majowa_kobieta 01.05.05, 18:57 Zaczął się maj. Tak bardzo czekałam na maj, czyżby maj miał w sobie coś, czego nie mają inne miesiące? Na pewno. Choć maj to tylko scenografia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caruzzo Pracowity Maj 01.05.05, 19:41 Pracowity Maj Dziś słońce stanęło wysoko Zaśmiał się maj radośnie Wiośnie perskie puścił oko I uruchomił ptasią rozgłośnię W dłonie kwitnącej flory Włożył pędzli dwa tuziny W palecie uzupełnił kolory Rozpostarł mgieł rannych muśliny Potem z wiatrem rzeczowo pogadał By ten chmury burzowe rozwiewał I do deszczu telegram nadał By regularnie kwiaty podlewał Miłosne rozdzielał dary Serca w gorących uczuciach maczał I zakochane pary Skrzydłami szczęścia otaczał ------- (Ryszard) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: Pracowity Maj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 19:47 To jest to pokarm duszy:) poezja Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo maj, po prostu maj. 01.05.05, 19:55 "Chciałabym Ci dać wiosenne zorze. Szkatułkę szczęścia, wiatru śpiew. Majowy księżyc, groźne morze, Zimą słowików śpiew. Chciałabym Ci dać świat Twoich marzeń, Jak kwiatów polnych błękit snów, I moje serce przyjmij w darze. W miłości, której brak mi już słów......" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: maj, po prostu maj. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 19:59 caruzzo napisał: > "Chciałabym Ci dać wiosenne zorze. > Szkatułkę szczęścia, wiatru śpiew. > Majowy księżyc, groźne morze, > Zimą słowików śpiew. > Chciałabym Ci dać świat Twoich marzeń, > Jak kwiatów polnych błękit snów, > I moje serce przyjmij w darze. > W miłości, której brak mi już słów......" Chciałabym, chciała, bo to w sobie mam:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: maj, po prostu maj. 01.05.05, 20:01 "Miłość jest jak lot ptaka na bezkresnym niebie Nigdy nie wiesz co na drodze i co spotka Ciebie Może to być słońce, lekki wiatr, ładna pogoda... Może też być burza, wicher i nieznana przygoda... Miłość jest jak jakaś rzeka Która płynie i nigdy nie czeka Czasem niebezpieczna, bardzo szybka Czasem rwąca, krótka i płytka A czasem jest też piękna przejrzysta Głęboka, długa i do końca czysta..." ------ (Arthianne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: maj, po prostu maj. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 20:03 caruzzo napisał: > "Miłość jest jak lot ptaka na bezkresnym niebie > Nigdy nie wiesz co na drodze i co spotka Ciebie > Może to być słońce, lekki wiatr, ładna pogoda... > Może też być burza, wicher i nieznana przygoda... > > Miłość jest jak jakaś rzeka > Która płynie i nigdy nie czeka > Czasem niebezpieczna, bardzo szybka > Czasem rwąca, krótka i płytka > A czasem jest też piękna przejrzysta > Głęboka, długa i do końca czysta..." > ------ > (Arthianne) SLiczne i jakie prawdziwie:) Mam smaka na te naj, bo ode mnie ona zależy:) I warto się przekonać czy będzie więcej słońca czy deszczu, a jak deszczu to niech będzie ten majowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: maj, po prostu maj. 01.05.05, 20:03 To masz dobre serduszko........;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: maj, po prostu maj. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 20:08 caruzzo napisał: > To masz dobre serduszko........;-)))))))) Mam nadzieje, ze dobre i ze bedzie smakowało:):):) Mam je pojemne na miłość i przyjaźń, mam 2 przedsionki i tyle komór no i jeszcze aorte:)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: maj, po prostu maj. 01.05.05, 20:18 Czyli wszystko oko....licho nie spi....DDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: maj, po prostu maj. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 20:41 Tak wszytsko okey:) serduszko moje bije w rytm walca:) Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: maj, po prostu maj. 01.05.05, 20:00 :))) tez czekam na maj :) w horoskopie napisano, ze miedzy 8 a 16 wydarzy sie COS :) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: maj, po prostu maj. 01.05.05, 20:02 Witam Wietko.... Akurat w tym czasie będę miał urodziny.. moze o to chodzi....DDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: maj, po prostu maj. 01.05.05, 20:20 Zartuje,napewno Twój horoskop wskazywał za wyższe sprawy niż jakies moje urodziny........DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: maj, po prostu maj. 01.05.05, 20:26 sprawy ...sercowe;) a ja mam urodziny w czerwcu :) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: maj, po prostu maj. 01.05.05, 20:32 Niewykluczone,ze tak.......DDDD A urodzinki w czerwcu tez dobrze.... pięny miesiac.........DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: maj, po prostu maj. 01.05.05, 20:41 pewnie,ze piękny, apogeum wiośniane:)) myśle, ze ludzie urodzeni wiosna są bardziej otwarci, radośni, optymistycznie nastawieni do życia Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: maj, po prostu maj. 01.05.05, 22:32 OOOO ja jestem chodzącym i zywym przykładem..DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tramontana1 Re: maj, po prostu maj 01.05.05, 20:08 majowa_kobieta napisała: > Zaczął się maj. Tak bardzo czekałam na maj, czyżby maj miał w sobie coś, > czego nie mają inne miesiące? Na pewno. Choć maj to tylko scenografia ;-) - no tak. W marcu koty, w kwietniu psy, w maju MY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo NADZIEJĘ DAJĘ. 01.05.05, 20:36 NADZIEJĘ DAJĘ... Daję Ci grosz, Pustą dłoń i gwiazd kosz. Ze światła Ci plotę nadzieję... I bukiet słów Skradziony ze snów, Jak wróżka do Ciebie się śmieje... ZIELONO DZIŚ W GŁOWIE MAM! NADZIEJĘ ZIELONĄ CI DAM! I złoty sznur Rzuca nam ktoś zza chmur, Gdy noc zdmuchnęła w nas wiarę. Latarnik mój Zapalił gwiazd rój, A jedną mi wrzucił w gitarę... Maluję łzy Tym światłem, co sny Pan Rembrandt rozjaśnił swym złotem. I wróżę Ci Zielonych sto dni... Chcesz więcej? - Powróżę Ci potem... ZIELONO DZIŚ W GŁOWIE MAM... --------------- (brat Tadeusz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: NADZIEJĘ DAJĘ. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 20:40 caruzzo napisał: > NADZIEJĘ DAJĘ... > > Daję Ci grosz, > Pustą dłoń i gwiazd kosz. > Ze światła Ci plotę nadzieję... > I bukiet słów > Skradziony ze snów, > Jak wróżka do Ciebie się śmieje... > > ZIELONO DZIŚ W GŁOWIE MAM! > NADZIEJĘ ZIELONĄ CI DAM! > > I złoty sznur > Rzuca nam ktoś zza chmur, > Gdy noc zdmuchnęła w nas wiarę. > Latarnik mój > Zapalił gwiazd rój, > A jedną mi wrzucił w gitarę... > > Maluję łzy > Tym światłem, co sny > Pan Rembrandt rozjaśnił swym złotem. > I wróżę Ci > Zielonych sto dni... > Chcesz więcej? - Powróżę Ci potem... > > ZIELONO DZIŚ W GŁOWIE MAM... > --------------- > (brat Tadeusz) > Boże jakie piękne:)Szczegolnie 1 strofa:))))))))))))))))) To jakis zakonnik ten brat Tadeusz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo GDZIEKOLWIEK JESTEŚ 01.05.05, 21:31 GDZIEKOLWIEK JESTEŚ Ty, co wciąż nikogo nie masz - Puste ręce i samotność w kątach... Tobie gra po nocach Mozart, A deszcz mu na pudle skrzypiec brzdąka - Smutku brat... GDZIEKOLWIEK JESTEŚ, WYJDŹ Z POKOJU PRZED SWÓJ DOM... KTOKOLWIEK JESTEŚ, BĄDŹ, JAK LAMPA W NOC - JESTEM TEŻ... Ty, co jak bezludna wyspa, Czekasz wciąż na swego Robinsona - Pod Twój próg tęsknota przyszła, Przez skrzypce Mozarta wytęskniona - Tobie gra... Ty, co chowasz duszę w dłoni, By jak ptak nie zwiała Ci przez okno - Puść ją, niech tęsknotę goni, Choćby miała w deszczu łez przemoknąć - Po to jest... Ty, co gdzieś milczeniem śpiewasz Słowa nigdy niewypowiedziane - Daj, niech je wyszumią drzewa I w modlitwie zwrócą Ci nad ranem - Po to są... GDZIEKOLWIEK JESTEŚ... ---------------- (brat Tadeusz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 21:34 Cudowne:) Gdziekolwiek jestem, jestem Twoja:) Podaj mi tytuł tomika poezji tego braciszka Tadzia:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ 01.05.05, 21:39 Nie mam żadnej księgi......ale dysponuje jego 6 wierszami mogę przesłac ale nie wiem gdzie.......DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 21:45 Czyli braciszek Tadzio wydał tylko 6 wierszy?:):) A skąd je masz z jakiego tomiku? Przeslij na isabelle7@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 21:53 Dziekuje a nawet całuska dam :* tak kocham poezje:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ 01.05.05, 22:01 A to kusząca propozycja...moge się nie oprzeć........DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczne Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:25 Hmm ja zasze wierzyłam w buziaczki, nawet te netowe:) Poezja cudowna:* Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ 01.05.05, 22:31 A drugi rzut dotarł też?........DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:35 Drugi rzut czyli odpowiedz, poezja rozna w zalacnikach? Dotarła:)) Merci Za przejrzenie zasobów będę wdzięczna. Uzywasz fajnego słownictwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ 01.05.05, 22:44 Zrobię Pani wszystko cobyś była ukontentowana....DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:46 Co bym rada była:) A wielkie podziękowania z ciszą wieczoru przesyałm:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ 01.05.05, 22:47 Będzie Ok....nie martw sie...;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:54 caruzzo napisał: > Będzie Ok....nie martw sie...;)))))))) > Oj chiałabym, chciała chciała:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ 01.05.05, 22:58 To chyba bedę musiał zostać młotkowym...DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 23:13 caruzzo napisał: > To chyba bedę musiał zostać młotkowym...DDDDDDDD > A coze wacpan masz na mysli?:) mlotkowym? Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ 01.05.05, 23:27 Nie znasz piosenki "a gdybym był młotkowym, to co byś powiedziała........"" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 23:34 caruzzo napisał: > Nie znasz piosenki "a gdybym był młotkowym, > to co byś powiedziała........"" > Oj znam, ale pojedynczych słow juz nie pamietam:) Tylko ten refrenik mi utknał: chciałabym chciała:) A co to jest lub kto, mlotkowy:)- ze tak zapytam z dziecinna naiwnoscia, bo naprawde nie wiem. A chce wiedziec:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ 01.05.05, 23:38 Młotokowego zacytowałem aby odpowiedziec na Twoje "chciałabym". A młotkowy to taki facet co pracuje przy pomocy młotka i nim wali w co mu każą.......DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 23:47 caruzzo napisał: > Młotokowego zacytowałem aby odpowiedziec na Twoje > "chciałabym". A młotkowy to taki facet co pracuje przy pomocy > młotka i nim wali w co mu każą.......DDDDDDD > Hm czyli kiedys byltaki zawod? Pewni na tasmie produkcyjnej tak pracowali:) A poezja tez trafia do serca, puk jak uderzeniem mlotka:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ 01.05.05, 23:51 Niewykluczone.....moze tak byc........DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyczna Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 23:55 gdziekolwiek jestem slucham poezji, nawet na tasmie z mlotkiem w reku:) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Dobranoc....... 01.05.05, 23:57 "Zasnęłam cicho dziś nocą I bawię się z Tobą w chmurach Przed nami księżyc lśniący Płaszczem srebrnym nas otula A gwiazdy siostry moje Połączą nasze dłonie Chmury po niebie płynące Otulą nas oboje Jesteśmy cząstką nieba Wszechświat się do nas uśmiecha Jesteśmy jedną gwiazdą O nazwie Adam i Ewa......." ----------------------------- Spokojnej nocy zyczę i pięknych snów.......;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romntyczna Re: Dobranoc....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 00:00 caruzzo napisał: > "Zasnęłam cicho dziś nocą > I bawię się z Tobą w chmurach > Przed nami księżyc lśniący > Płaszczem srebrnym nas otula > A gwiazdy siostry moje > Połączą nasze dłonie > Chmury po niebie płynące > Otulą nas oboje > Jesteśmy cząstką nieba > Wszechświat się do nas uśmiecha > Jesteśmy jedną gwiazdą > O nazwie > Adam i Ewa......." > ----------------------------- > Spokojnej nocy zyczę i pięknych snów.......;))))))) > Po takim wierszu nie snic a snic na jawie bede:) Ja tez spokojnej nocy zycze i basniowych snow:))) Moze mnie ktos kiedys i takie slowa wyszepta, napsize:)) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Poranek 02.05.05, 08:38 Witam i milego dnia zyczę......;DDDDDDDD Słoneczka na razie nie widac......ale dzień ma być niezły.........DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Poranek 02.05.05, 09:04 "Nad ranem" Od mego serca do twego droga jak listek długa, a przecież budzi nas echo grając w nas jak kukułka: ciebie o słowo za późno, mnie o pół nuty za wcześnie, więc w twarz ci patrząc jak w lustro podwojony sam sobie jestem: Wiewiórczy ogień mnie znaczył i kropla żelaza lecąc krzyżyk nad czołem jak dzwonek wieszała, albo jak pieczęć, abym dotknięty ogniem dłonie zaciskał obie jedną o młodość za późno, drugą za wcześnie o wieczność. I obłok, co się zatrzymał we mnie jak w sennej rzece albo w wieczornej roślinie ciemność łagodną przędzie, abym jak ryba świecąc w powietrzu błądził i ustom słowo dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
majowa_kobieta Re: Poranek 02.05.05, 10:40 Co za poetyckie i majowe klimaciki :-) Bardzo przyjemne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Poranek 02.05.05, 10:44 Musi być jakieś nowe tchnienie........ czas najwyższy zwiekszyć obroty....DDDDDDD pozdrawiam......... Odpowiedz Link Zgłoś
majowa_kobieta Re: Poranek 02.05.05, 11:07 Caruzzo, pozdrawiam majowo i niech maj kwitnie w Twoim sercu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Poranek 02.05.05, 11:11 A Tobie.....aby "kwiaty we włosach potargał wiatr....".......DDDDDDDD Miłego dnia.............. Odpowiedz Link Zgłoś
majowa_kobieta Re: Poranek 03.05.05, 14:31 Caruzzo, dziękuję za życzenia - spełniły się ;-) Kwiaty w mych włosach potargał majowy wiatr. Pozdrawiam kwiatowo_majowo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Poranek 03.05.05, 14:58 Witam Panią..... udanego dnia zyczę....DDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: GDZIEKOLWIEK JESTEŚ 03.05.05, 15:11 Mysle,ze to dobrze.... napewno dodaje optymizmu i chęci do zycia.....;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Romantyczna 03.05.05, 15:12 Poprzedni post jest do Ciebie, ale wyniosło go na sam koniec i niepotrzebnie..........;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś