serduszkopoprostu 10.04.05, 16:05 jest jakaś dziwna, zła chmura,co całą jasność przysłania,a naszaludzka natura wciąż ku ciemności się skłania,zamiast iść w stronę słońca... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ?? Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? IP: *.udn.pl 10.04.05, 16:20 A tu należy: "Iść, ciągle iść w stronę słońca W stronę słońca aż po horyzontu kres Iść ciągle iść tak bez końca Witać jeden przebudzony właśnie dzień Wciąż witać go, jak nadziei dobry znak Z ufnością tą, z jaką pierwszą jasność odśpiewuje ptak" Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? 10.04.05, 17:15 "Tyle słońca w całym mieście Nie widziałeś tego jeszcze Popatrz o popatrz!" --- U mnie słonce się pojawiło..;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? IP: *.udn.pl 10.04.05, 18:31 "Słońce to my, ciemne chmury to my Nagłe sztormy, letnie burze Suche wyże to my, mokre niże Taki deszcz, że ulewa aż śpiewa" A u mnie słońca brak! Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? 10.04.05, 18:36 Ależ ta przyroda jest muzykalna..... istny koncert ...witam.;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? IP: *.udn.pl 10.04.05, 18:42 "Gdybym miała powiedzieć co dziś myślę o świecie z prawą ręką na sercu tak szczerze powiedziałabym, że jeszcze jeszcze nie jest najgorzej chociaż czasy do życia mamy podłe Mimo to, gdy wróżę z gwiazd wychodzi mi, że przed nami jeszcze wiele pięknych dni" "Koncert na dwa świerszcze i wiatr w kominie..."? Witaj ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? 10.04.05, 18:45 Tak....dobra Magda Umer.;))) widzę,ze perspektywy nie najgorsze.;))) a moze mi tez powrózysz?........;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? IP: *.udn.pl 10.04.05, 18:47 "Powróżę, powróżę, chłopakom w mundurze... ":-) p.s. To była Anita Lipnicka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? 10.04.05, 18:49 A nie znam tego tekstu ....ale zaraz zajrzę do zasobów........;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? IP: *.udn.pl 10.04.05, 18:50 To z kolei - Barbara Książkiewicz i jej największy hicior, który niejednokrotnie śpiewała na Festiwalu Piosenki Żołnierskiej w Kołobrzegu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? 10.04.05, 18:58 Jasne...czyli już historia.......:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? IP: *.udn.pl 10.04.05, 19:03 Wracamy do słońca... To zawsze bezpieczniejszy temat i nie ma prawdopodobieństwa, że możemy się komuś narazić ! ;-) "A słońce sobie lśni, jak gdyby nigdy nic Nie wierzę w szare dni, gorzkie łzy, długie sny I w miłości, których brak A słońca złoty krąg, jak wyciągnięta dłoń Jak roześmiana twarz, wzywa nas jeszcze raz Do nadziei ponad świat " Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? 10.04.05, 19:06 A co to teraz w dobrym tonie jest nie mówic Kołobrzegu.?.....eee bez przesady......;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? IP: *.udn.pl 10.04.05, 19:09 Nie o samym Kołobrzegu, a o pamiętnym Festiwalu, wokół którego było wiele kontrowersji... To był wymysł władzy ludowej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? 10.04.05, 19:15 i co z tego.....a ludzi to co tam siłą przyprowadzali na widownię,chyba nie....ogladali przeciez jak inne festiwale i tez się nieźle bawili....dla mnie to nie jest zrozumiałe.. był taki festiwal i tyle...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? IP: *.udn.pl 10.04.05, 19:21 I pierwszy głos - Adam Zwierz! :-) Fantastycznie śpiewał. A jaki był przystojny, ;-) Byłam na tym festiwalu kilkakrotnie, bo to była jedna z atrakcji wczasowych :-) i bardzo mi się podobało! Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? 10.04.05, 19:24 JA kazdy ogladałem ale w TV....a faktycznie Zwierz spiewał...Cwynar....reszty nie pomnę...o przypomniał mi się z DDR-ów niejaki Frygus....:))) Mnie ta impreza sie podobała....')) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serduszkopoprostu Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 18:32 "Słoneczko, śliczne oko, Dnia oko pieknego, Nie jesteś ty zwyczajów Kochania mojego?... Ty lubisz mnie, Ja lubię cie..." Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? 11.04.05, 18:40 Witam....... ze słoneczkiem trzeba było trochę wczesniej korespondować....teraz juz zachodzi.;))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serduszkopoprostu Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 19:00 o zachodzie też piekne...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? 11.04.05, 20:02 Pewnie ze talk....dzisiaj na dworze patrzyłem na to zjawisko...... witam..))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serdeszkopoprostu Re: ...Iść w stronę słońca!!! ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:29 ... Choćby jeden promyk słoneczka-też oglądam z zachwytem. -- A teraz iśc w stronę słońca, co za moment juz wzejdzie... poprzez niebo pelne gwiazd... Odpowiedz Link Zgłoś