Dodaj do ulubionych

Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI!

07.01.07, 00:02
Bora, przede wszystkim zdrowia no i wszystkiego co sobie zyczysz!
Mysle, ze do nas od czasu do czasu zajrzysz!
My Cie kochamy, wiesz o tym!
Obserwuj wątek
    • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 10:44
      Wszyskigo nojlepszego. Szczyns´cio zdrowio, a reszta to sie jusz sama przikulo.

schlesien.nwgw.de/Sto_lat_KLAUDIA_CHWOLKA.mp3
      • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 11:24
        Jak o gyburtstagu goutka
        To pasuje tysz dac´ kwioutka
        Moom sam jedyn ze zegroodki
        Kery rozweselo wszyske smutki

Zdrowio, szczescio, pomys´lnosci.
        Na fajerze mocka gos´ci
        Miyuych dni, ciekawych wrarzyn´
        i spelnienio wszyskich marzyn´.

schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=0
        • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 13:41
          schlesien.nwgw.de/mp/Po_naszymu/JO_CI_PSZAJA_A_TY_MIE.mp3
          • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 13:50
            schlesien.nwgw.de/mp/Po_naszymu/PO_CO_CI_NUDELKULA.mp3
            • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 13:56
              schlesien.nwgw.de/mp/Po_naszymu/SLOONSKO_PLECIOONKA.mp3
              • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 13:59
                schlesien.nwgw.de/mp/Po_naszymu/UO_TY_PIERONIE.mp3
                • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 14:01
                  schlesien.nwgw.de/mp/Po_naszymu/WODZIONKA.mp3
                  • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 14:54
                    schlesien.nwgw.de/mp/Po_naszymu/OPA_RAP.mp3
                    • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 15:00
                      schlesien.nwgw.de/mp/Po_naszymu/LYKARSTWO_NA_WSZYSTKO.mp3
                      • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 15:04
                        schlesien.nwgw.de/mp/Po_naszymu/BO_SPASNE_DZIOUSZKI_PIYKNE_SOM.mp3
                        • szwager_z_laband Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 15:06
                          a mosz to "czorno miaua"?

:)
                          • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 15:08
                            schlesien.nwgw.de/mp/Po_naszymu/CHOPOM_NA_ZUOSC.mp3
                            • szwager_z_laband Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 15:12
                              "Fest czorno dzioucha " a spiywo to Eugyniusz Kluczniok ;)
                              • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 17:25
                                schlesien.nwgw.de/mp/Marina.mp3
                                • ballest Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 17:56
                                  Dziynki Hanys, ale balnga robisz do Bory!
                                  • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 20:34
                                    schlesien.nwgw.de/mp/Cala%20spiewa.mp3
    • borasca0107 Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 17:56
      ballest napisał:

> Bora, przede wszystkim zdrowia no i wszystkiego co sobie zyczysz!
      > Mysle, ze do nas od czasu do czasu zajrzysz!
      > My Cie kochamy, wiesz o tym!

hehehehehe... tak sobie mysle, ze po taaaaaaaaakich hucznych urodzinach u Was
      chyba naprawde uwierze, ze mnie moze rzeczywiscie jednak nie nienawidzicie tak
      bardzo ;PP

qrcze... nawet sobie nie wyobrazacie jak mi milo zaraz po przebudzeniu wpasc na
      taka impreze tutaj :D ---
      • szwager_z_laband Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 20:40
        ty to mosz spanie:))))

;)
        • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 20:54
          schlesien.nwgw.de/mp/Kapela_J_Poloka/O_spiewajooncych_troombkach.mp3
          • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 21:00
            schlesien.nwgw.de/mp/Kapela_J_Poloka/O_szouoomie.mp3
            • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 21:02
              schlesien.nwgw.de/mp/Kapela_J_Poloka/O_zachodzooncym_suooneczku.mp3
              • hanys_hans Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 07.01.07, 21:07
                schlesien.nwgw.de/mp/Kapela_J_Poloka/O_rzoonie.mp3
        • borasca0107 Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 08.01.07, 16:02
          szwager_z_laband napisał:

> ty to mosz spanie:))))
          >
          > ;)

:)))

ano mam melodie - szczegolnie w zime wpadam w hibernacje... zupelnie jak
          niedzwiedzie ;P
          • ballest Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 08.01.07, 18:57
            ;) a jak tam Bora, a kedy sie juzas na niedzwiedzie wybierosz!
            Potrzebujesz kogos z flintom?
            • borasca0107 Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 10.01.07, 06:40
              ballest napisał:

> ;) a jak tam Bora, a kedy sie juzas na niedzwiedzie wybierosz!
              > Potrzebujesz kogos z flintom?

:)))

zarty zartami, ale na niedzwiedziach bylam dwa razy tej zimy ;P - ale nie dla
              przyjemnosci tylko w interesach:( - teraz tez sie wybieram w tym miesiacu,
              jesli jakas wieksza zamiec sniezna nie zawieje okolic - flinta jak najbardziej
              by sie przydala -
              • szwager_z_laband Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 10.01.07, 07:01
                to TZy na nydzwiedzia ino we zima sie richtujesz?

jo tam niydzwiedzi niy powazom:)))))))
                • szwager_z_laband ps 10.01.07, 07:03
                  na wiosna niydzwiedzie raczyj som niy na tapecie;)
                  • ballest Bora, jou tera ze stolka zleciou! 10.01.07, 10:04
                    Jou zazartowou z tym niedzwiedziem, a ty richtig chodzisz na niedzwiadki?
                    Tys je dlo mnie Baba=Chlop?
                    Tys je richtig odwaznou i to pieronowo!
                    • borasca0107 Re: Bora, jou tera ze stolka zleciou! 10.01.07, 16:21
                      ballest napisał:

> Jou zazartowou z tym niedzwiedziem, a ty richtig chodzisz na niedzwiadki?

Ty sobie mozesz zartowac, a ja nie? grrrr :)

Chce kupic jakis przyzwoity kawaleczek lasu w dziczy,
                      wiec jak ciekawa oferta sie trafia to jade ogladac -
                      przeciez nie bede terenu ogladac tylko z drogi, wiec wlaze
                      dalej - do tej pory to sie tylko napatoczylam na trzy piekne, wielkie
                      jelenie, dzieki bogu...jak dotad po niedzwiedziach ani sladu, ale gdy gdzies
                      jakies galezie pekaja to nie powiem - bez ogladania sie za siebie mam ochote
                      rwac kapcie, ze hej :)))

> Tys je richtig odwaznou i to pieronowo!

gdybym byla odwazna i to pieronowo to nie bylabym siwa :P
                      • szwager_z_laband Re: Bora, jou tera ze stolka zleciou! 10.01.07, 17:15
                        znaczy szukosz jelynia!

;)
                      • ballest Re: Bora, jou tera ze stolka zleciou! 10.01.07, 18:53
                        Bora, nie zartujesz Ty?
                        Chcesz naprawde kawalek sziemi kupic?
                        To ci sie naprawde powiodlo
                        1. moze zawodowo robisz to o czym marzylas i zarabiasz miliony
                        2. Wygralas w lotku
                        3. albo znalazlaz Jelenia

Napisz skad ta mozliwosc realizacji Twoich marzen!
                        • borasca0107 Re: Bora, jou tera ze stolka zleciou! 10.01.07, 20:14
                          ballest napisał:

> Bora, nie zartujesz Ty?

ale widze, ze Ty sobie teraz ze mnie zarty stroisz.

> Chcesz naprawde kawalek sziemi kupic?

napisalam kawalek ziemii, a nie pol panstwa

> To ci sie naprawde powiodlo

no przeciez pisze wyraznie, abys sobie ze mnie zartow nie stroil.. grr

> 1. moze zawodowo robisz to o czym marzylas i zarabiasz miliony

a Ty dalej swoje - jedyne co mam w nadmiarze to tylko glupie pomysly, ktore
                          czasami gdy sie zaczynam nudzic - wprowadzam ruch ... grrr

> 2. Wygralas w lotku

dlaczego zaraz - wygralam? Czyli wniosek z tego, ze wedlug Ciebie kobiety
                          nadaja sie tylko do garow, prania i sprzatania? :)

> 3. albo znalazlaz Jelenia

jelynie, psze pana, to mam - zeby to delikatnie powiedziec - w glebokim
                          powazaniu... bo przewaznie maja krzywy pysk i lewe wszystkie cztery kopyta :P

> Napisz skad ta mozliwosc realizacji Twoich marzen!

tez pytania zadajesz - jak to skad? przeciez mieszkam i pracuje w normalnym
                          kraju....w ktorym nie trzeba krasc, czy szukac jelenia, aby spelniac swoje
                          marzenia ... GRRRR
                          • szwager_z_laband Re: Bora, jou tera ze stolka zleciou! 10.01.07, 20:21
                            ta koncowka je czyms co je richtik wazne -
                            • ballest Re: Bora, jou tera ze stolka zleciou! 10.01.07, 21:07
                              No to tera napisz w jakim stanie kupujesz ta ziemia i wiela ji chcesz kupic!
                              Jou typujam na Manitoba, ale moze Ontario bo najblizej, no byc moze Quebec?
                              Nie robiam tera zartow, naprawde!
                              -----
                              Jou znom dobrego siongorza czytej drwala, przjydam z niym i pomozymy ci z
                              Twojego lasu Sahara zrobic!
                              • borasca0107 Re: Bora, jou tera ze stolka zleciou! 11.01.07, 15:56
                                ballest napisał:

> No to tera napisz w jakim stanie

tylko nie w stanie, tylko nie w stanie... w Kanadzie mamy prowincje ;P

> kupujesz ta ziemia i wiela ji chcesz kupic!

w Ontario - jest tutaj taki wielki panstwowy kawal przyrody, ktory nazywa sie
                                Algonquin Provincial Park - i szukam wlasnie czegos jak najblizej tego parku -
                                a jakie duze? Nie o wielkosc ziemii mi chodzi tylko o rozmiar i ilosc drzew na
                                takim kawalku. Musi mi takich wystarczyc na zbudowanie jakiegos drewnianego
                                szalasu. Przeciez nie bede potem dodatkowo placic i ciagnac drzewa do lasu;) -
                                ale jak na razie to tylko widzialam tereny z krzakami, z ktorych co najwyzej
                                mozna jakies kosze wyplatac :))

> Nie robiam tera zartow, naprawde!

:))))

> Jou znom dobrego siongorza czytej drwala, przjydam z niym i pomozymy ci z
                                > Twojego lasu Sahara zrobic!

hehehehe... trzymam za slowo! :)
                                • ballest Re: Bora, jou tera ze stolka zleciou! 11.01.07, 16:10
                                  Dziynki za wyjasnienie a jeszcze wiecej za ZAPROSZENIE!!

Przyjadam z Mankiem!

Bora, moj Kolega Manek K. bou juz roz w Canadzie drwalem, jak tam zawitou do
                                  lasu a uon takou tyka je, czytej smukly, to se go te kanadyjskie siongorze
                                  wysmioli, ale uon im pedziou, ze to drzewo co uoni scinajom pol godziny to uon
                                  je zetnie za 20 minut!
                                  No to dali mu ta pila i ku zdziwieniu wszystkich Manek je scion za 10 minut!
                                  wtedy wszyscy sie go zaczeli wypytywac skad on sie tam do Canady przykulnou,
                                  On na to - z Sahary
                                  co ze Sahary, przeciez tam nie ma wcale drzew
                                  Manek uodpedziou!
                                  TERAZ TO JUZ TAM ICH NIE MA!

• borasca0107 Re: Bora, jou tera ze stolka zleciou! 11.01.07, 15:34

> ta koncowka je czyms co je richtik wazne -

:))

to ja sie teraz zaczynam zastanawiac jak to jest w Niemczech
                              skoro Ballest takie wielkie halo robi o kawalek ziemii ;P

:))
                              • ballest Re: Bora, jou tera ze stolka zleciou! 11.01.07, 16:02
                                Bora w Niemczech ziemia je bardzo drogou, jou za 1m² kolo 500€ placiou!
                                tera nie wiem, ile kosztuje 1m² lasu, ale licze, ze tysz kolo 10 €

Nie napisalas, w jakim stanie kupujesz ten las?
                                • szwager_z_laband Re: Bora, jou tera ze stolka zleciou! 11.01.07, 16:24
                                  prawie do mie dzwoniyli ze Kouobrzegu - tam cyny ziymi ostatnio podobno poszuy
                                  na wiyrch!
                                  • borasca0107 Re: Bora, jou tera ze stolka zleciou! 11.01.07, 17:16
                                    hehehehehe...dobre z ta sahara :))) no i juz sie ciesze na mysl o mojej
                                    saharze :D

troche pozniej przesle Wam linki to sobie porownacie ceny - musze tez
                                    przeliczyc 'acres' na hektary, bo nie mam pojecia ile to jest:)
                                    • ballest Re: Bora, jou tera ze stolka zleciou! 11.01.07, 18:57
                                      A Ty to zaraz Hektarami kupujesz, fajnie, Bora jou to kupujam yno metrami
                                      kwadratowami.

Laband, ja, to sztimuje, ceny gruntu poszly uokropnie do gory w Polsce,
                                    • ballest Re: Bora, jou tera ze stolka zleciou! 12.01.07, 19:23
                                      Czekomy na te ceny, Bora!
                • borasca0107 Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 10.01.07, 16:05

> to TZy na nydzwiedzia ino we zima sie richtujesz?

pewnie :))))

no nie - latem to ja sie tak tylko regularnie boje w lesie:) - miski wyspane,
                  nakarmione, nie zestresowane, wiec i nie nerwowe, chodza wlasnymi sciezkami...
                  ale w taka wiosenna zime jaka tu do wczoraj mielismy to mam oczy dookola glowy
                  i potrojnie telepie sie ze strachu jak pomysle, ze moglabym sie napatoczyc na
                  takiego wybudzonego ze snu zimowego - tak jakos wyobraznia dziko mi po moim
                  pustym kaczanie dudni wtedy:))))

> jo tam niydzwiedzi niy powazom:)))))))

:)))))))
                  • szwager_z_laband Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 10.01.07, 17:18
                    cos mi sie zdo ze pryndzyj tego sam przitrefisz;)

afm.infinit.net/chro/inex/bigfoot.jpg
                    • rita100 Re: Wszystkiego najlepszego do naszy BORASCI! 11.01.07, 19:31
                      Bardzo się cieszę ......naprawde

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka