Dodaj do ulubionych

Jaka to melodia..;)

09.11.09, 08:09
Potocznie meloman to czlowiek znający jak i lubiący muzykę.Niemniej defininicja ta podlegała i podlega z biegiem czasu różnym wpływom i modyfikacjom.
Po wielu dociekaniach ustaliłem,iż najbardziej odpowiednie określenie zamyka się w stwierdzeniu,że meloman to meżczyzna,który gdy słyszy spiew damy kąpiącej się łazience, do dziurki od klucza przystawia ucho..;))
Obserwuj wątek
    • Gość: Lucy.............. Re: Jaka to melodia..;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 08:49
      nawet gdy Dama spiewa po niemiecku, wiem
      • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 08:55
        muzyka jest ponadczasowa i nie zna granic..więc problemu nie ma.
        a nad Pięknym modrym Dunajem wcale nie musi być piękniej niż nad Wisłą;D
        • Gość: Lucy.............. Re: Jaka to melodia..;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 09:10
          nawet nie zastanawialam sie jak tam jest, szczerze mowiac :)
          • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:15
            Gość portalu: Lucy.............. napisał(a):

> nawet nie zastanawialam sie jak tam jest, szczerze mowiac :)
            -
            tam ..to gdzie?...tutaj czy tam.DDDDDDD
            • Gość: Lucy.............. Re: Jaka to melodia..;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 09:23
              ojej tu to tam gdzie jestem, tam to tam gdzie mnie nie ma, jasne? ;)
              • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:27
                będzie Pani jak każesz;D
                • Gość: Lucy.............. Re: Jaka to melodia..;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 09:33

o potoku,
                  czyli wodzie, rzekach, bez wielorybow ale za to z wiankami :))

www.youtube.com/watch?v=HC1x7ZMifk8
                  • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:38
                    oj taka pioseneczka więcej do płaczu..;)
                    dla Janosika;DDDDDDD
                    • Gość: Lucy.............. Re: Jaka to melodia..;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 09:42
                      slow to ja nie slucham jak mi sie nie podbaja, tylko melodie a ta
                      skoczna....no no, bo ja widze, ze Ty Vestku cos podejrzanie radosny
                      jestes, czyzbys sie gazu rozweselajacego nawachal? :)
                      • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:46
                        gaz sie zle kojarzy..podobno grzybki są trendy.DDDDDDDDDDDDDDDD
        • emoflegmo Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:10
          veest napisał:

> muzyka jest ponadczasowa i nie zna granic..więc problemu nie ma.
          > a nad Pięknym modrym Dunajem wcale nie musi być piękniej niż nad Wisłą;D

www.youtube.com/watch?v=SCvdZzNsO9I
          • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:15
            emoflegmo napisała:

> veest napisał:
            >
            > > muzyka jest ponadczasowa i nie zna granic..więc problemu nie ma.
            > > a nad Pięknym modrym Dunajem wcale nie musi być piękniej niż nad Wisłą;D
            >
            > www.youtube.com/watch?v=SCvdZzNsO9I
            -
            rozumiem.ze sam to grasz;DDDDDDDD
            • emoflegmo Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:21
              veest napisał:

> emoflegmo napisała:
              >
              > > veest napisał:
              > >
              > > > muzyka jest ponadczasowa i nie zna granic..więc problemu nie ma.
              > > > a nad Pięknym modrym Dunajem wcale nie musi być piękniej niż nad Wi
              > słą;D
              > >
              > > www.youtube.com/watch?v=SCvdZzNsO9I
              > -
              > rozumiem.ze sam to grasz;DDDDDDDD
              >
              jeszcze ci zaśpiewam :D

www.youtube.com/watch?v=95hWx94yXn4
              • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:27
                Ech...Hulewicz legenda polskiej piosenki..lata 60 -te;)
                Pioseneczki miał lekkie,łatwe i przyjemne.
                A prawdę mowiąc - nie wiedziałem ze w Wiśle są wieloryby...czlowiek uczy się całe zycie jak widac;P
                • emoflegmo Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:32
                  veest napisał:

> Ech...Hulewicz legenda polskiej piosenki..lata 60 -te;)
                  > Pioseneczki miał lekkie,łatwe i przyjemne.
                  > A prawdę mowiąc - nie wiedziałem ze w Wiśle są wieloryby...czlowiek uczy się ca
                  > łe zycie jak widac;P

Wisła płynęła, płynie i będzie płynęła.....a co do wielorybów to ich zdolności
                  adaptacyjne do wszelkich warunków są znane :)

www.youtube.com/watch?v=BxNUvXhiBao
                  • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:35
                    ech...atmosfera w rodzaju - wsi beztroska,wsi spokojna.;)
                    Ad rem - i tu masz rację z tą Wisłą...jest - mam do niej z 2 km;DD
                    • emoflegmo Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:49
                      veest napisał:

> ech...atmosfera w rodzaju - wsi beztroska,wsi spokojna.;)
                      > Ad rem - i tu masz rację z tą Wisłą...jest - mam do niej z 2 km;DD
                      >
                      Niech na całym świecie wojna, byle polska wieś zaciszna, byle polska wieś
                      spokojna....

• veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:53
                        W rzeczy samej. Latem byłem w terenie wiejskim..ze tak powiem - na wschód od Edenu. Wierzyć mi się nie chciało -ale były tam 3 programy TV i to często nie działające jak piorun pierdyknął.;) Wprost sielanka.DDDDDD
                  • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:40
                    atmosfera sielankowa...w rodzaju wsi spokojna....wsi uboga;)
                    Czyli na swojską nutę..
                    • veest sory 09.11.09, 09:41
                      pierwszy wpis z 9,35 nie pojawiał się 5 minut..myslałem ze zaginął wsród układów scalonych.DDDDDDDDDDD
                      • emoflegmo Re: sory 09.11.09, 09:43
                        veest napisał:

> pierwszy wpis z 9,35 nie pojawiał się 5 minut..myslałem ze zaginął wsród układó
                        > w scalonych.DDDDDDDDDDD

Jak wiadomo w przyrodzie nic nie ginie tylko zmienia właściciela :)
                        • veest Re: sory 09.11.09, 09:45
                          cenzura powinna być szybsza;DDDDDDDDD
                          • emoflegmo Re: sory 09.11.09, 09:54
                            veest napisał:

> cenzura powinna być szybsza;DDDDDDDDD

Przy tej angielskiej pogodzie nawet cenzura zwalnia :)

• veest Re: sory 09.11.09, 09:55
                              cza im upomnienie dać;))) wygląda jakbysmy się jąkali..DDDDDDDD
                              • emoflegmo Re: sory 09.11.09, 10:04
                                veest napisał:

> cza im upomnienie dać;))) wygląda jakbysmy się jąkali..DDDDDDDD

trza więcej śpiewać :) wtedy jąkanie zanika..
                                • veest Re: sory 09.11.09, 10:06
                                  U la la la.DDDDDDDDDDD
                                  chociaż pewien autorytet powiedział..spiewać kazdy moze;D
                                  • emoflegmo Re: sory 09.11.09, 10:09
                                    veest napisał:

> U la la la.DDDDDDDDDDD
                                    > chociaż pewien autorytet powiedział..spiewać kazdy moze;D

usta milczą, dusza śpiewa :)
                                    • veest Re: sory 09.11.09, 10:11
                                      dusza..to brzmi dumnie..miewają ją ludzie dosponujący uczuciami wyższymi- tak mnie nauczano kiedys;D
                                      • emoflegmo Re: sory 09.11.09, 10:15
                                        veest napisał:

> dusza..to brzmi dumnie..miewają ją ludzie dosponujący uczuciami wyższymi- tak m
                                        > nie nauczano kiedys;D

Nie wszystko czego kiedyś nauczali jest zgodne z prawdą, świat idzie naprzód,
                                        jedne teorie wypierają drugie, ja wierzę w duszę wszelkiego stworzenia i w duszę
                                        natury :)
                    • emoflegmo Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:52
                      veest napisał:

> atmosfera sielankowa...w rodzaju wsi spokojna....wsi uboga;)
                      > Czyli na swojską nutę..

sielska nutka :)

www.youtube.com/watch?v=1mjkmx_G6eI
                      • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:53
                        Odpowiadam w ciemno...pewnie Ciechowski'DDDDDDDD
                        • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 09:56
                          ech...mozna się rozmarzyć..;DDDDD Nie trafiłem ..prawdę mowiąc nie znam tego zespolu;DDDDDDDDDDDD
                          • emoflegmo Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 10:13
                            veest napisał:

> ech...mozna się rozmarzyć..;DDDDD Nie trafiłem ..prawdę mowiąc nie znam tego z
                            > espolu;DDDDDDDDDDDD

jak marzyć to na całego...

www.youtube.com/watch?v=_49f4Gdaoj8
                            • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 10:16
                              Pewnie ..z kamykiem zielonym;DDD
                              Nie zmienia to faktu ze p. Zytkowiak była ładną kobieta;)
                              • emoflegmo Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 10:21
                                veest napisał:

> Pewnie ..z kamykiem zielonym;DDD
                                > Nie zmienia to faktu ze p. Zytkowiak była ładną kobieta;)

bez kamyka zielonego się nie podróżuje...jest nieodzowny :)
                                • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 10:26
                                  i pociągu byle jakiego..a takich jest mnóstwo;DDDDDDDDDD

www.youtube.com/watch?v=oOOGplwf0Dk&feature=PlayList&p=67F6E8C0F459BD3D&playnext=1&playnext_from=PL&index=34
                                  • emoflegmo Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 10:33
                                    veest napisał:

> i pociągu byle jakiego..a takich jest mnóstwo;DDDDDDDDDD
                                    >
                                    > www.youtube.com/watch?v=oOOGplwf0Dk&feature=PlayList&p=67F6E8C0F459BD3D&playnext=1&playnext_from=PL&index=34

nie ważne do jakiego, ważna jest stacja na której wsiadasz :)
                                    • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 10:38

• veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 10:39
                                        www.youtube.com/watch?v=yWbp4ehf7QY
                                        • emoflegmo Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 10:48
                                          www.youtube.com/watch?v=KrSVzY1mthc
                            • Gość: viviene Re: Jaka to melodia..;) IP: 212.59.248.* 09.11.09, 10:23
                              niesamowite! :)))
                              spiewałam to chyba ze 100 lat temu..
                              zupełnie zapomniałam o tej piosence, niesamowite,cudne.. :))
                              • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 10:28
                                miło Panią widziec;D
                                • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 10:31
                                  www.youtube.com/watch?v=0tMnUGw4ygA
                                  • Gość: Viviene Re: Jaka to melodia..;) IP: 212.59.248.* 09.11.09, 10:45
                                    Witaj Veest:)
                                    no to mam dziś za swoje:) i nie wiem czy płakać czy smiać się ale
                                    wzrusza z cała pewnościa :))
                                    moge tylko podziękować :))
                                    • addagio Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 10:50
                                      Gość portalu: Viviene napisał(a):

> Witaj Veest:)
                                      > no to mam dziś za swoje:) i nie wiem czy płakać czy smiać się ale
                                      > wzrusza z cała pewnościa :))
                                      > moge tylko podziękować :))

Zawsze lepiej się śmiać niż płakać :))
                                      • Gość: Viviene Re: Jaka to melodia..;) IP: 212.59.248.* 09.11.09, 10:52
                                        zdecydowanie Addagio,zdecydowanie :)
                                        tyko u mnie serduszko zawsze w inna strone niż bym chciała :)
                                        • addagio Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 10:57

> zdecydowanie Addagio,zdecydowanie :)
                                          > tyko u mnie serduszko zawsze w inna strone niż bym chciała :)

Wiadomo, że serce nie sługa i pana nie słucha, chyba musisz się pogodzić z tą
                                          inną stroną, bo raczej kierować się nim nie da :)
                                          • Gość: Viviene Re: Jaka to melodia..;) IP: 212.59.248.* 09.11.09, 11:08
                                            Wiadomo, że serce nie sługa i pana nie słucha, chyba musisz się
                                            pogodzić z tą
                                            inną stroną, bo raczej kierować się nim nie da :)

albo zaniechać i czekac na trzesienie ziemi:)))
                                            taak,inna strona:)) zaraz przypomina mi sie ten dowcip o
                                            rycerz,który jechał,jechał na swym koniu az znalazł sie na rozdrożu -
                                            i co poczać,w kóra strone jechać?? :)))
                                            • addagio Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 11:15

> Wiadomo, że serce nie sługa i pana nie słucha, chyba musisz się
                                              > pogodzić z tą
                                              > inną stroną, bo raczej kierować się nim nie da :)
                                              >
                                              > albo zaniechać i czekac na trzesienie ziemi:)))
                                              > taak,inna strona:)) zaraz przypomina mi sie ten dowcip o
                                              > rycerz,który jechał,jechał na swym koniu az znalazł sie na rozdrożu -
                                              > i co poczać,w kóra strone jechać?? :)))

I tak stał ten nieszczęsny rycerz, nie mogąc się zdecydować w którą stronę
                                              ruszyć, aż koń mu zdechł, miecz zardzewiał a on sam się w proch rozsypał ? :))

Nie znam tej bajki więc tylko sobie konfabuluję puentę :)))
                                              • Gość: Viviene Re: Jaka to melodia..;) IP: 212.59.248.* 09.11.09, 11:31
                                                tak własnie moze sie stac! :)
                                                jedno wielkie nic ale póki co..:)
                                                • addagio Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 11:34

> tak własnie moze sie stac! :)
                                                  > jedno wielkie nic ale póki co..:)

to chyba nie była bajka o rycerzu zwanym " Zakuta Pała " ?
                                                  Coś mi się gdzieś o uszy obiło :)))
                                                  • frommm Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 11:36
                                                    addagio napisał:

> Gość portalu: Viviene napisał(a):
                                                    >
                                                    > > tak własnie moze sie stac! :)
                                                    > > jedno wielkie nic ale póki co..:)
                                                    >
                                                    > to chyba nie była bajka o rycerzu zwanym " Zakuta Pała " ?
                                                    > Coś mi się gdzieś o uszy obiło :)))

Nie wystarczy słyszeć, że dzwony biją , trzeba jeszcze wiedzieć do którego
                                                    kościoła iść na mszę :)))
                                                  • Gość: Viviene Re: Jaka to melodia..;) IP: 212.59.248.* 09.11.09, 11:53
                                                    Zelazny rycerz z zakuta pała i niewzruszonym sercem..
                                                    nie nie nie ,to chyba bardziej dramatyczna wersja choc ja sama
                                                    wolałabym miec te wszystkie cechy tego rycerza:))
                              • emoflegmo Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 10:32
                                Gość portalu: viviene napisał(a):

> niesamowite! :)))
                                > spiewałam to chyba ze 100 lat temu..
                                > zupełnie zapomniałam o tej piosence, niesamowite,cudne.. :))

bo są piosenki niezapomniane nawet po 100 latach... :)

www.youtube.com/watch?v=5XXQT8Tlfkw
                                • Gość: Viviene Re: Jaka to melodia..;) IP: 212.59.248.* 09.11.09, 10:49
                                  :)))
                                  wszystko się zgadza :)
                                  a to dzis mam mieć taki dzien,żeby achom i echom konca nie było?
                                  no no no ,nie spodziewałam się :))
                                  • addagio Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 10:55

> :)))
                                    > wszystko się zgadza :)
                                    > a to dzis mam mieć taki dzien,żeby achom i echom konca nie było?
                                    > no no no ,nie spodziewałam się :))

Najważniejsze to wstać właściwą nogą, nie każdy poniedziałek taki zły bywa jak
                                    mówią :)
                                    • Gość: Viviene Re: Jaka to melodia..;) IP: 212.59.248.* 09.11.09, 10:59
                                      najpierw sprawdze czy mam 2 nogi..:)
                                      ale,kazdy dzien jest dobry,moze wystarczy bysmy chcieli,żeby był :))
                                      • addagio Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 11:00

> najpierw sprawdze czy mam 2 nogi..:)
                                        > ale,kazdy dzien jest dobry,moze wystarczy bysmy chcieli,żeby był :))

No, chcenie to podstawa wszelkiego działania, bez tego ani rusz :))
                                        • Gość: Viviene Re: Jaka to melodia..;) IP: 212.59.248.* 09.11.09, 11:02
                                          No niby tak:)
                                          ale jak sie ma do tego : "chcieć a móc " ??
                                          • addagio Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 11:06

> No niby tak:)
                                            > ale jak sie ma do tego : "chcieć a móc " ??

Chcieć to móc ! Podobno banał ale wiele banałów jest prawdziwych :))

www.youtube.com/watch?v=I_Gqj5yE31U
                                            • Gość: Viviene Re: Jaka to melodia..;) IP: 212.59.248.* 09.11.09, 11:14
                                              i słusznie,bardzo wiele czasami az dziw bierze jak
                                              to sie składnie dopasowuje do sytuacji,zycia:)

Dzisiaj wszyscy miejmy dobry dzien :)
                                          • frommm Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 11:10

> No niby tak:)
                                            > ale jak sie ma do tego : "chcieć a móc " ??

Trzeba powiedzieć " mogę ", a jak nie mogę to przez nogę i dalej mogę :))))
                                            • Gość: Viviene Re: Jaka to melodia..;) IP: 212.59.248.* 09.11.09, 11:12
                                              wiem,wiem, ja moge bo mam w sobie MOC :)))))
                                              • addagio Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 11:17

> wiem,wiem, ja moge bo mam w sobie MOC :)))))

to jeszcze tylko KOC i będziesz miała komplet :))))
                                                • Gość: Viviene Re: Jaka to melodia..;) IP: 212.59.248.* 09.11.09, 11:32
                                                  Moc Koc i zadna Noc juz straszna nie bedzie :))
                                                  • addagio Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 11:38

> Moc Koc i zadna Noc juz straszna nie bedzie :))

To już na trio mi wygląda :)) Pytanie tylko czy smyczkowe czy fortepianowe :))))
                                                  • Gość: Viviene Re: Jaka to melodia..;) IP: 212.59.248.* 09.11.09, 11:56
                                                    Razem razniej?? :)

wierze w mistrza i jego mistrzowskie zagrania :))
                                                  • veest Re: Jaka to melodia..;) 09.11.09, 13:47
                                                    www.youtube.com/watch?v=klm-WAJmHHQ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka