Gość: eve IP: *.pl 22.01.02, 18:35 od jutra przechodzę na dietę składającą się wyłącznie z wody w dużych ilościach ( 4-5 litrów dziennie) i witamin- tzn 1 tabletka centrum na dzień. Podobno efekty widać juz po 2 tygodniach. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bunia Re: WODA + WITAMINY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 12:18 To zakrawa na samobójstwo! Chcesz przeżyć 2 tygodnie na wodzie??? Nie sądzisz chyba, że syntetyczna pigułka - tak jak głosi reklama - dostarcza wszystkich potrzebnym organizmowi witamin?? Odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivien Re: WODA + WITAMINY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 03:28 Gość portalu: eve napisał(a): > od jutra przechodzę na dietę składającą się wyłącznie z wody w dużych ilościach > ( 4-5 litrów dziennie) i witamin- tzn 1 tabletka centrum na dzień. Podobno > efekty widać juz po 2 tygodniach. Co wy na to? W 2 miesiące schudłam w ten sposób 16 kg./nie odchudzałam się, ale miałam coś w rodzaju ataku jadłowstrętu psychicznego/ Nic zupełnie nie jadłam półtora miesiąca - potem udawało mi sie wpychac w siebie sok marchwiowy,pomidorowy i mleko. Osobiście uważam, ze głodówka w trakcie której pijesz wodę, bierzesz witaminy, pijesz soki owocowe, warzywne, a nawet jesz tylko owoce i warzywa, nie spowoduje żadnego spustoszenia, a szybko da efekty. Tyle, ze od elastyczności skóry zależy ile jej po tym schudnięciu będzie wisieć. vivien Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: WODA + WITAMINY 28.01.02, 14:38 > Osobiście uważam, ze głodówka w trakcie której pijesz wodę, bierzesz witaminy, > pijesz soki owocowe, warzywne, a nawet jesz tylko owoce i warzywa, nie spowoduj > e > żadnego spustoszenia, a szybko da efekty. Tyle, ze od elastyczności skóry zależ > y > ile jej po tym schudnięciu będzie wisieć. Niestety, na głodówce organizm zużywa zapasy tego, czego mu nie dostarczamy. Mobilizowany jest krzem, więc anorektycy mają problemy z włosami i paznokciami. Tłuszcz schodzi głównie spod skóry, więc najpierw chudnie twarz (mogą wystąpić worki pod oczami), potem piersi. Z braku białka mięśnie też się kurczą, więc poza tym piersi mogą 'klapnąć'. Słabnie też mięsień sercowy, więc łatwiej się męczymy. No i łatwo wywołać zaburzenia hormonalne - np. zanik miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivien Re: WODA + WITAMINY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 00:49 jogger napisał(a): > > Osobiście uważam, ze głodówka w trakcie której pijesz wodę, bierzesz witam > iny, > > pijesz soki owocowe, warzywne, a nawet jesz tylko owoce i warzywa, nie spo > woduj > > e > > żadnego spustoszenia, a szybko da efekty. Tyle, ze od elastyczności skóry > zależ > > y > > ile jej po tym schudnięciu będzie wisieć. > > Niestety, na głodówce organizm zużywa zapasy tego, czego mu nie dostarczamy. > Mobilizowany jest krzem, więc anorektycy mają problemy z włosami i paznokciami. > > Tłuszcz schodzi głównie spod skóry, więc najpierw chudnie twarz (mogą wystąpić > worki pod oczami), potem piersi. Z braku białka mięśnie też się kurczą, więc po > za > tym piersi mogą 'klapnąć'. Słabnie też mięsień sercowy, więc łatwiej się męczym > y. > No i łatwo wywołać zaburzenia hormonalne - np. zanik miesiączki. > Masz rację. Wszystko to miałam. Zwłaszcza włosy i paznokcie - także całkowite rozregulowanie miesiączki. Ale potem, gdy doszłam do siebie, byłam zadowolona. Bedąc wręcz chuda, mogłam sobie pozwalac na wiele pokarmowych ekscesów i nie mieć wyrzutów sumienia. No i, to już prawie 3 lata temu było, a ja ciągle szczupła jestem... v. Odpowiedz Link Zgłoś