Gość: Mark Dorcel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 21:34 Jak długiego macie panowie ciulika? Ale szczerze proszę. Bo ja mam 13 cm. Ciulato troszkę ale cóż... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewik Re: Metraż ciulika IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 18.05.04, 22:47 Alez problem maja ci panowie! Moja znajoma, bardzo doswiadczona i madra dama mawiala"nie wazne duzy czy malutki, byle by byl wesolutki". Szkoda, ze panowie o tym nie chca wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
henri4 Re: Metraż ciulika 21.05.04, 00:22 Moja szefowa z epoki Gomulki (tak,tak!)przekazywala swoim mlodszym kolezankom i nam, niedoswiadczonym podrywaczom, inna sentencje: "Nie dlugosc, nie grubosc, nie czas trwania - - lecz technika wykonania." Sprawdza sie,jestem 10 lat we Francji (dobrowolna banicja) i mimo 36 lat pracy zawodowej (wiek!?) bije mlodszych zabojadow na glowe! Jestem lepszy, bo staram sie dac jak najwiecej przyjemnosci i odpowiadac na wszystkie potrzeby partnerki. Technika wykonania... ale i doswiadczenie, a tego nie zdobedziesz sprawdzajac metraz... Moj polski jeszcze w miare dobry? Bo francuski- juz niezly! Odpowiedz Link Zgłoś
queensa Re: Metraż ciulika 21.05.04, 00:58 henri4 napisał: > Moj polski jeszcze w miare dobry? co??? POlski po 10 latach pobytu poza POlska MUSI byc nadal dobry. Znam ludzi ktorzy sa 30 lat i mowia i pisza pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henri4 Re: Metraż ciulika IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 21.05.04, 01:10 queensa, po trzydziestu szesciu latach od matury "wisze" jeszcze w gablocie swojego liceum wsrod autorow najlepszych prac z jezyka polskiego! I tak oto od metrazu przeszlismy do jezykow... To mi sie nawet podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
dobrutka Re: Metraż ciulika 21.05.04, 01:18 Gość portalu: henri4 napisał(a): > queensa, po trzydziestu szesciu latach od matury "wisze" jeszcze w gablocie > swojego liceum wsrod autorow najlepszych prac z jezyka polskiego! > I tak oto od metrazu przeszlismy do jezykow... To mi sie nawet podoba! :-) nie ma usprawiedliwienia dla ludzi ktorzy pisza tutaj: "robie bledy bo zagranica jestem tak dlugo". Jak czlowiek sie nauczy poprawnie pisac (ortografia itd) to juz jest we krwi. Widocznie nigdy nie znal zasad. A jezeli chodzi o nowe slownictwo to majac internet absolutnie nie ma powodu by nie byc na czasie z polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henri4 Re: Metraż ciulika IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 21.05.04, 01:38 dobrutko, masz calkowita racje, ale trzeba dodac jeszcze jeden warunek: koniecznie trzeba kultywowac ten jezyk i sie go nie wstydzic! Ja duzo czytam po francusku (bo musze sie doskonalic), ale tez czytam polska prase i ksiazki- parce que c'est m Odpowiedz Link Zgłoś
dobrutka Re: Metraż ciulika 21.05.04, 01:50 Gość portalu: henri4 napisał(a): > dobrutko, masz calkowita racje, ale trzeba dodac jeszcze jeden warunek: > koniecznie trzeba kultywowac ten jezyk i sie go nie wstydzic! > Ja duzo czytam po francusku (bo musze sie doskonalic), ale tez czytam polska > prase i ksiazki- parce que c'est m parce que tu es sage. Je suis enchantee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henri4 Re: Metraż ciulika IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 21.05.04, 02:09 Dobrutko, je suis pas trop sage dans ma vie... malheuresment. Mais je pense, que il faut garder minimum de sa propre identitée... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewik Re: Metraż ciulika IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 21.05.04, 16:55 Salut henri-4, pour garder le minimum de me propre identité je cherche un Polonais/e afin de pouvoir parler notre langue maternelle. habitante de banlieue parisienne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henri4 Re: Metraż ciulika IP: *.fbx.proxad.net 22.05.04, 00:30 Dobry wieczor, ewik! Jestem zawsze otwarty na propozycje pokojowych (ale nie tylko) rozmow, szczegolnie, gdyby mialy one sie toczyc w naszym ojczystym jezyku. Przyznam sie, ze brakuje mi tego. Mam sporo znajomych - Francuzow, z kilkoma spotykam sie czesto takze na gruncie towarzyskim - ale to nie zastepuje mi moich dawnych, polskich przyjazni. Moze mentalnosci rozne, a moze ja jestem troche z przeszlosci... Mam tez kilku znajomych - Polakow, jeden z nich to prawie przyjaciel (spotykamy sie czesto, bo pracujemy w jednej instytucji, a mieszkamy niedaleko od siebie, ale najwazniejsze, ze prawie zawsze mozemy nna siebie liczyc; gdym stwierdzil,ze zawsze, to bylaby to rzeczywiscie prawdziwa przyjazn). Sprobujemy pogadac? Ale ostrzegam z gory: jestem nieokrzesany i prymitywny! (wstyd sie do tego przyznac, ale to niestety prawda). Poza tym to wyksztalcenie: coz tu i teraz warta jest polska matura z 1966 roku (ale moze jednak: z matematyki, fizyki,a nawet historii ogolnej jestem do tej pory lepszy od uczniow klasy terminalnej). Moje zainteresowania: literatura (polska klasyczna oraz s-f; co za zestawieniie!),motoryzacja (jak to chlop!), wedkarstwo. Wielka pasja: chyba praca manualna, ale taka,ktora trzeba samemu przemyslec i przygotowac, pozniej dobrze wykonac, a nastepnie delektowac i chwalic wynikami. Jestem w miare dobrym hydraulikiem i elektrykiem, ale tez niezle radze sobie z plytkami ceramicznymi , drewnem , a nawet, chociaz tego nie lubie - z malowaniem. Zlota raczka - ale podobno z myslaca glowa (podobno...). Czyli, ewik, sama widzisz : zaden intelektualista, milioner tez nie... a jeszcze ten wiek (spojrzyj na date matury!). Jedyny walor - to prawie poprawna polszczyzna, szlifowana na Sienkiewiczu, Kraszewskim, Mickiewiczu... Pileczka po Twojej stronie! Podaje moj adres: henri4@interia.pl tel.:06 99 03 90 45 Jesli napiszesz lub zadzwonisz - uciesze sie, jesli nie - nie bede mial zalu. P.S.: Henri (sans 4 naturellement)- c'est mon vrai prenom. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrutka Re: Metraż ciulika 22.05.04, 00:41 co tam matura w 1966. Widac ze jestes prostolinijny, jestes soba i bardzo kulturalny. A wedlug mnie Twoj polski jest bardzo ladny i na wysokim poziomie. Twoje zainteresowania tez imponujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henri4 Re: Metraż ciulika IP: *.fbx.proxad.net 22.05.04, 00:58 Dzieki Ci, dobrutka, ale ocena przesadna i na wyrost. Ja sie pod nia osobiscie nie podpisze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewik Re: Metraż ciulika IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 22.05.04, 17:09 Milo sie odezwales Henryku, ja zyje wylacznie w srodowisku francuskim i jedyna okazja do rozmawiania po polsku sa rzadkie telefony do przyjaciolek w Polsce i wpisy do Forum GW. To ostatnie przydaje sie bardzo, bo z przerazeniem stwierdzilam, ze zaczynam miec klopoty z ortografia. Zgroza! Chetnie porozmawiam z Toba przez e-mail, chociaz poza literatura nie mamy wiele wspolnych zainteresowan. Ryb nie lowie, plytek nie ukladam, a maluje tylko obrazki.Ale moze znajdziemy jakas plaszczyzne wymiany-chocby matczyna ziemia. Zatem do spotkania w e-mail necie. Serdecznie pozdrawiam ewik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Dorcel Re: Metraż ciulika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 21:48 Kurde!! Mieliście podawać metraż ciulika a nie piperzyć bezsensu jak chuj spod kredensu Odpowiedz Link Zgłoś
szkielet_chuja Re: Metraż ciulika 23.05.04, 15:59 mój cyklop ma 15 centoow i walczy jak bezrobotny w kolejce po zasiłek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiekt Re: Metraż ciulika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 22:21 troszkę krótki jak dla mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś