motor 25.02.02, 10:42 Czy należy kłamać, lub nie mówić całej prawdy osobie na której nam zależy? To nie jest moralne i o tym wiem, ale jeśli to jedyna szansa na sukces? Dylemat moralny - proszę o analizę. Z wyrazami szacunku motor Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropka! Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 25.02.02, 10:46 ??????? nieładnie, motor, nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mathildae Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 25.02.02, 11:00 wiesz, motor, to jest niezly temat, tylko mi zabraklo jakiegos konkretnego przykladu, tak na poczatek. a w ogole, to zamiesc to jeszcze raz, ale na Psychologii. powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 25.02.02, 11:06 Na forum psychologia jest temat: Dlaczego okłamujemy tych których kochamy, czy jakoś tak. To może być ciekawe uzupełnienie. A czy stosować kłamstwa jeśli nawet są subtelne? Pomyśl lepiej, czy chciałbyś, by stosowano je wobec Ciebie? hiacynta Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 25.02.02, 11:15 > Czy należy kłamać, lub nie mówić całej prawdy osobie na której nam zależy? > To nie jest moralne i o tym wiem, ale jeśli to jedyna szansa na sukces? > Dylemat moralny - proszę o analizę. Należy! Stuprocentowa szczerość może być zbyt bolesna do udźwignięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
motor Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 25.02.02, 11:25 Chyba się z Tobą zgadzam - choć sam jakoś słabo się do tego stosuję. Wygodnictwo takie niedomówienia czasem powoduję wielkie nieprzyjemności. Ale dziękuję za wyrażenie opinii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 11:34 "... na kłamstwach mozna bardzo daleko zajechać )))) ..... tylko zawrócić się nie da." Odpowiedz Link Zgłoś
kropka! Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 25.02.02, 11:36 i masz motor właściwą odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cholka Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? IP: *.wroc.gazeta.pl 25.02.02, 12:58 Klamstwo ma krotkie nogi. Jezeli kochasz szczerze, to najgorsza prawda jest lepsza od klamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
motor Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 25.02.02, 13:09 Bardzo śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 25.02.02, 13:25 > Klamstwo ma krotkie nogi. Jezeli kochasz szczerze, to najgorsza prawda jest > lepsza od klamstwa. Zakładając, że faceci myślą bardzo często o seksie, i to wyobrażając sobie różne akcje z różnymi kobietkami, czy chciałabyś, żeby twój facet oświadczył ci: "masz seksowną przyjaciółeczkę, chętnie bym ją przeleciał"? Bo ja bym nie chciała! Chociaż wiem, że może i tak myśli. Mówienie prawdy jest czasami głupie i niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
motor Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 25.02.02, 13:49 Brawo dla tej Pani!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: Subtelne kłamstwa - och dzięki Ci .... ))) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.02, 09:30 kini napisał(a): > > Zakładając, że faceci myślą bardzo często o seksie, i to wyobrażając sobie różne > akcje z różnymi kobietkami, czy chciałabyś, żeby twój facet oświadczył ci: "masz > seksowną przyjaciółeczkę, chętnie bym ją przeleciał"? Bo ja bym nie chciała! > Chociaż wiem, że może i tak myśli. Mówienie prawdy jest czasami głupie i niepotrzebne. ... och dzięki Ci Kini, jestem Ci szalenie i dozgonnie wdzięczny, za stwierdzenie, „...faceci myślą..” doprawdy nie wiem czy zasługuję, na aż tak pozytywne oceny. )))))), co do tego że, „...często myślą o seksie...”. chciałem sprostować, TO NIEPRAWDA, wcale nie CZĘSTO..... .... CIĄGLE, BEZUSTANKU myślimy o seksie, z seksem kojarzy nam się wszystko, no a widok przyjaciółki żony, dziewczyny, kochanki, szefa, sąsiada, a także córki, powoduje natychmiastową eksplozję hormonów, obłęd w oczach i ślinotok. I nic na to nie poradzisz: „facet to jest takie zwierze, co wciąż myśli o ofierze ...” )))) Gdy budzę się rano ( oczywiście po nocy pełnej, ekstremalnie perwersyjnych snów erotycznych ), to już w łazience, sam widok prysznica powoduję że myślę o seksie ( pod takim prysznicem ), podczas śniadania widok śmietanki do kawy – wiadomo działa stymulująco, Jakiś przyjemny kobiecy głos w radiu – wiadomo... budzi pożądanie Koniec śniadania, do roboty,...samochodem – a tam ten nieszczęsny drążek zmiany biegów - ))))) wiadomo jak się kojarzy Odstawić pociechę do przedszkola, a tam czyha pani przedszkolanka – znowu te zwierzęce instynkty dają znać o sobie. Dobra jakoś wytrzymałem tym razem, no to w drogę, ... a tu mijasz jakieś tirówki, ... ciśnienie rośnie,.... nerwowo rozglądasz się za jakąś autostopowiczką ... nic, tylko licealistki w krótkich spódniczkach wesoło wędrują sobie do szkoły ... obleśne myśli zalewają ci umysł. Dojeżdżasz do pracy, wita Cię uśmiech pani Kasi sekretarki szefa, - wiadomo już widzisz ją rozciągniętą na biurku. Chwila na uspokojenie, zajmujesz się pracą, ale pisząc wytłumaczenie nie dotrzymania jakiegoś terminu specjalnie wkładasz w to pisemko parę delikatnych kompletów pod adresem pani prezes, przecież ona jest taka seksi.... aauuuuuuuuu. Przerwa, drugie śniadanie... o zgrozo.... bułka z bananem )))))) Po śniadaniu koleżanka ma problem i zwraca się do Ciebie o pomoc ..... a ty myślisz tylko jak się odwdzięczy ))) wiadomo jak )))))) Koniec roboty... jezu... znowu ta przedszkolanka, ...... chleb też trzeba kupić ... a tam z kolei czai się na ciebie wydekoltowana pani Zosia No jeszcze tylko brakowało inkasentki z wod-kanu Włączasz telewizor a tam Ala G. – maksimum perwersion )))) Żeby się uspokoić wyglądasz przez okno – a tam krowa w toplessie, widok wymion powoduje jeszcze większy wzrost ciśnienia Cholerne koty miauczą jak szalone, sąsiadka rozwiesza pranie w łazience, nie bacząc na to że jest tylko w halce i nie zdając sobie sprawy, że nie zasłoniła okna.... Wybija szósta wiadomo po niemiecku wymawia się podobnie jak sex, bo tylko tak ci się to kojarzy Oczywiście wcześniej wpada po sól koleżanka ( żony, konkubiny, dziewczyny ), lubieżnymi myślami, telepatycznie zdeprawowałeś ją w przez tą krótką chwilę przynajmniej z trzy razy.. )))) .... itd., itd...... .... cóż rzec ... podoba mi się twój tok rozumowania Kini, jakże oryginalny ))))))) / oczywiście pisząc tego posta zalany jestem po brzegi wyuzdanymi marzeniami o Tobie , ale jeszcze bardziej o twych przyjaciólkach / )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ..... a teraz możecie mi zawiązać już te rękawy ... zostaje tu, skoro tam jest „normalny” świat Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: Subtelne kłamstwa - och dzięki Ci .... ))) 26.02.02, 09:45 Wstałeś dzisiaj z łózka lewą nogą, czy co? To był tylko przykład. Ale dobrze, będzie jak chcesz: faceci W OGÓLE nie myślą o seksie. Zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cholka Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? IP: *.wroc.gazeta.pl 25.02.02, 14:32 Nie zgadzam sie! Juz jego sugestia wskazywalaby na to ze oglada sie za innymi a to juz bylby koniec! Definitywnie! A Ty moglabys zniesc to ze oglada sie i mowi o innych? Odpowiedz Link Zgłoś
motor Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 25.02.02, 14:36 można się uśmiać po same pachy - kobiety są gorące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cholka Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? IP: *.wroc.gazeta.pl 25.02.02, 14:37 motor napisał(a): > można się uśmiać po same pachy - kobiety są gorące sa gorace - aha! Ps. Nie wiedziales o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
motor Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 25.02.02, 14:53 Przecież ja o kobietach to tylko z książek Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 25.02.02, 15:07 Gość portalu: cholka napisał(a): > Nie zgadzam sie! Juz jego sugestia wskazywalaby na to ze oglada sie za innymi a > > to juz bylby koniec! Definitywnie! > A Ty moglabys zniesc to ze oglada sie i mowi o innych? O matko boska, to ja dziękuję za taki związek, kiedy jesteśmy do siebie tak uwiązani, że nawet nie można obejrzeć się za kimś innym! Mnie też podobają się inni faceci no i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
motor Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 25.02.02, 15:30 A ja Ciebie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza_1 Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? IP: *.chello.pl 25.02.02, 20:26 definitywnie przesadna szczerosc moze wiele zburzyc i byc przyczyna wielu przykrosci, zdecydowanie nie nalezy o wszystkim mowic, choc klamac i zyc z klamstwem trzeba umiec! to bardzo trudne ale mozliwe! wbrew pozorom klamstwo sluzy wlasnie osobie oklamywanej. Odpowiedz Link Zgłoś
ania1 Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 25.02.02, 19:30 Czasami prawda niczemu nie służy,a może tylko zranić..........Ale ja jestem za szczerością w kontaktach z osobami na ktorych nam zależy,tylko wtedy jest szansa że coś się uda........tak myślę ,że tylko:szczerość,szczerość....... Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
motor Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 26.02.02, 08:51 Jak widzę zdania są podzielone - to mnie cieszy - kto ma jeszcze inną opinię? Odpowiedz Link Zgłoś
gejsza Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 26.02.02, 09:48 motor napisał(a): > Jak widzę zdania są podzielone - to mnie cieszy - kto ma jeszcze inną opinię? Tak naprawde szczerym to trzeba byc tylko dla siebie :-xP oooo!!! subtelna Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
kini Re: Subtelne kłamstwa - czy należy je stosować? 26.02.02, 09:55 Szczerość? Od razu widzę taki obrazek: budzicie się po upojnej nocy, a on patrząc na ciebie mówi: "Wczoraj wyglądałaś o wiele lepiej. Nie podejrzewałem, że bez makijażu jesteś taka nieatrakcyjna". :))))) A tak na serio. Domyślam się, że pisząc o szczerości, miałaś na myśli taką poważną szczerość, dotyczącą relacji między partnerami. W tym wypadku może rzeczywiście lepiej starać się być szczerym. Ale nie do przesady. Nie po to, żeby coś niepotrzebnie skomplikować, albo kogoś zranić. Przecież nie zerwę z facetem mówiąc mu, że jest zwykłym ciamajdą, na przykład. Chyba lepiej powiedzieć, że nie pasujemy do siebie, prawda? Albo mając jakieś wątpliwości co do przyszłości waszego związku, chyba nie musisz od razu się uzewnętrzniać i mówić, że nie wiesz, czy go kochasz. Może przez jakiś czas lepiej zostawić to dla siebie, poczekać, aż się upewnisz? A nie od razu wbijać nóż w serce. Ja uważam, że w niektórych wypadkach szczerość spowodowana jest zwykłym grubiaństwem, brakiem empatii, egoizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
saqqara oak, brawo!!! ;))) 26.02.02, 11:50 juz teraz wiem za co Cie lubie ;) zawsze wiedzialam ze faceci sa opanowani sexem, ale ze do tego stopnia???;) i wiesz, dobra rada, zmien diete.... bulka z bananem? ;)) jesli chodzi o klamstwa to chyba zalezy jakiego rodzaju klamstewsko chcemy zaserwowac neszej ukochanej osobie. PAnowie, jesli wasza ukochana rano wyglada troche malo atrakcyjnie to klamstwo w stylu "alez pieknie wygladasz" jest dozwolone przeciez wszyscy wiemy, jak kobiety sa wyczulone na punkcie swojego wygladu. Wam korona z glowy nie spadnie, a ona poczuje sie najbardziej kochana osoba na swiecie i odwdzieczy sie pieknie. To samo dotyczy mezczyzn, jesli moj ukochany ma obwisly brzuszek, to co prawda nie bede go zapewniac ze ma muskularny brzuch plaski jak deska, ale tez nie bede ciagle mu wypominac, ze moglby zobaczyc silownie od srodka. Inaczej ma sie sprawa z powazniejszymi klamstwami, kiedy np. chcemy sie z kims rozstac i wtedy wymyslamy klamstwo na krotkich nozkach. Lepiej powiedziec prawde, chocby najbardziej bolesna, okazemy szacunek tej osobie. Klamstwo spowoduje dodatkowe nieporozumienia, ktorych w chwili rozstania i tak jest zbyt duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
motor Kini - jesteś rewelacyjna!!! 26.02.02, 12:03 Twój tekst powalił mnie z nóg - bomba Odpowiedz Link Zgłoś
motor Re: Kini - jesteś rewelacyjna!!! 26.02.02, 12:53 Do życia trzeba podchodzić z dystansem i poczuciem humoru - to jest właśnie to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: dzisiaj też wstałem lewą nogą, jak codzień )) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 14:20 nigdy nie wstaję inaczej, ... ))) Szczerość ? no to niech będzie szczerość 1. ludzie chodzą razem do łóżek a.) z miłości b.) z pożądania c.) dla rozrywki d.) spać ad. a) w tym wypadku wzrok nie ma nic do rzeczy, miłość jest ślepa ( więc tak sama z siebie nie rozgląda się też za koleżankami), jeśli wzrok ma znaczenie to, mamy do czynienia jednak z punktem b.) ad b.) a kto każe dotrwać do świtu, zrobić co do zrobienie i fora ze dwora, w ciemności nawet trądzik i bielactwo jest czarne, tak że nie widać, więc udajemy się grzecznie do siebie, po co wysysać dodatkowy tlen bliźniemu z tej jego małej kawalerki. ad c.) vide punkt b. I jeszcze wypada zauważyć, że nie każdego stać na od razu na Disneyland, czasem musi wystarczyć stara odrapana karuzela. ))))) ad. d.) co prawda są tacy którzy mówią przez sen, ale nie ma takich którzy przez sen widzą. 2. Kiedy ranne wstają zorze. a.) to że się otworzyło oczy – nie oznacza ze trzeba otwierać pysk b.) nie ma obowiązku budzić partnera c.) można spojrzeć w okno d.) można iść się wysikać... pomaga )))) e.) jeśli się go otwiera, to można się wypowiedzieć na tysiąc innych tematów, z prozaicznym „cześć kochanie” włącznie, na targowisko próżności można wyjść po śniadaniu f.) to że ta druga osoba też już otworzyła oczy, nie oznacza że ma chęć na dialogi g.) milczenie wcale nie oznacza dezaprobaty / każdy myśli o drugim własnymi kategoriami, ... milczy więc... no przynajmniej gdy ja milczę to.... właśnie... ty świnio / )))))) 3. Fizyka nocą i o poranku a.) "jeśli nie powiem mu że jest fajtłapą" - to jestem fair, przecież i tak skorzystam z najbliższej okazji, żeby mu kopnąć w tyłek.... no ale przecież nie pozwolę sobie, żeby fajtłapa mnie rzucił, bo a nuż gdybym mu to powiedziała poczuł by się urażony i sam odszedł... - przepraszam to jest miłość czy litość ????? )))))), to jest delikatność, czy obłuda ( w razie jakby co .. mi się odmieniło to będzie pod ręką, jak znalazł )... tfu. Człowiek powinien umieć podejmować decyzję, to taki skutek uboczny daru wolnej woli b.) Korona z głowy na pewno nikomu nie spadnie, w koronach się nie sypia bo są niewygodnie, takie żelastwo zostawia się w korytarzu, co by Jan wyczyścił na rano c.) Jeśli ten brzuszek obwisły, to dobrze rokuje, gdyby nagle stał się twardy i spiczasty to jest problem, bo to chyba zwiastuje tyfus czy jakieś podobne paskudztwo A w kwestii diety: - jak koty kupują whisky - jak od kazdego psa chapi - tak oak’i żywią się bułkami z bananem,...... zmiany zwyczajów żywieniowych nie będzie )))) .... kto cholera świsnął klamkę ...... )))) Odpowiedz Link Zgłoś
mathildae Re: dzisiaj też wstałem lewą nogą, jak codzień )) 27.02.02, 15:12 oak, kopsnij gryps przez kolege z sasiedniej sali, co mam Ci chlopie przemycic przy okazji niedzielnych odwiedzin. wpadne popoludniem jak zazwyczaj. sie nie stresuj, ze mam daleko, ktos z kumpli zawsze podwiezie. tutaj nijako, nawet qurna deszcz nieklawo pada. trzym sie, stary i do zobaczyska - m. ps. patrz, jakie partactwo w tym budownictwie! nawet klamki ukradna z placu budowy;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: dzisiaj też wstałem lewą nogą, jak codzień )) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 15:20 ... gryspu nie budiet... nie ma przez kogo przesłać ... same napoleonym, dzingishany, jezusy, a nawet jeden budda ... i tym podobna midle class wokoło ..... tfu... dumni i bladzi, nie pomoga koledze... ... ale mi tu dobrze,wszyscy są tacy dobrzy mili i nawet codziennie na dwie godziny odwiazują mi ręce... to se jeszcze posiedze wkońcu jestem oak'iem no nie )))) Odpowiedz Link Zgłoś
mathildae Re: dzisiaj też wstałem lewą nogą, jak codzień )) 27.02.02, 15:32 no.... to pozostaje przekupic straznika (to zostaw mnie) albo siostre przelozona (to juz Twoja dzialka) :) na wszelki wypadek przerzuce przez mur (na spacery wyprowadzaja z raz na tydzien, co?) zestaw pierwszej pomocy na wypadek ucieczki; latarka, lupa i skrzynka RedBull'a nie radze zapuszczac korzeni(;)), chyba ze chcesz, zeby sie samobojcy-symulanci na Twoich ramionach wieszali. Odpowiedz Link Zgłoś