libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 28.11.04, 15:24 Istnieje w nich tyle sprzecznosci, ile miesci sie w ich duszy kobiety. Obok wielkich istniejea pragnienia małe, obok wzniosłych-śmieszne, obok szczerych kłamliwe... Mężczysźni o tym nie wiedza, bo Kobiety niechetnie zdradzaja przed nimi swe najgłebsze tajemnice... Oto jak wyglada lista tych zyczeń, ktore dla Kobiety stanowia warunek niezbedny,zeby była szczesliwa: Wielka promienna Miłosc, o tragicznym pełnym niezwykłych perypetii przebiegu, zakonczona szczesliwym finałem. Pol tuzina jedwabnych ponczoch, Słoiczek kremu zdolnego wygładzić najgłebsze zmarszczki pod oczmi i na szyi, Liczne projekty wspaniałych podrozy, Wyznanie miłosne, złozone przez mezczyzne zupełnie obcego, Odrobine prefum dobrej marki, Pewnosc ,ze bedzie sie kochana az do późnej starosci, a moze nawet i dłużej, Moznosc popłakiwania sobie od czasu do czasu w cichym kąciku. Jakas drobnostka, ktora mozna nosic przy sobie i patrzeć na nia wspominać przeszłosc... Gwałtowna scena zazdrosci, Wygodny fotel, albo miekka sofa, a najlepiej szeroki tapczan, na ktorym można połozyc sie w poprzek i nie myślac o niczym palic dobrego papirosa... Przede wszystkim jednak marza Kobiety o spełnieniu Trzech drobnych życzen, żeby miec pieniadze, zeby miec dużo pieniedzy i żeby miec jeszcze troche pieniedzy....:)))) To "urywek" z pisma kobiecego *FALA* z roku 1942!!!!! Jak myslicie zmieniło sie cos??? Pozdrwaiam Libressa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez Re: Marzenia Kobiet są przedziwne IP: *.arcor-ip.net 28.11.04, 15:57 sadzac po dacie (1942), czy to czasopismo "Fala" - to byla jakas hitlerowska, okupacyjna gadzinowka, majaca odwiezsc kobiete od spelniania sczytnej roli Kobiety-Polki w postaci ukrywania swojego partyzanta pod lozkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 28.11.04, 16:59 Przyznam szczerze,ze jeszcze nie przeczytałam całosci, ale wyglada na takie bardziej szowinistyczne...Ilustrowane smiałymi fotografiami nagich Kobiet,ale najlepsze sa ogłoszenia: "Surogat herbaty *TONGA* artykuł zastepczy jest produkowany z odżywczych skladnikow roslinnych bez domieszek szkodliwych dla zdrowia... Natomiast przy piegach, liszajach i czerwonej slorze pij sok Świeżego Lopianu magistra Gobieca :)))) pozdrawiam Libressa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez Re: Marzenia Kobiet są przedziwne IP: *.arcor-ip.net 28.11.04, 17:12 to poczytaj mi dalej, moze znajdziesz jeszcze surogaty kawy (kawa zbozowa) i tytoniu (podobno niezly, z lisci morwy). Pamietam takie stare, niemieckie powiedzenie: "milosc jest rozrywka dla biednych" W 1942 pasowalo dla okupowanej Polski - jak znalazl - coby se ludziki glowy rzeczywistym Swiatem nie zawracali. A swoja droga ogladalem przedwojenne (hitlerowskie) pisma dla kobiet. Erotycznie byly bardzo smiale. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 28.11.04, 17:38 Na kawe to przepis prosty: "palone żołedzie debowe":DDDD a`propos miłosci, zgadzam sie w calej rozciagłosci, jestem admiratorka tyko "zauroczenia" :))) To tez bardzo śmiałe, opowiadania żywcem wziete z "brazylijskich seriali", o milionerach, bankrutach i Kobietach,ktore widza tylko luksus , dobra pozywka:( jest poradnik jak pielegnowac plecy, co zrobić ,zeby byc piekna i powabna, jak dbac o cere, twarz, to było wrecz niezbedbne dla Kobiet w czasie okupacji.. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiegowymafii Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 28.11.04, 18:48 ...bo gdyby sie okazalo, ze kobiety nie maja ukrytych tajemnych pragnien...faceci nie mieliby motywacji do ich poznawania i spelniania (wg nas waszych pragnien)...czasami sie w nie trafia a czasami...nie.To zalezy od inwencji facetow i sluchania tego co mowia kobiety...czego chca..czego pragna a przede wszystkim od zadawania im posrednich pytan i umiejetnosci wnioskowania. A tak swoja droga to moze rzeczywiscie kobiety maja taka nature, ze nie maja gleboko ukrytyh pragnien, o ktorych nie mowia swoim partnerom i gdyby to sie okazalo prawda... to wiele z zycia stracilo by sens...przede wszystkim wrazenie zauroczenia... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 28.11.04, 20:52 Demonizujesz Ksiegowy, ale masz do tego prawo...:) A tak na marginesie, nie słuchaj co mowia Kobiety, tylko obserwuj jak to mowia,wieksza wiedze posiadziesz w rozumieniu Kobiet :) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 28.11.04, 21:12 Kup sobie Księgowy teleskop Habla, bo stać Cię na taki wydatek, i wszystko będziesz widział jak na dloni,a nie tylko słyszał;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jmx 42 rok? 29.11.04, 03:38 No tak, rzeczywiście, polskie kobiety nie mialy sobie czym zaprzątać głowy w tym czasie tylko kremami na zmarszczki, miłościami i perfumami. Zresztą... faceci gineli jak muchy więc tragicznych miłości nie brakowało tylko był deficyt na szczęśliwe zakończenia ;-/. Chyba, ze traktowano takie pisma jako kompletną abstrakcję i odskocznię od niewesołej codzienności... > Istnieje w nich tyle sprzecznosci, ile miesci sie w ich duszy kobiety. W duszach mężczyzn też są sprzeczności, zapewniam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 08:46 A o surogacie dla marzeń nie wspominają...? Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 08:55 Witaj Larix, Surogat dla marzeń, to moze być fantazjowanie :) Poniedziałek to bardzo miły dzień , w perspektywie weekend, nic tak dobrze nie nastraja jak obietnica czegos miłego :) Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 09:47 A co dobrego obiecujesz...? Witaj Liberko.:) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 10:17 spelnienie odrobiny marzen? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 10:22 zbyszek07 napisał: > spelnienie odrobiny marzen? > ;-) Witaj w skromnych progach FR, co tam dobrego w Pieknym ??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 10:20 Jak to co!!! Na poczatek jakiegos drineczka, kawusia, moze jakies "ciasteczko", delikatny "przyjacielski niewinny buziaczek", powiedzmy w policzek... Znowu siedzisz blisko okna i nie moge poprawic żaluzji i musze przytulic sie do Ciebie coby przysłonic okno :DDDDDDD Twoj długi nos opiera sie, no o co, sie opiera Larixie????? :) Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 11:12 To ja Liberko poproszę o ten niewinny buziaczek (nie koniecznie przyjacielski i nie koniecznie w policzek:))))))) A mój nos (wcale nie długi) opiera się oczywiście o Twoją, jakże "umotywowaną" część ciała...:))))))) ech..."tu mi jest dobrze, tu się rozmnożę"...:DDDDD* Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 11:23 Buziaczki nigdy nie sa niewinne, Sokrates uważał,ze pocałunek jest tak niebezpieczny,ze moze przewrocić w głowie!!!! :) Mnie prosic o buziaczek "przyjacielski", Larix chyba Cie Bog opuscił, ja nie znam takiego!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 11:42 Rozumiem...tylko gorące i namiętne...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 13:02 no i caly snieg zescie stopili!!! ;p :-) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 13:14 zbyszek07 napisał: > no i caly snieg zescie stopili!!! > ;p > :-) I oto chodzi, wtedy Larix nie musi pracować koncepcyjnie łopatą:)* Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 13:13 Gorące pocałunki i zaklecia...Bo w tak gorące dni krew nie jest lodem... żadnego dystansu Larix, taka namietnosc sama w sobie jest źrodłem rozkoszy...:)* Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 13:51 Pięknie powiedziane i pięknie wykonane...:DDDDD* Dzięki dzikiej namietności mam z głowy "łopatologię stosowaną"...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 14:00 Z namietnoscia tak bywa, cudowne uczucie, to takie marzenie... Zdarza sie niezwykle rzadko, ale kiedy poddajemy sie to nie ma rzeczy niemożliwych...chocby i pokonanie tego "białego co to Ci tyle kłopotu sprawia"...oczywiscie śnieg miałam na mysli;) Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 14:09 To ja się poddaję w całym tego słowa znaczeniu...:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 14:36 Larix, jestes zniewolony, czy wiesz co to moze znaczyć?? Oczywiscie wykluczajac rezygnacje :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 14:47 Czasami lepiej żyć w błogiej nieśwadomości co oczywiście wyklucza rezygnację z czegokolwiek....:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 29.11.04, 15:00 Jakos mi to do Ciebie nie pasuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 11:20 Liberko...proszę opisz co do mnie pasuje....:DDDD* Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 11:38 No coz , jak każdy Prawdziwy Mezczyzna uwielbiasz komplemnety , wiec zacznijmy od tego, cechuje Cie ogromne poczucie humoru co swiadczy o Twojej inteligencji, wiec o byciu nieswiadomymm raczej byc nie moze :) Pasuje do Ciebie, no coz władza, nienasycony jestes pod kazdym wzgledem, lubisz siłę, ale jednoczesnie jestes wielkoduszny, to wspaniała cecha charakteru...:) Dobrze komponujesz sie w otoczeniu pieknych Kobiet, powiedziałabym koneser:))) No wystarczy w tym poscie :) Libressa Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 12:16 Zaraz odlecę...:)))) Jakbym czytał horoskop Lwa...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 12:22 A jestes Lwem, to niesłychane :DDDDDDDDDDDDDDD Przecież napisałm ,ze jestes inteligentny :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Wybacz, buziaczki śle :)*** Znowu sie poplakałam do monitora :) Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 12:36 A dlaczego płaczesz do monitora...?:DDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 12:45 Bo chwilowo tylko taki kontakt mamy, w bliskosci to bym płakała na Twoim ramieniu, oczywiscie ucieszona, z tej sytuacji :DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 12:47 Juz nadstawiam ramię...:) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 13:01 Lepiej dwa...lubie symetrie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 13:03 Pewnie, że dwa a co? :)))) zachłanna jesteś Liberko..:))))*** Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 13:09 Jestem , nie przeczę, ale to wszystko w dobrej wierze...:)* Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 13:10 :)))) wg Kodeksu Cywilnego "w dobrej wierze" nabywasz nieruchomość przez tzw. zasiedzenie po 30 latach....:DDDDDD* Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 13:23 Nie mamy tyle czasu :DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
larix31 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 13:37 Z całą pewnością...trzeba już sie brac do roboty...:DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan tarej Re: Marzenia Kobiet są przedziwne IP: *.net.gov.bc.ca 30.11.04, 11:06 libressko co tam u ciebie slychac? Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 11:09 Witam, zgodnie z nickiem "wszystko płynie", a jak na prawdziwdziwa anarchistke, Libressa "pod prąd"... Pozdrawiam Libressa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan tarej Re: Marzenia Kobiet są przedziwne IP: *.net.gov.bc.ca 30.11.04, 11:12 to co,rozejm? Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 11:15 Na jakich warunkach?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan tarej Re: Marzenia Kobiet są przedziwne IP: *.net.gov.bc.ca 30.11.04, 11:17 wyslij na mejla swoj numer gg ;) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 11:40 to raczej niemożliwe, zgadnij dlaczego?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan tarej Re: Marzenia Kobiet są przedziwne IP: *.net.gov.bc.ca 30.11.04, 11:41 nie chcesz rozejmu :( Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 12:11 Tak prawde mowiąc , to nie przypominam sobie, zebym uczestniczyła w jakies wojnie :) Nie mam nic przeciwko temu znaleźć w swojej skrzynce nr gg :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan tarej Re: Marzenia Kobiet są przedziwne IP: *.net.gov.bc.ca 30.11.04, 12:27 to co cie powstrzymuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan tarej Re: Marzenia Kobiet są przedziwne IP: *.net.gov.bc.ca 30.11.04, 12:51 teraz twoj ruch:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan tarej Re: Marzenia Kobiet są przedziwne IP: *.net.gov.bc.ca 30.11.04, 12:58 no jak chcesz....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan tarej Re: Marzenia Kobiet są przedziwne IP: *.net.gov.bc.ca 30.11.04, 13:11 to nie byl chyba ruch wykonany w moja strone:( Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 30.11.04, 13:22 niewłasciwie odczytałes, to słowo jest *kluczem* :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 09.12.04, 08:12 klucz luz byl, tylko zamek... ech... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 09.12.04, 11:10 To jest *TWIERDZA* :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukurydziany inżyn Re: Marzenia Kobiet są przedziwne IP: 80.53.160.* 09.12.04, 08:47 Tylko że czasami nie do zrealizowania Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 09.12.04, 10:25 To fakt, dlatego nie nalezy ograniczac Kobietom pola *manewru* do jednego tylko partnera...Wiekszośc Kobiet, potrafi z wielu partnerow zrobic *składaka*, to zdrowy układ no i nie przeciąża tylko jednego faceta...trudne są czasy i nie nalezy zbytnio przeciążac naszych *konstrukcji prostych*;DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 09.12.04, 10:29 libresso burzyszs ustalone normy postepowania, boe nie ma nic piękniejszego jak spędzić zycie przy jednej kobiecie..tak "jeden na jeden" A ty proponujesz jakies układy modułowe Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 09.12.04, 10:51 zwroc uwage ze jestesmy w watku: marzenia kobiet sa przedziwne! ma racje ze pisze o swich marzeniach, moze zyciu... jest tyle drog ilu jest ludzi, czasem sie lacza, czasem tylko krzyzuja... tak po prostu jest. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 09.12.04, 10:57 Witaj Samowolony, nic nie burze, nienaturalnym jest, to co proponujesz... To raczej wygodnictwo , brak kreatywnoci i skrajny egoizm :DDDD Fraktale, wiesz jakie piekne są fraktale ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 09.12.04, 11:13 Libresko.... to jest nienatutralne dla Ciebie (i dla mnie) ale moze byc naturalne dla Samowolnego! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 09.12.04, 11:14 Wiesz Zbyszku, posługując sie tami Nickiem, to by mnie bardzo dziwiło :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 09.12.04, 11:15 z wiekiem człek statecznieje a fraktale jawia sie jako cus niematarialnego co miedzy bajki trza włożyć:))) Odpowiedz Link Zgłoś
libressa Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 09.12.04, 11:22 Samowolny one sa, sa piekne, mozna je spersonifikowac , wystepuja w Naturze;) Miedzy bajki , to nalezy włozyc to *jeden na jeden*;P chyba ,ze jeden kochanek i jedn mąz / zartowałam/ Przewaznie byłam wierną żoną:) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Marzenia Kobiet są przedziwne 09.12.04, 11:32 kazdy ma inne swoje bajki :)) Odpowiedz Link Zgłoś