Dodaj do ulubionych

Metraż ciulika

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 21:34
Jak długiego macie panowie ciulika? Ale szczerze proszę. Bo ja mam 13 cm.
Ciulato troszkę ale cóż...
Obserwuj wątek
    • Gość: ewik Re: Metraż ciulika IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 18.05.04, 22:47
      Alez problem maja ci panowie!
      Moja znajoma, bardzo doswiadczona i madra dama
      mawiala"nie wazne duzy czy malutki, byle by byl
      wesolutki". Szkoda, ze panowie o tym nie chca
      wiedziec.
    • henri4 Re: Metraż ciulika 21.05.04, 00:22
      Moja szefowa z epoki Gomulki (tak,tak!)przekazywala swoim mlodszym kolezankom
      i nam, niedoswiadczonym podrywaczom, inna sentencje:
      "Nie dlugosc, nie grubosc, nie czas trwania -
      - lecz technika wykonania."
      Sprawdza sie,jestem 10 lat we Francji (dobrowolna banicja) i mimo 36 lat pracy
      zawodowej (wiek!?) bije mlodszych zabojadow na glowe! Jestem lepszy, bo staram
      sie dac jak najwiecej przyjemnosci i odpowiadac na wszystkie potrzeby partnerki.
      Technika wykonania... ale i doswiadczenie, a tego nie zdobedziesz sprawdzajac
      metraz...
      Moj polski jeszcze w miare dobry? Bo francuski- juz niezly!
      • queensa Re: Metraż ciulika 21.05.04, 00:58
        henri4 napisał:

> Moj polski jeszcze w miare dobry?

co??? POlski po 10 latach pobytu poza POlska MUSI byc nadal dobry.
        Znam ludzi ktorzy sa 30 lat i mowia i pisza pieknie.
        • Gość: henri4 Re: Metraż ciulika IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 21.05.04, 01:10
          queensa, po trzydziestu szesciu latach od matury "wisze" jeszcze w gablocie
          swojego liceum wsrod autorow najlepszych prac z jezyka polskiego!
          I tak oto od metrazu przeszlismy do jezykow... To mi sie nawet podoba!
          • dobrutka Re: Metraż ciulika 21.05.04, 01:18
            Gość portalu: henri4 napisał(a):

> queensa, po trzydziestu szesciu latach od matury "wisze" jeszcze w gablocie
            > swojego liceum wsrod autorow najlepszych prac z jezyka polskiego!
            > I tak oto od metrazu przeszlismy do jezykow... To mi sie nawet podoba!

:-) nie ma usprawiedliwienia dla ludzi ktorzy pisza tutaj: "robie bledy bo
            zagranica jestem tak dlugo". Jak czlowiek sie nauczy poprawnie pisac
            (ortografia itd) to juz jest we krwi. Widocznie nigdy nie znal zasad. A jezeli
            chodzi o nowe slownictwo to majac internet absolutnie nie ma powodu by nie byc
            na czasie z polskim.
            • Gość: henri4 Re: Metraż ciulika IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 21.05.04, 01:38
              dobrutko, masz calkowita racje, ale trzeba dodac jeszcze jeden warunek:
              koniecznie trzeba kultywowac ten jezyk i sie go nie wstydzic!
              Ja duzo czytam po francusku (bo musze sie doskonalic), ale tez czytam polska
              prase i ksiazki- parce que c'est m
              • dobrutka Re: Metraż ciulika 21.05.04, 01:50
                Gość portalu: henri4 napisał(a):

> dobrutko, masz calkowita racje, ale trzeba dodac jeszcze jeden warunek:
                > koniecznie trzeba kultywowac ten jezyk i sie go nie wstydzic!
                > Ja duzo czytam po francusku (bo musze sie doskonalic), ale tez czytam polska
                > prase i ksiazki- parce que c'est m

parce que tu es sage. Je suis enchantee

• Gość: henri4 Re: Metraż ciulika IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 21.05.04, 02:09
                  Dobrutko,
                  je suis pas trop sage dans ma vie... malheuresment.
                  Mais je pense, que il faut garder minimum de sa propre identitée...
                  • Gość: ewik Re: Metraż ciulika IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 21.05.04, 16:55
                    Salut henri-4,
                    pour garder le minimum de me propre
                    identité je cherche un Polonais/e afin
                    de pouvoir parler notre langue maternelle.
                    habitante de banlieue parisienne
                    • Gość: henri4 Re: Metraż ciulika IP: *.fbx.proxad.net 22.05.04, 00:30

Dobry wieczor, ewik!
                      Jestem zawsze otwarty na propozycje pokojowych (ale nie tylko) rozmow,
                      szczegolnie, gdyby mialy one sie toczyc w naszym ojczystym jezyku.
                      Przyznam sie, ze brakuje mi tego. Mam sporo znajomych - Francuzow, z kilkoma
                      spotykam sie czesto takze na gruncie towarzyskim - ale to nie zastepuje
                      mi moich dawnych, polskich przyjazni. Moze mentalnosci rozne, a moze ja jestem
                      troche z przeszlosci... Mam tez kilku znajomych - Polakow, jeden z nich to
                      prawie przyjaciel (spotykamy sie czesto, bo pracujemy w jednej instytucji, a
                      mieszkamy niedaleko od siebie, ale najwazniejsze, ze prawie zawsze mozemy nna
                      siebie liczyc; gdym stwierdzil,ze zawsze, to bylaby to rzeczywiscie prawdziwa
                      przyjazn).

Sprobujemy pogadac?
                      Ale ostrzegam z gory: jestem nieokrzesany i prymitywny! (wstyd sie do tego
                      przyznac, ale to niestety prawda). Poza tym to wyksztalcenie: coz tu i teraz
                      warta jest polska matura z 1966 roku (ale moze jednak: z matematyki, fizyki,a
                      nawet historii ogolnej jestem do tej pory lepszy od uczniow klasy terminalnej).
                      Moje zainteresowania: literatura (polska klasyczna oraz s-f; co za
                      zestawieniie!),motoryzacja (jak to chlop!), wedkarstwo. Wielka pasja: chyba
                      praca manualna, ale taka,ktora trzeba samemu przemyslec i przygotowac, pozniej
                      dobrze wykonac, a nastepnie delektowac i chwalic wynikami. Jestem w miare dobrym
                      hydraulikiem i elektrykiem, ale tez niezle radze sobie z plytkami
                      ceramicznymi , drewnem , a nawet, chociaz tego nie lubie - z malowaniem.
                      Zlota raczka - ale podobno z myslaca glowa (podobno...).

Czyli, ewik, sama widzisz : zaden intelektualista, milioner tez nie...
                      a jeszcze ten wiek (spojrzyj na date matury!). Jedyny walor - to prawie poprawna
                      polszczyzna, szlifowana na Sienkiewiczu, Kraszewskim, Mickiewiczu...
                      Pileczka po Twojej stronie!
                      Podaje moj adres:
                      henri4@interia.pl
                      tel.:06 99 03 90 45
                      Jesli napiszesz lub zadzwonisz - uciesze sie, jesli nie - nie bede mial zalu.
                      P.S.: Henri (sans 4 naturellement)- c'est mon vrai prenom.
                      • dobrutka Re: Metraż ciulika 22.05.04, 00:41
                        co tam matura w 1966. Widac ze jestes prostolinijny, jestes soba i bardzo
                        kulturalny. A wedlug mnie Twoj polski jest bardzo ladny i na wysokim poziomie.
                        Twoje zainteresowania tez imponujace.
                        • Gość: henri4 Re: Metraż ciulika IP: *.fbx.proxad.net 22.05.04, 00:58
                          Dzieki Ci, dobrutka, ale ocena przesadna i na wyrost.
                          Ja sie pod nia osobiscie nie podpisze!
                      • Gość: ewik Re: Metraż ciulika IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 22.05.04, 17:09
                        Milo sie odezwales Henryku,
                        ja zyje wylacznie w srodowisku francuskim i jedyna
                        okazja do rozmawiania po polsku sa rzadkie telefony
                        do przyjaciolek w Polsce i wpisy do Forum GW. To
                        ostatnie przydaje sie bardzo, bo z przerazeniem stwierdzilam,
                        ze zaczynam miec klopoty z ortografia. Zgroza!
                        Chetnie porozmawiam z Toba przez e-mail, chociaz poza
                        literatura nie mamy wiele wspolnych zainteresowan. Ryb nie lowie,
                        plytek nie ukladam, a maluje tylko obrazki.Ale moze znajdziemy
                        jakas plaszczyzne wymiany-chocby matczyna ziemia.
                        Zatem do spotkania w e-mail necie.
                        Serdecznie pozdrawiam
                        ewik
    • Gość: Mark Dorcel Re: Metraż ciulika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 21:48
      Kurde!! Mieliście podawać metraż ciulika a nie piperzyć bezsensu jak chuj spod
      kredensu
      • szkielet_chuja Re: Metraż ciulika 23.05.04, 15:59
        mój cyklop ma 15 centoow i walczy jak bezrobotny w kolejce po zasiłek
    • Gość: Obiekt Re: Metraż ciulika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 22:21
      troszkę krótki jak dla mnie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka