Dodaj do ulubionych

WODA + WITAMINY

IP: *.pl 22.01.02, 18:35
od jutra przechodzę na dietę składającą się wyłącznie z wody w dużych ilościach
( 4-5 litrów dziennie) i witamin- tzn 1 tabletka centrum na dzień. Podobno
efekty widać juz po 2 tygodniach. Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • kwik Re: WODA + WITAMINY 23.01.02, 09:39
      najpierw zrób badania lekarskie
      • Gość: Bunia Re: WODA + WITAMINY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 12:18
        To zakrawa na samobójstwo!
        Chcesz przeżyć 2 tygodnie na wodzie???
        Nie sądzisz chyba, że syntetyczna pigułka - tak jak głosi reklama - dostarcza
        wszystkich potrzebnym organizmowi witamin??
        Odradzam!
    • Gość: vivien Re: WODA + WITAMINY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 03:28
      Gość portalu: eve napisał(a):

> od jutra przechodzę na dietę składającą się wyłącznie z wody w dużych ilościach
      > ( 4-5 litrów dziennie) i witamin- tzn 1 tabletka centrum na dzień. Podobno
      > efekty widać juz po 2 tygodniach. Co wy na to?

W 2 miesiące schudłam w ten sposób 16 kg./nie odchudzałam się, ale miałam coś w
      rodzaju ataku jadłowstrętu psychicznego/
      Nic zupełnie nie jadłam półtora miesiąca - potem udawało mi sie wpychac w siebie
      sok marchwiowy,pomidorowy i mleko.
      Osobiście uważam, ze głodówka w trakcie której pijesz wodę, bierzesz witaminy,
      pijesz soki owocowe, warzywne, a nawet jesz tylko owoce i warzywa, nie spowoduje
      żadnego spustoszenia, a szybko da efekty. Tyle, ze od elastyczności skóry zależy
      ile jej po tym schudnięciu będzie wisieć.
      vivien
      • jogger Re: WODA + WITAMINY 28.01.02, 14:38
        > Osobiście uważam, ze głodówka w trakcie której pijesz wodę, bierzesz witaminy,
        > pijesz soki owocowe, warzywne, a nawet jesz tylko owoce i warzywa, nie spowoduj
        > e
        > żadnego spustoszenia, a szybko da efekty. Tyle, ze od elastyczności skóry zależ
        > y
        > ile jej po tym schudnięciu będzie wisieć.

Niestety, na głodówce organizm zużywa zapasy tego, czego mu nie dostarczamy.
        Mobilizowany jest krzem, więc anorektycy mają problemy z włosami i paznokciami.
        Tłuszcz schodzi głównie spod skóry, więc najpierw chudnie twarz (mogą wystąpić
        worki pod oczami), potem piersi. Z braku białka mięśnie też się kurczą, więc poza
        tym piersi mogą 'klapnąć'. Słabnie też mięsień sercowy, więc łatwiej się męczymy.
        No i łatwo wywołać zaburzenia hormonalne - np. zanik miesiączki.

• Gość: vivien Re: WODA + WITAMINY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 00:49
          jogger napisał(a):

> > Osobiście uważam, ze głodówka w trakcie której pijesz wodę, bierzesz witam
          > iny,
          > > pijesz soki owocowe, warzywne, a nawet jesz tylko owoce i warzywa, nie spo
          > woduj
          > > e
          > > żadnego spustoszenia, a szybko da efekty. Tyle, ze od elastyczności skóry
          > zależ
          > > y
          > > ile jej po tym schudnięciu będzie wisieć.
          >
          > Niestety, na głodówce organizm zużywa zapasy tego, czego mu nie dostarczamy.
          > Mobilizowany jest krzem, więc anorektycy mają problemy z włosami i paznokciami.
          >
          > Tłuszcz schodzi głównie spod skóry, więc najpierw chudnie twarz (mogą wystąpić
          > worki pod oczami), potem piersi. Z braku białka mięśnie też się kurczą, więc po
          > za
          > tym piersi mogą 'klapnąć'. Słabnie też mięsień sercowy, więc łatwiej się męczym
          > y.
          > No i łatwo wywołać zaburzenia hormonalne - np. zanik miesiączki.
          >

Masz rację. Wszystko to miałam. Zwłaszcza włosy i paznokcie - także całkowite
          rozregulowanie miesiączki. Ale potem, gdy doszłam do siebie, byłam zadowolona.
          Bedąc wręcz chuda, mogłam sobie pozwalac na wiele pokarmowych ekscesów i nie mieć
          wyrzutów sumienia. No i, to już prawie 3 lata temu było, a ja ciągle szczupła
          jestem...
          v.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka