Dodaj do ulubionych

Zaszyfrowane wiadomości

07.10.21, 10:52
Odpowiedzi w centrali:)
Obserwuj wątek
    • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.10.21, 18:58
      A gdzież ta centrala ulokowana, ktoś wie..?D
      • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.10.21, 13:32
        Być może w połowie drogi:)
        • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.10.21, 19:18
          Ooo. to już jakaś wskazówka..D ..chociaż tak cieniutka..DDD
          • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.10.21, 10:02
            Cieniutką ale wyraźna:)
            • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.10.21, 15:08
              Można sobie zanucić...na rozstaju dróg...DDD
              • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.10.21, 11:32
                Znam dowcip jak pewien rycerz stał na rozstaju dróg i nie wiedział ,w którą stronę się udać, ale to długa historia z nieoczekiwanym zakończeniem:)
                • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.10.21, 14:35
                  ..no to lepiej droga którą idę...DDD A ja znam opowiastkę o Kiemliczach z Potopu..historia krótka ale trochę rozpasana i na skojarzenia..DDD
                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.10.21, 11:12
                    Tak..
                    Każdy kiedyś znajduje się na tzw. rozstaju:)
                    I albo się tkwi w miejscu albo..?:)
                    • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.10.21, 14:07
                      Każda możliwość ma kilka wersji...więc jest w czym wybierać, przebierać, mieszać, wymieniać i etc etc,,DDD
                      • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.10.21, 18:05
                        No to Pan namieszał:)
                        • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.10.21, 19:13
                          Niektórzy to nazywają rozmydlaniem tematu..DD
                          • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.10.21, 19:31
                            Panie, niech Pan to lepiej w kupce trzyma:)
                            Ale to głupio zabrzmiało:)
                            • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.10.21, 19:45
                              Skądże nie robię tego, wskazuję jedynie co może wynikać..D
                              • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.10.21, 20:03
                                Ech te rozmydlone tematy/sprawy,niejasne o mymłate:)
                                • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.10.21, 10:11
                                  Domysły,skojarzenia ect.. też mają swój urok. świat nie może być zero-jedynkowy bo
                                  wszystko byłoby bardziej przewidywalne i czarno białe, bez żadnego zabarwienia..;p
                                  Jak mawiał pewien daltonista - świat jest piękny jak tęcza, raz biały ,raz czarny..
                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.10.21, 17:48
                                    No i miał rację:)
                                    Pozostałe barwy , myślę,że dobieramy sobie sami:)
                                    • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.10.21, 18:22
                                      Czyli mozna być malarzem swojego losu..D
                                      • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.10.21, 10:18
                                        Tak gadają ale osobiście uważam, że tak nie jest:)
                                        • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.10.21, 12:10
                                          Nie przejmuj się, ilu ludzi tyle poglądów..D
                                          • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.10.21, 19:58
                                            No właśnie:)
                                            Nie myślę o tym, ok.:)
                                            • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.10.21, 03:53
                                              Słusznie, nie ma sensu zajmować się czymś co praktycznie jest nie do zmienienia...;p
                                              • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.10.21, 14:43
                                                Takie życie taki czas:)
                                                U mnie dziś ładny ale dziwny dzień:)
                                                Byle do jutra:)
                                                • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.10.21, 16:01
                                                  Oczywiście żyjemy w czasach ciekawych ale i niebezpiecznych..Nie wiadomo dokąd to wszystko zmierza. U mnie też taki dzień na przemian, trochę słońca trochę chmurek..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.10.21, 17:25
                                                    I wieczór powoli się skrada:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.10.21, 05:20
                                                    Tzn..skradał się...DDD Teraz już mamy radość o poranku..D
                                                    Miłego dnia.;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.10.21, 09:19
                                                    Tak,każdego dnia i ranek i wieczór,
                                                    Dobrego dnia:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.10.21, 10:01
                                                    Niestety, nikt nic lepszego nie wymyślił póki co....:D Ale niedługo zmian czasu to będzie trochę urozmaicenia..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.10.21, 14:56
                                                    Potrzebne to jak...
                                                    Ale mądrzejsi to wymyślili,pola do popisu nie ma:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.10.21, 19:42
                                                    Pomysłu zmiany czasu zostały urzeczywistnione w niektórych państwa Europy w dniu 30 kwietnia 1916 i tak jakoś to się wlecze za nami.. Teraz odwrotnie kombinuje się jakby odejść od tych fanaberii ,lale jakoś niemrawo to idzie....Może kiedyś jakaś sensowna decyzja zapadnie..W mojej ocenie manewrowanie czasem jest zbędne i kosztowne. i czas to zmienić.
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.10.21, 22:28
                                                    Tak. Dyskusje o tym były , spełzły na niczym.
                                                    Wiadomo jedynie ,że nie jest to tak ekonomiczne jak zakładano;)
                                                    Człowiek to taki stwór,że będzie manewrował wszystkim czym się da a jak się nie da to też coś wymyśli:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 20.10.21, 08:43
                                                    Oczywiście ze miany czasu korzyści żadnych nie ma, a wręcz odwrotnie same straty bo po zmianie czasu wszystko się przewraca. Ponadto sąsiadujące z sobą kraje mogą różnie podchodzić do kwestii czasu..a to tez stwarza komplikacje na granicach. I więcej się komplikuje ty więcej kłopotów.;p
                                                    Kiedyś te zmiany przynosiły jakieś korzyści ,głownie z oszczędności energii.Teraz ludzie działają całą dobę więc nie ma nawet kiedy oszczędzać..

• viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 20.10.21, 10:32
                                                    No, nie dość że miałam zwariowany system pracy to jeszcze przy zmianie bardziej się komplikował,jakoś człowiek przeżył ale niezbyt dobrze osobiście na mnie to wpływało;)
                                                    Było minęło:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 20.10.21, 11:52
                                                    Jeszcze nie minęło do końca , ale są widoki ze tak niedorzeczność przejdzie do historii.D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 20.10.21, 14:17
                                                    Pewnie jak wszystko:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 20.10.21, 19:57
                                                    Słuszna uwaga...Chociaż wielu bzdurach ludzie trwają i nie można ich z błędu wyprowadzić. ;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 21.10.21, 12:25
                                                    Zapewne:)
                                                    Tak czy siak wszyscy jakieś odchyły mamy:)
                                                    Przejechałam już dziś pół Śląska Panie...ufff.:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 21.10.21, 14:10
                                                    A to wielka podróżniczka Pani..;D Ja kiedyś miałem przyjemność wspólpracować
                                                    w prowadzeniu kolejowych pojazdów trakcyjnych. Najdalej dojeżdżałem do Tarnowskich Gór. Resztę tych terenów znam z opowiadań. Częściej bywałem w Sudetach, okolicach Walimia, Jugowic w Górach Sowich tj. okolicach znanych z kompleksu Riese...:D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 21.10.21, 20:19
                                                    Cudnie:)
                                                    Ja raczej nie w celach turystycznych, bardziej konieczność ale zajęło to trochę czasu;)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.10.21, 02:35
                                                    Te moje wojaże nie były typowo turystyczne. Na terenie Sudetów mieszkali kiedyś moi krewni. W wakacjach, czy feriach niekiedy ich odwiedzałem. Informacje o tamtych stronach w owym czasie czerpałem z małych cyklicznych książeczek z serii "Sensacje XX wieku" a dokładnie z pozycji " Lochy Walimia". Bedąc na miejscu tj u źródeł, nasłuchałem się różnych opowieści aż głowa bolała...DDD A teraz jakoś "pasje" podróżnicze mi odeszły...bardziej stateczny jestem..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.10.21, 12:26
                                                    Ale było ciekawie:)
                                                    I to już było a teraz to teraz:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.10.21, 15:36
                                                    Jeszcze nie minęło...dalej szukają złotego pociągu, bursztynowej komnaty i innych dóbr wszelakich...D Ale fakt...teraz jest teraz i nie inaczej..;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.10.21, 16:00
                                                    Tak samo można szukać wiatru w polu, nigdy nie wiadomo w którym miejscu uchwycić żeby złapać, to tak na upartego i czy w ogóle..:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.10.21, 18:31
                                                    Czyli to są tzw. marzenia płonne...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.10.21, 18:41
                                                    Nie nie nie, wszystko można poprzewracać,poprzekręć i już się dzieje:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.10.21, 18:52
                                                    Czyli prosto...zrobienie zadymy...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.10.21, 18:57
                                                    Ogromnej. Niech się dzieje:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.10.21, 09:18
                                                    Pewnie jak poszaleć to na całego..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.10.21, 20:27
                                                    Panie poszalalam:)
                                                    Kinder bal był przedni:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.10.21, 20:38
                                                    No to świetnie. Ja nie pamiętam kiedy jakieś bale były. Czyli wszystko w swoim czasie..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.10.21, 19:12
                                                    Myślę, że na pewno:)
                                                    Przyjdzie czas i na to:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.10.21, 20:49
                                                    O to bym się nie zakładał, ale skoro Pani tak twierdzi;p ... inaczej Damie się nie odmawia..;-)
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 25.10.21, 15:25
                                                    Jaki Pan jest dobry:)
                                                    Proszę proszę być dobrym dla mnie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 25.10.21, 16:36
                                                    Nie mam powodu co by postępować inaczej..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 26.10.21, 18:15
                                                    Liczyłam na to i dziękuję:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 26.10.21, 18:46
                                                    I tak trzymać mówią znawcy tematu.D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 26.10.21, 19:41
                                                    To My jesteśmy znawcami tematu:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.10.21, 09:41
                                                    Mówisz jak Wojewódzki w reklamie - firma to ja...DDD
                                                    My to jesteśmy ekspertami i jak to dzisiaj podkreślają ... uznanymi...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.10.21, 13:25
                                                    No a jak inaczej?
                                                    Przecież firmę już mamy:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.10.21, 15:21
                                                    Z tą firmą to trochę ryzyko.. można podpaść za VAT np ,zatrudnianie na czarno..nie wspomnę o tzw. skupach..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.10.21, 18:02
                                                    A weź przestań, no to słup słupa słupowi i już..:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.10.21, 18:36
                                                    słusznie, prosto i tanio..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.10.21, 22:27
                                                    Ekonomicznie:)
                                                    To już plan jakiś jest:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.10.21, 08:38
                                                    ekonomii nie można pomijać... sęk w tym do czego tejże ekonomii się używa, można przecież np do kreatywnej księgowości..ect ect..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.10.21, 11:46
                                                    Nudy no nudy Panie:)
                                                    Cyferki duperelki ale bilans musi wyjść na zero:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.10.21, 14:42
                                                    Jak się ma koneksje to zawód b.płatny...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.10.21, 16:28
                                                    No i właśnie ,jak to się mówi: trzeba było się uczyć:)
                                                    Że mnie żaden scislowiec a właściwie nie wiek kto:))
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.10.21, 16:29
                                                    Nie wiem miało być. No nie wiem wciąż:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.10.21, 17:29
                                                    Fakt, uczyć się trzeba , poki co nic się w tym temacie nie zmieniło..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.10.21, 18:59
                                                    Pewnie. Jaki to był dowcip? Ucz się ucz bo nauka to potęgi klucz a jak będziesz miał dużo kluczy to zostaniesz woźnym:)
                                                    I tyle:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.10.21, 19:42
                                                    Owszem było takie powiedzenie i w pewnych okresach trafne. U mnie w szkole pan woźny wszystkie dywagacje zaczynał tak - ja i pan dyrektor postanowiliśmy..D
                                                    Podnosił swoją rangę i prestiż w szkole..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 29.10.21, 10:08
                                                    :) zawsze to najważniejsza osoba w szkole, wszystko wiedząca;)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 29.10.21, 11:55
                                                    Oj tak ważna persona..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.10.21, 15:12
                                                    Wszyscy są ważni . Bez względu na profesję:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.10.21, 17:15
                                                    Ja nie jestem ważny, nie mam takich ambicji bo mi przeszły..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.10.21, 20:56
                                                    Hahaha, no tak, kiedyś czas odpoczynku być musi, nie można wciąż się ścigać:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 31.10.21, 03:10
                                                    Jak mawiał kiedyś do synów Kiemlicz ( vide Potop)....chłopaki na koń, a ja stary to się grzywy potrzymam...DDD
                                                    A teraz na ziemię...jest czas działań i czas refleksji. Nikt tego nie zmieni.;p
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 31.10.21, 03:14
                                                    Aaa..zapomniałem, dzisiaj w nocy gdzieniegdzie miała być widoczna nad Najjaśniejszą zorza polarna, ale osobiście obserwacji nie przeprowadzałem.
                                                    Niedługo będą nam po prośbie pukać do okien białe niedźwiedzie bo na biegunie biednie się robi..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.11.21, 17:03
                                                    Istotnie Panie:)
                                                    Co do zorzy wiedziałam ale z moich okolic trudno chyba byłoby zaobserwować a niedźwiadki , misiaczki są takie miłe przecież:)
                                                    No.
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.11.21, 19:04
                                                    Też zorzy nie widziałem,zresztą nie poczyniłem zadnych działań w tym kierunku,
                                                    Co do niedźwiedzi to miłe one są do czasy. Czytałem ze w Rosji srodkowej nad rzekę na ryby wybrało się dwóch zdrowych i stosunkowo młodych facetow. Tam cichutko podszedł ich niedźwiedź. Jednego z nich ściął momentalnie a drugi był chyba bokserem. Najpierw próbował strzelać do napastnika ale nie trafił chyba. Pozostała walka wręcz. Facet tę walkę z niedźwiediem wygrał, ale nie wiem czy przez nokaut czy na punkty..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.11.21, 17:23
                                                    :)))
                                                    Ja też nie widziałam .
                                                    A mówiłam że miski to przemiłe zwierzaki:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.11.21, 18:33
                                                    W bajkach chyba...;p Ale cóż jak kiedyś mowiło jakieś dziecko -niedźwiedzie dzielą się na polarne i brutalne...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.11.21, 08:21
                                                    :))
                                                    To brutalne bierze górę:)
                                                    Świat zwierząt całkiem podobny do świata ludzi :)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.11.21, 15:28
                                                    A inne dziecko powiedziało, że lis jest chytry a pod spodem biały...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.11.21, 18:18
                                                    Tak, dzieci to najszczersze istoty, mówią co widzą i czują bez żadnych woalek:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.11.21, 08:17
                                                    Woalka...to rzecz już historyczna...D Przypomniała mi się wesloła historyjka z tego okresu.. Otóż w zamierzchłych czasach w legendarnym Przekroju żarciki pisał satyryk niejaki Pan Rumian. Otóż jak ów pisał był taki przypadek. Do pana Rumiana kiedyś zadzwoniła pewna dama z pytaniem. Panie Rumian, wyciera mi się etola co mam robić?. Rumian odpowiedział- proszę pani wprawdzie nie wiem co to jest etola, ale radziłbym pani nie jeździć na rowerze ..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.11.21, 08:36
                                                    Ale jaja:) dobry dowcip:)
                                                    Ja też pamiętam Przekrój,mam czytała,ja też ale można powiedzieć, że mała jeszcze byłam:)więc tak, zamierzchłe czasy:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.11.21, 08:53
                                                    Oczywiście, to czysta historia.. Kiedys tego typu prasa była lepiej wyważona i profesjonalna , dzisiaj to tylko kociokwik i tania sensacja.....Nie biorę tego do ręki..
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.11.21, 09:27
                                                    Fakt pozostaje faktem:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.11.21, 10:01
                                                    Dziękuję za wsparcie..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.11.21, 15:25
                                                    A na to zawsze może Pan liczyć:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.11.21, 16:07
                                                    Wielce Pani łaskawa....D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.11.21, 16:23
                                                    Liczę,że do mnie wróci:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.11.21, 16:28
                                                    Być czyimś dłużnikiem to jakby niekomfortowo...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.11.21, 19:21
                                                    Akurat miałam na myśli siły wyższe:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.11.21, 03:44
                                                    Aaaa. ...to wtedy nie stawiam oporu...DDD
                                                    Dość wcześnie dzisiaj podjąłem działalność domową..ale pogoda za oknem jest co najmniej fatalna i nie wyjściowa , wichura, wiatr wyje....spać jakoś nie sposób....W ciągu dnia te ekscesy mają się skończyć...ale to jeszcze dość odległa perspektywa..poki co mam przy sobie herbatkę zimową...D
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.11.21, 03:48
                                                    Zapomniałem...udanego dnia życzę i w miarę dobrego samopoczucia, jako ze jesteśmy w tzw. dołku ( myślę o ciśnieniu atm. ) :DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.11.21, 08:25
                                                    Toż to nic jeszcze:)
                                                    U mnie słońce nieśmiało próbuje osiągnąć swoją pozycję i zaczyna wiać.
                                                    Będzie dobrze, jakoś się to przewalkuje :)
                                                    Dobrego radosnego zdrowego dnia życzę:)
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.11.21, 08:27
                                                    Miało być noc. Że w nocy Pan wstał:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.11.21, 14:05
                                                    Póki co wiatr trochę się ustabilizował, przelotone deszczyki, mokro i nie przyjemnie.
                                                    Dobra pogoda na pomieszkanie w domu..;D
                                                    Dzięki za dobre słowo..chociaz po ostatnich moich rewelacjach medycznych jakiś przygaszony chodzę..;p
                                                    A wstawać ja mogę o każdje porze, nie ma problemu i nie trzeba niczego prostować...DDD
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.11.21, 14:06
                                                    ...każdej ....;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.11.21, 19:20
                                                    Nie bądź przygaszony, wiem że nie zawsze się da lecz zawsze jest jakieś "ale".
                                                    Ja też mam takie rewelacje Ale myślę że wszystko się uda.:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.11.21, 19:34
                                                    Tak sobie myślę, ze mnie nie dotyczy status -czy, tylko - kiedy...;p W przyszłym tygodniu postaram się zaciągnąć opinii specjalisty....ale przecież badanie nie kłamie...;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.11.21, 23:57
                                                    Rozumiem doskonałe, bo sama czekam na decyzję kiedy i co dalej,tylko to bardziej skomplikowane , mam za to obiecane,że dołożą starań.
                                                    Na ile tak będzie , zobaczymy.
                                                    Po prostu przestałam się tym martwić a przynajmniej tak sobie wmawiam:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 06.11.21, 08:43
                                                    Ja też nie wpadam w panikę...ale ale...trudno o tym nie myśleć..Poki co książkę skończyłem. Biorę drugą -stron 500 więc będzie zajęcie.D
                                                    Od dzsiaj znowu cisnienie spada, dołek jutro w samo południe, i nastepnie w górę..
                                                    Jaka głowa to wytrzyma,??? ;DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.11.21, 12:39
                                                    Tak,poczyta Pan i opowie:)
                                                    Z tym ciśnieniem to fakt,kawa poszła w ruch w moim przypadku:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.11.21, 14:20
                                                    Czytuję księgi w mojej ocenie kwalifikujące się do literatury faktu...A że ksiązki dot. czasów niedawnych i obecnych to czytającemu łatwiej połapać się w treści. Jest bowiem dużo przytoczeń, odnośników, powoływania się na cytaty wypowiedzi...Nie wszyscy jednak są w stanie to ogarnąć jeżeli na bieżąco nie śledzą tzw. wydarzeń codziennych..;p
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.11.21, 14:21
                                                    Tak kawa działa szybko i pożytecznie,, trochę przejaśnia horyzonty..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.11.21, 15:47
                                                    Świetnie. Będzie Pan miał o czym opowiadać np.V:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.11.21, 17:55
                                                    Gawędziarz..jeszcze w takiej roli nie wystepowałem...ale kazdy kiedyś cos zaczyna....DD
                                                    Co do kawy- często też odpędza sen. A ze snem różnie bywa.. Czytałem kiedys np. że prawdziwy gentelmen przestaje chrapać gdy śni mu się....dama.DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.11.21, 19:12
                                                    No to tego nie wiedziałam:) kawę lubię:)
                                                    Ciekawe czy to działa w drugą stronę:)
                                                    Tylko nie wiem czy chrapię:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.11.21, 19:26
                                                    Dama nie ma żadnych uwarunkowań....czyli wypada jej wszystko robić bez uszczerbku na honorze..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.11.21, 13:41
                                                    No całe szczęście Panie,choć pewne obawy miałam:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.11.21, 14:03
                                                    Inaczej się patrzy na świat w wieku lat osiemnastu ..a inaczej w wieku o ho ho...albo jeszcze więcej...D Czyli różnie z tym bywa..generalnie im dalej tym mniej obaw..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.11.21, 22:30
                                                    Spojrzenia na pewno inne bez dwóch zdań, każdy wiek ma swoje prawa ( i lewa) , i to prawda.
                                                    I niech Pan z tym Ho Ho nie przesadza. No. :)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.11.21, 08:13
                                                    Z ho ho przesadny optymizm nie jest wskazany...D Ja tam patrzę prawdzie w oczy...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.11.21, 12:30
                                                    No to raczej według potrzeb i możliwości a z prawdą to jak zwykle ,każdy ma własną:)
                                                    Podobno w oczy kole:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.11.21, 13:50
                                                    Nie nic o wczy nie kole, słabo widzę..DDD
                                                    A co do reszty wystarczy w swój dowód popatrzeć i wątpliwości się rozwiewają migiem..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.11.21, 17:11
                                                    Przecież metryka to nie wstyd:)

Złota myśl - inni tyle nie żyją:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.11.21, 17:32
                                                    I wyjątki są wśród tych innych i także są wśród tych co liczą na te wyjątki.
                                                    Ja mam zasadę prostą, każdy rok traktuję tak jako hipotetycznie ostatni....przynajmniej nigdy się nie zawiodę na swoich prognozach.. a moze kiedyś okrzykną mnie Nostradamusem nowych czasów....DDDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.11.21, 18:16
                                                    No weź przestań..
                                                    Potrafisz tak, naprawdę?
                                                    To takie troszkę horrorowate się wydaje:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.11.21, 19:46
                                                    Cóż tzw. czarny humor nas nigdy w życiu nie opuszcza. Nie zawsze to człowiek dostrzega, ale komedia i horror to normalni uczestnicy naszego zycia. Jedni go doświadczają inni mniej a inni w ogóle nie rejestrują takich przypadków..
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.11.21, 20:13
                                                    Cóż zaprzeczać jak wszystko się zgadza:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.11.21, 08:25
                                                    Wypada jedynie Pani podziękować za wdzięk w konwersacji..D Wdzięk kobiecy oczywiście..DDD
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.11.21, 08:29
                                                    Oj zapomniałem o prognozie.. Póki co u mnie ciemno, mgliście i dość chłodno. Słońca nie widać i chyba tak już pozostanie. Ale około południa mykam w teren pochodzić po leśnych drożynach, poczuć ze tak powiem zew wolności...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.11.21, 10:23
                                                    Dzień dobry:)
                                                    Mgły opadły,dzień jest piękny a przynajmniej tak się zapowiada:)
                                                    Trzeba korzystać z pogody bo niebawem zapowiadają mrozy:)
                                                    Dobrego 11.11. życzę:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.11.21, 12:03
                                                    Dziękuję uprzejmie..i wzajemnie.;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.11.21, 09:12
                                                    Nadciąga znana pogody. Choć nigdy wcześniej tego nie odczuwałam jakoś specjalnie, teraz rozumiem tych,którzy o tym mówili:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.11.21, 09:31
                                                    Czyli Pani możesz pracować jako meteorolog i przepowiadać pogodę..D Najbezpieczniej jest mawiać jak górale...albo będzie wiało, albo będzie padało. ale coś tam będzie.. .A w sytuacjach krytycznych najlepiej odpowiadać, że stosujesz fastum i nie możesz prognoz ogłaszać...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.11.21, 14:41
                                                    Pewnie wiele rzeczy jeszcze mogę:)
                                                    I są takie, których absolutnie nie mogę i na to wpływu już nie mam:)
                                                    Fastum nie pomaga:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.11.21, 15:43
                                                    O fastum wspomniałem żartobliwie..bo opowiadał o nim kiedyś w radiu jakiś góral.;p
                                                    Ja fastum mam na tzw. pomoc doraźną...a na kryzysowe sytuacje mam zapas jakichś prochów przeciwbólowych..D Ja też niektóre rzeczy mogę a na inne mam embargo nałożone..;D

• viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.11.21, 16:10
                                                    Hahaha.. życie:)
                                                    Teraz również rozumiem jak starsi ode mnie czasem mówili,że starość się Panu Bogu nie udała i tak najwyraźniej jest:)
                                                    Niby staro się nie czuje ale no właśnie to cholerne ale..:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.11.21, 18:10
                                                    Nie chodzi o starość , ludzie młodsi też chorują..;p Widocznie tak to zostało urządzone, aby za długo nie zawadzać innym...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.11.21, 10:09
                                                    Być może:)
                                                    Kolej rzeczy taka jest i już:)
                                                    Najpewniej ci bogaci i zdrowi od dawna myślą o tym jak przedłużyć sobie życie, wymyślą na pewno a może i później będzie możliwość,że połkniesz sobie pigułkę na długowieczność :)
                                                    Nie wiem czy to dobry pomysł ale zachłanność ludzka jest wielka:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.11.21, 10:27
                                                    Przy dużych pieniądzach podobno wszelkie specyfiki działają lepiej..a biednemu co najwyżej wiatr wieje na czoło....DDD
                                                    Co niektórzy zamożni już dawno się pozamrażali w azocie aby doczekać lepszych czasów dla ich dolegliwości...D
                                                    Powiem tak za pieniądze człowiek człowiekowi jest gotów zrobić największe świństwo..;przykre ale prawdziwe..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.11.21, 16:51
                                                    No to co, w efekcie wszyscy będziemy nadzy i ubodzy,nic ze sobą zabrać nie można.:
                                                    Póki co niech ci co mają więcej cieszą się, bo nic nie trwa wiecznie:)
                                                    A ci co mają mniej też niech się cieszą:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.11.21, 17:32
                                                    Bogaci mogą więcej...np pewien cesarz chiński zabrał ze sobą całą terakotową armię..;p
                                                    Ale w mojej ocenie to przesada...wystarczy umiar i skromność ;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.11.21, 18:27
                                                    Wie Pan co?
                                                    Niech sobie biorą, robaczki się tym zajmą przyzwoicie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.11.21, 19:51
                                                    W rzeczy samej...bardzo cenna uwaga..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.11.21, 21:22
                                                    Nikomu niczego nie zazdrościmy i wszystkim życzymy dobrze:)
                                                    Tak jest najlepiej:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.11.21, 04:05
                                                    Oczywiście. Powiem inaczej, trzeba szanować decyzje każdego..;p Proste i nikomu nie szkodzi.;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.11.21, 11:02
                                                    I tym sposobem osiągamy stan zadowalający:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.11.21, 11:37
                                                    Odpowiedź powiedziałbym dobra na skojarzenia :-)
                                                    Co do meritum sprawy, stan zadowolenia dobrze dobrze wpływa na funcjonowanie
                                                    organizmu jako takiego. Reasumując zdrowiej jest bywać jak najmniej, chociaż sporadycznie i takie sytuacje się zdarzają.;D
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.11.21, 11:39
                                                    i znowu cos poszło nie tak.. poprawiam ,.... jest bywać jak najmniej niezadowolonym..
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.11.21, 12:22
                                                    A przynajmniej się starać:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.11.21, 14:04
                                                    Słusznie, bez takiego założenia nic się nie zrobi..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.11.21, 14:50
                                                    Panie,cały dzień szaro po prostu szaro, to już tak będzie do wiosny?
                                                    Jakoś tak ani w jedną ani w drugą z tą pogodą:)
                                                    A oprócz tego dobrze jest jak jest:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.11.21, 15:15
                                                    Faktycznie pogoda stosowna do kalendarza. Chmury, mżawki i inne atrakcje..;p
                                                    Nie najlepiej za oknem,ale trudno...;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.11.21, 15:39
                                                    No trudno,fakt nie ma co narzekać,jakoś ta aura musi się przełamać:)
                                                    Czekam zatem:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.11.21, 15:50
                                                    Umiejętność czekania to za przeproszeniem cnota...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.11.21, 09:34
                                                    Może ,jednak samo czekanie wydaje się bezsensem ,jak ustaliliśmy ten nie wróci,nowego nie znamy, dobrze,Zetor tylko o pogodę chodzi:)
                                                    Dzień dobry 😊
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.11.21, 10:43
                                                    Witam:-)
                                                    Pogoda dalej powiedziałbym podła, zimno, ciemno i deszczyk okresami..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.11.21, 15:49
                                                    A tu znośnie, nawet słonko w ciągu paru godzin było,teraz już sarzyzna,jutro też ma być ładnie:)
                                                    Niech będzie jak najdłużej,nie chcę jeszcze słoty i śniegu:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.11.21, 16:45
                                                    Oczywiście, tylko za ładną pogodą optuję..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.11.21, 16:54
                                                    Obyś Panie miał tą siłę i potrafi wyczarować pogodę choćby:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.11.21, 17:36
                                                    Praca ciężka to wróżenie i niewdzięczna też...;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.11.21, 08:25
                                                    Jeśli Pan tak mówi:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 18.11.21, 08:10
                                                    Mówię o tych co się tym parają. Ja się za to nie biorę..;-)
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 18.11.21, 12:19
                                                    Zrozumiałe:)
                                                    "Róbmy swoje":)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 18.11.21, 14:11
                                                    Mądry wniosek, własnie tak ma być..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 18.11.21, 18:25
                                                    Ale ulga:)
                                                    Pan się ze mną zgadza, miło:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 18.11.21, 19:08
                                                    Bezpieczniej jest damy nie denerwować..;-)
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.11.21, 15:30
                                                    I tu Pan ma rację:)
                                                    Zdenerwowana dama to niebezpieczna dama:) i ma długie czarne kręcone zęby,może kąsać:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.11.21, 17:53
                                                    Strach się bać, perspektywy nie ciekawe..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.11.21, 22:31
                                                    No nie ale próbować trzeba,tylko nie wiem czy to prawda w tym przypadku:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 20.11.21, 06:28
                                                    Oczywiście nie można siedzieć bezczynnie, to nic nie daje..;D Każde działanie daje jakiś efekt i rozwiązanie lepsze lub gorsze...ale zbliżające do celu..;p Dzisiaj jakiś podły dzień. Wieje, ok 10,00 max. ciśnienia a poźniej natychmiast ciągły spadek do godz. 10,00 jutro kiedy będzie znów dołek. Taka huśtaweczka pogodowo-zdrowotna. Meteopaci mają problem.
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 21.11.21, 11:19
                                                    Bezczynność lub brak decyzji to też jekies działania podobno.
                                                    Tu znośnie ale spadki lub wzrost ciśnienia też jest odczuwalny,póki co słońce i lekki wiatr:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 21.11.21, 15:07
                                                    Witam.
                                                    I nowy tydzień, nowy plan działania. Oby wszystko się udało..;p
                                                    Zdrowia zyczę.'D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.11.21, 09:46
                                                    I nowe możliwości:))
                                                    Tak, oby się udało i przyniosło radość:)
                                                    Wszystkiego dobrego:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.11.21, 16:11
                                                    W czwartek mam ważne spotkanie z medykiem, coś tam ustalimy na czas przyszły...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.11.21, 17:52
                                                    Pójdzie dobrze:)
                                                    Pożyjemy zobaczymy:)
                                                    Do czwartku moment:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.11.21, 18:22
                                                    Poki co mamy ustalić rodzaj i termin badania. Do rzeczy ewentualnie będziemy podchodzili po ustaleniu stanu faktycznego.;D Będzie albo rybka albo akwarium..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.11.21, 20:42
                                                    Niech robią co chcą byle dobrze:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.11.21, 05:27
                                                    Pewnie, niech się dzieje co chce..Powiem tak - są sprawy na które mamy niewielki wpływ. Czyli trzeba poddać się losowi..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.11.21, 14:17
                                                    Czasem tak bywa:)
                                                    Ale najważniejszy jest rezultat:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.11.21, 09:11
                                                    Rezultat to jest rzecz pewna..zawsze jakiś jest. Kwietią ważną jest to czy wynik zadowala czy też odwrotnie..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.11.21, 11:18
                                                    Zawsze planuje się wynik na + :)
                                                    Reszta loteria:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.11.21, 12:59
                                                    Oj byłbym ostrożniejszym. Niektóre rzeczy (wyniki) lepiej planować na (-) .DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.11.21, 13:16
                                                    I być mile zaskoczonym?:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.11.21, 14:00
                                                    Niekiedy tak. Takie jest zycie;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.11.21, 16:52
                                                    Życie życie jest nowelą:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.11.21, 19:09
                                                    Barwne to i na powieść się nada..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.11.21, 19:20
                                                    Zapewne.
                                                    Można zacząć pisać już dziś:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 25.11.21, 15:16
                                                    To ostatnio modne zajęcie, piszą masowo i taśmowo. Nie sposób wszystkiego przeczytać. ;;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 25.11.21, 17:27
                                                    Właśnie.
                                                    Każdy wyraża się jak umie,może to i lepiej,trudno powiedzieć:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 25.11.21, 19:43
                                                    Inaczej ,każdy kto umie pisać chce zarobić skoro jest ku temu okazja i sprzyjająca koniunktura. Rozglądam się za jakąś księgą, bo co kupiłem to już przeczytałem. Ale w ofercie rozrzut jest duży...a decyzja jak bajce..osiołkowi w żłobie dano..trudno się zdecydować. Niby recenzje są dobre...ale jak dzisiaj jest wiadomo ..piszą na zamówienie etc etc..więc można się nabrać..;DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 26.11.21, 09:29
                                                    Ja mam teraz kryminał ,nieznanego mi młodego autora ale zapowiada się dobrze,lekki i z czarnym humorem:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 26.11.21, 11:34
                                                    Ja też czytuję kryminały tzw młodego autorstwa.. Ostatnio zaś czytałem sporą księgę o kulisach wywiadu III RP. Tego typu księgi opisują czasy nam współczesne, dużo faktów, rozmów ,cytatów, osób ze swiecznika władzy ect...Nam współczesnym to się nieźle czyta jako znamy te realia z zycia i wszelkich informacji na bieżąco ,wiec problemu nie ma..Ale za lat och ...naście czy och..dziesiąt czytelnikowi tzw. świeżemu trudno będzie to wszystko złozyć w całość i połapać się kto jest kto i czego problem dotyczy..;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 26.11.21, 21:25
                                                    No tak. A " bohaterzy" zmieniają się jak w kalejdoskopie:)
                                                    Już ciężko się połapać co jest grane:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.11.21, 09:58
                                                    Właśnie, kiedyś w książce była jakaś myśl, logiczna fabuła..wszystko to było jakoś poukładane. Teraz natomiast chaos, jakieś myśli nieuczasane,niezborne i niepozbierane, niektórych ksiązek nie da się poprostu czytać...Idąc dalej trudno trafić na wartościową pozycję, niby niektore mają wiele pozytywnych komentarzy..ale jak zycie poucza takie opinie mogą pisać też umyślnie opłaceni klakierzy..
                                                    Głowa boli od tego wszystkiego.. ale trudno ,czytać coś trzeba żeby nie upaść ..;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.11.21, 13:30
                                                    Tia, pisać każdy może a czytać też:)
                                                    Wydaje się , że każdy wybiera coś co go interesuje,ja tam nie czytam jak " leci" ,fakt czasem są ciężkie. Ja jedną zaczynam wciąż i dochodzę do 20 strony i dalej nie mogę:) to już któreś podejście. Może kiedyś dobrnę do końca:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.11.21, 13:45
                                                    Też mam taką ksiązkę, mam brak zacięcia aby ją skutecznie przeczytać..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.11.21, 17:17
                                                    Może przyjdzie odpowiedni czas i wtedy:
                                                    U mnie to trwa i trwa i na samą myśl się zniechęcam:)
                                                    Powinnam to poważnie przemyśleć:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.11.21, 19:45
                                                    Albo jej nie czytać. Po co sobie robić kłopot. Jedna książka nie może powodować takiego zamieszania..D A tyle jest innych ksiąg wszelakich..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.11.21, 12:52
                                                    Istotnie ale jest w człowieku pewna tzw."przekora":)
                                                    Ja ją najpewniej mam:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.11.21, 16:01
                                                    Znawcy tematu mawiają,że kto nie umie dopiąć celu ten chodzi z rozpiętym..DDD
                                                    I trudno im nie przyznać racji..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.11.21, 17:52
                                                    No no,to może być prawda:)
                                                    Aż tak się nie znam:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.11.21, 20:00
                                                    Dotyczy to oceny generalnej,szczegóły już są bardzo różne..;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.11.21, 20:28
                                                    Nic. Trzeba dopinać jakby co:)
                                                    Szczególnie jak ma się zacięcie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 29.11.21, 09:02
                                                    Bardzo słuszna uwaga i do rzeczy...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 29.11.21, 12:36
                                                    :)
                                                    Duże , małe, różne rzeczy;)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 29.11.21, 15:54
                                                    Kwadratowe i podłużne...tez tak mawiano...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 29.11.21, 17:26
                                                    ;))
                                                    Właśnie.
                                                    Różniste , całkiem i na pewno:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 29.11.21, 18:29
                                                    Coż można tu powiedzieć...znawczyni z Pani... :-)
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.11.21, 11:10
                                                    Życie zaskakuje, może to i lepiej,choć osobiście nie lubię żadnych niespodzianek:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.11.21, 12:45
                                                    Kazda niespodzianka coś za sobą niesie...nie zawsze zgodnego z oczekiwaniami to fakt. Ale plany sobie a zycie też sobie..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.11.21, 15:17
                                                    No właśnie,najgorzej jak to się mówi:" jedną nogą w progu a drugą na zewnątrz", czyli właściwie nigdzie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.11.21, 16:25
                                                    Taka postawa na salonach określana jest jako stanie w rozkroku..;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.12.21, 08:36
                                                    No u mnie to raczej inne określenie by zyskało.:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.12.21, 09:32
                                                    Ale pewnie docelowo to to samo..;D
                                                    W koncu kazdy ma prawo tak interpretować zadarzenie jak uważa za właściwe.D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.12.21, 14:27
                                                    Najpewniej:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.12.21, 15:28
                                                    I najlepiej...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.12.21, 18:11
                                                    I wszystko jasne:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.12.21, 18:55
                                                    Grunt to polot w działaniu, w myśleniu też..;-)
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.12.21, 19:18
                                                    Polot jest, reszty brak:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.12.21, 19:54
                                                    Powiem tak, nie jest tak źle..;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.12.21, 09:59
                                                    Wiara podobno cuda czyni,jak ktoś wierzy:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.12.21, 10:15
                                                    Jak ktoś...właśnie..; ;-)
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.12.21, 11:52
                                                    A kto a kto a kto?:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.12.21, 14:13
                                                    Tego nie wie nikt..jedni ukrywają,inni nadinterpretują...urwnie głowy Pani Popiołkowa...jak mawiał klasyk..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.12.21, 14:54
                                                    To ta że Złotej?
                                                    Tak jest.
                                                    A głowa niech zostanie na swoim miejscu- bezpieczniej:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.12.21, 19:41
                                                    Tak ze Złotej...;p
                                                    Oj nikt nie będzie głowy urywał,ale pożartować trzeba co by w głowę nie dostać..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.12.21, 20:08
                                                    Tak.
                                                    Niech się kręci razem z szyją:)
                                                    A co tam:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.12.21, 09:34
                                                    Będzie ogląd tzw. peryskopowy...DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.12.21, 12:42
                                                    Hahaha no tak, lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć a widzenie pomaga:) w ocenie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.12.21, 15:58
                                                    Otóż to...pole widzenia mmusi być szerokie..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.12.21, 17:53
                                                    Noo..trzeba się przyzwyczaić do oczu wokół głowy:)
                                                    Ech..
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.12.21, 19:36
                                                    Tzw. patrzenie panoramiczne..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.12.21, 21:25
                                                    Szeroko ekranowe:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.12.21, 09:02
                                                    I stereo do tego..czyli full wypas...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.12.21, 10:22
                                                    Ech..kto zabroni?
                                                    Nikt. Ale ładnie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.12.21, 11:52
                                                    Dokładnie, każdy słucha jak mu odpowiada..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.12.21, 15:59
                                                    Wolę jednak trochę ciszej:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.12.21, 17:23
                                                    Ja tez nie lubię głosniej muzyki...takiej agresywnej..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.12.21, 18:51
                                                    I ludzi agresywnych , zdziczałych , klamliwych, też nie lubię:)
                                                    A tak poza tym wszystko w porządku:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.12.21, 10:44
                                                    A to normalne...tzw. gburów trzeba po prostu gnać..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.12.21, 12:00
                                                    Dobry dzień Panie:)
                                                    Szara niedziela ale dobre i to:)
                                                    Niech się dzieje:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.12.21, 15:40
                                                    Witam Pani. Dzień jak każdy a nawet gorzej. Rano zablokował mi się odpływ z łazience. A ze mam wannę i umywalkę zabudowaną glazurką to i problem powstał wielki. Dwie butelki kreta nie pomogły. Dojście do armatury prawie żadne. Ale sposobem udało się, pomogła żmijka i kilka godzin kombinacji. Jutro muszę dokupić jedną rurę bo w w amoku ją uszkodziłem...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.12.21, 17:18
                                                    Wypadki chodzą po ludziach:)
                                                    Dobrze,że z Pana złota rączka:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.12.21, 18:56
                                                    Najważniejsze jest to ze skorzystałem z własnej wanny..D Ale kłopot był..wyszło też ze przyda się nowe narzędzię i już zostało zakupione.. Dzisiaj niedziela ..kto dzisiaj może ,nikt. Niby jest firma dyżurna/pogotowie tech. które opiekuje się mieszkaniami w dni wolne ale pewnie b.droga. a ja czekać nie mogłem. Kiedys zresztą pobierałem nauki techniczne. więc od tej strony kłopotu nie było...problemem była kwestia dotarcia do miejsca awarii..DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.12.21, 12:04
                                                    Wszystko się udało ,roboty dużo ale zrobione:)
                                                    Awarie się zdarzają. Ja nie lubię takich niespodzianek,nikt chyba:)
                                                    Wszystko dobrze się skończyło i już:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.12.21, 19:27
                                                    To się zdarzyło nagle, ale już po kłopocie. Jutro o 8,00 mam spotkanie z medykiem..DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.12.21, 13:13
                                                    Liczę,że dobre wieści Pan przyniesie:)
                                                    Powodzenia:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.12.21, 14:43
                                                    A i owszem...medyk człowiek poważny ,przebadał dokładnie. Wyniki zadawalające, trochę w medykamentach namieszał i zobaczymy co z tego wyniknie.D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.12.21, 15:13
                                                    Samo dobo samo dobro Panie:)
                                                    Tak trzymać:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.12.21, 17:05
                                                    Oczywiście,cieszę się z obrotu sprawy.D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.12.21, 21:04
                                                    Ja razem z Panem:)
                                                    Na moje muszę jeszcze poczekać bo coś poszło nie tak:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.12.21, 06:28
                                                    Zaskoczyła tez mnie inna poradnia. Przez obostrzenia covidowe dlugo odkładali wizyty tzw. osobiste..Kilka dni temu zadzwoniono do mnie i informacją,że mogą przyjąć mnie jeszcze w tym miesiącu ale muszę sobie załatwić nowe skierowanie bo poprzednie się zdeaktualizowało z uwagi na upływ lat dwu. Jako człowiek nie konfliktowy zgodziłem się na propozycję ale muszę szybciutko uzyskać stosowne dokumenty. Tyle złego mozna poczytać o służbie zdrowia a tu proszę ..taka niespodzianka.DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.12.21, 09:38
                                                    Tu też się coś ruszyło w tym temacie.
                                                    Wiecznie nie mogą ukrywać się pod płaszczykiem pandemii, choć ostatnimi czasy tak właśnie było:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.12.21, 09:59
                                                    Tak własnie było. Tylko nie wiem dlaczego np.klinika laryngologiczna nie nie miała stresów i normalnie przyjmowała podczas wizyt na live , a np okulistyczna przez jakiś czas się migała.. Rózne podejścia, rózne interpretacje sytuacji..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.12.21, 15:23
                                                    Też nie wiem dlaczego ale wiem na pewno,że co bardziej bezczelni pozwalali sobie na wiele.
                                                    Czasy się zmienia a ich wizerunek zostanie w pamięci.
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.12.21, 19:58
                                                    A dokładnie..Tak samo kontakt z medykierm rodzinnym. Same kłopoty. Wszystkie skierowania i recepty lecą on line. Nikt nie rozmawia, nie zleca badań. Wystarczy....DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.12.21, 20:07
                                                    Mają to gdzieś..
                                                    Nie powiem gdzie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.12.21, 15:40
                                                    Dyplomatycznie mozna powiedzieć,ze w poważaniu..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.12.21, 09:26
                                                    Dodała bym, e głębokim. No.
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.12.21, 10:49
                                                    To już prezyzyjne określenie, nie ma wątpliwości..DDD
                                                    Witam Panią i zyczę spokojnego weekendu..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.12.21, 13:33
                                                    Wzajemnie. Wszystkiego dobrego:)
                                                    Niech minie w radości i zdrowiu:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.12.21, 14:20
                                                    Poki co nie widzę żadnych przeszkód..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.12.21, 16:53
                                                    Ja to się cieszę,że jeszcze widzę:((
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.12.21, 18:46
                                                    Oj..ja też też białej laseczki chadzam poki co..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.12.21, 19:19
                                                    :))))
                                                    Oby jak najdłużej. Ja ze wspomagaczami:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.12.21, 19:36
                                                    Ja też wspomaganie noszę. Ponieważ przypomniała sobie o mnie słuzba zdrowia pod koniec grudnia będę miał zrobione kompleksowe pomiary to i wiedzę będę miał pełniejszą czy widzę i co...?''DDDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.12.21, 19:38
                                                    Hahaha a jak się okaże że "co' to co wtedy?:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.12.21, 05:54
                                                    Na decyzje przyjdzie czas, jak mawiają klasycy trzeba mieć "twarde dowody"..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.12.21, 10:47
                                                    Dobrze gdy twarde:)
                                                    Podobno pomaga:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.12.21, 13:56
                                                    Podobno....DD
                                                    Dwie godziny poparadowałem dla zdrowia po ośnieżonych terenach. Może to trochę poprawi samopoczucie..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.12.21, 14:42
                                                    Może co nieco:)
                                                    Dla zdrowotności Panie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.12.21, 14:57
                                                    Wyłącznie Pani..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.12.21, 22:20
                                                    Wszak to cel jedyny i najważniejszy:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.12.21, 04:53
                                                    Słusznie, nie neguję..;p
                                                    A dzisiaj u Pani ciśnienie w miarę stabilne,temperatura w górę -około 16,00 temp.rzeczywista i odczuwalna około zera, od 11,00 do 22,0 popruszyć moze lekko snieżek a pozniej deszczyk/mrżawka.Tak ma być a jak będzie-zobaczymy..D
                                                    Miłego dnia.D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.12.21, 09:12
                                                    Dziękuję:)
                                                    Niech się dzieje co ma się dziać:)
                                                    No ale z tym sniezkiem to mi nie pasuje akurat:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.12.21, 12:32
                                                    Nie koniecznie muusi padać.. progonozy to stan prawdopodobieństwa.D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.12.21, 14:26
                                                    No prószy Panie to białe coś, trochę niepewnie ale tak:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.12.21, 15:31
                                                    Czyli prognoza nie była chybiona..D .. No to jestem dumny...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.12.21, 16:12
                                                    Powinieneś;)
                                                    Ja też się cieszę,bo nie muszę sprawdzać:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.12.21, 17:49
                                                    Jutro cieplej, między zerem a plus 5..Nie powinno padać..;D Można pohasać w terenie.DDD Cisnienie ok 1030 w miarę stabilne..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.12.21, 18:31
                                                    Przydatne informacje.
                                                    Dobrze, że w tym temacie jestem zaopiekowania:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.12.21, 08:10
                                                    Do 10,00 moze być lekka mżawka,później spokojnie.. Nie powinno być niespodzianek.
                                                    Miłego dnia.D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.12.21, 09:49
                                                    U nas powietrze do bani:)
                                                    Miłego dnia:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.12.21, 13:20
                                                    Pewnie smog dokucza..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.12.21, 15:46
                                                    Zgadza się. Już kilka dni.
                                                    Kiedyś mi to nie przeszkadzało ale teraz odczuwam:)
                                                    To chyba z wiekiem przychodzi:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.12.21, 16:12
                                                    Smog zawsze szkodzi,ale jak organizm młody to i lepiej się broni..D
                                                    U mnie smogu wiele nie ma, mieszkam na obrzeżach city aa jak jeszcze powieje wiatr to jest ok.D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.12.21, 09:29
                                                    Jest to upierdliwe fakt:)
                                                    Nie mam tyle szczęścia,ja to w centrum, niby parki obok ale czasem czuć bardzo,tak że wieczorem okna nie można otworzyć:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.12.21, 11:04
                                                    Jak miasto jest w nawet niewielkiej niecce to parki niewiele dają, smog się zbiera i następuje tzw. zastój...Wtedy jedynie wiatr moze sprawę polepszyć...
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.12.21, 13:53
                                                    Może powieje. Teraz siąpi nie wiadomo czy:)
                                                    Nic się nie poradzi:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.12.21, 16:29
                                                    Do 19,00 moze być mżaweczka...ale temperatura powoli już opada ,będzie trochę chłodniej ale mrozów poki co nie będzie.D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.12.21, 20:54
                                                    I bardzo dobrze:)
                                                    A na mrozy przyjdzie czas:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.12.21, 13:12
                                                    Poki co wielkich mrozów nie widać.. Jutro u Pani może lekko pokropić. Jutro od 10,00 skutecznie będzie spadć ciśnienie od 1035 jutro to poniżej 1015 w niedzielę popołudniu. Temperatura miedzy zero a +4....Taka byle jaka pogoda. W wigilię moze snieżek popruszyć..ale to jeszcze tydzień - moze się zmienić. DD
                                                    Miłego dnia.D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.12.21, 14:43
                                                    No to chyba dobre wieści Panie:)
                                                    Coś z ciśnieniem jest bo mnie boli głowa i to nie przez pieska:)
                                                    Za to wiatr jest , może być ten powód albo nie wiem co:)
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.12.21, 14:43
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.12.21, 16:29
                                                    Dzięki. Pogoda jest trochę niestaabilna, częste zmiany parametrów .Stąd i to złe samopoczucie.;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.12.21, 16:47
                                                    Pewnie tak:) ja dodatkowo trochę się napracowałam i czuję się zmęczona a gdzie tam do wieczora Panie:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 18.12.21, 12:28
                                                    Powiem Pani,ze tez miewam takie dni ze od samego rana jestem jakiś zakręcony i osłabiony. Im dalej tym gorzej..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 18.12.21, 17:53
                                                    Ech..tak to bywa ,raz lepiej raz gorzej:)
                                                    Huśtawka ciągła:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.12.21, 05:57
                                                    Dokładnie tak. Ale jakoś poradzimy sobie z tym problemem.D
                                                    Spokojnego dnia życzę.
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.12.21, 09:12
                                                    Jak że wszystkim innym:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.12.21, 12:08
                                                    Niestety trzeba wszystko jakoś ogarnąć jak mawia młodzież..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.12.21, 15:45
                                                    Ogarniam Panie, choć nie bardzo się chce:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 20.12.21, 15:35
                                                    A to inna sprawa..ja też mam momenty bez tzw. motywacji..D To chyba w pewnym okresie życia normalne..tak mi się wydaje..Czy chcemy czy nie, sił jest coraz mniej, organizm bardziej niestabilny i podatny na rózne zagrożenia..jest jak jest i trzeba to polubić..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 20.12.21, 18:47
                                                    Zaiste Panie, każdy wiek ma swoje prawa:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 21.12.21, 04:11
                                                    I uroki Pani.. tak przynajmniej mawiają..DDD
                                                    Udanego dnia życzę.;-)
                                                    Ps. dzisiaj jakos nie mogłem dospać, więc żwawo zacząłem nowy dzionek..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 21.12.21, 18:25
                                                    Cieszę się:)
                                                    Że taki Pan żwawy:)
                                                    Wieczór prawie,to miłego wieczoru życzę:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.12.21, 11:50
                                                    Dzięki za dobre słowo.D Czas jakos szybko ucieka, święta tuż, tuż..Jutro jeszcze mam wizytkę u specjalisty ...ALe tak wypadło, dorejestrowali mnie więc nie wypada się boczyć..DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.12.21, 20:39
                                                    Tego możemy być pewni- upływającego czasu:)
                                                    Ale to dobrze,trzeba iść i przynieść dobre wieści:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.12.21, 08:33
                                                    Ok.. pojdziemy,zobaczymy...DDD
                                                    Dobrego dnia.D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.12.21, 09:32
                                                    Właśnie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.12.21, 04:36
                                                    No i doczekaliśmy tego dnia oraż świąt.
                                                    Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Pani zdrowia i ciepłej rodzinnej atmosfery. Oby św. Mikołaj o Pani nie zapomniał a wszystkie plany te wiadome i ewentualnie przyszłe się powiodły. Wszystkiego najlepszego życzę.
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.12.21, 09:02
                                                    Dziękuję Panie:)
                                                    I dla Ciebie życzę zdrowia i radości i spokoju i pomyślności i wszystkiego wszystkiego dobrego:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.12.21, 10:05
                                                    Piękne dzięki Pani..; ))) Najlepszego.. :-)
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 26.12.21, 11:49
                                                    Świat jest lepszy jak ludzie są serdeczniejsze:)
                                                    Miłego świętowania:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 26.12.21, 20:02
                                                    Dzięki, było nie najgorzej..Ale takie balowanie to ciężkie zajęcie..dobrze ze to juz koniec i wrocimy do normalności, nie na dlugo ale zawsze...;;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 26.12.21, 20:05
                                                    Właśnie o tym pisałam :)
                                                    I tam...szybko przeleci:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.12.21, 04:25
                                                    Dokładnie. Nie ma co za wiele szaleć. Ja jestem na tzw. etapie refleksji..myślicielstwem się jakoby param, bo jest i okazja i odpowiednia pora. Prochu co prawda nie wymyślę,ale może cos pomnijszego się trafi.. ;-)
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.12.21, 10:20
                                                    Podsumowania jednym słowem:)
                                                    Za rogiem Nowy Rok czeka:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.12.21, 11:01
                                                    Tak? Muszę myknąć na zewnątrz i popatrzeć. A tak wogóle dzisiaj siedzę z domu bo otrzymuję ze stan powietrza dzisiaj jest conajmniej żły..Duży smog. A więc przeczekamy nawałę, jutro ma być lekko lepiej. A pojutrze mam pogawędkę w medykiem..ważną ..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.12.21, 18:43
                                                    Ja wychodziłam dziś ,przywieźli mi lekarstwo z dalekiego kraju to i kawę na mieście zaliczyłam ale restauracja pusta była to i zagrożenie małe a czas miło płynął.
                                                    Niech medyk coś mądrego poradzi:)
                                                    Będzie z czego się cieszyć:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.12.21, 02:42
                                                    Czas przyniesie rozwiązanie..D A widzę,że Pani to dama światowa..;D Dawno nie byłem w kawiarni i jakoś mnie tam chwilowo nie pociąga...co nie znaczy,że w przednim towarzystwie tam bym nie poszedł.;p Mam wszelkie zaświadczenia, na występowanie poza limitem...czyli no problem..D
                                                    Obecnie jednak kawusia spozywana jest w zaciszu domowym. Daje to same plusy dodatnie..DDD ...bo raz wiadomo co się kupiło i co się pije.,a dwa w domu jest większy komfort i swoboda.D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.12.21, 13:38
                                                    Na pewno:)
                                                    Ale miło spędzony czas to też dobre:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.12.21, 16:50
                                                    Zgadza się, atmosfera lokalu to coś innego..taka mała odskocznia..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.12.21, 22:21
                                                    Inne klimaty i fajnie tak czasem w innej scenerii:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 29.12.21, 17:00
                                                    Kiedyś,dawno lubiłem to..teraz preferencje są inne..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 29.12.21, 22:24
                                                    Zgadza się.
                                                    Ja czasem lubię:)
                                                    Też nie za dużo żeby się nie znudziło:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.12.21, 08:58
                                                    Własnie wszystko w odpowiednich proporcjach być powinno...a niekiedy trochę więcej...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.12.21, 13:10
                                                    Żeby się dało, żeby się wszystko dało i udawało:) wtedy sielanka:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.12.21, 14:28
                                                    Życzenia wolno mieć...a i nieraz cokolwiek się powiedzie..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.12.21, 17:09
                                                    A tam..nie mam nic przeciwko:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.12.21, 18:46
                                                    A więc spokojnie, i patrzeć daleko należy..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 31.12.21, 08:39
                                                    Przez okulary,żeby lepiej widzieć :))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 31.12.21, 10:43
                                                    Sa już teleskopy, problemu nie ma..DDD
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.01.22, 09:41
                                                    Żyję więc jestem... tak mniej więcej był łaskaw powiedzieć Kartezjusz ;DDD
                                                    Nowy Rok się rozpędza, koniec balowania ,czas stanąć na ziemię. Mam listę zadań na styczeń..chyba zacznę w sposób uporządkowany tj od poniedziałku..tego albo innego..;-)
                                                    Udanego tygodnia Pani życzę..; ;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.01.22, 10:26
                                                    Taak...też się odnalazłam i dobrze:)
                                                    Trzeba wrócić do rzeczywistości:)
                                                    Tu dziś piękny poranek więc o tyle dobrze,że lepiej nastraja:)
                                                    I do przodu, niech się wszystko udaje krok po kroku,dla wszystkich.
                                                    Tak będzie najlepiej.
                                                    Dziękuję i najlepszego życzę:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.01.22, 13:42
                                                    Dzięki za życzenia.
                                                    U mnie rano było z przejaśnieniami ,teraz się zaniosło i prognozy do wieczora wieszczą deszcze.. a więc nie najlepiej..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.01.22, 14:58
                                                    Dziwna ta zima, bardziej do wiosny bliżej niż do prawdziwej zimy:)
                                                    Dla mnie spoko:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.01.22, 17:37
                                                    Zima jeszcze będzie, kiedyś czytałem ze w lutym może poszaleć co nie co..DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.01.22, 18:23
                                                    E..to mnie Pan zmartwił:)
                                                    Niezbyt zimowe plany mam na luty:)
                                                    Zobaczymy.
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.01.22, 18:45
                                                    To prognozy amerykańskie dla naszego regionu...ale pewnie, to być nie musi...aura jest kapryśna.D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.01.22, 09:17
                                                    Po co Amerykanie interesuja się nasza pogodą,u siebie chyba mają co robić?:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.01.22, 17:35
                                                    Corocznie pewien ich istytyt wydaje przypuszczalne progonozy pogody dla róznych regionów świata, w tym Europy też.. Te progonozy powstają od wielu lat...To nie jest żadna wścibskość..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.01.22, 09:34
                                                    Oczywiście,że wiedziałam:)
                                                    Wszyscy na wszystko mają "oko" a najbardziej nie u siebie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.01.22, 15:47
                                                    Nie doceniłem Pani wiedzy...D Tak zyjemy w czasach obserwacji pernamentnej..;D
                                                    wszędzie filmują,nagrywają,podsłuchują,podglądają...i jeszcze nie wiem co..Coraz trudniej zachować prywatność..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.01.22, 16:19
                                                    :)
                                                    No bo widzisz...cudze życie wydaje się być ciekawsze od własnego,dlatego tak to wygląda:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.01.22, 16:38
                                                    Czyli plotki,plotki itp. Kiedys wystarczył magiel albo trzepak...teraz działa cała machina..DDD

• viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.01.22, 17:43
                                                    Myślę,że tak. Nawet jak nie chcesz to i tak się dowiesz:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.01.22, 18:44
                                                    Tak,wtedu hurtem idą wszystkie tematy... :-)
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.01.22, 10:48
                                                    Szczęście moje ,że nie uczestniczę:)
                                                    Ale sami donoszą, to w tyle nie jestem:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.01.22, 15:40
                                                    Coż pewnych rzeczy nie da się uniknąć...ale od nadmiaru wiedzy nikt jeszcze nie umarł...oczywiście wyłączając tu wszelkiej maści szpiegów..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.01.22, 15:53
                                                    No nie:)
                                                    Jak piszemy szyfrem to chyba nie jesteśmy szpiegami? I nie umrzemy:)
                                                    Szyfroszpiekonspiration:) O !
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.01.22, 17:18
                                                    Nie o to mi chodziło z tymi szpiegami..Ok temat były...D Ale trudno nie przyznać ze wiedza ma swoją wartość i ci co duzo wiedzą niekiedy też dużo ryzykują...;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.01.22, 20:10
                                                    Może tak być a raczej na pewno:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 06.01.22, 09:43
                                                    Co nie znaczy ,ze lepiej nic nie wiedzieć. Inaczej - można dużo wiedzieć ale lepiej mówić tylko o tym co konieczne,a nie paplać wszystkim wszystko..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 06.01.22, 13:06
                                                    Zaiste Panie:)
                                                    Wszystko zrozumiałe:)
                                                    Długiego języka komuś nie utnIesz a u siebie nie zauważysz:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 06.01.22, 17:09
                                                    Właśnie, często samoocena stawiana jest najwyżej ...ale nie zawsze tak jest,taka już ludzka natura.....;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.01.22, 11:32
                                                    I przechodzimy do porządku dziennego:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.01.22, 15:17
                                                    Dla wyciszenia emocji mozna włączyć odkurzacz np..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.01.22, 15:51
                                                    To by było ich zagłuszanie;)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.01.22, 16:37
                                                    Nie tylko, są opcje za i przeciw...;D Generalnie kazde zajęcie docelowo wycisza emocje..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.01.22, 19:30
                                                    Nie wszyscy je mają.
                                                    Ja znam.:)
                                                    Wtedy niepotrzebne zagłuszanie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.01.22, 11:20
                                                    Nie ma schematu na takie sytuacje, tylko indywidulane podejście gwarantuje sukces.;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.01.22, 14:52
                                                    Schematu nie ma właściwie na nic, wszystko jest niewiadomą:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.01.22, 16:58
                                                    Wielkim X-em...DD Ale pozostaje rachunek prawdopodobieństwa, mozna szanse jako tako okreslić..D
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.01.22, 19:40
                                                    Zapomniałem..u mnie lekki mróz, biało-śnieg leży, prawdziwa zima..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.01.22, 19:46
                                                    To tak samo jak gdybanie:) ale bardziej naukowo:)

Tu nic Panie, szarówka i tyle:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.01.22, 09:51
                                                    Matematyka to matematyka,szarlataństwa tu nie ma..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.01.22, 10:51
                                                    Wiem. Tylko ja się wymiguje bo matematyka nie dla mnie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.01.22, 16:08
                                                    Zalezy kto naucza ,to wiele znaczy czy przemiot jest przyjemnością czy tzw. zawadą w zyciu .DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.01.22, 18:22
                                                    Miałam dobrych nauczycieli:)
                                                    Tak się składało ,że w większości nie uczestniczyłam w zajęciach z powodów wyższego dobra i też mi poblazali więc korzystałam z tego co nie było zbyt mądre. Z przedmiotów ścisłych jedynie chemia mnie interesowała ale okazała się w dalszejj perspektywie nieużyteczna:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.01.22, 18:27
                                                    Rozumiem. Ja też trafiałem na mądrych ludzi.. ale dla janosci nie mam pretensji do nikogo,jezeli nie lubi on matematyki..\DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.01.22, 10:36
                                                    Na szczęście nie tylko matematyką człowiek żyje ( choć powinniśmy w tych czasach) No ale cóż.najwazniejsze zawsze zdrowie,resztę można dopasować:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.01.22, 16:37
                                                    Słusznie Pani oceniasz sprawę ..DDD Teraz są kalkulatory w komputerach, telefonach ,jest czym się podeprzeć w razie potrzeby..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.01.22, 17:00
                                                    A życie to takie przewrotne jest,nigdy nie chciałam mieć do czynienia z matematyką i czynnościami związanymi z pieniędzmi a tu bęc..całe życie zawodowe z tym :)
                                                    To tak jak czegoś nie chcesz:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.01.22, 09:17
                                                    Są pewne rzeczy któryxh obejść się nie da...i tak jest w tym wypadku.;D
                                                    Nie ma co się załamywać...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.01.22, 10:20
                                                    Teraz daleko mi od tego:))
                                                    Inne rzeczy mnie zajmują:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.01.22, 10:32
                                                    Ok..szanuję decyzję..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.01.22, 14:04
                                                    Wszyscy mamy swoje sprawy mniej lub bardziej ważne:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.01.22, 14:54
                                                    Uwaga b.słuszna.;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.01.22, 15:28
                                                    Co tam Panie to życie życie życie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.01.22, 16:28
                                                    C'est la vie powiem w języku obcym...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.01.22, 08:54
                                                    Nowy dzień,nowe możliwości i takie inne jakieś cuda:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.01.22, 09:36
                                                    Witam.
                                                    Tak piękny dzień, słoneczko ,mały mróz...same plusy..D
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.01.22, 09:46
                                                    W samo południe jadę się nagadać z pewnym medykiem...dla spokoju dodam,że to rytynowa terminowa wizyta, nic nagłego..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.01.22, 11:35
                                                    Dobrze:)
                                                    Więc niespodzianek być nie powinno:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.01.22, 18:17
                                                    Nie było atrakcji ,ale za przepisany antybiotyk w jednej aptece zażądali ok 300zł.Znalazłem normalną aptekę -chcą 180 zł. Trzeba jednak szukać leków w róznym miejscu szczególnie tych na 100% bo można się nieźle wykosztować..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.01.22, 18:41
                                                    Znam temat.
                                                    Pisałam chyba kiedyś o różnicach w cenie..
                                                    Za jedne moje 800,- pl a w Niemczech 10 ,-e.
                                                    Jak to usłyszałam to myślałam,że zemdleje.
                                                    Nie chcę nawet się wkurzać bo większej partyzantki nie widziałam.
                                                    A teraz będzie jeszcze gorzej bo brak refundacji i to na choroby gdzie 50% społeczeństwa choruje.
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.01.22, 20:03
                                                    Szczególnie uważać trzeba na leki za 100%, tutaj apteki szaleją.. Ja korzystam z apteki internetowej doz.pl .Zamawiam, leki dowożą do ich najbliższej apteki ,tam odbieram płacę i po sprawie. Ciekawostką jest to,ze leki zamowione prez internet są nawe tańsze niż w ich aptece stacjonarnej tj tej która robi za punkt odbioru..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.01.22, 08:59
                                                    Też robię podobnie.
                                                    To wariactwo,żeby urządzać takie polowania.
                                                    Mam swoje zdanie na temat tego co się dzieje ale jak zwykle tu nie mogę się wypowiedzieć,Pan pewnie to zna więc wszystko jasne:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.01.22, 12:22
                                                    Oczywiście, dla mnie wszystko jest jasne..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.01.22, 13:15
                                                    Podobno w miarę jedzenia apetyt rośnie, nie należy się spodziewać rychłego końca tych działań:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.01.22, 13:29
                                                    Jest taka opcja..;D a jaki finał na końcu to tylko jasnowidz moze opisać..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.01.22, 15:19
                                                    No co Pan ,po co jasnowidz,ma Pan mnie:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.01.22, 09:24
                                                    Tez racja...ok pozostanę przy tej opcji...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.01.22, 12:29
                                                    Jakie to piękne:))
                                                    Tylko to co dobre przyjmujemy:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.01.22, 17:27
                                                    Przyjmujemy rozwiązania opcjonalnie lepsze..tak powinno być..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 14.01.22, 20:05
                                                    Się dzieje Panie:)
                                                    Lepsze i lepsiejsze:))
                                                    A jest coś takiego w ogóle?:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.01.22, 10:24
                                                    Wszystko jest póki co....tak mi się wydaje...;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.01.22, 11:41
                                                    Niech będzie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.01.22, 11:54
                                                    A więc postanowiono..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.01.22, 13:47
                                                    Podobno coś robić trzeba ,żeby wie Pan..:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 15.01.22, 14:55
                                                    Wiem Pani...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.01.22, 13:10
                                                    Miło:)
                                                    U Pana też tak szaro i porywiście?
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.01.22, 13:24
                                                    W nocy wichry i zawieje..pozniej padał śnieg, grad, grzmiało i padało...Pozostał silny wiatr a niebo słoneczne. Nawałnica przeszła na południe..chyba minęła już stolicę..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.01.22, 13:44
                                                    Tu też się właśnie zaczęło,śnieg i silny wiatr. Myślałam,że jakoś bokiem minie ale nic z tego:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.01.22, 13:52
                                                    Tak tzw. nawałnica jest na Pani terenie..D Lepiej przez okno patrzeć na to co się dzieje..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.01.22, 14:10
                                                    Takie czasy ,że więcej się w domu siedzi:i nie wychylam jak nie trzeba:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.01.22, 16:53
                                                    Ja tez..jutro mam rutynową wizytę u fachowca..więc muszę dom opuścić..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.01.22, 17:33
                                                    Ooo..ja też wyruszam,zaczyna się moja planowana batalia i trochę strach mnie obleciał
                                                    Mam nadzieję,że wszystko pójdzie gładko i bez niespodzianek:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.01.22, 19:12
                                                    Spokojnie, co by nie komplikować sprawy. Będzie dobrze..przynajmniej tak życzę;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 18.01.22, 13:47
                                                    Nie dziękuję:))
                                                    Oby tak było:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 18.01.22, 15:17
                                                    Jak mówię to jest pewne..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 21.01.22, 18:00
                                                    No dobrze już dobrze,nic nie mówię,niech się dzieje:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.01.22, 08:28
                                                    Tak. latawce.dmuchawce ,wiatr...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.01.22, 10:30
                                                    I inne fiurgające obiekty:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.01.22, 12:45
                                                    Słusznie wir takie efekty wywołuje..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.01.22, 12:46
                                                    Zwirowane zawirowanie wzburzone pokręcone i pokrętne nawet :)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.01.22, 16:11
                                                    Każdy wir niesie z sobą niespodziankę..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.01.22, 16:32
                                                    No to ja czekam:)
                                                    Zaznaczam ,że nie lubię niespodzianek,jednak tym razem się skuszę:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.01.22, 16:57
                                                    Do kusznia podobno najlepsze jest jabłuszko..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.01.22, 17:31
                                                    Nie przepadam ale właśnie konsumuje:)
                                                    Teraz zobaczymy co się stanie:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.01.22, 08:57
                                                    Ale za czym nie przepadasz, bo odpowiedź jest nieco zakamuflowana..D
                                                    Ja jabłuszka codziennie jem, zapewniam ze nie szkodzą...;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.01.22, 16:00
                                                    Hmm..wolę np.gruszki lub inne bulwy:)
                                                    Ale tak, jabłka też staram się wciągną ć choć jedno co parę dni:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.01.22, 18:00
                                                    Pewien lekarz z parciem na szkło..twierdził,że tu cytuję " jabłko z wieczora i nie ma doktora"..;p
                                                    Tak był uprzejmy twierdzić..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 25.01.22, 11:17
                                                    Tak tak słyszałam takie stwierdzenie:)
                                                    Trzeba się zmusić dla zdrowotności:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 25.01.22, 11:32
                                                    Różne są recepty na zdrowe życie..ale trzeba do tego ostrożnie podchodzić, gdyż niektore propozycje są wręcz niebezpieczne..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 25.01.22, 16:03
                                                    Każdy mniej więcej wie co mu służy a co nie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 25.01.22, 16:54
                                                    A to racja...z biegiem lat nabiera się w tym temacie (jak mawia klasyk) wiedzy..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 26.01.22, 10:20
                                                    Ale np prawdą nie jest,że człowiek uczy się na błędach chociaż powinien:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 26.01.22, 16:58
                                                    To zależy od tzw. polotu , nie każdy umie wnioski snuć...DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 26.01.22, 19:01
                                                    Nie każdy ale polot tu się ma akurat nijak:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 26.01.22, 19:19
                                                    Pozwolę sobie ogłosić zdanie inne, polotu nie mozna nie doceniać..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.01.22, 10:31
                                                    Co nie znaczy,że jak się go ma nie można błędnie ocenić sytuacji, gdyż nie jest on gwarancją a życiu jak na karuzeli,różne rzeczy mają miejsce:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.01.22, 14:45
                                                    No fakt..zależy w którą stronę karuzela się kręci..;D
                                                    Oki wyjaśnilismy sprawę..D
                                                    Pozdrawiam, dzionek dzisiaj podły, zimno, deszczowo, typowa póxna jesień...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.01.22, 17:26
                                                    Tu śniegiem sypało ale taki mokry jakiś więc mokra wróciłam do domu:)
                                                    Miłego wieczoru:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.01.22, 17:42
                                                    Musiałem dzisiaj pochodzić po city jako ze w medykami byłem umówiony. Pewne sprawy wyjasniłem, inne w trakcie, jeszcze inne pozmieniane w czasie...Trochę mi to czasu zajęło. Z uwagi na sytuację epidemiologiczną, przestawiłem sobie termin rehabilitacji na spokojnijeszy okres letni...Obecnie lepiej się wciskać w tłumy...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.01.22, 11:12
                                                    U mnie przychodnia pusta,w gabinetach młodzi ludzie,świeżo upieczeni lekarze ( może i dobrze ), ale jak stwierdził,to właściwie nic nie może tylko odesłać dalej,dobre i to:))
                                                    Może tam dalej będzie precyzyjniej:))
                                                    Pogoda tu do bani:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.01.22, 15:27
                                                    Młodzi lekarze pozbawieni rutyny...dobrze się spisują. Ja mam doświadczenia dobre ..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.01.22, 16:38
                                                    Tak,bo jeszcze się im chce:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.01.22, 17:45
                                                    Tak, głodni wiedzy i doświadczenia.Starają się i co ważne pacjentowi wierzą...D
                                                    Rutyniarze znają się na wszystkim i robią wszystko zeby delikwent jak najszybciej znalazł się za drzwiami..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 29.01.22, 17:18
                                                    Też to zauważyłam:)
                                                    Czasem mam wrażenie,że naprawdę tej starszej generacji już się nic nie chce,pozycja jest i to wystarczy..
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 29.01.22, 18:45
                                                    Inna sprawa to brak konceptu na całą służbę zdrowia, poki co to jest to łatanie dziur..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.01.22, 11:26
                                                    Domniemam,że szybko się nie zmieni:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.01.22, 12:38
                                                    Słowacja już padła...a następni czekają w kolejce..D A skądże coś się zmieni..nie podejrzewam takiej opcji..D
                                                    wrócimy do znachorów, szamanów i szeptuch wszelkiej maści...może lepiej nie będzie ale napewno taniej..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 31.01.22, 14:35
                                                    Też bym nie powiedziała czy taniej.
                                                    Może taka sytuacja zmusi ludzi do większej dbałości o zdrowie,choć w przypadku poważnych schorzeń szamanstwo to pewnie za mało:)
                                                    Doczekaliśmy się czasów...
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 31.01.22, 15:53
                                                    Cóż, życie robi rózne niespodzianki, szczególnie długie życie...;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 31.01.22, 17:00
                                                    Ja bym tam na długie nie narzekała oby sprawne było:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.02.22, 17:23
                                                    Otóż to, uwaga na miejscu...DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.02.22, 08:32
                                                    Jak tam Panie z pogodą?
                                                    Tu prognozy niezbyt korzystne:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.02.22, 09:31
                                                    Tu także.. albo wieje,albo pada, przymrozki się pojawiają...w głowę mozna dostać ..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.02.22, 11:19
                                                    Na południu sypie ponoć ostro,tak w radio mówili:)
                                                    Jeszcze luty a potem już z górki:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.02.22, 17:02
                                                    Oczywiście,wiosna napewno przyjedzie szybko i znienacka...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.02.22, 17:21
                                                    Noo.. mówią,że jeszcze z sześć tygodni i finito:)
                                                    Jakiś dziwnie szybko ten czas leci.
                                                    Bardzo..:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.02.22, 18:14
                                                    Tak, czas ucieka...niedawno były święta a tu niebawem wiosna...szybkość jak u Pendolino...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.02.22, 16:04
                                                    :))))
                                                    Jak to wszyscy mówią: byle do wiosny:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.02.22, 17:01
                                                    Wiosny teraz bywają wcześnie...więc niedługo..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.02.22, 19:27
                                                    Tego się trzymajmy:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.02.22, 19:35
                                                    Ja tam trzymam się wszystkiego...cokolwiek by to nie miało znaczyć..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.02.22, 11:10
                                                    Wiatru Panie,wiatru trzeba się trzymać:)
                                                    Jak porwie to tylko raz:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.02.22, 13:30
                                                    Poki co nie mam jeszcze tzw. wagi przewiewnej...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 06.02.22, 11:00
                                                    Zawsze zdarzyć się może:)
                                                    W słabszy dzień oczywiście:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 06.02.22, 11:56
                                                    Chadzanie pod wiatr to dobry trening...D dla zdrowia..lDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 06.02.22, 12:19
                                                    No niestety nie dla mojego,mam oficjalny zakaz:))
                                                    Ale wiatr lubię bardzo:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 06.02.22, 15:20
                                                    Pewnie,kwiaty we włosach potarga....DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 06.02.22, 16:28
                                                    Akurat tak lubię:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.02.22, 09:02
                                                    Tak, całkiem miłe odczucie...;D Kiedyś to był konik, motocykl...i inne gadżety...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.02.22, 11:30
                                                    " to były piękne dni,po prostu piękne dni":))
                                                    Ale wszystko dobre co i teraz daje radość:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.02.22, 14:43
                                                    Ładną słowną klamerką to Pani spięła..D Tak, trzeba optymizmem się podpierać..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.02.22, 12:23
                                                    Ważne, żeby się razem trzymało:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.02.22, 15:33
                                                    Filozoficzna odpowiedź..;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.02.22, 10:41
                                                    Wie Pan,że każdy ma własną filozofię:)
                                                    Jak co innego zresztą:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.02.22, 13:54
                                                    Bardzo słuszna uwaga, różnice też są...DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.02.22, 16:15
                                                    No tak:)
                                                    Może to i lepiej, nie popadamy w monotonię:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.02.22, 19:42
                                                    Różnorodność wszelka jest motorem dyskusji i postępu..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.02.22, 20:10
                                                    Oby nie podstępu:)
                                                    Chociaż pewnie też być może:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.02.22, 20:35
                                                    Pewnie, moze być..ale to ewentualność skrajna..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.02.22, 11:28
                                                    Teraz wydaje się,że tych skrajności jednak więcej:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.02.22, 13:36
                                                    Oj tak, i to we wszsytkich dziedzinach życia..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.02.22, 14:34
                                                    Tak. I nie ma co czekać na zmiany a jak już to być może w następnych pokoleniach:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.02.22, 14:37
                                                    Tego już Pani nie sprawdzimy...przerasta to nasze możliwości..DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.02.22, 14:57
                                                    Świata nie zbawimy a szkoda:)
                                                    Póki co trzymajmy się luftu jak drabina leci:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.02.22, 15:45
                                                    Znam to przysłowie z trzymaniem się pędzla...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.02.22, 10:28
                                                    A bo może i o pędzel chodziło:) w każdym razie trzymać się trzeba albo choćby podeprzeć :))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.02.22, 13:35
                                                    Dokładnie, a całe przysłowie kojarzone jest z malarzem ( pokojowym)...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.02.22, 14:22
                                                    O pewnym malarzu też znam historię:)) a nawet kilka. Ech..
                                                    Na każdego można znaleźć kijek jak się bardzo chce:)
                                                    Ale po co?:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.02.22, 17:02
                                                    Pewnie, a co w końcu ci malarze są winni;D Nie mozna ludzi poniewierać...DDDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.02.22, 18:23
                                                    No nie powinno się:)
                                                    Niech sobie malują i malują ku uciesze...:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.02.22, 09:00
                                                    Słusznie, każdy powinien mieć szansę zaistnieć...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.02.22, 11:00
                                                    No właśnie:)
                                                    Jak tam u Pana?
                                                    Tu prawie że wiosną:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.02.22, 12:33
                                                    Witam. Piękna słoneczna pogoda. Trochę chłodno ale to nie problem..D Po południu ruszam na obchód terenu...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.02.22, 17:42
                                                    Tylko korzystać z pięknej pogody:)
                                                    Tu dziś też dopisało:)
                                                    Czyli wszystko super:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.02.22, 18:14
                                                    Byłem,zobaczyłem i wróciłem..D Pogoda słoneczna ale wiatr zimny,mroźny. Było trochę niewyjściowo ale przeżyłem..DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.02.22, 18:34
                                                    Zaliczone, można uskutecznić wieczorny relaks:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 13.02.22, 09:45
                                                    Nie za bardzo z tym wiecornym relaksem. Tak jakoś wyćwiczyłem organizm ,że okolo 21.00 zasypiam..;p
                                                    Dzisiaj jest piękne słońce...też wyruszę z teren trochę pochodzić, bo pandemia bardzo aktywność sportową osłabiła...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.02.22, 14:48
                                                    Dokładnie:)
                                                    Trzeba się jakby odrodzić na nowo:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.02.22, 16:20
                                                    W rzeczy samej.. jakoś sytuację opanujemy...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 16.02.22, 18:02
                                                    Dobrze.
                                                    Dobrze,że Pan też jest za tym,od razu pewniej się poczułam:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.02.22, 18:37
                                                    Nie mozna się tak od razu poddawać...przez te wszystkie przeciwności zycia ostatnio za duzo siedziałem w w domu... a to pandemia,a to zimno lub pada a to inne powodu i tak czas uciekałał. Ale niebawem ruszę w teren , co by pochodzić na tzw. łonie przyrody...aby był efekt jednorazowo trzeba zaliczyć conajmniej 2 godziny marszu...a najlepiej dłużej jak siły starczają...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 17.02.22, 19:11
                                                    To jak większość chyba , ja też to już jest zasiedzenie ale cóż okoliczności niesprzyjające były, cóż:)
                                                    A chodzić trzeba, człowiek lepiej się czuję i mocy nabiera:))
                                                    Tu dziś tak wieje,że strach się bać:))
                                                    Pogoda się polepszy z czasem i człowiek odetchnie może w końcu:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 18.02.22, 08:20
                                                    W weekend nadciągnie drugi niźowy front atosferyczny, będą większe ekscesy niż w tej chwili,szczególnie większe jeszcze wichury. Jednym słowem nie najlepiej...;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 18.02.22, 09:10
                                                    I to się akurat nie podoba:)
                                                    Jeszcze mnie gdzieś porwie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 18.02.22, 16:01
                                                    A mnie może zacznie nosić..będę robił za wędrowniczka..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 18.02.22, 16:03
                                                    To nie jest takie złe:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.02.22, 05:47
                                                    A więc będziemy testować, co przynosi najlepsze skutki..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.02.22, 12:35
                                                    Tak Panie:)
                                                    Wybierać tylko sprzyjające okoliczności:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.02.22, 13:39
                                                    Czyli brać od życia to co najlepsze proszę Pani.....D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 20.02.22, 10:26
                                                    I tu rodzi się dylemacik:)
                                                    Które to najlepsze?:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 20.02.22, 13:10
                                                    Pewnie ze tak, swiadomie w kłopoty nie wypada się samemu pchać..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 20.02.22, 14:15
                                                    No tak:)
                                                    Strach mnie obleciał Panie przed tym nowym tygodniem..
                                                    Może raczej taka niespokojna ciekawość jak to wszystko się potoczy..:)
                                                    Ale podobno byle do przodu:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 20.02.22, 15:43
                                                    U mnie też się kręci i mota. Fachowiec mi zapisał na 14 dni lek uderzeniowy ale w trakcie leczenia i kilka dni po nie mogę zacząć innych zabiegów ktore mi planują bo po tych lekach mogą nastapić niewskazane objawy... Nic nie pasuje ,terminy się zapętlają..Mozna w głowę dostać..;DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 20.02.22, 22:21
                                                    :) otóż to jak nie urok to przemarsz wojsk:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 21.02.22, 10:22
                                                    albo imieniny pana majstra...też jest taka wersja.;D
                                                    Dzisiaj u mnie wieje, a aktualnie wiatr jakoś się wzmaga.DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 21.02.22, 18:45
                                                    I wężykiem panie majster, wężykiem:)
                                                    Tu się trochę uspokoiło:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.02.22, 18:40
                                                    Tak duet Kłobuszewki- Gołas był dobrany no i teksty też mieli wyśmienite..DDD
                                                    Niby się trochę uspokoiło...ale jeszcze wieje i jest zimno...pod koniec tygodnia nawet w nocy mają być przemrozki..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.02.22, 19:02
                                                    Dokładnie;)
                                                    Tu też kołowrotek z pogodą.
                                                    Trzeba liczyć,że jutro będzie lepiej:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.02.22, 08:57
                                                    Dalej pogoda niepewna..ale z każdym dniem ma być lepiej..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.02.22, 10:35
                                                    Pewnie tak będzie:)
                                                    Podobno pogoda ducha zrobi lepiej niż aura na zewnątrz:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.02.22, 11:21
                                                    A to pewne, pogoda ducha jest mniej podatna na smog i wahania..D
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.03.22, 09:06
                                                    Widzę, że zaczęło się dziać.... Życzę pomyślnego finału...;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.03.22, 17:17
                                                    Zaczęło Panie i końca nie widać:)
                                                    Horrorowato to wygląda póki co..
                                                    Ogólnie chyba też ciekawie nie jest. Hmm?
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.03.22, 18:54
                                                    A więc zdrówka i lepszych wieści życzę.;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.03.22, 13:26
                                                    Nie dziękuję:)
                                                    Oczekuję dobrych rezultatów:) z niecierpliwoscią
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.03.22, 17:52
                                                    Nie życzę dla swoich osobistych profitów, ale z ludzkiej życzliwości...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.03.22, 23:21
                                                    Oczywiście:)
                                                    Oby takiej życzliwości było jak najwięcej na tym świecie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.03.22, 10:06
                                                    Najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet przesyłam. Zdrowia i pomyślności z życiu życzę.D
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.03.22, 10:07
                                                    "w życiu" życzę tak miało być. DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.03.22, 15:46
                                                    Bardzo miło proszę Pana:)
                                                    I dziękuję i dobrze,że jestem kobietą:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.03.22, 17:42
                                                    A ja facetem...DDD Proszę uprzejmie proszę Pani;;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.03.22, 15:15
                                                    Nie miałam co do tego wątpliwości:)
                                                    Niech tak pozostanie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.03.22, 18:37
                                                    Cieszy mnie to bardzo..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.03.22, 10:05
                                                    Dziś dla Pana wszystkiego Najlepszego,zdrowia i zdrowia i radości:)
                                                    Życzę ja:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.03.22, 16:08
                                                    Dziękuje uprzejmie za miłe słowo...;D Każdy ma swoje swięto i to jest porządek..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.03.22, 08:30
                                                    :)) mówisz Panie,że sprawiedliwość musi być?:))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.03.22, 09:57
                                                    Sąd...sądem...;DDD A odnośnie ad rem... dobrze ze zauważeni są wszyscy, ;;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 11.03.22, 12:19
                                                    No nie wiem nie wiem.
                                                    Sprawa dyskusyjna ale jeśli Pan tak mówi to wierzę na słowo:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.03.22, 09:22
                                                    To ocena generalna, pojedyncze przypadki mogą odstawać od normy..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.03.22, 10:02
                                                    Zrozumiałe.
                                                    Wszystko popieprzone trochę za dużo:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 12.03.22, 15:39
                                                    Słuszna uwaga, za niedługo będzie się trudno połapać w tzw. porządku życiowym...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 18.03.22, 16:46
                                                    Nic Pan nie poradzi
                                                    Każdy własną wojnę toczy..
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 18.03.22, 18:29
                                                    Chyba z myślami...DDD Żartuję...ale życie jakoś coraz gorsze się staje...coraz mniej optymizmu i perspektyw na lepsze..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.03.22, 17:35
                                                    Tak. Kuńca nie widu i słychu.
                                                    Jakby coś zawisło w górze i nie wiadomo kiedy spadnie.
                                                    Ogólnie niepewnie.
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 19.03.22, 18:18
                                                    Tak, trochę to wszystko przytłacza, ja dla higieny psychicznej słucham jedynie muzyczki...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 20.03.22, 15:13
                                                    Ja jej poszukuje skrupulatnie:))
                                                    Wciąż:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 20.03.22, 16:12
                                                    Spoko, będzie dobrze....jak mawiał Szwejk - jeszcze nigdy tak nie było, aby jakoś nie było...DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 21.03.22, 08:39
                                                    No tak..jednak jakoś nie przedkłada się na jakość i z tym trzeba sobie radzić:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 21.03.22, 13:02
                                                    Bylejakość jeszcze długo nas nie opuści..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.03.22, 08:47
                                                    Poradzimy sobie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.03.22, 10:04
                                                    Pewnie, można sobie fujareczkę wystrugać, i żyć sielsko...;p ...chociaż wsi spokojnych coraz mnniej..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.03.22, 15:27
                                                    No to ja już zaczynam strugać , żeby było w razie "W" :))
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 22.03.22, 17:04
                                                    Pewnie, trzeba być gotowym bo z "Z" różnie bywa..;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.03.22, 09:59
                                                    Niech s...... ją.. No !
                                                    I ci wszyscy co zaaranżowali ten bałagan.
                                                    A tymczasem dobrego dnia:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.03.22, 11:23
                                                    Pewnie, tanio, ekologicznie i skutecznie...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.03.22, 17:52
                                                    Najważniejsze żeby skutecznie ale to mrzonki chyba:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 23.03.22, 18:55
                                                    Trudno cokolwiek potraktować jako pewnik. ;p
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.03.22, 14:50
                                                    Chyba specjalnego przepisu nie ma co najwyżej jakieś uniwersalne metody można dopasowywać:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.03.22, 15:37
                                                    Posłuchać Indian, górali, szmanów i innych guru...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.03.22, 16:09
                                                    To ja się piszę na innych:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 24.03.22, 18:47
                                                    I jak to mam rozsupłać, jest mały problem...;DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 25.03.22, 08:47
                                                    Inne guru:)
                                                    Pospieszam szukać,chyba że Pan ma sprawdzonego:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 26.03.22, 10:50
                                                    Aaa...rozumiem. Będziemy próbować..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.03.22, 10:33
                                                    Jestem za:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 27.03.22, 13:41
                                                    A ja przed....DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.03.22, 11:21
                                                    Każdy orze jak może:)
                                                    Mówiąc...no wie Pan
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.03.22, 13:40
                                                    Oczywiście że wiem, póki co to jestem kumaty...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 28.03.22, 16:18
                                                    Ależ nie wątpiłam:))
                                                    Ważne ,że Pan wie:)
                                                    A co to już inna sprawa:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 29.03.22, 08:51
                                                    Chodzi oczywiście i to i owo, a szczególnie owo...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 29.03.22, 12:00
                                                    Bezwarunkowo owo jest tu najważniejsze i tylko ono poważnie brane pod uwagę:)
                                                    Myślę ,że gdyby nie ono życie byłoby ech...:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 29.03.22, 12:52
                                                    Słuszna uwaga, mimo wszelkich uciążliwości jakieś priorytety są..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 29.03.22, 15:34
                                                    No tak skromnie mogę przyznać:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.03.22, 08:55
                                                    Mogę być z Pani dumny za odwagę..DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.03.22, 16:07
                                                    No taki Pan miły:)
                                                    Naprawdę:)
                                                    To ja też będę z siebie dumna:) O !
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 30.03.22, 17:04
                                                    i słusznie, tak powinno być...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 31.03.22, 13:02
                                                    Jezdem:)
                                                    Tak jak w tym dowcipie : córka mówi do matki: mamo jezdem w ciąży.
                                                    Matka na to: ty za rok mature piszesz i mówisz jezdem? :)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 31.03.22, 16:01
                                                    Znam opowieść o matce i córce ale nie godzi się opowiadać na tzw. szerokim forum...;DDD
                                                    A Twój cytat jest dobry...DD
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.04.22, 08:47
                                                    A póki co historia zajączka..D

Zajączku, dlaczego masz takie krótkie uszy?
                                                    - Bo jestem romantyczny.
                                                    - Nie rozumiem.
                                                    - Wczoraj siedziałem na łące i słuchałem śpiewu słowika.
                                                    Tak się zasłuchałem, ze nie usłyszałem kosiarki...
                                                    ---
                                                    ...DDD Miłego dnia.;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.04.22, 09:28
                                                    Sprawdziłam : ja jeszcze uszy mam, czyli dobrze jest:)
                                                    Romantyzmu we mnie ani krzty:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.04.22, 09:41
                                                    Pozostaje jeszcze proza, dramat... a od biedy i reumatyzm..DDD
                                                    W końcu to były perypetie zajączka...DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.04.22, 15:41
                                                    Skłaniam się do opcji 1,2 i 3 :)
                                                    Różnorodność kłania się w pas:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 01.04.22, 16:40
                                                    Od wyboru do koloru, dla każdego coś właściwego...DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.04.22, 15:24
                                                    Właściwego i miłego:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.04.22, 19:39
                                                    No to niech tak zostanie..;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 02.04.22, 22:30
                                                    U Pana też taki śnieg z nieba?
                                                    No nieciekawie się zrobiło:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.04.22, 08:47
                                                    Skądże Pani , ja tu śniegu w ogóle póki co nie widziałem. Zrobiło się zimniej jedynie. Kraj jak twierdzą znawcy tematu podzielony jest na strefę zimową i strefę suszy, mnie przypadło żyć w tej drugiej...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.04.22, 12:40
                                                    Coś tam było o tej suszy ale sobie teraz nie przypomnę, co najwyżej nasuwa mi się , że Pana suszy:)
                                                    Za dużo słodyczy chyba:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 03.04.22, 13:31
                                                    Wygląda na to ,że z p to przestrogi pozostają..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.04.22, 15:26
                                                    Kwiecień póki co faktycznie plecień , trzeba pożyć i się zobaczy czy się sprawdzi:)
                                                    Dobrego popołudnia:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 04.04.22, 16:16
                                                    Coś tam z pogodą się sprawdza...jak mawiał góral...albo będzie wiało ,albo będzie padało...DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.04.22, 10:35
                                                    Tu wiatry dość mocne od wczoraj:)
                                                    Głowę chce urwać:)
                                                    Przeżyjemy:) ale coś z ciśnieniem jest na pewno:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.04.22, 11:13
                                                    Już sprawdziłem...dzisiaj w nocy będzie górka czyli max a w nocy z środy na czwartek dołek czyli minimum..i takie huśtawki będę dalej..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.04.22, 13:04
                                                    No to będziemy wyhustani za wsze czasy:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.04.22, 14:15
                                                    Oj tak,, będzie się działo...zamęt w głowie też..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.04.22, 19:17
                                                    Noo..nie wiadomo czy się cieszyć czy się bać;)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 05.04.22, 19:53
                                                    To juz zależy od sytuacji...planować nic nie można..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 06.04.22, 08:57
                                                    Akurat wiem o tym ,że nie można:)
                                                    Tymczasem, życzę dobrego dnia:)
                                                    Tu wieje:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 06.04.22, 14:29
                                                    Dziękuję, wzajemnie udanego dnia..;D

• tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 06.04.22, 14:30
                                                    Przeoczyłem sprawę... a tu pada..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 06.04.22, 14:46
                                                    Wiosna:)
                                                    Szybko czas ucieka to i pewnie pogoda się polepszy:)
                                                    Choć podobno straszna susza co też dobre nie jest.
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 06.04.22, 15:22
                                                    Własnie dotąd u mnie susza występuje...teraz nadchodzi okres opadów stąd i nie protestuję..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 06.04.22, 15:30
                                                    No
                                                    Tu słonko wyszło:)
                                                    A ja dziś miałam biegany poranek:)
                                                    I teraz padam:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.04.22, 08:11
                                                    No to mogę Panią pożałować...;p Ja wczoraj biegałem od późnego ranka do prawie 14.00... Takie tam medyczne wygiby..DDD U mnie słoneczko świeci,, ale jak widzę z prognozie deszcze będą przez całą noc a ponadto cała nocka to duży dół w ciśnieniu, nie obędzie się bez wpływu takich anomalii..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.04.22, 16:38
                                                    Też Pan fiurgał jak ja:))
                                                    Dziś tu świeci i wieje dosc mocno co niewskazane dla mnie:)
                                                    A ja tak lubię wiatr..:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 07.04.22, 17:00
                                                    Bo wiatr może włosy potargać...DDD
                                                    Co do meritum -nic groźnego nie znaleziono..poki co ...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.04.22, 11:21
                                                    Włosy i nie tylko:)
                                                    To dobrze ,że nic, dobrze?:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.04.22, 12:34
                                                    Tak ,dobrze...;D
                                                    Pewnie może też zwiewną sukienkę..;D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.04.22, 13:17
                                                    Przede wszystkim:)
                                                    Konieczny element:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 08.04.22, 13:54
                                                    No to dumny jestem z siebie, za właściwe rozpoznanie tematu..DD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.04.22, 11:26
                                                    A ja z Pana:)
                                                    Dobrej soboty:) bo tu nijako z tą pogodą:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.04.22, 13:37
                                                    O dzięki za dobre słowo;DD
                                                    U mnie było słonecznie, ale coś czarne chmury nadciągają...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.04.22, 16:13
                                                    A proszę:)
                                                    Tutaj w kratkę dosłownie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 09.04.22, 18:27
                                                    U mnie pogoda w romby..ale też byle jaka..D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.04.22, 10:29
                                                    Kiedyś się poprawi przecież a tu też tak się tłamsi,, że trudno wyczuć co tam nawiewne:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.04.22, 10:50
                                                    Sorry Pani taki mamy klimat...;D Znawcy meteorologii twierdzą,...że przed świętami może być nawet około plus 20. W różnych miejscach może być różna temperatura ale ma być generalnie cieplej...D
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.04.22, 13:46
                                                    Przydałoby się do słońca trochę wystawić:)
                                                    Znowu odłożone w czasie:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.04.22, 15:20
                                                    U mnie chwilowo swieci...Trzeba pojeździć tu i ówdzie..oczywiście za słońcem..DDD
                                                  • viviene Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.04.22, 16:28
                                                    Odpada póki co:)
                                                    Przyjdzie samo,na to muszę liczyć:)
                                                  • tezx Re: Zaszyfrowane wiadomości 10.04.22, 17:07
                                                    Aaaa.. slusznie, chwilowa blokada...D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka