02.10, 19:28 mnie się w arkadii nie podoba. jeden z najmniej ciekawych klubów, jakie widziałam. małe i duszne sale do spinningu i zajęć fitness, ciasne szatnie, a siłownia wygląda jak wyposażona na przecenie/promocji bieżni:( zasadniczym minusem jest również brak ręczników. zdecydowanie fajniejszy jest holmes w galerii mokotów. Odpowiedz Link Zgłoś
fitteur Re: holmes place energy clubs w Arkadii 16.03.10, 17:07 cioccolato_bianco napisała: > mnie się w arkadii nie podoba. jeden z najmniej ciekawych klubów, > jakie widziałam. małe i duszne sale do spinningu i zajęć fitness, > ciasne szatnie, a siłownia wygląda jak wyposażona na > przecenie/promocji bieżni Jeżeli przeszkadza Ci ciasnota, to przejdź się do fitnessparku na warszawiance. Tam sala do fitnessu to po prostu model do naśladowania. Jest ogromna. Jak sala gimnastyczna, ale w kształcie kwadratu. Fantastyczne uczucie. Jest klimatyzacja, a szatnie są bardzo schludne i eleganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meganka Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.11, 07:48 To chyba jakiś żart. Sala na warszawiance jest totalną porażką. Mała, rzeczywiście kwadrat, ale otoczony sprzętem do ćwiczeń, przez co człowiek czuje się jak małpa w cyrku. BEZNADZIEJA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alan W. Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 21:15 Mnie się podoba, czysto, dobry sprzęt, usmiechnięte od ucha do ucha Panie recepcjonistki zawsze namówią mnie na cud produkt. Jest porządnie, ale bez luxu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osoba rezygnująca Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.home.aster.pl 04.11.11, 03:00 Witam, w Holems Place wszystko wyglada kolorowo w momencie podpisania umowy. Znizki na pierwsze 6 miesiecy i inne 'teasery'. W momencie zerwania umowy - np w przypadku zmiany miejsca zamieszkania - informacja udzielona przy podpisaniu umowy - 'nie ma problemu, wystarczy przyniesc dokument zaswiadczajacy przeniesienie'. W realu - doplata 50% wartoswci znizek w pierwszych 6 miesiacach (o tym sie nie owi przy podpisaniu umowy). Tzw. konsultanci to typowi sprzedawcy wyrabiajacy norme sprzedezy i dazacy do zwieszenia prowizji wynikajacej z ilosci osob, ktore dolaczaja do klubu. POLECAM INNYM PRZENIESIENIE SIE DO INNYCH KLUBOW, ROWNIEZ DROZDSZYCH), GDZIE PODEJSCIE DO UCZESTNIKOW SILOWNI JEST MNIEJ FINANSOWE A BARDZIEJ SPORTOWE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.home.aster.pl 04.11.11, 03:02 Witam, w Holems Place wszystko wyglada kolorowo w momencie podpisania umowy. Znizki na pierwsze 6 miesiecy i inne 'teasery'. W momencie zerwania umowy - np w przypadku zmiany miejsca zamieszkania - informacja udzielona przy podpisaniu umowy - 'nie ma problemu, wystarczy przyniesc dokument zaswiadczajacy przeniesienie'. W realu - doplata 50% wartoswci znizek w pierwszych 6 miesiacach (o tym sie nie owi przy podpisaniu umowy). Tzw. konsultanci to typowi sprzedawcy wyrabiajacy norme sprzedezy i dazacy do zwieszenia prowizji wynikajacej z ilosci osob, ktore dolaczaja do klubu. POLECAM INNYM PRZENIESIENIE SIE DO INNYCH KLUBOW, ROWNIEZ DROZDSZYCH), GDZIE PODEJSCIE DO UCZESTNIKOW SILOWNI JEST MNIEJ FINANSOWE A BARDZIEJ SPORTOWE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 23:06 chodziłam do GMokotów, przeniosłam się do Arkadii jak tylko się otworzyła ale mimo, że była nowsza to nie było tam tak przestronnie. Z przeniesieniem były same problemy. Zrezygnowałam jak zaszłam w ciążę i żaden z tych klubów nie miał dla mnie oferty. Nie byli również chętni zawieszeniem członkostwa tak, żebym mogła wrócic do cwiczeń po ciąży. Po prostu wygasło i już. A teraz są chętni znów mnie naciągnąc na kasę.. Prędzej pójdę do Pure'a, chociaż już 3 razy wypełniałam ich formularz w Blue City a nigdy nie zadzwonili ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klubowicz Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.12, 11:49 Uważaj lepiej nim podpiszesz umowę. Zwiążesz się nią na długi okres a zrezygnować jest bardzo trudno. Każdy będzie sCiebie spławiał. Obsługa nie miła, chyba że zapłacisz. Hostessy oszukują, wmawiając klientom, że rezygnacja to tylko formalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haje Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.159.31.99.static.cdpnetia.pl 16.08.12, 13:30 ja własnie miałam zamiar kupic pakiet ale po spotkaniu odechcialo mi sie , co polecasz zatem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.home.aster.pl 10.07.12, 00:12 Ludzie, unikajcie Holmes Place! Ich jedynym celem jest nałapanie frajerów, którzy "do końca życia" będą płacili grube pieniądze, robiąc im ogromne trudności gdy chcą zrezygnować. Umowy maksymalnie niekorzystne dla klientów, obsługa miła tylko przy podpisywaniu umowy, a później płać i płacz... Odpowiedz Link Zgłoś
bonx70 Re: holmes place energy clubs w Arkadii 17.08.12, 00:45 Ja tez przyłączam sie do sceptyków . Trzeba uważać na takie kluby jak holmes placa , niby wszystko ok uśpiona czujność bo przecież do klubu przychodzisz po to żeby wyluzować sie na maxa , przynajmniej na chwile zapomniec pracy , oplatach itp … ale nie tu . Człowieku czytaj umowy bo w HP sporządzone są w sposób lichwiarski tak żebys nie zrezygnował z umowy i zeby automatycznie przeszła na kolejne 12 misiecy . Oczywiscie zgodnie z punktem 5 regulaminu umowa moze byc wypowiedziana nie później niż 90dni i klub musi zostac poinformowany UWAGA !! listem poleconym . KTO PAMIETA ZE NIE PÓŹNIEJ NIZ 90 DNI PRZED KONCEM TRWANIA UMOWY MUSI WYSŁAĆ LIST POLECONY . No niech ktos powie ze to nie jest specjalnie zeby złapac jelenia na kolejne miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony / Arkadia Re: holmes place energy clubs w Arkadii - masakra! IP: *.home.aster.pl 10.11.12, 10:34 Trzymaj się z dala od tych naciągaczy i oszustów! Miło jest tylko przy podpisywaniu umowy, z której później trudno zrezygnować. Gdy już cię złapią na wykupienie abonamentu, to mają cię w d***, i usmiechają sie do kolejnych jeleni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły klient Re: holmes place energy clubs w Arkadii - masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 10:30 Niezrażony w większości negatywnymi komentarzami w Internecie postanowiłem przetestować to miejsce. Pierwszy kontakt telefoniczny bardzo rzeczowy i miły. Pani zaprasza, mogę kupić dwutygodniowy karnet, o pardon!, CZŁONKOSTWO (strasznie są przywiązani do tej pseudoklubowej terminologii) na próbę a potem wykupić CZŁONKOSTWO ;) siedmiomiesięczne za 160 zł/mies. płatne co miesiąc albo półroczne, ale za 220 zł/mies. i to płatne z góry za cały okres. Deklaruję wykupienie tego pierwszego. Trening OK, trener bardzo pomocny, wrażenie ogólne zadowalające. Kiedy przyszło do konkretyzacji ustaleń okazało się, że akurat poprzedniego dnia, już po mojej rozmowie z przedstawicielką klubu zmieniły się zasady i cena 160 zł jest nieaktualna, natomiast aktualna to 220! Moja uwaga, że porządna firma przestrzega zawartych ustaleń i złożonych ofert pozostała bez echa. Jak się domyślacie, nie wybieram się tam więcej a potencjalnych klientów uczulam na tego typu praktyki, moim zdaniem nie mające nic wspólnego z uczciwością kupiecką (tak, kiedyś istniało takie pojęcie). No i obowiązkowo czytajcie dokładnie umowę i inne papiery przed podpisaniem - ja do tego etapu nie doszedłem, ale wydaje mi się, że trzeba stosować wobec tej firmy zasadę (mocno) ograniczonego zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
emkalen Re: holmes place energy clubs w Arkadii - masakra 29.01.13, 10:21 Chodze do tego klubu juz prawie 2 lata. Umowa faktycznie jest tak napisana, ze trzeba bardzo uwazac na terminy wypowiedzenia. Sam klub oceniam dobrze, chociaz czesto jest tak, ze kilka sprzetow jest zepsutych ( typu bieżnia), nie są to 'pojedyncze egzemplarze' można zawsze pójść wtedy na inną ( jest ich tam ponad 20), ale jest to po prostu denerwujące. Sauna i zajęcia fitness na + Odpowiedz Link Zgłoś
g0ska Re: holmes place energy clubs w Arkadii 05.04.13, 12:27 czy ktos sie orientuje czy dwuletnia umowe nalezy wypowiedziec czy po 2 latach sama wygasa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.13, 16:52 Czy ktoś wie, dlaczego siłownia w Arkadii jest nieczynna i ile to potrwa? Oczywiście komunikat o "przyczynach technicznych" czytałem. Przez folię w drzwiach zobaczyłem tylko, że brakuje sporego kawałka sufitu podwieszanego, czyżby zalanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.13, 10:08 dach już od dawna ciekł, teraz się zarwał. móiwli w piątek, że ma to potrwać max tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.13, 10:34 Dziękuję za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czlonek klubu holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 15:37 Serdecznie odradzam wszystkim członkostwo w klubie Holmes Place. To banda oszustów nastawiona na wyciągnięcie jak największej kasy od klientów nie ważne jakim sposobem. Prosze wszystko dokladnie czytac, nie wierzyć miłym paniom, które czesto kłamią, mówią tylko tyle ile trzeba, zatajając najważniejsze sprawy i nie ma sie co ich pytać bo wcale nie muszą mówić prawdy (tak było w moim przypadku... Pani z którą podpisywalam umowe oszukała mnie w wielu kwestiach dlatego w dalszym ciągu bujam się z tym popier* klubem) radze serdecznie... wybierzcie inna silownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: She Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 10:53 podpisałam miesiąc temu umowę na rok. wypytywałam Panią o trening personalny. Czy w karnecie OPEN za niego nie trzeba płacić. Pani powiedziała że nie absolutnie, po czym umówiłam się na zajęcia z trenerem personalnym i co? okazało się że jeżeli chcę korzystać z usług trenera muszę wykupić kolejny pakiet treningów personlanych, cena ok: 1200 zł za 10 zajęc... no kpina. zbaraniałam. karnet open jak się okazało siłownia, fitness i sauna to koszt 160 zł m/c. jedyne co mogę polecić, to zajęcia FITNESS - są super. chodzę tam miesiąc i już wiem, że po roku zrezygnuję.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: holmes place energy clubs w Arkadii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.13, 12:06 BANDA OSZUSTÓW... zdecydowanie odradzam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania oszuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.14, 12:54 Klienci Holmes Place Skorosze uważajcie na ten klub gdyż przy wypowiedzeniu umowy flexi nagle pobierają z konta większą kasę, nawet jeśli nie było jeszcze karnetów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Oszuści!!!!! IP: 88.156.226.* 15.05.14, 20:01 Uwaga ten klub to banda oszustów. Moja historia jest prosta. Jak chodzisz jest ok, czasem tylko jesli jest zbyt dużo ludzi na zajęciach fitness i brakuje sprzętu zostajesz wyproszony! Uwaga na rozwiązanie umowy w regulaminie określają 3 miesięczne wypowiedzenie i tylko w specjalnej formie. Nie ustna, nie pisemna, ale na specjalnym forlularzu. Ja złożyłam wypowiedzenie na 4 miesiące przed końcem umowy mailowo, bo tylko jedna Pani która zajmuje się rozwiązaniami nie pracuje w godzinach dogodnych dla klubowicza:) Odpisała umowa rozwiąze się po 3 miesiącach oraz poprosiła o wypełnienie formularza rezygnacji w dowolnym czasie, dla mnie ten czas to był na 88 dni przed końcem umowy i co się stało zostałam poinformowana, że muszę zapłacić za kolejny miesiąc bo formularza nie wypełniłam na czas. Uwaga to są oszuści!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mary-sia19 Re: Oszuści!!!!! 07.08.14, 12:11 Ale itak nie ogarniam po co płacić tyle kasy i wiązać sie na taki długi okres, ja płace w Saturnie 70zl, nie ma problemów, zobowiązań i w każdej chwili mozna sie urwać. Odpowiedz Link Zgłoś