Dodaj do ulubionych

... wiara...

20.12.04, 10:07
Czym jest wiara?
Wygodnym,irracjonalnym argumentem, po który sięgamy, gdy zabraknie innych?
Wewnętrzną mocą człowieka?
Zdolnością do osiągania szczęścia, przezwyciężenia zła, cierpienia, choroby?
A może wiara jest tym wszystkim jednocześnie?
Któż to wie?...
Obserwuj wątek
    • samowolny Re: ... wiara... 20.12.04, 10:20
      wiara..jest nadzieją na lepsze jutro:)
      • ewiku Re: ... wiara... 20.12.04, 10:25
        raczej gwarancją spełnienia tej nadziei...
        witam i troche znikam... obowiązki wzywają...
        • samowolny Re: ... wiara... 20.12.04, 10:36
          nie ma "gwarancji spełnienia nadzieji"..sa tylko pobożne życzenia wiarą zwaną:))
        • caruzzo Re: ... wiara... 20.12.04, 11:25
          ewiku napisała:

> raczej gwarancją spełnienia tej nadziei...
          > witam i troche znikam... obowiązki wzywają...
          > -----------------
          witam Ewiku i zglaszam gotowść.....;-D
          >
          • ewiku Re: ... wiara... 20.12.04, 13:16
            ja również jestem na posterunku...
            • caruzzo Re: ... wiara... 20.12.04, 13:27
              Nie zapominaj ,ze karabin zamienilem na kwiaty...;-D
              • ewiku Re: ... wiara... 20.12.04, 14:49
                których jest coraz wiecej...
                • caruzzo Re: ... wiara... 20.12.04, 15:38
                  Widocznie jest odpowiednia pora ku temu;DDDDDDD
                  • ewiku Re: ... wiara... 20.12.04, 16:06
                    a kwiaty są bardzo wieloznaczne...
                    • caruzzo Re: ... wiara... 20.12.04, 16:09
                      A jakie kwiaty lubisz?;D
                      • ewiku Re: ... wiara... 20.12.04, 16:43
                        wg. zapachu, to frezje, bo kojarzą mi sie z moimi urodzinami...
                        ... a z urody kwiatu, to chyba róże, chociaż nie, bardziej konwalie...
                        ... są takie niewinne...
                        • caruzzo Re: ... wiara... 20.12.04, 18:11
                          Wszystkie kwiaty są piękne...ale ja
                          postawilbym na rózę...wszak to Krolowa
                          kwiatów.......;-D
                          • ewiku Re: ... wiara... 20.12.04, 20:20
                            i jak to na forum bywa, odbieglismy znowu od głównego tematu...
                            ... a szkoda...
                            • caruzzo Re: ... wiara... 20.12.04, 21:01
                              Cos nas spycha w bok.......moze
                              to wpływ numerologii.;DD
                              • caruzzo Re: ... wiara... 21.12.04, 06:36
                                Witaj Waćpanno......miłego i udanego dnia
                                życzę...i spokoju ducha też........;-D
                                • ewiku Re: ... wiara... 21.12.04, 08:10
                                  i ja Tobie Waćpan... samych radości w ten zimowy poranek...
    • caruzzo Re: ... wiara... 21.12.04, 09:28
      Powiem Ci w zaufaniu,ze wczoraj dostałem takiego
      pozytywnego kopa...nockę mialem dobrą........
      wypocząłem..od rana walczę z pracą, wypucowałem
      wszystkie zyrandole i lampy...i napewno
      jeszcze duzo dzisiaj zrobię.....milego dnia
      ;-DDDDDDDDDDDD
      • ewiku Re: ... wiara... 21.12.04, 10:50
        a do mnie, jeszcze wczoraj wieczorem, przyniosła moja sublokatorka, zupełnie
        niespodziewanie, bardzo miłą wiadomość, na którą ona czekała pół roku, już
        zupełnie beznadziejnie wierząc w cud,i obie się z tego cieszyłyśmy,
        i dziewczyna nareszcie też jest szczęśliwa...
        ... jednak warto wierzyć!...
        • caruzzo Re: ... wiara... 21.12.04, 11:21
          Udało Ci się,nauczyłas mnie słuchać..
          to moje nowe odświadczenie.......
          ;-D
          • ewiku Re: ... wiara... 21.12.04, 11:31
            mój Panie... jaki Mistrz, taki uczeń...
            ... daleko mi do Waści, oj daleko...
            • caruzzo Re: ... wiara... 21.12.04, 11:36
              Pani ......wnowu z tą wrodzoną skromnościa...
              nie trzeba miec kompleksow............;-D
              Każdego mistrza uczniowie przerastają...w
              koncu to nagroda za włożony trud i prace...;-DDD
              • ewiku Re: ... wiara... 21.12.04, 11:52
                ja nie kompleksy mam, anim nie skromna... jeno Waści szczęścia życzę...

• caruzzo Re: ... wiara... 21.12.04, 12:59
                  Wzajemnie Waćpanno przekazuję Ci
                  to samo przesłanie......oby
                  Ci się spełniły wszystkie bez
                  wyjątku marzenia.a pewnie masz
                  je piękne.....'-;-DDD
                  • ewiku Re: ... wiara... 21.12.04, 14:26
                    Moim największym marzeniem Panie, jest cieszyć się radością dawania...
                    • caruzzo Re: ... wiara... 21.12.04, 15:02
                      To piękne Pani co mówisz...
                      musisz być człowiekiem wielkiego
                      serca bo wg mnie tylko takich stać
                      na tak wielkie i piękne gesty....;-D
                      • ewiku Re: ... wiara... 21.12.04, 15:03
                        Ja tylko za sercem swoim idę...
                        • caruzzo Re: ... wiara... 21.12.04, 16:59
                          Więc serce Ci Pani okrętem i sterem.......;DDD
                          • ewiku Re: ... wiara... 21.12.04, 21:25
                            czasami... jak wiara wielka...i zaufanie...
                            • caruzzo Re: ... wiara... 21.12.04, 21:38
                              Myślę,z to bardzo dobrze.....;DD
                              • ewiku Re: ... wiara... 22.12.04, 12:24
                                i mam cichą nadzieję, że tak zostanie...
                                • caruzzo Re: ... wiara... 22.12.04, 13:46
                                  Wiele znaków na to wskazuje............;-D
                                  • ewiku Re: ... wiara... 22.12.04, 14:45
                                    tu nie na znaki patrzeć trzeba...
                                    jeno wielką wiarę mieć...
                                    w serce innego człeka...
                                    • caruzzo Re: ... wiara... 22.12.04, 17:28
                                      A do tego Waćpani wzrok sokoli niezbędny
                                      jest i słuch absolutny;-D
                                      • ewiku Re: ... wiara... 22.12.04, 17:59
                                        i uczuć wielość...
                                        • caruzzo Re: ... wiara... 22.12.04, 18:02
                                          Pani,wielość i to wielkich
                                          powiedziałbym.....;-D
                                          • ewiku Re: ... wiara... 22.12.04, 18:29
                                            a o takowe trudno w tym naszym świecie... długo szukać trzeba...
                                            • caruzzo Re: ... wiara... 23.12.04, 06:45
                                              Witam Waćpannę wczesną ranną porą......
                                              życzę miłego w miarę spokojnego dnia
                                              i udanych decyzji.....;-D
                                              • ewiku Re: ... wiara... 23.12.04, 08:27
                                                i ja Waćpana witam...
                                                dzień dzisiejszy nareszcie spokojny, bo decyzje zapadły...
                                                i żyć warto dalej...
                                                • caruzzo Re: ... wiara... 23.12.04, 11:01
                                                  To dzień ten wypada nazwać Wielkim....-D
                                                  a moze ustanowić świętem.......;-D
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 23.12.04, 13:17
                                                    tak, masz rację Panie... ta data na zawsze zostanie w pamięci mej...
                                                    ... i sercu...
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 23.12.04, 16:11
                                                    Tak więc Pani będzie nowa piękna
                                                    kartka w kalendarzu.....;-D
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 23.12.04, 17:53
                                                    a kalendarz to będzie wyjątkowy...
                                                    pełen niedziel i świątecznych dni...
                                                    i taki, gdzie czas staje w miejscu,
                                                    czekając na następne marzenia...
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 23.12.04, 18:10
                                                    Ale takich w obiegu nie ma.......
                                                    trzeba będzie go stworzyć......;-D
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 23.12.04, 20:30
                                                    tak więc do dzieła...
                                                    bierzmy się za tworzenie...
                                                    czasu jest dużo...
                                                    i marzeń również...
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 23.12.04, 20:37
                                                    Pomysłów też pewnie będzie duzo
                                                    i róznych....;D
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 23.12.04, 21:25
                                                    pomysłów różnistych...
                                                    głowa moja...
                                                    pełnych gorących pragnień...
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 23.12.04, 21:31
                                                    Skoro tryskasz pomysłami oddaję
                                                    tę sprawę w twoje ręce.........;DDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 23.12.04, 21:55
                                                    z największą przyjemnością...
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 23.12.04, 22:01
                                                    Pani jesteś Wielka....;DDDDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 23.12.04, 22:14
                                                    wielkość moja, Twoją zasługą jest Panie...
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 23.12.04, 22:18
                                                    Jak zwykle Pani skromność przez Ciebie
                                                    przemawia......;DDD
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 24.12.04, 11:23
                                                    Zyczę Ci Pani samych udanych decyzji
                                                    i rezultatów w kuchni, coby wszystko
                                                    udawało się za pierwszym razem...
                                                    i nie mąciło Ci świątecznego nastroju...;DDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 24.12.04, 13:20
                                                    już za późno...jedna rzecz mi się zepsuła, ale przyjaciele poratowali i teraz
                                                    mam juz wszystko, co na stół wigilijny potrzebne...
                                                    a nastrój mam bajeczny...
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 24.12.04, 13:33
                                                    Badź więc Królewną w tym bajkowym
                                                    otoczeniu......;DDDDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 24.12.04, 13:40
                                                    na razie niestety bez Królewicza...
                                                    ... na razie... poczekam...
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 24.12.04, 14:27
                                                    Moze zapomniałaś trzewiczka zgubić..;-D
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 24.12.04, 18:00
                                                    zgubiłam... oj, zgubiłam...
                                                    i trzewiczek i serduszko...
                                                    i nie wiem... czy je znalazł już kto...
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 24.12.04, 18:14
                                                    Wobec tego zamieniam się w poszukiwacza
                                                    skarbów........;-DDDDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 24.12.04, 21:11
                                                    te skarby... czasem całkiem blisko są...
                                                    ci je widzą... co sercem szukają...
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 24.12.04, 22:10
                                                    To ludzie szczególnie usposobieni ;D
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 25.12.04, 08:18
                                                    Święta przecież......szkoda czasu
                                                    na spanie..stół biesiadny czeka..;DDDDDDDD
                                                    Witam Ewiku cieplutko i życzę
                                                    miłego i udanego dnia.......;DDDDDDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 25.12.04, 14:18
                                                    kto śpi, ten śpi...
                                                    a są też tacy, którzy maja piwniczne obowiązki...
                                                    i popsuty sprzęt...
                                                    miłego popołudnia jeszcze Ci życzę...
                                                    ( Ty uważaj Mości Panie, na napitków... zgubne działanie... )
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 25.12.04, 22:26
                                                    caruzzo napisał:

> Święta przecież......szkoda czasu
                                                    > na spanie..stół biesiadny czeka..;DDDDDDDD
                                                    > Witam Ewiku cieplutko i życzę
                                                    > miłego i udanego dnia.......;DDDDDDDDD
                                                    -------------------------------------------
                                                    Witaj caruzzo... może zaśpiewamy:
                                                    kochać nie warto,
                                                    całować nie warto,
                                                    wierzyc nie warto,
                                                    wybaczać nie warto,
                                                    jedno co warto,
                                                    to upić sie warto,
                                                    czystą,perlistą,
                                                    zakropić się na śmierć............

oj, Ty biedny...
                                                    miłego zdrowienia życzę...
                                                    ... pozdr...
                                                    >
                                                    >
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 26.12.04, 09:13
                                                    Ewiku tak jakoś przewidziałaś ,ze "jedno co warto"
                                                    mnie dosięgnęło, oj biedny wczoraj byłem i tak
                                                    jakoby bezbronny,.....ale jest juz OK, witam Cię znów
                                                    miło i świateczenie.....baw się dobrze.......;DDDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 26.12.04, 11:19
                                                    wygląda na to, że praktyka życiowa nie zawodzi...
                                                    i znajomość ludzi również...
                                                    ale miło widzieć Cię znowu całego i zdrowego...
                                                    ja Ci również miłego i spokojnego dnia życzę...

-------------------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 26.12.04, 13:30
                                                    Dzięki za dobre serce i słowa wsparcia...;-D
                                                  • Gość: iwona Re: ... wiara... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:44
                                                    "Dzielmy się wiarą jak chlebem",dzielmy się tym wszystkim, co nosi znamiona
                                                    dobra,dzielmy się radością,słowem,bo tych którzy tego potrzebują jest zawsze
                                                    więcej niż tych,którzy mogą i chcą to podarować.
                                                    Mądrych nauczycieli i zdolnych uczniów,sięgających jak najczęściej do żródła
                                                    mądrości,tego nam trzeba sobie nawzajem życzyć. A świat nie jest wcale taki
                                                    zły, tylko trzeba chcieć dostrzec to, co oczywiste, drugiego człowieka.
                                                    Na czas świętowania życzę radości z Nowonarodzonego Jezusa.I
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 26.12.04, 20:23
                                                    Ewiku,gdzie się podziewasz...;-D
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 26.12.04, 20:29
                                                    jestem i miewam się dobrze...
                                                    wręcz wyśmienicie!...

--------------------------------------------
                                                    "... u faceta piekno mnie nie rozbawi.
                                                    A intelekt stanowczo tak..."
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 26.12.04, 20:33
                                                    Cieszę się,ze wszystko OK,to napawa otuchą;-DDDD
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 27.12.04, 08:38
                                                    Witam Ewiku i życzę pomyślnwego dnia;-DDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 27.12.04, 09:34
                                                    ja Tobie też...
                                                    i wiary we własne siły...

--------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 27.12.04, 10:30
                                                    Staram się jak mogę.Myślę,ze wszystko będzie
                                                    dobrze..trzymaj się cieplutko........;-D
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 27.12.04, 11:46
                                                    dbam o siebie i ciepło sie ubieram...
                                                    i chronię się przed nadmierną wilgocią...
                                                    ale coś mi to z trudem przychodzi...

• caruzzo Re: ... wiara... 27.12.04, 11:52
                                                    To może wpływ aury........
                                                    meteorolodzy cały czas o duzej
                                                    wilgotnosci uprzedzają.......;DDD
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 27.12.04, 11:55
                                                    O widzisz, najnowsze dane meteorologiczne
                                                    podają punkt rosy +3,wilgotnośc 96%............;DDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 27.12.04, 13:00
                                                    A deszczy monsunowych jakoś nie zapowiadają?...
                                                    te wilgotności, to prawie tropikalne...
                                                    w takim klimacie... to nie do uniknięcia...
                                                    jak przeznaczenie...

-----------------------------------------
                                                    "... u faceta piekno mnie nie rozbawi.
                                                    A intelekt stanowczo tak..."
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 27.12.04, 14:48
                                                    Deszczy to moze nie ale tornada jakoweś..
                                                    mogą wystąpic.....;DDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 27.12.04, 18:54
                                                    a do tego wybuchy wulkanów...
                                                    może jednego... a może paru naraz...
                                                    a potem znowu cisza nastanie...
                                                    aż do następnego razu...

------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 27.12.04, 20:38
                                                    Tak jakoś dziwnie jest ta natura
                                                    skonstruowana...;DDDDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 27.12.04, 20:49
                                                    po prostu naturalnie...
                                                    instynktownie...dziko...

• caruzzo Re: ... wiara... 27.12.04, 20:51
                                                    Ale zywioł jest jednocześnie i
                                                    piękny i groźny...to idzie w parze...;DD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 27.12.04, 20:59
                                                    no cóż... dla jednych groźny... bo nie umieją go opanować...
                                                    dla innych piękny... bo się nim rozkoszować potrafią...

---------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 27.12.04, 21:02
                                                    Ma Waćpani na myśli sytuacje
                                                    ekstremalne zapewne...ale ryzyko tez
                                                    niesie z sobą satysfakcję.....;DDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 27.12.04, 21:05
                                                    i dodatkowy dreszczyk podniecenia...

-----------------------------------
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 27.12.04, 21:08
                                                    O tym właśnie mówię....to się nakręca jak
                                                    spirala.......;DDDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 27.12.04, 21:13
                                                    i sztuką jest... być w środku...
                                                    i nie dać się... tak do końca wciągnąć...

• caruzzo Re: ... wiara... 27.12.04, 21:23
                                                    Tak ,to juz wymaga mistrzostwa...;DDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 27.12.04, 21:31
                                                    ... a gdzie Mistrz z uczniem sie spotkają...
                                                    do rywalizacji dojść może...
                                                    któryż z nich lepszy... w bojach rozkosznych...

• caruzzo Re: ... wiara... 27.12.04, 21:34
                                                    To chyba naturalne,ze kuszt mozna podnieśc
                                                    jedynie przez systematyczną pracę.....
                                                    utarczki tez się mogą zdarzyć.....;DDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 27.12.04, 21:43
                                                    utarczki to będą wzmacniające...
                                                    wiarę i nadzieję, że warto...

• caruzzo Re: ... wiara... 27.12.04, 21:58
                                                    To powiedziałbym okresowe testy.......
                                                    na siłę i hart charakteru.;-D
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 27.12.04, 22:05
                                                    testy również na finezję...
                                                    i kunszta specjalne...

• caruzzo Re: ... wiara... 27.12.04, 22:12
                                                    W sztukach cyrkowych o warsztacie pracy
                                                    się nie rozmawia...taka jest zasada...;DDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 27.12.04, 22:25
                                                    czułam "po kościach", że zaraz do porządku przywołana zostanę...
                                                    ale, to chyba jak w życiu... mnie tylko uczyć sie jeszcze wypada...

• caruzzo Re: ... wiara... 27.12.04, 22:28
                                                    Nie to nie było przywołanie do porządku...
                                                    raczej koleżneńska przysługa.....i w takich kategoriach
                                                    to nalezy rozumić...;DDDDDDDDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 27.12.04, 22:49
                                                    jak zwał, tak zwał...
                                                    ale czułam!, co się święci...czułam!...

------------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 28.12.04, 09:35
                                                    To dobrze Pani,ze tak się
                                                    stało.....;-D
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 28.12.04, 13:55
                                                    witaj caruzzo...
                                                    trochę dziś późno, ale jestem...
                                                    spotkania pozytywnie załatwiłam...
                                                    i mogę powiedzieć: świat jest piękny!...
                                                    nie uważasz, mój Panie?...

-------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 28.12.04, 16:32
                                                    Pewnie,ze tak uwazam Pani....chociaż
                                                    moj punkt widzenia nie jest ukształtoowany
                                                    kwestiami zawodowymi..ale ważne,ze pogląd
                                                    jest zbieżny.....;-DDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 28.12.04, 17:07
                                                    świat jest piękny...
                                                    bo ta życiowa mozaika...
                                                    układa się w przepiękny obraz nadziei...
                                                    pełen swietlistych promyków radości...
                                                    i bąbelków szczęścia...

• caruzzo Re: ... wiara... 28.12.04, 17:34
                                                    Ale to chyba trzeba duzo cierpliwości,
                                                    a i zdolności zeby takie cudo ułozyc...;-DDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 28.12.04, 19:12
                                                    a trzeba...
                                                    ale jest to możliwe mój Panie,
                                                    przy odrobinie chęci i wytrwałości...
                                                    czego paru z nas nie brakuje...

• caruzzo Re: ... wiara... 28.12.04, 19:15
                                                    Dobrze prawisz Pani.;DDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 28.12.04, 22:12
                                                    wiem o tym mój Panie...
                                                    i pewnie znowu mam rację...
                                                    ale czy ja ją muszę ciągle mieć?...

• caruzzo Re: ... wiara... 29.12.04, 09:49
                                                    Pewnie,ze nie musisz Pani,ale po co rzeczy
                                                    oczywiste negować,to strata czasu..;-D
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 29.12.04, 11:52
                                                    podobno... czasu jest nieskończenie wiele...
                                                    więc to oczekiwanie można czymś zająć...
                                                    np. przelewaniem z pustego w próżne...

----------------------------------------------
                                                    ... to,co u innych nazywamy grzechem,
                                                    w naszym wykonaniu jest jedynie doświadczeniem życiowym...
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 29.12.04, 12:53
                                                    Niekonieczne bezproduktywnie........
                                                    podobno aby przesunać górę,trzeba
                                                    zacząć od przemieszczania kamyków...;-DDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 30.12.04, 05:49
                                                    tak więc... mój Panie, rękawy przyjdzie zakasać...
                                                    i z pieśnią na ustach...zacząć od przemieszczania kamyków...
                                                    .............. witaj caruzzo... miłego dnia Ci życzę.............

------------------------------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 30.12.04, 07:59
                                                    Witaj Ewiku...miłego dnia życzę............
                                                    a z tą pracą i to w takim własnie okresie
                                                    to róznie może być...pozostaje pewnie tylko
                                                    ewentualne spiewanie..;DDDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 30.12.04, 14:48
                                                    więc co śpiewamy?...
                                                    ...zdaję się na Twoją inwencję mój Panie...
                                                    ...Waść zawsze masz coś interesującego za pazuchą...

• caruzzo Re: ... wiara... 30.12.04, 15:22
                                                    Moze
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 30.12.04, 15:47
                                                    bo swiat naprawde nie jest taki zły...
                                                    a co do zegara... to odlicza on tylko ostatnie godziny roku...
                                                    ...ale jednego z wielu... tylko! jednego z wielu...

----------------------------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 30.12.04, 15:52
                                                    Masz Pani rację,ze to godziny roku
                                                    jednego z wielu...;)))
                                                    Ale tez istnieje piosenka
                                                    "Tych lat nie odda nikt" i to napawa
                                                    trochę melancholią.......;DDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 30.12.04, 16:45
                                                    a jaka jest piosenka o patrzeniu w przyszłość?...
                                                    ... z nadzieją...

---------------------------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 30.12.04, 16:49
                                                    Spróbuję coś wkomponować.......
                                                    biorę czas na poszukiwania..;DDDDDDD
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 30.12.04, 17:00
                                                    Znalazłem coś takiego........;DDDDDDDDD
                                                    -----------------------------------------
                                                    Przytul mnie życie

Za krótki dzień, za mało słów
                                                    Litości czas oszczędza już
                                                    A z każdym krokiem mam większy smak na życie.

Nie umiem załamywać rąk
                                                    Żałować, że już przeszło coś
                                                    Gdy tyle jeszcze w nas czeka na odkrycie.

Ref.
                                                    Przytul mnie życie
                                                    Moje szczęście wielkie przytul mnie w ukryciu
                                                    Widzę odbicie, swoje w oczach twych
                                                    I nikt nie powie mi że lepiej mogło byc

Za krótki dzień, za mało słów
                                                    I pewnie tak zostanie już
                                                    Co z tego mówię Ci
                                                    Już godzin tych nie liczę

Ref.
                                                    Przytul mnie życie
                                                    I nikt nie powie mi że lepiej mogło byc

Przytul mnie życie
                                                    I nikt nie powie mi że lepiej mogło być

I nikt nie powie lepiej było mogło być

(Krzysztof Krawczyk i Piasek )
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 30.12.04, 17:09
                                                    od dzisiaj śpiewam " na dzień dobry" dwie pierwsze zwrotki...
                                                    ... codziennie!...

-----------------------------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 30.12.04, 17:18
                                                    Szukałem szybko i cieszę się,ze
                                                    piosenka Ci sie podoba.......;DDD
                                                    Miłego wieczoru zyczę.;DDDDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 30.12.04, 17:22
                                                    Tobie również...
                                                    ... do następnego spotkania...

----------------------------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 31.12.04, 10:15
                                                    Witaj Ewiku w ten wieki dzień...
                                                    zyczę CI milych wrażeń i spotkań..;DDDDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 31.12.04, 14:17
                                                    Witaj caruzzo...
                                                    spotkania mam już za sobą ( z kawą i ciastem )...
                                                    teraz trochę w domciu "ogarnę"...
                                                    a potem...
                                                    potem zostanę już tutaj... może nawet do jutra?... kto wie...

-----------------------------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: ... wiara... 31.12.04, 14:26
                                                    WItaj Pani. Miło Cię słyszec w tak
                                                    swiatecznym dniu...ogarniaj więc
                                                    chwilowo co nie co..a ja się posilę
                                                    cobym na klawiaturkę nie upadł...;DDDDDDD
                                                  • ewiku Re: ... wiara... 31.12.04, 19:48
                                                    masz racje Waszmość... posilić sie należy...
                                                    dziś noc sylwestrowa długa... pełna czarów i marzeń...
                                                    i przeżyc rozmaitych...

• Gość: ****************** Re: ... wiara... IP: 81.219.224.* 31.12.04, 17:47
      wierzyć to być w ciągłej gotowości na cos co nadejdzie.
      skad jestes?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka